Eerste zege Oranje in 2017, rood De Ligt

BVeenstra, 31-05-2017 om 21:30, 31509 views, AS |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Het Nederlands elftal heeft zijn eerste overwinning van 2017 binnen. In en tegen Marokko werd met 1-2 gewonnen. De doelpunten namens Oranje werden gemaakt door Quincy Promes en Vincent Janssen. Verder kreeg Ajacied Matthijs de Ligt een rode kaart.

Oranje was de hele eerste helft de betere partij. Na een goede actie van Janssen leek Promes al te kunnen scoren, maar de speler van Spartak Moskou raakte de bal niet lekker. Even later, toen de voorzet van Memphis kwam, schoot hij wel beheerst raak. Na de openingstreffer hield Oranje simpel stand en deed ook Ajax-verdediger De Ligt met een heerlijke sliding van zich doen spreken. Eerder kreeg de mandekker nog een flinke charge te verwerken. Middenvelder Younes Belhanda kwam met twee gestrekte benen in op De Ligt, maar de scheidsrechter liet het onbestraft.

Na rust kwam het betere van het spel van de Marokkanen. Met name bij hoge voorzetten en standaardsituaties werden de Noord-Afrikanen gevaarlijk. Desondanks wist Oranje halverwege de tweede helft nogmaals te scoren. Een voorzet van Promes belandde bij Janssen, die de bal knap aannam en rustig kon binnen schieten.

Twee minuten later ging het mis in de achterhoede van Oranje. De Ligt moest aan de noodrem trekken en kreeg rood. Hij is daarmee de jongste speler (17 jaar, 292 dagen) ooit die een rode kaart krijgt in Oranje. Daarmee verbrak de Ajacied het record van Johan Cruijff (19 jaar, 195 dagen). Uit de vrije trap die Marokko mocht nemen zorgde Mbark Boussoufa voor de aansluitingstreffer. In de slotfase probeerden de Marokkanen het nog wel, maar hield Oranje stand.

Opstelling Marokko: Munir; Dirar, Da Costa, Boufal, Saïss; Belhanda, El Ahmadi, Boussoufa, Fajr, N. Amrabat; Bouhaddouz;

Wissels Marokko: El Yamiq, En-Nesyri, Boutaib, El Kaoutari, Bammou, Carcela-Gonzalez, El Kharroubi, S. Amrabat, Azarou, Ait Bennasser, Ayoub, Feddal;

Opstelling Nederland: Zoet; Veltman, De Ligt, Hoedt, Aké; Vilhena, Toornstra (Sneijder 72'); Berghuis (De Roon 46'), Memphis (Viergever 74'), Promes; Janssen (Dost 72');
Wissels Nederland: 
Tete, Martins Indi, Viergever, Dost, Sneijder, Cillessen, Pröpper, Ramselaar, De Roon, Padt;

Doelpunten:
0-1 Quincy Promes (22')
0-2 Vincent Janssen (68')
1-2 Mbark Boussoufa (71')

Bijzonderheden:
- Namens Ajax behoren Kenny Tete, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Nick Viergever en Davy Klaassen tot de selectie van het Nederlands elftal. Laatstgenoemde mist het duel wegens een knieblessure.
- Rode kaart Matthijs de Ligt (70').

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AjaxPassion
Wat ben ik blij dat Matthijs hier niks aan overgehouden heeft, bewijst maar weer eens wat voor een sterk lichaam hij heeft.

De vleeswond (zijn onderbeen moest gehecht worden!) zegt genoeg..
2 0
RaynoFischer
Het is ook dat hij nog in hield en een beetje op sprong, als hij bleef staan en de bal zou gaan passen of schieten was hij wel even klaar geweest vrees ik.
0 0
AjaxPassion
Ja precies!
0 0
RusselWestbrook
Het schijnt dat ik een aardige potje MMA gemist heb als ik de reacties zo lees.
0 0
AjaxPassion
De overtreding van de Jong in de WK finale was nog lief vergeleken met deze. Echt ZIEK.

