TG: 'Veltman en Riedewald backs tegen Utd'

SJvanveen, 24-05-2017 om 07:17, 3456 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Telegraaf meldt woensdagmorgen dat Jairo Riedewald en Joël Veltman de backposities innemen tegen Manchester United. Woensdagavond om 20.45 uur vindt de Europa League-finale plaats tegen Manchester United.

Door afwezigheid van Daley Sinkgraven en Nick Viergever staat Jairo Riedewald, na een tumultueus seizoen met minder minuten dan gehoopt, linksback. Kenny Tete begint op de bank, aangezien Veltman 'gewoon' rechtsback staat. Mits fit en niet afwezig door schorsing, speelt Veltman eigenlijk altijd onder Peter Bosz zijn bewind. Voor de rest zijn het de gebruikelijke namen die aan de aftrap verschijnen.

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sanchez, De Ligt, Riedewald; Schöne, Klaassen, Ziyech; Traoré, Dolberg, Younes. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Montana
Tete als wissel is wel een goed slot op de deur. Daar kom je als hij ingebracht wordt echt niet langs.

Stel je voor als Tete speelt en hij wordt in de 70ste gewisseld voor Veltman als ManU gaat pressen. Moet er niet aan denken.
0 0
AFCA1510
Nou dat zou niet gebeuren. Omgekeerd wel want Veltman zal wel weer tegen rood aanzitten straks.
0 0
RusselWestbrook
Die Bosz snapt er niks van!

Met zijn finale EL enzo, kut professor. Mensen op AS zien het veel beter!

*kuch*
0 -3
DannTheDon020
Kijk aub het filmpje op de VI Facebook over Veltman. Snap nog steeds niet waarom jullie zo blind zijn, Veltman is beter dan Tete en de meest onderschatte voetballer. Hij lost verdedigend alles vrij makkelijk op en had de meeste tackles en onderscheppingen van de eredivisie. Veltman lost alles meteen op, omdat hij op de juiste plek staat. Tete heeft dit niet, die staat vaak verkeerd en daarom lijkt het beter omdat hij het herstellen heel erg goed doet, maar vaak komen daar ook kansen uit. Oftewel bij Tete ziet alles er spectaculairder uit, omdat hij constant loopt te herstellen.
1 -3
gdwa
Door Veltman hebben we punten verspeeld en dus het kampioenschap!!!!
0 0
AFCA1510
Wedstrijden kijken is genoeg om te weten dat veltman drama speelt. Zeker Europees. Achteruit lopen tot die over de reclameborden struikelt.
0 0
petwes
Achja, ik denk dat er ook nog een voordeel is om een team dat altijd samen speelt samen te laten spelen, iedereen voelt zich hier vertrouwd bij. Echt waar, het enige om echt over te balen is de schorsing van Viergever, die speelt een fantastisch seizoen en is een linkspoot naast Sanchez, die Sanchez ook heel goed coacht, iets wat de Ligt ook minder goed kan. Aan de andere kant is Riedewald t.o.v. Sinkgraven geen verlies aan kwaliteit. Als Veltman geen gekke dingen doet zal Tete niet spelen, niet invallen ook. Normaal geen reden om verdedigers er vroegtijdig af te halen. Had liever Tete het hele jaar gezien, maar hij ging in het begin niet goed mee met de visie van Bosz. Bosz heeft nu aangegeven dat dit nu wel goed is, maar hij graag vast houd aan Veltman. Dat begrijp ik. Echter, uit de houding van Overmars valt duidelijk af te leiden dat men al afscheid genomen heeft van Tete. Dit zal inderdaad alles met Raiola te maken hebben, en dan niet alleen met Tete, en de ongetwijfeld irritante spelletjes on hem heen, maar ook met Raiola in het algemeen. Raiola's gedrag ondermijnt de manier waarop Ajax met zijn werknemers tot resultaten kan komen, en zorgt voor constante ruis op de lijn. Het is goed om nu een signaal naar hem te maken dat Ajax niet naar zijn pijpen danst. Dat kan nu een goede rechtsback kosten, maar hopelijk zorgt dit er ook voor dat hij in de toekomst bij andere spelers een minder verstorende werking heeft op de club.
1 0
jackwolf
Zo is het wel ja . Goede analyse. Jammer hoor. Tete heeft wel iets on Nederlands in zijn verdedigen. Helaas wil hij al anderhalf jaar niet bijtekenen . Dus nog voor Bosz. Zonde. ..
0 0
oudzuid2
oh kom op peter, doe nou asjeblieft gewoon Tete en Van de Beek?! als Veltman en Schone starten geef ik je op een briefje dat je ze na een uur kan wisselen...
0 0
Wilbert
mot je ff VI kijken daar hebben ze het over shöne en van de beek eigenlijk hebben ze wel beetje gelijk daaro
0 -1
behangdelul
Dat gezeik over Tete, die jongen wil niet bijtekenen oa door zijn zaakwaarnemer raiola, als het een andere speler was geweest was ie verguisd geweest en nu moet ie spelen voor iemand die zich keihard inzet voor Ajax en een echte Ajacied is...come on, iets meer credits voor joel
3 -1
oudzuid2
het gaat erom hoe hij en Schone in de laatste Europese wedstrijden hebben lopen ballen, was gewoon ver onder de maat, itt Tete en Van de Beek.
1 0
jackwolf
Schone speelde best goed uit tegen Lyon maar viel uit met een voet blessure.
0 0
RaynoFischer
Ik hoop dat hij gaat scoren of een assist geeft vanavond ;)
0 0
petwes
Hoop ik ook, want hij gaat sowieso vertrekken, en dat zal de transfersom nog iets verhogen.
1 0
AFCZlatan
Dit is nog eens kut wakker worden... Had zo gehoopt op Tete. Die Veltman gaat er finaal uitgelopen worden door Rashford en Martial, helaas...
2 0
Harrie Nak
Net als Schöne.
1 0
WestlandforAjax
Misschien scoort Veltman er wel 2. Lijkt me wel lachen. En dan volgende week voor 20 miljoen naar Spurs
1 0
kevinski94
Ik had mij er al bij neergelegd dat Veltman zou gaan spelen.. omdat we niet tegen een ploeg spelen die graag zoals Ajax voetbalt hoop ik dat hij geen (onnodige) gele kaart pakt en in plaats van nu al te zeuren voor deze finale hopen dat het hele team in.vorm is!
3 0