Klaassen: 'Waren gewoon niet goed vandaag'

sv, 24-05-2017 om 22:50, 5639 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Davy Klaassen was na de verloren finale realistisch. De captain laat voor de camera van RTL weten dat het er geen moment in zat voor zijn ploeg tegen Manchester United.

'Maar ik denk dat we wel beter kunnen. Zij schieten gewoon elke bal naar voren en hebben dan twee mazzeltjes. Ik was niet nerveus, maar het liep niet lekker', aldus de aanvoerder, die net als Lasse Schöne en Hakim Ziyech amper aan voetballen toe kwam op het middenveld.

Klaassen kon net als zijn ploeggenoten geen gat vinden in de defensie van Manchester United. 'Zij wachten gewoon af tot twintig meter van de goal en dat is dan moeilijk als je dan geen topdag hebt. Dit is gewoon klote', baalde de middenvelder.

'Niemand had verwacht dat we dit zouden halen, maar het is nu wel heel dubbel', besluit Klaassen bij Ajax TV. Later kan de captain wel trots kan zijn op de prestatie. 'United heeft het iets meer verdiend dan wij. Ik heb Daley Blind gefeliciteerd, hem gun ik het wel.' (video voor app-gebruikers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gras
Onzin.

Mourinho had Bosz tactisch in zijn broekzak. Ongeacht wedstrijdverloop, stand en tegenstander wisselt Bosz iedere wedstrijd exact hetzelfde. Zelfs op dezelfde tijdstippen.

Hij heeft een aanvallende filosofie en aanpak, maar daar eindigt zijn tactisch besef. Hij heeft geen oplossingen.