Als die gozer niet alsnog 5 wedstrijden aan zijn broek krijgt is de FIFA echt lachwekkend.
0 0
Sjaakvaak
Belachelijk dat Matthijs met twee benen op zijn enkels onderuit werd geschoffeld, maar daar geen kaart voor gegeven wordt. En dat hier dan meteen rood voor volgt. Scheidsrechter floot echt belachelijk slecht.
1 0
pinballmagic
Als we het hier mee moeten doen zie ik het donker in
Zoet regelmatig onder de bal door
Veltman zwaar onvoldoende onbegrijpelijk dat hij voor Nederland mag voetballen
Hoedt matig
De Ligt beginnersfouten maar dat mag op die leeftijd
Ake Matig
Vihlena Roon Toornstra en Berghuis veel te licht voor Nederland
Depay nog steeds niet terug op aarde geland
Janssen veel te licht voor Nederland
Promes Leuk voetballertje maar ook niet meer dan dat
Sneijder zwaar over de Hill
Dost stuntelaar die competitie in Portugal kan gewoon niks voorstellen
Viergever te licht voor Nederland

Grim vaak in gedachten verzonken met zijn vingertje in zijn mond wist het niet

Als je dit elftal vergelijkt met wat we in 88 op het veld hadden staan is het ronduit Schrijnend
Ik zou zeggen vergeet het komend WK en begin net als Ajax met talentvolle spelers van voor af aan
Denk aan een type trainer als Bosz en neem z.s.m. afscheid van een Advocaat die als hij ergens weer wat meer kan verdienen weg is
0 0
31xAjax
Opnieuw een wedstrijd op het hoogste niveau waarin de Ligt opzichtig in de fout gaat.

Als het klopt dat je van je fouten leert dan komt het met hem wel goed want hij maakt er nog al wat....
1 -7
OKP-AFCA
Je bent goed op de hoogte, dan kun je vast ook wel benoemen dat hij veel meer goede verdedigende acties heeft gemaakt op het hoogste niveau.

Al krijg ik door de toon in je reactie sterk het vermoeden dat je jezelf alleen op het negatieve hebt gefocust, het is natuurlijk ook veel leuker om lekker negatief te zijn.
0 -1
chrisjuhhh
Negatief benoemen is makkelijker dan positief , want daar kom meestal wat meer kennis voor bij .
0 0
31xAjax
Klopt maar daar word je niet op beoordeeld op dit niveau, dus niet piepen...
1 0
3*stars*3
Goedemorgen...Zelfs Pique en Ramos maken nog fouten.
In halve finales en vooral finale, was De Ligt rots in de branding.
Altijd makkelijk om het negatieve te onthouden.
5 0
Ajaccus
Het doseren van het bikkelen is een leerproces voor iedere vedediger.
0 0
Suarez16_
Is De Ligt nu geschorst of niet? Blijft vriendschappelijk.
1 0
JesusZoonVanGod
Geschorst voor de eerstkomende vriendschappelijke wedstrijd. De wedstrijd tegen Ivoorkust gaat aan hem voorbij.
0 0
GrandMasterFlex
Die scheidsrechter floot duidelijk voor Marokko, want die gozers hebben tackles, ellebogen en andere slaande bewegingen kunnen maken. Echt absurd.
0 0
Adamoost
Matchfixing denk ik want er is geen 1 kaart gegeven aan Marokko
1 0
Suarez16_
Ah vroeg me altijd al af hoe het zat met vriendschappelijke potjes en rode kaarten.
0 0
Multi
Sow en ik maar denken dat we vaak genaaid worden door van Boekel enz. Tegenover deze scheids lijken mannen als van Boekel nog toppers. De overtreding op de Ligt had 100% direct rood moeten zijn. Mag toch hopen dat deze beste man geen kans maakt om op een WK te fluiten, want dat niveau was zwaar bedroevend.

Overigens was het niveau van het Nederlands elftal ook ver te zoeken. Zoals als eerder aangehaald wordt, er is totaal geen samenhang.
1 0
Professor
Veltman geeft de buitenspeler in Oranje net zoveel ruimte als bij Ajax. Dus ook hier mag de buitenspeler gewoon voorgeven. De Ligt was weer ongelukkig maar als Hoedt gewoon wat naar binnen komt was die overtreding niet nodig geweest. Voor de rest speelde de ligt een goede wedstrijd.
4 0
ram
Ergens goed dat Dick er is om wat zekerheid en structuur in te bouwen. Maar toch vrees ik dat het met dit team en 4-3-3 niet te doen is. Ik zou 5-3-2 spelen (aanvallend 3-5-2) met de punt naar voren. Als dat niet loopt kun je het compleet omgooien met één wissel (een centrale verdediger voor een spits).

