Ajax na Houdini-act door naar halve finale

BVeenstra, 20-04-2017 om 23:00, 126865 views, AS | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax heeft zich na een waar spektakelstuk bij Schalke 04 weten te plaatsen voor de halve finale van de Europa League. De Amsterdammers leken het compleet weg te geven en kwamen met tien man in de verlenging op een 3-0 achterstand. Door treffers van Nick Viergever en Amin Younes in de tweede helft van de verlenging ontsnapte Ajax aan Europese uitschakeling.

Schalke ging fel van start en kreeg al in de eerste paar minuten enkele goede kansen. Zo schoot Leon Goretzka maar net naast en raakte Max Meyer de paal. Nadat de Duitsers waren uitgeraasd, liet ook Ajax zich af en toe zien. Nick Viergever probeerde het bijvoorbeeld met een omhaal, maar zijn inzet miste wat kracht om echt gevaarlijk te worden.

Vlak erna werd Bertrand Traoré de diepte ingestuurd, de Burkinees rondde prachtig af, maar zijn treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Verder was Ajax af en toe erg slordig en leek het in verdedigend opzicht niet altijd even fel te zijn. Toch wisten de Duitsers niet echt te profiteren, omdat ook zij niet even zorgvuldig met de ruimte en mogelijkheden omgingen.

Waar in de eerste helft Schalke fel van start ging, was het Ajax dat na rust een stuk gretiger voor de dag kwam. De Amsterdammers gingen daarmee echter de fout in, want na een snelle counter van Schalke 04 kwamen de Duitsers op 1-0. Goretzka veroverde de bal, ging de combinatie aan met Guido Burgstaller en rondde daarna simpel af.

Vrijwel een minuut later was het opnieuw raak. Sead Kolisinac kwam weer eens door vanaf de linkerkant, gaf voor, Benedikt Höwedes maakte een overstapje en Burgstaller rondde zorgvuldig af. Plots was de stand weer helemaal gelijk en kon Ajax ‘opnieuw’ beginnen. Via Hakim Ziyech kreeg Ajax direct een prima kans, maar doelman Ralf Fährmann verrichte een knappe redding.

In de fase daarna was het vooral Schalke dat een overwicht had, maar niet tot heel grote kansen kwam. Wanneer Ajax de bal had, was het erg slordig en wist het eveneens geen goede kansen te creëren. Omdat er in de reguliere speeltijd niet meer gescoord werd, moest verlenging uitsluitsel gaan geven over deze kwartfinale.

Tijdens de eerste helft van de verlenging leek Ajax redelijk de controle te hebben, maar toch wist Kolasinac na zo’n tien minuten weer door te breken aan de linkerkant. De linksback gaf voor en bij de tweede paal kopte Daniel Caligiuri de bal binnen: 3-0. De Amsterdamse droom leek over te zijn, totdat Nick Viergever het van afstand probeerde. Fährmann kon er nog net bij, maar uit de daaropvolgende aanval was het wel raak voor de linksback, die in de kluts met Matija Nastasic raak schoot.

Er volgden tien ontzettend lange en spannende minuten. Schalke zette aan en af en toe kwam Ajax eruit via de counter. Zo ook in de laatste minuut. Younes kwam vanaf de linkerkant naar binnen, haalde uit met rechts en schoot Ajax naar de halve finale van de Europa League.

Opstelling Schalke 04: Fährmann; Riether, Höwedes, Nastasic, Kolasinac; Stambouli (Huntelaar 54'), Bentaleb; Caligiuri, Goretzka (Geis 84'), Meyer; Burgstaller;
Wissels: Nübel, Geis, Aogo, Schöpf, Badstuber, Huntelaar, Avdijaj;

Opstelling Ajax: Onana; Veltman, Sánchez, De Ligt, Viergever; Klaassen, Schöne (Van de Beek 74'), Ziyech; Kluivert (Dolberg 61'), Traoré (Tete 82'), Younes;
Wissels Ajax: Boer, Tete, Westermann, De Jong, Van de Beek, Neres, Dolberg;

