Jansen: 'Ziyech zegt dat hij zeker blijft'

JesseTH, 23-05-2017 om 13:30, 24051 views, FOX Sports |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Freek Jansen, Ajax-watcher bij Voetbal International, heeft aan tafel bij Natafelen met Kees verteld dat middenvelder Hakim Ziyech deze zomer hoe dan ook niet vertrekt bij de Amsterdammers. Kenneth Perez voegt eraan toe dat hij ook niet verwacht dat Davy Klaassen de club verlaat wanneer Ajax de Europa League wint.

'Ik heb het daar met Ziyech over gehad', vertelt Jansen over een transfer rondom de persoon van Ziyech. 'Hij zegt zelf dat hij honderd procent zeker blijft. Hij zegt: "Welke club er ook komt, ik blijf." Hij geeft aan dat hij helemaal niet zo tevreden is over dit seizoen. Hij vindt dat hij veel mindere duels heeft gespeeld en hij zegt dat hij nog zoveel kan groeien binnen Ajax. Ook het verdedigende, hij geeft zelf toe dat hij helemaal niet wist dat hij dat in zich had. Hij zegt nu: "Het geeft me gewoon een kick als wij druk zetten en ik mag de bal afpakken."'

Jansen vervolgt. 'Hij geeft dus aan dat hij blijft, Schöne heeft bijgetekend, Onana heeft bijgetekend. Klaassen die vertrekt deze zomer, of volgende zomer. Dat heeft Bosz zelf al gezegd. Maar daar gaan ze natuurlijk al heel lang vanuit dat hij een keer vertrekt, daarom hebben ze ook Donny van de Beek daarachter.' Zal de leegstroom sneller gaan wanneer Ajax de Europa League wint? 'Ik denk juist dat Klaassen er nog aan jaar aan gaat plakken als ze de Cup winnen en de Champions League halen', voegt Perez er tenslotte nog aan toe.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
deKlenne
Tot wanneer loopt Ziyech zijn contract?
0 0
Lazell
De combinatie van titel en foto is geweldig
0 0
Robertoitalia
als er prijzen worden gepakt is er geloof en wil iedereen blijven.
ik denk dat ook klaassen wil blijven en weer geschiedenis met ajax wil schrijven als er een iemand is die een ajax hart heeft is het klaassen wel.
4 0
Ozymandias
Het lijkt mij een ideaal scenario als Ajax de Europa League wint en dan met Klaassen én Ziyech de Champions League in gaat. Als die twee nog een seizoen blijven verwacht ik dat Ajax ook in de Champions League aan de Europese reputatie van kan werken. Schöne kan dan worden vervangen door Vd Beek en De Jong en Nouri kunnen als concurrenten en back-ups van Klaassen en Ziyech fungeren. Met die zes spelers zou Ajax, in ieder geval, een Champions League waardig middenveld hebben.