Doet flink pijn - understatement - maar je verliest uit van K'hagen, Schalke, Gelsenkirchen. Ook in de eredivisie zijn uitwedstrijden lastig voor Ajax. Dit was gewoon een brug te ver. Meest pijnlijke is dat het nooit een echte finale is geweest.
2 -2
Kikke
nee man, gewoon durven in spelen, zorgen dat je voor je man komt... aanvallend voetbal heb ik niet gezien....
0 0
ARUCAMBA
ik hoop dat alle spelers hebben ingezien dat het beter voor hun is om minimaal nog een zoniet twee jaar langer te blijven, ze hebben ons een prachtig laatste half jaar bezorgd nu nog die laatste stap, er zit nog veel rek in bijna alle spelers maar die maken ze alleen wanneer ze bij ajax blijven, het is misschien nog niet zo slecht voor ajax dat ze niet hebben gewonnen de interesse in spelers zal misschien ietsjes minder zijn maar ook de spelers zullen zelf tot de conclusie komen dat ze zichzelf bij Ajax beter kunnen door ontwikkelen dan naar een andere competitie te vertrekken
6 0
AjaxCitizen
Eigenlijk is het vloeken in de kerk wat ik nu ga doen, maar zo jammer dat Guidetti die kans niet afmaakte. Tegen Celta vond ik ons de meeste kans maken, aangezien je met Mourinho weet dat hij de wedstrijd dood maakt. Celta probeert tenminste te voetballen, wat ons beter ligt. Helaas mocht het niet zo zijn, maar al met al een goed voetbalseizoen gehad. Mooie wedstrijden en een uitstekende Europese campagne. Nu de scherven oppakken en volgend seizoen leren van de fouten van dit jaar. We kunnen zeker doorgroeien met deze selectie, alleen is United op dit moment gewoon nog een maatje te groot.
4 0
ambtenaar
Zal niet zeggen dat we dan hadden gewonnen maar dan had je tenminste een boeiende wedstrijd gezien.
0 0
AjaxCitizen
Klopt. Celta is toch meer een ploeg dat ook aanvallend wil spelen, wat voor ruimte zorgt. Heb je meer kans op een open wedstrijd. United daarentegen hield de poort achterin dicht. Daley Blind zei het zelf al. Ajax proberen lam te leggen en wanneer ze de bal zelf hadden, gewoon naar voren knallen en hopen dat Fellaini hem doorkopt. Die won zowat elk kopduel en in fysiek opzicht was hij niet te kloppen.
0 0
Ajax34
Heel United was fysiek en tactisch te sterk voor ons , daar kan Bosz nog wat van leren want tactisch vind ik Bosz niet erg sterk.
0 0
FlyingDutchMan
United is geen maat te groot, die hebben weer op hun zeldzame individuele klasse geteerd.. Ajax heeft van zichzelf verloren vanavond, Als je niet voetbalt maak je ook geen kans om te winnen..
3 -3
AjaxCitizen
Wij kwamen niet in ons spel, doordat United er elke keer tussen zat. Stonden strak georganiseerd en hun fysieke kwaliteiten sprak in hun voordeel. Ze waren gewoon een maatje te groot. We missen nog te veel ervaring om tegen dit soort tegenstanders te winnen. Tegen voetballende ploegen maken we meer kans.
1 -1
FlyingDutchMan
Klopt, voetballend is Ajax als team beter dan United, maar vanavond heeft de organisatie terecht gewonnen want Ajax heeft niet gevoetbald zoals het wel kan..
2 -1
AjaxCitizen
Dus zijn zij gewoon een maatje te groot gebleken. Dat wij de organisatie niet kapot konden spelen, was vooral doordat United ons geen kans gaf om te kunnen voetballen. Schalke, Lyon etc. zijn qua organisatie niet op het niveau van United. Daarom konden wij daar veel makkelijker tegen voetballen, dan tegen United.
2 0
FlyingDutchMan
Vandaag zeker wel ja, met deze vorm van de dag had Ajax ook van Lyon, Schalke, Legia, Az of Heerenveen verloren..
2 0
AjaxCitizen
Ik hou maar op. Als je niet kan inzien dat het door het spel van United kwam dat we niet in ons spel kwamen, dan zie ik geen reden om de discussie nog aan te gaan.
2 0
FlyingDutchMan
Dude, ja United stond tactisch goed georganiseerd en dan is het lastig om er doorheen te voetballen. Alleen de vorm van de dag speelt ook mee, vandaag zakten er 10 door de basis ondergrens.. Konden nog geen bal over 3 meter naar elkaar toespelen of hij kwam achter de man. Dan kan je in dat slakkentempo tegen de Go Agead Eagles spelen, daar was Ajax vanavond ook niet doorheen gekomen..
0 0
mickey2602
Gezien je laatste zin,volgens 98% op deze site is United geen voetballend team en toch hebben ze gewonnen...
1 0
FlyingDutchMan
United kan als team ook niet voetballen, ze doen maar wat. Tel daar er een paar individuen bij op die wel uit het niets kunnen scoren en je veranderd een schot van richting, kom je uit op deze finale. Het kan zijn dat een speler of een paar zijn dag niet heeft, maar vandaag had alleen De Ligt die wel. Das niet best en zoveel door de mand vallen kan niet in een finale..
0 0
Bensco
Ja en hier ben ik het dan weer keihard mee eens. We hebben het vooral zelf laten liggen vanavond
1 0
Bensco
Ik vind wel een ding heel raar en dat is dat de ervaren spelers zoals Klaassen en Veltman met hun 24 jaar, schone als routinier en Sanchez met zijn copa finale ervaring er niet in slagen om er tijdens de finale te staan en het elftal op de been te nemen. Want dat was het probleem vanavond, het faalde als collectief. Ze konden geen tempo of druk creëeren op de tegenstander. Het waren juist de jonkies die uitblonken. Het is jammer dat we geen moment van dat sprankelende voetbal hebben kunnen laten zien waar Ajax voor staat.

Overigens nog steeds een trotse Ajacied, zelfs na het mislopen van die cup
3 0
FlyingDutchMan
Helaas terechte conclusie van vanavond, zo heb ik het ook gezien
0 0
hallo1
Sanchez verdedigende gewoon goed, maar ze lieten hem aan de bal om op te bouwen en daarin is hij slordig. Dat is niets nieuws. Klaassen viel tegen. Veltman vond ik nog net een voldoende halen en Schone kan niet mee op dat niveau. Dat heeft iedereen al tegen Schalke en Lyon kunnen zien.
1 -1
DelPiero
Kan echt niet de top aan deze gozer. Eerst maar naar een Schalke ofzo.
0 -3
J0rDyH#!dEr
Nouri was in de kleine ruimte een betere optie aks de Jong. Veltman weer cruciaal in de fout bij de 0-2. Schone komt op dit niveau te kort. Trots op Ajax, maar helaas tactisch geen sterke prestatie van Bosz.
0 -3
hallo1
Veltman kon aan de 0-2 niet zo veel doen, die viel gelukkig voor de voeten van Mhkitariyan. Ik vond Veltman vandaag niet eens zo slecht. Ben veel meer teleurgesteld in optredens van Klaassen, Ziyech, Dolberg, Younes, Schone, Riedewald.
1 0