Huntelaar stelt: 'Kom niet om af te bouwen'

BvdPloeg, 01-06-2017 om 14:04, 12876 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Klaas-Jan Huntelaar is terug bij Ajax en daar is de spits heel erg blij mee. In een eerste reactie op de officiële website laat hij weten dat hij achter Kasper Dolberg in de pikorde aan het seizoen begint.

'Het is geen geheim dat Ajax mijn club is. Dus ik ben ontzettend blij dat ik hier nu terugkeer. Mijn rol is duidelijk, maar ik kom hier niet om af te bouwen', stelt de 33-jarige spits. 'Afgelopen seizoen speelde Ajax bijna zestig officiële wedstrijden. Dat kun je niet met één spits. Dus ik ga zeker wedstrijden spelen en speelminuten krijgen.'

'Ik voel me hartstikke fit en ik kijk nu al uit naar eind juni als de voorbereiding begint', gaat hij verder. 'Ik heb met Ajax bekers gewonnen, maar niet de landstitel. Het doel is om aan het eind van het seizoen, samen met de rest van het team die schaal in handen te hebben.'

Haal nu het nieuwe uitshirt in huis en laat 'm bedrukken met Huntelaar #9!

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JesusZoonVanGod
Ik denk dat Huntelaar er op gebrand is om nog een keer kampioen van Nederland te worden. Een landstitel is iets wat hij nog mist op zijn palmares.
0 0
3sterren
Een voormalig Ajax-speler met een rood-wit gekleurd hart, die bovendien zijn woord houdt voor wat betreft het terugkeren, is wat mij betreft meer dan welkom.
Dit geldt zeker voor ’The Hunter’.

Wij hebben KlaasJan, adios Dirk!
0 0
3*stars*3
Als back-up is hij prima of zoals R.de Boer het had over ''Plan-B''.
Maar wat als Dolberg geblesseerd, dipje raakt of schorsing?
Dan kan je het Bosz spel niet spelen, met volop druk en energie.
Je kan zeggen wat je wilt over Bertje maar hij vulde het echt prima in, als spits.
Vooral het meevoetballende gedeelte.

Hoorde net dat Huntelaar, all time topscorer is in Arena (ook in Veltins Arena) maar je kan niet blijven teren op een naam uit verleden.
Klaas had laatste jaren ook te maken met aardig wat blessures.
Maar hopen dat dit goed uitpakt en zou mooi zijn als Ajax ook snel Anita er transfervrij bij haalt, als Klaassen vertrekt want er komt dan extra ruimte op het middenveld.
0 0
mvdk
Huntelaar raakte op crusiale momenten geblesseerd, waardoor hij niet naar zijn oude niveau terug kon. Als hij nu heel blijft kan hij misschien zomaar weer gaan bloeien...

Ik wil het eerst wel eens zien of KJH het wel of niet kan. Daar ga ik nog niet over oordelen.

Hoe dan ook... het is Klaas Jan Huntelaar. De man die ons 27 miljoen euro opleverde en meerdere malen een schitterende omhaal scoorde. Daar heb je wel techniek voor nodig.
1 0
RusselWestbrook
Dus Peter Crouch is geweldige, technische speler als ik jou goed begrijp?
0 0
Robinjo1988
Heerlijk dat hij terug is. Hij is misschien niet de meest technische spits maar hij heeft echt geweldige goals gemaakt die niet zomaar iedereen kan maken. Hij is gewoon een killer in de 16.

Als het ff niet loopt gaat hij zeker van waarde zijn.
1 0
Ellende
Heerlijk.
Super goed dat er gelijk duidelijkheid wordt gegeven over de plaats in het team.
Echte AJAX spits. Een spits die rond de 16 moet spelen. Slimme speler die natuurlijk sterk aan de bal is. Kan je goed bij aansluiten. Sterk door de lucht en over de grond
1 0
artteun
Helemaal top. Supersub achter Kasper en een ideale mogelijkheid om als team een ander systeem te spelen als tikkie takkie niet lukt. (Had hem tegen United wel willen zien in een lange ballen systeem). Mooi om zijn ervaring ook te gebruiken in het team. Kan niet wachten op het nieuwe seizoen
0 0
waynelove
:D Helemaal goud dit. :D
0 0
elpresidente
De Hunter is back. Welkom terug Klaas Jan. al hoop ik wel dat Dolberg het meeste blijft spelen. Dit is wel wat lekkerder om achter de hand te hebben dan een Cassiera. Sowieso is ervaring altijd wel lekker in onze jonge selectie.
0 0
hakkietjakkie
Ik vind Huntelaar een top voetballer, maar weet echt niet of hij op dit moment past in deze selectie qua speelwijze... Time will tell I guess
0 0
X-RaY
Is je geraden ook Hunter,15 goals aankomende seizoen!
0 0
*Bonsie*
Transfervrij Lekkah!!!
0 0
PetrusKeizer
"samen met de rest van het team". de 'rest'? nou nou. poeh poeh.
0 -1
Michels
Ach joh, voor t zelfde geld heeft Dolberg volgend seizoen een rot seizoen (hebben we vaker met jonge denen gehad), speel je ineens 60-70% van de wedstrijden. Blij dat hij het niet erg vindt om achter Dolberg te beginnen.
4 0
RusselWestbrook
En dan moet je dus starten met Huntelaar die helemaal niet past in onze speelwijze.

