Ajax O19 verstevigt koppositie met gemak

JipVR, 06-05-2017 om 16:40, 21766 views, AS |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Dit is het overzicht, welke mede mogelijk gemaakt wordt door onze partners van Mercedes-Benz en Stern Auto, voor de jeugdwedstrijden van Ajax van zaterdag 6 mei. Ajax O19 heeft een gemakkelijke zege geboekt tegen Sparta O19 en blijft een voorsprong van zes punten hebben op nummer twee PSV. Ajax O16 ging naar Rotterdam voor de mini-Klassieker tegen Feyenoord en moest de punten delen na een doelpuntrijke wedstrijd.

FT | Ajax O19 - Sparta Rotterdam O19 (3-0)
Ajax O19 begon fel aan de wedstrijd tegen Sparta en kreeg in de beginfase een aantal goede mogelijkheden op de openingstreffer via Noa lang en Reda Boultam, die vanaf de rand van het zestienmetergebied maar rakelings over schoot. Maar ook Sparta liet van zich horen middels een paar gevaarlijke aanvallen.

Toch had Ajax het beste van het spel en kwam men voor rust op voorsprong. Verdediger Darren Sidoel verlengde een prima corner van Ché Nunnely met zijn hoofd en mikte raak: 1-0. Na rust bleef Ajax gevaarlijk en met name via kopballen. Deze keer was het Struijk die dichtbij een verdubbeling van de marge zat, maar een verdediger van Sparta werkte de bal vakkundig weg.

Sparta was even later dicht bij de gelijkmaker, nadat de muur van Ajax te vroeg bewoog, waardoor een vrije trap tegen de lat belandde. Toch was het Ajax dat op 2-0 kwam vanuit een scrimmage. De bal viel voor de voeten van Nunnely, die de trekker overhaalde en raak schoot. In de slotfase kwam er nog een mooi moment voor debutant Sven Botman, die met het hoofd een vrije trap binnen wist te verlengen en de wedstrijd met zijn treffer in het slot gooide: 3-0.

Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Struijk (Benninga 58'), Sidoel, Kemper; D. De Wit, Ter Heide (Botman 68'), Boultam (M. De Wit 58'); Nunnely, Flemming (Kaars 46'), Lang (Matusiwa 68').
Wissels Ajax O19: Plomper, Botman, Matusiwa, Benninga, M. De Wit, Kaars, Lopez;

Doelpunten:
1-0 Darren Sidoel (33')
2-0 Ché Nunnely (66')
3-0 Sven Botman (79')

Overig duel:

FT | Feyenoord O16 - Ajax O16 (4-4)
In een doelpuntrijke wedstrijd hebben Feyenoord O16 en Ajax O16 op sportcomplex Varkenoord de punten met elkaar gedeeld. Feyenoord kwam al snel op een 2-0 voorsprong, maar via doelpunten van Enrico Hernandez en Soulyman Allouch kwam Ajax nog voor rust op gelijke hoogte.

Na rust zorgde Naci Unuvar voor de 2-3, maar dit keer was het Feyenoord O16 dat zich terug vocht naar een gelijke stand. Nordin Musampa dacht Ajax O16 vervolgens met de 3-4 de zege te bezorgen, totdat Feyenoord O16 in de laatste minuut via een penalty alsnog op 4-4 kwam.

Het kampioenschap lijkt echter wel gespeeld. Met nog twee wedstrijden te gaan bedraagt de achterstand van Ajax O16 op koploper Feyenoord O16 nog altijd zes punten.

Opstelling Ajax O16: J. Reiziger; Omzigitig, Van Gelderen, Musampa, Douglas; Llansana, Mbinga, Ben Sallem; Allouch, Unuvar, Hernandez;
Wissels Ajax O16: Ruijgrok, El Mhassani, De Waal, Iallouchen. D. Reiziger

Doelpunten:
1-0 Feyenoord
2-0 Feyenoord
2-1 Enrico Hernandez
2-2 Soulyman Allouch
2-3 Naci Unuvar
3-3 Feyenoord
3-4 Nordin Musampa
4-4 Feyenoord (pen.)