Pak me niet op namen want dat is nogal afhankelijk van vorm. Maar als iedereen fit en in topvorm is zou ik zoiets doen:

Stekelenburg (of Cillessen); Karsdorp, De Vrij (of Tete), Van Dijk, Hoedt (Of De Ligt), Willems; Strootman (of Blind), Wijnaldum, Sneijder; Robben, Memphis.
0 -2
Koenniiee
Van Aanholt voor Willems (ik pak je op namen) en je bent een heel eind op weg, denk ik.
0 0
chrisjuhhh
ik breek even in Koen , want dat jij je vind in deze opstelling bizar ??
0 0
Koenniiee
Dit NL mist zelfs de basisprincipes om een 433 goed te kunnen spelen. Dan lijkt een 352 mij een van de weinige opties, helaas. Dan vind ik die opstelling niet eens zo slecht, al kun je natuurlijk altijd twisten over een enkele naam, Chris.
0 0
chrisjuhhh
Hij benoemde juist 5 achterhoede spelers die geen van alle de intentie of het vermogen van inschuiven beheerst .
Je kan net als Ajax 433 spelen en zoals Ajax doe in de aanval de omschakeling maak naar 343 , dit is ook een van de redenen dat Veltman speelt en niet Tete .
Ik snap ook niet dat als je de Ligt opstelt je er ook nog eens iemand neerzet die totaal niet afgestemd op hem is als je een Viergever selecteer , dit noem ik dom en slecht doordacht .

Doe dan Veltman de Ligt Viergever Blind ja is een Ajax achterhoede maar wel op elkaar ingespeeld zodat je makkelijker kan omschakelen naar 3313
0 0
michel76
Waarom niet Viergever?
0 0
ram
Lijkt me ook prima.

Die Veltman 'van jouw' ;) heeft trouwens weer laten zien dat hij het niveau niet heeft hoor (Zowel voor Ajax als voor Oranje)... Wat een gekut af en toe zeg.
0 0
Knalpot
Die Tete van jou krijgt ook van Dickie niet de voorkeur, ergens zullen die trainers het allemaal wel goed zien denk en rammetje niet.
1 -1
trooop
EL-finale gemist? Kan gebeuren.
1 -1
ram
Jij oordeelt op één wedstrijd waarin ie redelijk was? Kan gebeuren.
0 -1
JesusZoonVanGod
Noem me een zwartkijker, noem me negatief, noem me een hater. Zelfs met Robben en kompanen gaan we het WK niet halen. Kwalitatief hebben we wel wat leuke spelers, maar er is echt 0,0 samenhang te ontdekken in dit elftal. Vrijwel geen enkele vloeiende combinatie gezien vandaag. Nederland is op dit moment verre van een team.
6 0
DeWijsneus
Iedereen heeft toch wel een beetje die mening? In ieder geval om mij heen wel. Heb deze wedstrijd overigens niet gezien maar je beschrijft het passend.
0 0
A-west
Wat een aansteller die van Gangelen . Vreselijk , nepfiguur.
2 0
Duif63
De Ligt is nog lang geen international. Ajax moet ingrijpen en die jongen tegen zichzelf in bescherming nemen want hier wordt hij echt niet beter van.
3 -5
Koenniiee
Zoals hij bij Ajax speelt hoort hij gewoon geselecteerd te worden. Heeft daarnaast meer Europese ervaring dan sommigen anderen. Ongeacht of hij moet spelen, hier wordt 'ie echt wel beter van! ;)
7 0
RaynoFischer
Speelde gewoon prima, maar zoals gewoonlijk kijken veel mensen naar 1 moment ....
Dat was geen rood in verhouding tot wat die Marrokanen allemaal mochten doen zonder überhaupt een kaart te krijgen ...
1 0
wladimir
De Ligt kreeg terecht rood. De vrije trap ging erin. Bijzonder domme rode kaart dus. Wederom een les voor de Ligt. Desalniettemin had Marokko ook wel wat kaarten mogen krijgen. Niet gebeurd. Uit gewonnen tegen 12 man!
0 -2
ajaxminimax
De scheidsrechter trekt nergens kaarten voor, en dan een lichte overtreding van de ligt is dan wel direct rood? Tuurlijk als je de regels volgt is het gewoon rood, maar als je de hele wedstrijd spijkerharde tackles niet bestraft en dit wel direct, dan heb je een steek los als scheidsrechter zijnde, wat een verschrikkelijke mafketel was dit. Deze vent mag eigenlijk nooit meer een wedstrijd fluiten op internationaal niveau
5 0
Ziyech22
deze wedstrijd is voor mij 1 ding bevestigd. viergever blijft een baas. begon t achterin meteen te coachen en te doen. heerlijke speler. en wat een drama is die zoet.. geef onze cillissen!
15 0
Ajaccus
Idd teveel fouten. Ik ga ook voor Cillessen.
0 0
OKP-AFCA
Cillessen speelt niet genoeg dus dan moet er maar een prutser opgesteld worden volgens de Oranje logica.
0 0
michel76
Of dagelijks trainen bij Barca of trainen en spelen bij Psv. Dan lijkt mij de keuze niet zo heel moeilijk. Cillissen dus
0 0
OKP-AFCA
We zijn als Oranje ook helemaal niet in de luxe positie om betere spelers te laten banken.