Wat een fucking feest.
0 -10
Robinjo1988
Ik weet niet waar je precies op doelt. Huntelaar kan in de eredivisie ook wel een balletje vasthouden hoor.
En over drukzetten. Dolberg loopt ook niet bepaald het gras uit de grond.
1 0
FlyingDutchMan
Snap ook niet waarom mensen het systeem als reden geven dat Hunter kan falen. Juist super systeem voor een spits als Hunter, aangezien hij in de zestien op zijn best is en vrijwel heel Ajax de ruimtes klein houdt en pressie speelt. Oftewel allemaal drukken op de helft van de tegenstander en de spits heeft hierin misschien wel makkelijkste taak aangezien hij al rond de zestien staat. De rest van het team moet veel meer meters maken en conditioneel meters maken. Zeker in de eredivisie waarin Ajax altijd wil domineren, het spel maakt en de tegenstander de welbekende bus parkeert. Dan heb je nog meer aan Huntelaar dan aan Dolberg qua type spits.
1 0
Red Devil
We gaan het zien en ook of hij zich in zijn rol als 2e spits ken schikken maar dat is hem allemaal duidelijk uitgelegd door v d Sar en Overmars.
0 0
Ajacied33
Top nieuws dit. Hunter kent zijn rol,gaat dus goed komen. We hebben afgelopen seizoen gezien dat Dolberg niet alles kan spelen zoals Hunter zelf aangeeft. Wat willen we nog meer,vanaf heden 2 topspitsen in huis
0 0
3*stars*3
Als hij genoegen neemt met rol. als back-up, is het zeker een goede deal.
En Ajax is 8/10x toch de dominante partij, dus itt Schalke, zal Klaas toch in en rond de 16 kamperen.

Gaat alleen wel iets moeilijker worden, in de Eu duels tegen sterke teams want met het afjagen krijgen we dan een klein probleempje maar we zullen zien.
0 0
Robinjo1988
Afjagen zoals Dolberg doet kan Huntelaar ook wel hoor.
0 0
FlyingDutchMan
Afgelopen seizoen was een topjaar voor Dolberg, geweldige goals en een heerlijk gemiddelde voor spits in zijn eerste seizoen. Echter heeft Dolberg qua kaatsen en bal vasthouden best veel matige wedstrijden gespeeld. Ook niet gek voor zo'n jonkie tegen een stel houthakkers, maar hij leed ook best veel balverlies. Traore in de spits hield de ballen vaak beter bij zich en was met kaatsen wellicht beter dan Dolberg. Hunter kan denk nog beter bal vasthouden en kaatsen zolang er maar beweging om hem heen is. Zelfde als Klaassen qua kaatsen, Prima zolang er veel beweging is. Zo'n steekpass als Ziyech hoef je niet van een Klaassen of Hunter te verwachten.
0 0
RusselWestbrook
Hunter hield geen bal vast tegen Ajax, leverde bijna alles in en verloor bijna al zijn (kop)duels
0 0
Ajaccus
Als hij fysiek nog in orde is heb je nu een echte pinchhitter.
Sierhuis en Cassiera hebben nog wel een jaartje nodig om te ontwikkelen en op het juiste niveau te komen.
Nu KlaasJan instemt met zijn rol voor één jaar, denk ik dat het een goede keuze is,
0 0
koreem
Onana
Tete - Sanchez - De Ligt - Willems
Donny - Nigel dj - Ziyech
Neres - Huntelaar/Dolberg - Kluivert
0 -2
NouridolbergNeres34
Tete vetrekt ,willems zit iedere dag bij de mac heb je helemaal niks aan. Nigel de jong is vergane glorie.
0 0
mvdk
Willems??? Door welke Bij ben jij gestoken?
0 0
pajax
hahaha
0 0
Ajaccus
Op die plaats op het middenveld ben ik meer voor de de Jong die er al is. Die is er klaar voor.