Basis: Ziyech, Vd Beek, Klaassen
Back-ups: Nouri, Schöne, De Jong
2 0
eros
Als Ziyech en Klaasen blijven worden we kampioen.
Shöne, Kluivert, Dolberg, de Ligt, vdBeek, Onana,... zullen ook nog niet vertrekken.
1 0
Mr-MZ
Als Klaassen weg gaat is vd Beek zijn opvolger, maar maak me meer zorgen om Sanchez. Hij was echt de rost in de branding en straalt echt een soort onverzettelijkheid uit waar je bang van wordt als spits. Zo'n speler ga je niet zomaar weer vinden en naar NL halen.
2 0
Robertoitalia
maak je geen zorgen als we de el winnen heb je zekerheid op de cl en denk niet dat een ajacied dan vertrekt naar een club die geen cl speelt alleen als barca concreet word dan is iedere speler weg
0 0
chrisjuhhh
Als je als speler sportief er alles uit wil halen , dan is geld bijzaak dat heus wel komt ( ze verdienen heus wel genoeg ) .
Dan blijf je als speler bij Ajax en maakt het je palmares beter en waardevoller .
1 0
Mr-MZ
Dat is precies hoe Ziyech er over lijkt te denken, als we kijken naar zijn carrierekeuzes die hij maakt. Durf te wedden dat hij al makkelijk elders het dubbele had kunnen verdienen, maar kiest overduidelijk voor het sportieve aspect en denkt aan de lange termijn
2 0
chrisjuhhh
Juist en niet enkel hij hoor ook de andere .
Ben enkel benieuwd naar Tete , wat die ga doen .
1 0
koenos1
Indien Ziyech en Klaassen beiden blijven zullen er toch een aantal worden verhuurd.
0 -2
Ajax4life16
Ik denk niet dat Klaassen blijft. Ziyech zal elke keer basis staan, met Schone, vd Beek, Nouri en Frenkie roulerend gok ik.
1 0
chrisjuhhh
Stomste wat je dan juist kan doen verhuren .
Zeg zoveel over die figuren die alles willen verhuren , omdat ze denken dat het beter is voor de ontwikkeling ?
Niemand speel het systeem Ajax in Nederland en al aantal keer aangegeven in de PL ook niet .
Enig idee waarom Ajax ook in JL speel ?
Denk van niet gezien de onnozele reacties .
2 -1
Leviathan
Verhuren kan wel degelijk goed zijn. Sommige spelers hebben genoeg talent maar kunnen dat onder druk bij Ajax niet uiten en bloeien dan wel op bij eem club met minder druk. Cerny bijvoorbeeld presteert in Ajax 1 altijd maar matig vind ik voor hem zou een verhuur niet zo gek zijn denk ik.
0 -1
chrisjuhhh
Verhuren is een signaal naar je jeugd , van je ben niet goed genoeg .
Stel je verhuur Cerny dan kom er een plek vrij want dan heb je maar 3 vleugel splers en moet je weer op zoek .
Cerny kom terug van een blessure en het systeem van Ajax vergt enorm veel en dat heb je zomaar niet terug .
1 0
Jajijdaar
Denk dat het goed zou zijn voor Nouri als hij verhuurd wordt als vervanger van Odegaard. Vind Nouri trouwens 2 klasse beter dan die Odegaard.
1 -2
Robertoitalia
die odegaard is gewoon niet eens nederlandsvoetbal waardig
1 0
koenos1
Klopt! Nouri heeft alleen zelf aangegeven liever bij Ajax te blijven. Ik zou zeggen verhuur een Frenkie de Jong en Nouri lekker aan een subtopper, worden zij alleen maar beter van
0 -3
chrisjuhhh
Whahahaha de never ending story deel 2
1 0
Jajijdaar
Ajax zou echt het salarisplafond een keer moeten verhogen.
Een speler als Klaassen hoort nu gewoon min. 1,5 te krijgen i.p.v. 9 ton / 1 miljoen.
Zelfde geldt voor Sanchez, Ziyech en in mindere mate Onana omdat het een keeper is.
Dit zijn toch echt de 4 vaste steunpilaren in het elftal die je sowieso moet behouden.