Doelpunten:
1-0 Leon Goretzka (53')
2-0 Guido Burgstaller (55')
3-0 Daniel Caligiuri (101')
3-1 Nick Viergever (110')
3-2 Amin Younes (120')

Rode kaart: Joël Veltman (81')

Bijzonderheden:
- Daley Sinkgraven ontbreekt in de selectie door een knieblessure. Lasse Schöne is er na een schorsing wel weer bij.
- De ochtendkranten verwachten Bertrand Traoré in de spits en Justin Kluivert op rechts.
- Ook voor Ajax staat er geld op het spel. Als de Amsterdammers doorgaan, verdienen ze 4,5 miljoen euro en komt de prijzenpot van dit Europese seizoen al bijna op 15 miljoen euro.
- Trui op foto is leverbaar vanuit de AS Webshop.

Volg de wedstrijd via Twitter:

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
AbdelhakNouri22
We were staying in Paris...
0 0
PuurGeluk
Het smaakt nog steeds lekker!!
0 0
3sterren
Hier volgt een sprookje hoe één kleine Duitser, en negen strijders, een team uit één van de zwaarste competities velt.

Chapeau mannen! Het is echt!

Ik heb van jullie genoten.
En nu de Brabo’s...
1 -1
JPC40
Er worden wel domme overtredingen gemaakt, als je dit terug kijkt.
0 0
JPC40
krankzinnig gewoon, zo kijkje en het staat 3-0 Veltman eruit dan denk je.... dit was het dan, om volgend ochtend te horen dat we door zijn met 2-3 krankzinnig !!
0 0
AjaxAmsterdam
Ook ik heb weinig kunnen slapen. Man man man wat was dat een wedstrijd die ik niet meer zal vergeten. Ik heb alle commentaren maar zitten luisteren en de samenvatting een paar keer gekeken omdat ik door de emoties veel te energiek was.

Nu ik weer wakker ben giert de euforie weer door me lichaam.

Wat een avond!
4 -1
Boer Gijs
Op het laatst toch nog scoren en doorgaan; het blijven Duitsers. Maar wij zijn Ajax, wij zijn de beste!
1 0
Web
Dit hoort bij een jong team, vallen en opstaan, wat ik niet begrijp wij hebben heel veel creatieve spelers, dus geen bal veroveraars, maar door goed druk te zetten gaat dit meestal goed, laat dan de rest verdediging goed staan, onze beide rechtsbacks kunnen niet mee voetballen, nee Veltman OOK niet, Tete is verdedigend sterker dan Veltman, laat ze dan naar hun mogelijkheden voetballen, hetzelfde geld voor Sinkgraven, ik was blij dat hij geblesseerd was, ( jammer voor hem) maar goed voor Ajax, wat laat hij daar nou zien? Ja komt soms op, vaak niet buiten om maar binnendoor, en daar is het al zo vol, ook daar voetballen naar je mogelijkheden, Viergever brengt zo veel meer, power er voor gaan, hij zat er helemaal door, en dan nog dat brengen, veel respect voor hem, ook schone heeft een grote concurrent in Donny vd Beek, ik zou hem nu veel vaker in brengen

Ik vind het jammer dat Bosz dat niet ( wil ) zien de ideale achterhoede met deze spelers is
Tete -Sanchez - de Ligt - Viergeven en back up Riedewald

Ik zou wel uitkijken scouten op nieuwe backs type Alba, dan ben je zoveel sterker moderne backs, maar zal niet makkelijk zijn.

Ik zou de linksbuiten uit Jong, ( kan niet op zijn naam komen ) wel eens willen zien als linksback, komt tekort voor linksbuiten in het eerste.

Maar voetbal naar je mogelijk heden, en vraag niet iets van spelers wat ze NIET kunnen.