Volg de wedstrijden via Twitter:


Dit livetopic wordt mede mogelijk gemaakt door Mercedes-Benz en Stern Auto!
Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JanTa
Even een vraag tussenboor. is Nordin Musampa familie van Kiki?
0 0
wolterx
Jazeker, is het neefje
0 0
Afcagauke95
Iemand enig idee hoe sterk de O16 lichting is, enigste lichting as far as i know die niet kampioen is/ gaat worden terwijl er volgens mij wel goeie spelers spelen.. is Feyenoord zo goed dan?
0 0
wolterx
Grootste talenten spelen in de u17 die wel kampioen zijn geworden, Redan hoort daar officieel ook nog bij die al minuten in de u19 heeft gemaakt maar zal vertrekken. Geen Wonderlichting maar met wat geluk wel 2-4 spelers die Jong Ajax kunnen halen en van daaruit misschien Ajax 1.
0 0
trodat4030
Jammer dat er zo weinig wedstrijden zijn op zo'n mooie dag. Had wel een stukkie langer in het zonnetje voetbal willen kijken. Overigens alweer de 19e(!) clean sheet van de Lange dit seizoen. Gewoon erg knap, heeft Twente echt een goede aankoop mee gedaan. Zou me niet verbazen als hij binnen anderhalf jaar 1e keeper is daar..
1 0
FlyingDutchMan
Blijf jammer vinden dat ajax pas zo laat op de proppen kwam voor De Lange. De laatste jaren in mijn ogen het grootste keeperstalent na Onana..
0 0
chrisjuhhh
Nu heeft hij wel een degelijk goed team voor zich staan , maar neem niet weg dat hij het goed doe .
0 0
ElFlaco14
Pff wat een wedstrijd zeg...fey- ajax 016.
Unuvar en Hernandez blonken uit, grote talenten.
Jammer penaltie tegen laatste minuut. Hopelijk komt deze wedstrijd op tv youtube.
1 0
Middenweg401
Is Sidoel op de weg terug (na al dat blessure leed) naar dat grote talent wat hij zou zijn?
En Bakboord en Nunnely (hoewel zij stagneerden zonder blessures)?
Ik blijf toch het idee houden dat er tussen generatie Nouri (/Jong Ajax) en die groep van Unuvar etc. een enorm gat zit. Best zorgbarend. We gaan een paar mooie jaren tegemoet, maar dan wordt het volgens mij even best armoedig, met name wat betreft creatieve spelers.
2 -1
DaishRedan
Als je El Azrak ook nog wegstuurt, en Antonucci die weg ging van de 99' lichting groep dan houdt het wel op ja.
0 0
Ozymandias
In de eerste seizoenshelft had M. de Wit vaker wel dan niet een basisplaats. Hij maakte toen een goede indruk en ik begrijp niet waarom hij in de tweede seizoenshelft niet een vaste basisplaats als linksbuiten heeft. Met M. de Wit en Nunnely op de flanken en Flemming in de spits had de A1 vandaag een prima aanval gehad. Met D. de Wit en Lang als halven zou de A1 op een lager niveau hetzelfde soort voetbal kunnen spelen als Jong Ajax.
0 0
geDaante
Verbaas je je daar nog over? Je ziet aan de tweets alweer hoe laat het is; alleen maar gevaarlijk worden uit voorzetten, corners, etc. Alle ballen zo snel mogelijk naar de buitenspelers, en voorgeven maar, geen enkel combinatiespel door het midden. Echt een schande dat dit wordt toegelaten.