Spelers als Younes en Tete horen rond de 9 ton tot 1 miljoen te krijgen.
3 0
Robertoitalia
Ik denk dat wanneer we volgend jaar weer europees succes hebben en tot minimaal een kwartfinale komen we zeker wel weer een hoger salaris plafond komt.
daarnaast zullen de extra sponsoren wel in de rij staan na dit succes in de EL.
1 0
gi0vanni
Een goede keeper is ook gewoon belangrijk en zou daarom ook veel mogen verdienen. Maar te veel mensen kijken alleen naar de spaatpot maar niet de begroting.
0 0
Dwergje48
Moet het wel structureel haalbaar zijn. Geen idee of dat zo is of niet, maar je moet dat dan ook voor de mindere salarissen doen, anders krijg je teveel onvrede bij de spelers ben ik bang.
0 0
insectenverdelg
De 5% regeling moeten we mee starten. Voor elk jaar dat er verlengd wordt na de hoogste categorie, gaat er 5% van se transfersom naar de speler zelf. Als Klaasen nu dus tot 2021 verlengd is 15% voor hem zelf.
0 0
Ajax#1900
Dat zou wel een goede constructie zijn idd.
0 0
GhostInsideAFCA
Ik heb gelezen dat Klaassen 7 ton verdient
0 0
afcklaasf
waar heb je dat gelezen dan.. geloof daar niks van
0 0
afcklaasf
waar heb je dat gelezen dan.. geloof daar niks van
0 0
Jajijdaar
Kan kloppen, da's idd nog minder lol. Kan toch niet? Als je echt verder wilt gaan met AJax, zou je echt het salarisplafond moeten verhogen. Zo behoud je namelijk je beste spelers nog met een extra jaartje of twee.

Klaassen, Ziyech, Sanchez zouden nu gewoon moeten bijtekenen voor 1 jaar met daarbij dat hun salarissen rond de 1,3/1,5 komen te zitten.
Volgend jaar worden ze 100% verkocht en kan je er flink op verdienen.
0 0
ajax4ever01
Het winnen van de EL en daardoor dus rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase CL zal bij een aantal spelers zeker meespelen of ze toch nog even blijven
1 0
Ajaccus
Alleen als ze het sportieve aspect op één hebben staan.
1 0
Ajaccus
Ik denk dat Klaassen er aan toe is en ruimte gaat maken voor de jongens die klaarstaan.
Dat is ook beter voor het teamproces.
Verder lijkt het dat Ajax plannen heeft ( JC Arena kopen? ) en om die reden met Klaassen wil cashen om dat weer een stapje dichterbij te brengen.
1 0
wladimir
Ze kunnen gewoon een hypotheek regelen om de Arena te kopen. Klaassen levert deze zomer waarschijnlijk meer op dan een jaar later. Donny van de Beek, Frenkie de Jong en Abdelhak Nouri moeten volgend seizoen meer minuten maken.
0 0
Vreker
Hoezo lijkt het dat Ajax plannen heeft?
0 0
Ajaccus
De spaarpot wordt steeds groter.
0 0
Dwergje48
Dat hoeft niks te betekenen. Ajax kan ook gewoon op de centjes blijven zitten.
0 0
glob
Wanneer Ajax wint denk ik ook dat de kans groter is dat spelers blijven. Dan spelen ze zeker CL en kunnen vol voor het kampioenschap gaan. Mocht dat beide succesvol zijn dan hou je maar vast want dan komt de grote uittocht in 2018. Stel dat er nu niemand weggaat en Ajax wordt in 2018 kampioen en doet het goed in de CL dan vrees ik dat de volgende spelers in 2018 sowieso gaan vertrekken: Dolberg (40), Sanches (35), Klaassen (30) Youness (15), Veltman (10), de Ligt (25), Ziyech (30) onana (15). Maar die brengen dan wel een dikke 200 miljoen in het laatje. En dan gaan we weer opnieuw beginnen.
0 -1
wladimir
Klaassen vertrekt deze zomer al (25) net als Tete (5) en Dijks (2,5). Als Mathijs de Ligt 18 wordt dan tekent hij een 5 jarig contract. Veltman zal ook nog wel een jaartje verlengen.

In 2018 zullen Sanchez, Ziyech en Dolberg niet voor Ajax te behouden zijn. De kassa zal enorm rinkelen voor Ajax. Mathijs de Ligt blijft gewoon. Van de Beek, de Jong en Nouri is een prima middenveld. Kaj Sierhuis zal Dolberg moeiteloos vervangen.

Ik ga aandelen Ajax kopen!
2 0
Broekzak
laat dat nou net het jaar zíjn dat de kampioen voorronde CL moet spelen. dus er kunnen er niet te veel weg
0 0
insectenverdelg
dat 1. Nu de rest nog.
0 0