1 0
NouridolbergNeres34
Vince gino dekker?
0 0
Jippeltje
Het in inderdaad jammer dat Sinkgraven nu afgeslacht wordt,dat verdient hij niet,hij is in een voetballer waar je naar het stadion toe komt.
2 -1
Web
Sinkgraven word niet afgeslacht, prima kerel, maar een mooie middenvelder is het.
0 -1
PJK54
Ja natuurlijk allemaal in een hoerastemming en hopelijk nog een stapje verder in deze EL maar laten we niet vergeten dat Ajax door het oog van de naald is gekropen misschien hard om te zeggen maar de verdediging is verre van sterk en ik begrijp niet wat Onana mankeerde bij beide goals zag hij er niet zeker uit.
Oké de winst telt natuurlijk maar ze hebben het zich onnodig moeilijk gemaakt zeker nu er zondag nog zo'n partij aankomt misschien dat ze in de flow kunnen winnen maar ik ben bang dat het heel moeilijk gaat worden.
Ik ben, ondanks eerdere opmerkingen over het zwakke spel, wel trots op de mannen en gun ze de finale ook wel.
1 -2
mdeV
'Nonchalant en naïef'

Volkskrant-journalist Willem Vissers hekelde de houding van de Amsterdammers. "Nonchalant, lankmoedig vooral en naïef acteerde Ajax. Onzakelijk. De aanvallers, Younes, Kluivert en Traoré stonden nu model voor speeltuinvoetbal", aldus Vissers.

Hier ben ik het niet echt mee eens van de volkskrant
3 0
blava
Ik wel het was bijzonder naief gisterenavond en hebben gewoon veel geluk gehad. Het voetbal was niet goed.

Het middenveld is met Schone niet in balans. Daardoor voetbalt Ziyech ook minder. Vanaf zondag met Donny van de Beek ipv Schone.

Traore verviel ook weer in zijn oude fouten.
3 0
PJK54
Ik ben het daar wel mee eens pas nadat het fout dreigde te gaan werden ze wakker en kon het allemaal wel.
1 0
Ajacied33
Laat heel NL nou gewoon blij zijn voor ons. Met zo'n jong team de halve finale bereiken van de EL is gewoon knap
5 0
gras
Mooi teruggevochten, maar een verlenging is de doodsteek voor zondag en de glans van die thuispot tegen Schalke is er wel af nu. Jammer. De lof was ook wel overdreven. Maar tegen dit Schalke was een verlenging niet nodig geweest. Misschien kunnen ze hun uit record in de semi rechtzetten.

0 -7
Ajacied33
Je hebt een punt. De glans blijft wel hangen vind ik,die wedstrijd thuis was fantastisch. Gisteren heb je het jezelf onnodig moeilijk gemaakt. We zijn door,dat telt in Europa
4 0
PuurGeluk
Ik wil slapen.....
0 0
Leviathan
Zou ik ook wel willen moest er om 5u uit lag om 3u nog met stuiptrekkingen in bed wakker na die wedstrijd
1 0
Ajacied33
Ik lag er om 1:15 uur in,wekker ging om 5 uur af. Alles voor Ajax,geen probleem
2 0
Dwergje48
Dit is verreweg het mooiste wat ik als Ajacied bewust heb mee gemaakt. De spanning, de verschillende emoties, geweldig.
4 0
ambtenaar
Ik heb slaaptekort want ik slaap te kort.
0 0
WyZynDeBeste
Korte nacht, maar heerlijk opstaan.
0 0
Ajacied33
The day after.....Jezus,weinig geslapen en bij het wakker worden gelijk beseffen wat Ajax gisteren geflikt heeft. Vorige week de complimenten hoe goed/mooi we hadden gespeeld. En gisteren de complimenten voor de passie,strijdlust en karakter wat ze getoond hebben. Met 10 man terugkomen van 3-0 naar 3-2....
4 0
AjaciedRK
Wat een avond. Zat naast t uitvak. Werden paar duitsertjes mooi afgevoerd door uitdagen. En vier stomme Tukker boertjes die extreem aan het juichen waren voor Schalke. Met hun fct shirt aan.

Dood en begraven. Viergever kon niks meer maar maakt de 3-1 op mannelijkheid en sprint daarna nog het hele veld over voor een uitbraak. En dan Younes, die zijn hele seizoen in een schotje goedmaakt.

Zo trots. Zo blij. Slapeloos. Topavond.