En Bergkamp dan doodleuk zeggen dat onder Jonk de talenten onder meer tactisch en technisch niet snel genoeg ontwikkelden... Dus in de B1 en A1 tactisch en technisch totaal ander voetbal spelen dan Jong en Ajax 1 gaat dat verbeteren? Ongelooflijk.
1 -3
Web
Daar gaat hij weer Bergkamp vele malen groter dan Jonk, jij bent dood en dood ziek, wat doe je nog bij Ajax


Heb je Bergkamp al die brief geschreven, durf je hem niet aan te spreken
1 0
geDaante
Nee hoor, alive and kicking. Wat interesseert mij het dat de naam Bergkamp groter is dan die van Jonk, ieder zijn kwaliteiten. Óf Bergkamp snapt weinig van opleiden. óf het boeit hem niet wat al die trainers doen, en zit er dus niet strak op.

Het gaat mij helemaal niet om namen, het gaat mij om hoe mensen handelen en functioneren. Als je jeugdtrainers totaal buiten de clubvisie laat treden en hun eigen visietje er op los laat gooien, die vrijwel haaks staat op het spel die de talenten aan moeten leren, het spel van Keizer en Bosz, en waarin die juiste aspecten als de aanname, het opendraaien, het combineren totaal niet getraind en geoefend wordt, dan snap je er gewoon werkelijk niks van.

Bergkamp is mijn favoriete voetballer of all time, maar als opleider heeft hij gewoon onnodig goed werk onder Jonk/Cruijff kapot gemaakt, en vervangen door een slap aftreksel daarvan. In de onderbouw en middenbouw gebeuren er nog wel goede dingen, die men behouden heeft, zoals het straat- en zaalvoetbal, tweebenigheid, combinatiespel, etc., maar in de bovenbouw is het ineens zwaar resultaatgericht voetbal zonder ook het geloof dat vanuit goed aanvallend voetbal resultaat vanzelf volgt.

Ook als je materiaal minder is, houd je vast aan je filosofie en visie, omdat je ze moet klaarstomen voor Ajax 1. Ga je je speelwijze totaal overhoop halen en ook nog eens spelers continue op plekken zetten waar ze niet horen, leren ze nooit dichter bij het spel van Ajax 1 te komen, en worden ze daar ook niet beter in, en ontneem je de beste talenten in de selectie ook de kans zich daarin te laten zien en bewijzen, en ook de wat mindere spelers ontneem je de kans zich in die speelwijze alsnog sterk te ontwikkelen. Nu worden ze soort van opgegeven, ze kunnen als aanvallend combinerend team waarschijnlijk geen kampioen worden op die manier, dus gaan we maar laf en opportunistisch spelen, waar de talenten qua ontwikkeling helemaal niks aan hebben. Dat vind je logisch? Wat koop je voor het kampioenschap met de B1 behalve een extra vermelding op het CV van Vink? Juist, niks.
0 0
Mgarhba
Precies echt schandalig sommige trainers bij Ajax. Zo laf! Trouwens ook te veel spelers die absoluut niks bij ajax te zoeken hebben. Ik vind dat wij op elke positie de beste moeten hebben van de lichting. Dat hoort bij Ajax, de beste club van Nederland en de beste opleiding van de wereld!
0 0
Web
En die hebben wij, wij hebben echt de beste opleiding van Europa
1 0
Mgarhba
Omdat winter een lafaard is.
0 0
JesperOlsen74
Off topic.

Check twitter van Arena! Letters AJAX worden aangebracht voor laatste thuiswedstrijd!

https://twitter.com/AmsterdamArenA/status/860530554764226560
0 0
Myers
Mooi he, zo lijkt het weer een beetje op de Meer.
0 0
JesperOlsen74
Super! Vind het echt mooi. Beetje nostalgisch
0 0
Middenweg401
Uiteindelijk moet het zo worden:
http://www.amsterdamarena.nl/upload/6a53d9de-529f-462d-a03e-5db797dd22ff_image4621872728868110825.jpg

Met dus zwarte banen met witte kruizen op de 2e ring.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Mees de Wit geblesseerd? Want dat middenveld tho..
0 0
trodat4030
Is ie wel geweest tot voor kort, waarschijnlijk wil Winter met alleen maar fitte spelers starten en dat kan ik ergens wel begrijpen. Hij moet kampioen worden om YL veilig te stellen volgend seizoen (vind ik ook de enige belangrijke titel voor de jeugd, precies om die reden). Maar Boultam vind ik ook niet de meest logische keuze op linksbuiten, dat ben ik met je eens.
0 0
geDaante
Sta je er nog van te kijken?