Gewoon Cillessen inderdaad.
0 0
Nozzi
Wat deed Matthijs dat ie een rode kaart kreeg?
0 0
lf87
Doorgebroken speler. Hij gaf een duw net voor de 16
1 0
***1900***
Off: Italie - San Marino is al 9 minuten bezig en nog steeds 0-0 :')
0 0
NouridolbergNeres34
Ik had die nr 24 echt een hoek gegeven hoor als hij dat bij mij deed
9 0
RaynoFischer
Die 10, die was het ergste van allemaal.
Die had Stam tegenover zich moeten hebben die liet hem even in zijn broek schijten zoals deze :p

https://m.youtube.com/watch?v=jTeZf-foSNg
2 0
NouridolbergNeres34
Ja die 10 was helemaal gestoord wat een hersenlozedacht dat hij badr hari was ofzo.
2 0
Redrum
Ja maar Zoet is een miet
2 0
Wilbert
Maathijs heeft record van onze legendarische nummer 14 afgepakt namelijk jongste speler met rode kaart in oranje
10 0
IDJosh
Toeterennnnn!!!!
7 0
Runnerlex
ga ffff toeterend door de marrokaanse buurt heen...we hebben gewonnen...hahaha...
8 0
Rsv
Wtf is er mis met al die Marokkanen die iedere gelegenheid aangrijpen om tikken uit te delen? Ongelooflijk wat spelen zij in en in triest.
13 -1
AjaxYahudi
Ies Koeltoer!
1 0
didierajax020
Sneu dit voor de Ligt hoor. Hopelijk blijft hij (zoals altijd) hier nuchter onder.
4 -7
Jajijdaar
Stelletje irritante Marokkanen..
11 0
PJK54
en een waardeloze k..scheidsrechter
3 0
Mözil
Lekker slaan
1 0
NouridolbergNeres34
Hahaaha wat krijgen we nou hoor ineens cha cha cha cha klets klets klets op Fox
4 0
Cassierra19
Dacht al dat de commentator opeens doordraaide van de warmte ofzo
1 0
NouridolbergNeres34
Haahahahha zonnesteek
0 0
Mözil
Lekker overtuigend van ons zoetje
0 0
Suarez16_
Je kan zien dar zoet beduidend beter presteert met een band om.
1 0
Jajijdaar
Grabbelaar Zoet heeft nooit een bal klem he? Wat ziet hij er toch onzeker uit!
1 0
Runnerlex
hij heeft bananenlerenhandschoenen...
0 0
Jeffreym
Wat een drama keeper
1 0
JesusZoonVanGod
Bij hoge ballen is het gewoon standaard billen knijpen. Zoet mag tijdens de kwalificatie weer gewoon z'n hok in en Jasper onder de lat.
1 0
AjaxIsrael
Knettergek allemaal daar
0 0
robert R.
Wat een idioot die nr 24.

Zoet had em op zn neus moeten poffen.
1 0
IboAFCA
Weer zo'n achterlijke actie
0 0
NouridolbergNeres34
Die nummer 24 is ook een hersenloze hoor
0 0
robert R.
De Ligt speelde sterk, pakte jammer genoeg een knullige rode kaart.