WZAWZDB
5 0
johnd
Veltman gaan we dus echt niet missen, die is gewoon bij 2 goals schuldig, gaat als een wijf erin bij de eerste en moet de voorzet eruit halen bij de tweede, dan ook nog rood...

Ik hoop dat Tete alsnog verlengt, anders moeten we echt een back halen hoor.
1 0
Tscheu
Net thuis. WTF !!!! What a night.
Leuke Arena, van ons is leuker doch.
4 0
Labrador
Haha ik ben ook net thuis. Wat een avond. Snel het mandje in en morgen weer werken.
1 0
NouridolbergNeres34
Ole voor Ajax Amsterdam ole ole!!! Wat een sfeer heerlijke pot was het spanning strijd alleszat erin tegenslag maar uiteindelijk bammmm door naar de halve finale!! kan gewoon niet slapen
1 0
Radikaal
Als je die 2 goals nou gewoon in de eerste helft maakt, dan zit je toch wat relaxter.
3 -1
Tinus
Haha, geen woord aan gelogen
0 0
swamb
Emotionele rollercoaster. Was fantastisch!
3 0
jogabonito
Doe maar weer eerst een thuiswedstrijd de volgende ronde. Is prima joh met die uitkols
0 0
Dexy
Nu maar hopen dat ik niet wakker wordt op 20 april in de ochtend, haha ;)

Kan het nog steeds niet bevatten, deze thriller-achtige droom.
1 0
NouridolbergNeres34
Haha toen de wedstrijd werd afgefloten iemand younes nog gezien, die liet zichzelf gewoon omvallen van de ontlading en vreugde alle spanning eruit .
4 0
PuurGeluk
Ik heb de wedstrijd bij m'n Ajax-minded zus gekeken. Na 90 min ben ik in de auto gestapt en via Ziggo Go verder gaan kijken. Liep 10 sec achter toen ik een WATSAPP kreeg met: "jaaaaaaaaaaaa!!!!" Even later dus dat doelpunt op m'n telefoon. Helemaal los in de auto. Stuur bijna los getrokken en schudden die auto niet normaal! Daarna nog die goal van Younes. Heb me helemaal schor geschreeuwd!! Nu kan ik niet slapen en die klote wekker gaat om 07.30:'(
5 -1
Dexy
Ik heb nog nooit bewust meegemaakt dat Ajax in de halve finale van een eindtoernooi staat (ben geboren in 1995). Dat maakt het nog extra bijzonder, dat we er zo lang op hebben moeten wachten.

Ontzettend blij en trots op onze club!
6 0
Youri08
Was een goed jaar '95
0 0
Kluivert45
Jongens ik huil eigenlijk nooit, maar vanavond toch wel. ik hou van ajax, geen worden verder kunnen het omschrijven, ik HOU van ajax!
12 -1
Beer
Ik heb alles wat er over de wedstrijd is geschreven al gelezen.
Heerlijk.
Wat ben ik gelukkig.
6 0
Kluivert45
Ajax en Ajacieden, ik hou van jullie! Wat voetbal en ajax toch geweldig zijn, ik slaap vanavond niet meer!
3 0
Dexy
Misschien een gekke gedachte, maar ik zou als ik Bosz was zondag een half B-elftal opstellen:

Cerny-----Dolberg-----Neres
----Nouri------------Vd Beek----
--------------De Jong---------------
Viergever--De Ligt--Veltman--Tete

Ik zou nu alles op Europa gooien en daarom spelers als Ziyech/Klaassen/Sanchez/Schöne/Younes allemaal rust geven. Hoe vaak is een Europese hoofdprijs nou zo nadrukkelijk in zicht? Zelden.
1 -2
Youri08
Na PSV hebben ze toch minimaal een week rust? Ik zou niet teveel veranderen. Dolberg voor Traoré, Kluivert op links, Neres rechts. De Jong of vd Beek voor Schöne (moet imo vaker) en ik zou de Ligt rust geven dus Tete rb en Veltman centraal. Maar verder laten staan, Je kan altijd nog ingrijpen naar gelang de wedstrijd loopt.