Het gaat nu uitstekend met het eerste, maar des te pijnlijker is het dat het in de jeugd alweer wordt afgebroken. Niet alleen qua opstellingen en mentaliteit, maar ook de speelwijze en tactiek, niks meer over van het vlotte combinatiespel, alleen maar voorzetten, voorzetten en nog eens voorzetten.
1 -2
Web
In jou gedachten, heb jij wel eens gekeken naar de spelers, volgens mij niet? Of je snapt er helemaal niets van, dat denk ik, je kan van een WERKPAARD GEEN RENPAARD MAKEN, denk daar eens over na?
Een lichting die niet overhoud aan talent ( nog veruit de beste van Nederland, en zelfs bij de top van Europa)

Denk daar eens de Ligt, Kluivert, Zeefuik en Eiting bij, ja gaat heel slecht

Jij zal wel aan de Ligt kunnen zien dat hij Jonk mist? Nou ik niet
1 -1
geDaante
Keizer speelt als de sterkhouders er niet bij zijn, gewoon hetzelfde. De uivoering is dan minder, wat logisch is, maar dat is niet erg, het gaat om het eigen maken van de speelwijze op steeds hogere niveaus, en om individuele ontwikkeling, resultaat zou zwaar ondergeschikt moeten zijn.

Toch spelen Winter en Vink gezien hun spelerskeuzes en speelwijze, vol met zekerheidjes inbouwen, puur op resultaat. Creatieve middenvelders niet op hun positie, maar op de flanken, en dus ook geen echte buitenspelers op hun posities, en dat in een heel andere speelwijze dan die van Keizer en Bosz.

Dat vind jij logisch en goed opleiden van individuele spelers voor de speelwijze van Bosz/Keizer? Zo ja, hoe kom je daar dan in godsnaam bij? Hoe worden deze jongens dan beter en beter in dat spel van Bosz? De middenvelders leren niet beter inspeelpasses vanuit de CV aan te nemen, te kaatsen, en niet weg te draaien en combineren, omdat ze als buitenspeler staan opgesteld. Überhaupt wordt er onder Winter en Vink nauwelijks tot nooit het middenveld ingespeeld, wat schandalig is en uiterst laf. Dus zelfs als Vink of Winter middenvelders op het middenveld zetten, worden ze niet uitgedaagd. Die middenvelders leren zo ook niet het spel maken en steekpasses geven, omdat ze als buitenspeler worden neergezet.