Hoedt vind ik helemaal niets.
0 -3
NouridolbergNeres34
Tegen een slagerselftal die aan de ramadan zitten en we komen niet eens over de middenlijn heen. Oke we spelen met 10 maar dan nog.
0 0
Youri08
Wat een enorme middelmaat zeg, niet voor niets dat we zo laag staan. We hebben echt niets te zoeken op een WK. Pure armoe
5 0
***1900***
Het straalt helaas al enkele jaren niks meer uit. 2010 had je ook altijd het gevoel dat we iedereen konden pakken. Nu speel je voor 80% met Eredivisie middelmaat.
1 0
zlatan-beast
onzin, er zijn veel mindere landen als ons. Als adovcaat gwn wel de goede 11 op de juiste plek kan zetten halen we het wk gwn nog, 100% overtuiging.
0 -5
NouridolbergNeres34
Grapje zeker dat we het wk gaan halen.
0 0
Youri08
Wie staan er niet goed dan? Missen we zoveel betere spelers nu dan?
1 0
zlatan-beast
depay - janssen - robben - promes - klaasen - wijnaldum - tete - de vrij - van dijk - blind - cilessen. met eventueel sneijder voor promes en strootman voor klaasen. ik zeg niet dat ik het voetbal heb uitgevonden maar denk dat dit gwn de beste opstelling is en dat je op een wk met een goede voorbereiding een goede tactiek kunt toepassen zoals bewezen in 2014. op een toernooi is gwn alles mogelijk.
0 -1
Youri08
Ik hoop met je mee maar heb er een hard hoofd in.
0 0
Runnerlex
ik hou me hart vast als we tegen frankrijk moeten spelen..Ik hoop dat er geen ajacieden geselecteerd worden...Is trekken aan een dood paard...
1 0
iammike
Dat is in het nieuwe seizoen. Hopelijk hebben Donny en Appie/of/Frenkie dan ook een basisplaats en gaan we daar met een nieuwe generatie stunten!
0 -1
Runnerlex
denk niet dat het gaat gebeuren met dick advokaatje..
1 0
swing
hoi kakkie
0 -1
Erik1966
Wat is onze Veltman goed.....pfffffffff
1 -1
RaynoFischer
Echt grappig hoe mensen op verschillende social media (vooral niet Ajacieden) Matthijs ineens weer afkraken, dit was toch geen rood als je ziet wat een Belhanda allemaal flikt. ....

Maar altijd iets aangrijpen om zo'n jongen te kunnen bashen, speelde verder gewoon een goeie wedstrijd als een van de weinigen.
2 0
NouriVandeBeek
Het is gewoon een fout van Matthijs. Dat mogen mensen toch zeggen?
1 -1
RaynoFischer
Het gaat er meer om dat men doet alsof hij er niks van kan om een moment.
Alleen geel kon je hier ook voor geven
0 0
amthree
"Jongste spelers Oranje met rood:''
17-292 Matthijs de Ligt (2017)
19-195 Johan Cruijff (1966)
20-217 John Heitinga (2004)

Als zelfs johan hier tussen staat kan matthijs alleen maar een grote worden!
2 -1
NouridolbergNeres34
Lekker nick zo doe je dat
0 0
***1900***
Hoe zit dat eigenlijk met rood in een oefeninterland? Mag de Ligt nu sowieso de eerstvolgende interland niet spelen, ongeacht of het vriendschappelijk of voor kwalificatie is? Neem aan dat dat klopt maar niet zeker.
0 0
robert R.
Mooie schop van Ake. Aanpakken die klootzakken.
2 0
NouridolbergNeres34
Ake houd er ook wel van iemand onderuit te schoffelen
0 0
IboAFCA
Deze scheids is echt ongelooflijk
0 0
amthree
Haha en nu krijgt de ligt het over zich heen van al die kakkies lampen en al die anti ajax figuren. terwijl marokko al lang 2 rode kaarten had moeten krijgen.
3 0
NouriVandeBeek
Dat Marroko een rode kaart moest hebben doet niks af dat dit een domme actie was van Matthijs.
0 -1
swing
boeiend bij Ajax is hij gewoon goed
1 0
Restored
Die Veltman komt er gewoon niet aan te pas tegen 11 uitgehongerde marokkanen wat een ramp... niet verlengen
1 -1
talent020
malloot die scheids, De Ligt geeft een duwtje, maar die marrokkanen mogen wel zijn benen breken?
1 0
robert R.
De jongste oranje speler met een rode kaart tot vandaag was Johan Cruijff.
0 0
Ziyech22
wat Oo
0 0
Toon meer reacties