Kluivert-Dolberg-Neres
Ziyech-de Jong/vd Beek-Klaassen
Viergever-Sanchez-Veltman-Tete
0 0
Babangida83
Juist niet. Beide prijzen zijn belangrijk en het is jammer dat we zelfs al uit de beker zijn. Dat had helemaal een unieke prestatie geweest.

Hoe meer je wint, hoe groter de euforie en roze wolk. Dan gaat het allemaal vanzelf. Had je deze wedstrijd tegen Schalke eruit gelegen, dan was zondag moeilijker geweest. Andersom idem. Als je tegen PSV punten verliest, heeft dat weer z´n weerslag op de ploeg en de Europa League campagne. Ook voor de Europa League zou het goed zijn voor het vertrouwen om van PSV te winnen.
0 0
glob
Ook wanneer Feyenoord om half drie op z'n muil is gegaan tegen Vitesse?
0 0
Jan60
Daar zit zeker wat in. Alle spelers die vandaag de volle 120 minuten hebben gespeeld niet in de basis, maar rust geven. Onana dan nog wel in de basis.
0 0
ST
Zit wat in. Maar de kans op t kampioenschap is groter dan het pakken van de Europa league.
0 0
Beer
Kan niet slapen.
9 0
Echte Ajacied
Ik ook niet... Woon al een tijdje in Parijs, de hele buurt bij elkaar geschreeuwd na de 3-1. Iedereen dacht dat er wat met me was haha. Zit nu naast de Seine nog even na te genieten. Wat een pot...
5 0
Dexy
Hier hetzelfde ;)
2 0
Fredschuit1
Een johnie walker black label en aan Jennifer Hoffman denken doet bij mij altijd wonderen.
0 0
PuurGeluk
Hier nog 1 beertje
0 0
Barrabrava
hier ook nog 1 biertje!
0 0
AjaxDaniel
Blij dat ik geen school heb morgen, ga denk maar de nacht doorhalen. Slapen gaat toch niet lukken.
2 0
MankeNelis
Oei Zlatan klapte flink door z'n knie zeg
0 0
Fredschuit1
Einde seizoen volgens verschillende media.
1 0
BGB
Duurt wel even voordat ik in slaap val, keek zelf in een ''vitesse kroeg'' in Arnhem, iedereen stond te springen voor Ajax bij de 3-1 dak ging eraf.
11 0
Fredschuit1
Lekker! Was van plan rechtstreeks naar huis te rijden maar toch nog effe besloten te blijven en morgen naar huis te rijden. Morgen met volle trots met het prachtig shirt naar huis. Wat leek op een drama avond word ondanks het verlies geweldig afgesloten. #proud
6 0
Pierre Heno
Ach ...alles wat je denkt doet er niet meer toe. Ik gaf er geen stuiver meer voor na die domme actie van Veltman die terecht een 2e gele kaart opleverde want hij stapt gewoon in om die speler bewust te blokken. Niet bepaald een slimmigheidje dus. Viergever, de onverzettelijke heeft alleen al o.b.v. deze wedstrijd wel een verbeterd contract verdient Marc! En in de reactie van AD Van der Sar miste ik de spontaniteit die je zou verwachten. Het was nu zoiets als het verslag van Theo Reitsma bij de bal van Rensenbrink op de paal kort voor tijd in de WK finale 1978 Argentinië - Oranje: "...Rensenbrink.......paal "
1 -2
Fredschuit1
Nou 2 keer gelezen maar snap geen togus van je reactie op mij! Kan het bier wezen.
2 0
laurens24
De pot met een collega op Terschelling gekeken (ivm werk) dat hele cafe interesseerde het geen kut. Wat een pot.. wij maar schreeuwen die laatste 10 min. Ongelofelijk. Jongens gefeliciteerd
10 0
Gregoboy
Heee feesie bouwen!!
1 0
zivkabrimovic
Jezus gasten in ben zo blij, die adrenaline is niet normaal. Mijn liefde voor ajax gaat zo fucking diep. Dit hebben we maar gewoon even geflikt!! En we spelen zo goed de laatste tijd, en als het moet leveren we ook strijd heerlijk. M'n pa zegt zelfs; heel af en toe zie ik sprankeltjes '95. Liep te janken bij de goal van viergever.