Winter deed overigens precies hetzelfde met Oranje onder 19, ook een middenvelder als buitenspeler, en die middenvelder werd zwaar gemist op het middenveld, waar een werker/loper liep. En ook alle ballen naar de flanken en voorgeven maar. Dat zet hij nu gewoon door bij Ajax, dus is de visie van Winter.
0 0
FlyingDutchMan
Het is waar dat er een hoop spelers bijlopen die eigenlijk het ajax shirt niet waard zijn, maar neemt niet weg dat Winter en Vink laffe tactische keuzes maken en de anderen op de bank zetten.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Nope maar het blijft verbazingwekkend.
0 -1
Mikes
Zie nu dat zowel de wit als lopez gewoon op de bank zitten.
0 0
Mikes
Idd zonde, Lang lekker op middenveld zetten.
0 0
trodat4030
Die stond ook gewoon als linkshalf opgesteld.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Precies en De Wit en Nunnely als buitenspelers. Zo moeilijk kan het toch niet zijn?
0 0
Mikes
Nee dat zou ook in mijn ogen de meest logische keuze zijn. Lang moet je als middenvelder ontwikkelen.
0 0
Mikes
Feyenoord o16 is dus officieus kampioen. Nog 2 wedstrijden te gaan en 6 punten voor.
0 0
RyanBabel
4-4
0 0
Mikes
Helaas in blessuretijd maakt feyenoord de 4-4.
0 0
wolterx
We staan voor 3-4, gaat lekker.
0 0
RyanBabel
Kan O16 ook nog kampioen worden?
0 0
Mikes
Het kan nog wel, als ze deze winnen staan ze met 2 wedstrijden nog te spelen 3 punten achter op feyenoord.
0 0
RyanBabel
Wat is de stand op het moment?
0 0
wolterx
6 punten achter, 2 wedstrijden te gaan volgensmij.
0 0
wolterx
Dit is mits het 4-4 blijft.
1 0
Mikes
Op dit moment 25 uit 9 voor feyenoord en 19 uit 9 voor ons.
0 0
wolterx
Gaat lastig worden, dan hadden we van AZ moeten winnen dan had een gelijkspel van Feyenoord en winst van onze u16 voldaan.
0 0
wolterx
Die Joshua Zirkzee van Feyenoord hebben ze toch slim weggeplukt van ADO vorig jaar, fijne speler is dat. Sowieso had ADO paar goede spelers laatste jaren en blijven er spelers aangetrokken worden (wij ook twee u15 internationals van ADO gehaald voor volgend seizoen)
1 0
Mikes
U14 internationals*

Eens Ado heeft zeker leuke talenten. Is sws wel leuk om als ajax zijnde rond te kijken bij ado en Sparta.
0 0
Mikes
En het is 3-4 voor ons.
0 0
Mikes
Staat op dit moment 3-3 bij o16.
0 0
wolterx
Is trouwens momenteel 3-3 bij de u16.
0 0
jeugdvolger
Ajax sterker begonnen en kwam snel op 2-0 achterstand.

Toch achterstand snel weggewerkt door een prachtige goal van Enrico.