0 -1
koreem
Eens, maar met Nigel als tweede man of afwisselend. Willems zou een perfecte back voor ons zijn denk ik.
0 -1
Myers
Willems? Ze hebben niet eens broeken in zijn maat bij Adidas.
0 0
mvdk
Haha
0 0
koreem
Oud broekje van Mido nog wel.
0 0
Raikkonen94
Nu hij aangeeft dat hij vrede heeft met deze rol is dit natuurlijk een geweldige versterking. Zoals hij zelf al zegt kan Dolberg lang niet alles spelen en met Klaas-Jan heb je dan natuurlijk een top vervanger.
1 0
Boer Gijs
Precies. En als het goed is, zal Hunterlaar Dolberg ook scherp houden. En mocht Dolberg in een dip komen (zoals veel talenten in een 2e seizoen) dan kan hij rustig in de luwte blijven, met Huntelaar als super stand-in.
1 0
Leviathan
En denk dat het een prima mentor is ook voor Dolberg Huntelaar weet precies wat er verwacht wordt en heeft ook bij de absolute top gespeeld en veel Oranje natuurlijk
0 0
boris
Goed nieuws! Heb de indruk dat die een realistisch beeld heeft met Dolberg voor hem. maar hoevaak was dolberg niet in vorm of oververmoeid en werd hij toch opgesteld omdat we geen waardige vervanger hadden? Maakt makkelijk goals en kan ook als breekijzer gebracht worden. veltman verkopen, tete nieuw contract aanbieden. bij vertrek klaassen donny doorschuiven. Positie 6 zal tussen schone en frenkie gaan en misschien komt er nog iets bij (alleen echte kwaliteit). linksback zou ik hapsie halen, of een zuid amerikaan scouten. centraal heb je viergever de ligt en sanchez(neem aan dat die nog niet vertrekt). Dan ziet het er goed uit. Buitenspelers is afwachten, neres, kluivert, younes en cerny is prima maar wel heel jong. Wanneer Younes een goed conf.cup speelt kan je die misschien voor een leuke prijs verkopen en herinvesteren in een goede buitenspeler (Lozano? Babel? )
0 0
Fresh
Vwb de buitenspelers hebben we ook Pelle Clement nog. Misschien niet de meest flitsende speler maar wel een slimme jongen die komend seizoen weer minuten gaat maken denk ik
0 0
UltimateKaos
Waarom persé een zuid amerikaan als linksback? Maakt toch niet uit waar de spelers vandaan komen?
0 0
Ziyech022
nummer 9?
0 0
Ziyech022
nummer 9?
0 0
Redrum
Fantastisch dit natuurlijk! Ideale back-up spits voor achter Dolberg en voor de wedstrijden dat Ajax er moeilijk doorheen komt.
0 0
hallo1
Heel mooi nieuws.

Ideale leermeester voor Dolberg en hij kan er zelf ook nog staan als het moet. Ik denk dat Klaas-Jan ook nog de power en mentaliteit heeft om er een mooi succes van te maken! Volgend jaar die schaal in zijn handen, dat is het doel!
0 0
Lekiam
Net wat ie zegt. Dolberg gaat niet alle wedstrijden spelen 90 minuten lang. Een goed alternatief hadden we niet, dus is mooi dat hij komt.
1 0
driesterren***
Geweldig nieuws
0 0
EuforischeRealist
Geweldig nieuws en perfect onderhandeld! Bij Klaas-Jan is duidelijk hoe de zaken ervoor staan en je hebt een prima back-up als Dolberg niet levert of niet fit is. Bovendien is hij er vanaf het begin bij dus mocht er onverhoopt gekke dingen rond Dolberg gebeuren sta je niet voor lul in de voorronde CL.
4 0
Mokum_32
Geweldig dit zal mooi zijn als we Sneijder weten terug te halen als Klaassen vertrekt.
2 0
ajax2004
middenvelder hebben we genoeg
0 -1
suske
Sneijder komt niet die wil naar Amerika.
0 -1
Ajaxamersfoort
1 2 3 4 5 6 7 waar is Wesley snijder gebleven..hij is niet hier hij is niet daar..hij wil naar Amerika! sorry heb geen eens bier op maar zo las ik het nou eenmaal
2 0
NouriVandeBeek
Goed dat de rollen van te voren duidelijk zijn. Als je iets moet forceren heb je aan Huntelaar een goede.
0 0
Mini
DIt is prima, het seizoen begint vroeg met voorrondes CL. We gaan sowieso veel wedstrijden spelen. 2 spitsen is geen overbodige luxe. Cassiera gaat m niet worden. Mooi dat een gelouterde spits zoals JKH samen met Bergkamp Dolberg kan klaar stomen voor het grote werk.
1 0
DelPiero
Altijd een risico als je een grote naam binnen haalt. Zeker aangezien Dolberg gewoon beter is.
0 -3
RaynoFischer
Zijn rol is duidelijk, ook Overmars zegt zelf dat Dolberg nummer 1 is
0 0
Inhartennieren
Wat n onzin.
Zijn rol is duidelijk, en zijn fanatisme en ervaring kan alleen maar een voordeel voor Ajax opleveren.
3 0