Ben zelf 22, ik ben zo blij, zo blij.

Wij zijn AJAX!!
12 -1
HarryHarHar
Ik hield het ook niet droog hoor!....
1 -1
DaniAjax
Krankzinnig. Wauw.
2 -1
Stefanaladin
Ik besef het nogsteeds niet. WOW!
5 -1
Milan95
Nu kan ik natuurlijk voor geen meter in slaap vallen, haha wat geweldig dit zeg. Is dat standbeeld voor Viergever al bevestigd?
3 -1
Youp020
Heerlijke pot, super resultaat! De ploeg heeft karakter getoond en ik had er ook mee kunnen leven als wij op deze manier net wel waren uitgeschakeld.

Nu op maar psv, lekker verse krachten erim en psv zoekspelen. Daarna kan iedereen uitrusten.
1 -1
Dragon36
zotezien heeft Babel ff gebeld met Ziyech waar zn kapper zit
0 -1
IDJosh
Prachtige club dat Schalke, gewoon Three Little Birds draaien voor de uitsupporters. Wat een mooi gebaar!
31 0
AFCA.
Ik was laatst bij Schalke. Prachtig stadion. Wanneer er gescoord wordt, roept de stadionspeaker om: "Schalke!!!"
En dan het hele publiek: 3!!!".
Stadionspeaker:" Wolfsburg!!!"
Het hele stadion weer: "0!!!"
Stadionspeaker: "Danke"

Dat is zo verschrikkelijk pijnlijk als uitsupporter en geeft je echt een machtig gevoel als Schalke fan. Mooie club.
4 0
KlasseLasse
ja ik heb dat ook mogen ervaren afgelopen donderdag! dat klinkt inderdaad heel machtig!
0 0
AFCAsphere
Dat hebben heel veel Duitse clubs, stadionspeakers die goals omroepen. Zouden wij eigenlijk ook moeten hebben.
2 0
Ajacied33
Ik was vorig jaar bij Fc Koln,ook een mooie club hoor. Respect druipt er in Duitsland gewoon vanaf. Wil zo graag naar Borussia nog
0 0
Dragon36
Inderdaad top
4 0
SnakeDoc
Kakkies komen ff sfeer proeven
1 0
legendslive4eva
Standbeeld voor Viergever en Younes, bleven allebei maar gaan! Speelde de afgelopen volgepropte weken ook bijna elke minuut mee. Wat een helden!
6 -1
AFCAHOOLIGAN
Geen woorden voor, gewoon geen woorden!
2 0
Dexy
Geen woorden maar daden, daar kunnen ze in Rotjeknor wat van leren.
1 0
Freddy Al
GE-WEL-DIG !!!
Natuurlijk was die 1 en 2 nul balen en die derde een drama maar oh,oh,oh,ohwat een onbeschrijfelijke apotheose.
Pet af voor de instelling waarmee gevochten is tot de laatste snik.Hele diepe buiging voor Viergever!
Hopelijk hebben ze nog ergens een plukje energie voor PSV maar deze prestatie is onvergetelijk !
2 0
Tufono
Trouwens, ook een compiment voor Bosz, de wissels waren eer goed getimed!
0 0
WyZynDeBeste
Sarcastisch neem ik aan. Schöne had er in de rust al vanaf gemoeten. Sterker, hij had niet mogen starten.
1 -3
afca-mark1990
inderdaad, ik had na vorige week v/d beek ook laten staan.
1 0
amthree
Al die united supporters hopen nu op ons. Is goed dan spelen we ze wel effe lekker weg in de Arena.
0 0
DaanP
HEERLIJKE OVERWINNING
1 -1
Ajacied33
Laat PSV maar komen zondag,lust ze rauw. Hopelijk geen serieuze pijntjes bij de jongens voor zondag. Nog 1 x vol gas en dan vrij tot 4 mei. Zondag 1-3
1 -2
RaynoFischer
Ik denk dat ik moeilijk in slaap kom Haha, zit nog steeds met adrenaline van deze gekke maar heerlijke avond =D
0 0
Myers
Over 5 uur de wekker, maar ik zal de vier uur slaap niet halen vrees ik, teveel adrenaline in m'n lijf nog.
2 0
Web
Bosz heeft de halve finale gehaald door Veltman, zowat verloren door Veltman, hoe dom kun je zijn
0 0
Kikke
Geen transfers dit jaar! Tete topper die moet je houden!
1 0
amthree
Alleen veltman verkopen de rest houden.
0 0
Web
Zo is het, Veltman is wel zo blij nu, door hem de wedstrijd voor de poorten weggehaald, wat een onnodige overtreding.
0 0
Web
Aadje vind Tete zelfs belangrijk voor Ajax, ze moeten er alles aan doen om hem te houden.
Misschien iets overdreven, maar ik heb nog niet een trainer gehoord die Veltman beter vind, en ik ben het daar mee eens.
2 0
RusselWestbrook
Behalve de huidige trainer van Ajax dan, die voor het eerst in 20 jaar de halve finale van de EL haalt.
1 0
amthree
En nu halve finale tegen celta effe guidetti er uit schoppen!
0 0
Litmanen85
armin van buuren concert de 11de? hij mag me ballen likken, Ajax gaat voor.
stadion kopen of zelf bouwen, dit soort grappen moet je niet willen...
11 -1
RusselWestbrook
Ook als Ajax de Arena koopt worden er nog concerten gegeven.