Wat me opvalt is dat dit de enige lichting is van Feyenoord dat de intentie heeft om te voetballen.
0 0
wolterx
Ook hun sterkste lichting, normaal aangevuld met de betere u15 spelers en dan hebben ze gewoon een goede groep.
0 0
Mikes
Eens. Absoluut hun sterkste lichting. Met Bogarde erbij uit o15 en toure terug van o17 is dit echt een sterk team, maar ik denk als wij met onze gewone o16 een seizoen spelen dat we deze competitie domineren. Bij o17 staan standaard ongeveer 5 spelers van o16 lichting basis.
0 0
wolterx
Cheick Toure en Joshua Zirkzee zou die Feyenoord u16 echt aanvallend sterk maken, Melayro Bogarde in de verdediging erbij en dan is het een lastig team te verslaan.
0 0
Mikes
Zirkzee staat nu ook basis. Ik denk dat ajax o16 op zijn sterkst wel beter is dsn feyenoord o16 op zijn sterkst. Vergeet niet dat bij dit ajax spelers als Zamani, Brobbey, Gravenberch, maduro 2x, Gelderen etc allemaal mee zouden kunnen doen als o15 en o16 spelers.
0 0
wolterx
Tuurlijk zou je een heel goed team kunnen maken maar dat zou ten koste gaan van de u15 en en u17, daar is hij Feyenoord momenteel geen sprake van. Hebben een fijne groep die zonder al te veel doorschuiven of juist tegenhouden een fijn seizoen hebben gedraaid.
0 0
Mikes
Jaa is denk ik ook het verschil tussen de opleidingen. Bij ajax wordt er flink doorgeschoven, waar veel spelers bij feyenoord toch in hun eigen lichting blijven zitten. Weet jij hier iets meer van??
1 0
wolterx
Spelers die klaar zijn schuiven ze door, trainen over algemeen altijd hoger mee en vallen vaker in. Zirkzee heeft bijvoorbeeld al in de u19 zijn debuut gemaakt maar speelt in de competitie vooral u16 en u17. Doorschuiven enkel als fysiek daar betere weerstand is als ik het goed heb, in eigen leeftijdscategorie moeten de talenten de kar trekken, opzich niets mis mee maar niet ideaal denk ik.
0 -1
Mikes
Jaa want die bouchataoui van o17 vind ik echt een goede speler, maar die blijft maar bij de o17. Terwijl er veel mindere talenten bij o19 in de basis staan.
1 0
DaishRedan
Bouchataoui is een lekkere speler ja aanvoerder bij NL o17 maar nog steeds stallen ze hem bij Feyenoord o17
0 0
jeugdvolger
De 2-2 tot stand gekomen door individuele actie van een 13 jarige.. heerlijk! Ons eigen ajax product :-)
0 0
wolterx
De 13-jarige Unuvar staat in de spits tegen Feyenoord u16? Lijkt me niet toch? Is zonde dat de hele u15 met Oranje u15 mee is, had dit team een extra boost kunnen geven.
0 0
DaishRedan
Hahah die gaat zeker z'n debuut maken voor o19, want bekand heel o15 gaat volgens jou z'n debuut maken voor o19.
0 0
wolterx
De u15 is extreem getalenteerd en ook in de breedte zeer sterk, zullen weinige gaan afvallen en zodoende kan een heel deel de u19 gaan halen. Gravenberch zal de eerste zijn verwacht ik, Zamani is ook een kansmaker mits fit, Brobbey omwille van fysiek. De u19 halen is niet het lastigste, doorbreken bij Ajax gaat lastig worden voor vele. Binnen 2 jaar zullen er een aantal uit de u15 hun debuut in de u19 hebben gemaakt, ben ik vrij zeker van. Zeker als je beseft dat Hansen, Gravenberch, Zamani en Brobbey al hun debuut voor de u17 hebben gemaakt. Taylor, Unuvar, Allouch, Scholten etc hebben allen al in de u16 gespeeld. Zit gewoon enorm veel rek in.
0 0
jeugdvolger
Eens.. Ik zie Unuvar graag op middenveld maar kan positie 9 anders invullen, namelijk hangend tussen de linies.
0 0
trodat4030
Vind het ook niet zijn beste positie, maar gezien de rest van de selectie en ervanuitgaand dat hij een vrije rol heeft, kan ik er wel bij inkomen. Het is iig geen Gery Vink actie die (steevast) een spits pur sang (Brobbey) op de bank zet ten faveure van een AM in de spits (GdlV of Margaret). Lijkt me echt uit nood geboren dit. En hij heeft natuurlijk wel veel scorend vermogen.
0 0
wolterx
Was het geen optie geweest om Enrico in de spits te gooien met Allouch op de flank en Unuvar vlak erachter? Lijkt me ook interessant, die diepgang kan hij prachtig bedienen, dan krijg je een beetje een Nouri met Clement achtig iets.
0 0
trodat4030
Had ook zeker een optie geweest, maar vind Enrico toch meer een buitenspeler, heeft ruimte nodig en centraal moet ie nog leren opboksen tegen 2 verdedigers. Het is geen grote sterke speler met veel massa en technisch vind ik hem nog niet goed genoeg voor de spits. Dán vind ik Unuvar daar beter passen, das ook geen reus, maar is technisch zóveel beter dan 98% van alle jeugdspelers, die kan daarmee beter uit de duels blijven dan Hernandes.
0 0
wolterx
Dat is zeker waar maar zou Allouch op de flank en Unuvar op het middenveld mogelijk maken wat ik graag zie, valt zeker wat voor te zeggen maar leek me gewoon niet de fijnste gedachte een 13-jarige tegen twee u16 CV's te laten spelen.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ja zie 'm ook veel liever als middenvelder. Wie van deze spelers kunnen nog meer centraal uit de voeten?
0 0
wolterx
Max de Waal op de bank bijvoorbeeld, Llansana is een fijne speler voor op 6 terwijl Allouch die nu op het middenveld staat best in de aanval uit de voeten zou kunnen.
0 0