Dat zijn alleen maar extra centjes.
0 0
swaap
Gewoon 3 mei die pot in de ArenA spelen probleem opgelost
0 0
Rsv
Hahaha jaa het lijkt mij dat Armin z'n concert mag verplaatsen, beetje vreemd dat er überhaupt geen rekening mee gehouden is dat Ajax zo ver zou komen.
0 0
3*stars*3
Siem moet gewoon zijn conxert verschuiven, punt.
0 0
Ricbun
Hahahaha idd man hij gaat maar lekker ergens anders draaien
1 0
SnakeDoc
Hadden ze nooit opgerekend haha
0 0
Rsv
Wat moet de opstelling zijn aanstaande zondag?
Onana
Tete-Veltman-???-???
Vd Beek
Klaassen-Nouri
Neres-Dolberg-???

Iemand suggesties?
0 0
ck69
zeefuik, kluivert, andere verdediger weet k nog niet
0 0
Rsv
Kluivert kan wel een uurtje misschien, maar niet veel langer vermoed ik.
0 -1
AFC34
Eerste helft keek ik rtl7, 2e helft fox maar ben daarna weer overgeschakeld naar rtl7, vond fox echt geen reet aan. Leo Driessen vond ik helemaal niet zo erg, en zijn enthousiasme na de doelpunten van Ajax was geweldig!
0 0
ajaxfan4life82
Gekkenhuis in de huiskamer, niemand die ons overklast..sjezus wat mooi/ ge*l deze wedstrijd, gefeliciteerd mede ajacieden en proost, FEEST VIEREN EN BIER DRINKEN.. JODUH JODUH JODUH
2 0
MichelAngelo66
We hebben een directeur die slapper verhaal heeft dan coach, spelers en analisten bij elkaar. Ik heb nog steeds plaatsvervangende schaamte als ik naar die man luister.

Edit: heeft ie het weer over Manchester. Vermoeiend die vent
9 -2
Alexander40
Dat ben ik echt helemaal niet met je eens. Verstandige rustige woorden. Een algemeen directeur waardig!
0 -1
Litmanen85
tegen man u in de finale en die pakken we gewoon.. ik ben er sowieso bij .
0 0
RusselWestbrook
Ondertussen zorgt 'die man' wel voor historisch hoge sponsorinkomsten voor Ajax.
2 0
MichelAngelo66
Is toch een man of zit ik er naast? Of moet ik van jou meneer van der Sar zeggen? Mag jij Ed zeggen?

Hoofd marketing lijkt me ook prima voor hem (?). Hij komt voor een microfoon amper uit z'n woorden, dat is alleen wat ik zeg. Dat moet hij lekker aan andere overlaten. Het klinkt namelijk erg knullig voor een directeur van een bvo.
0 -1
Alexander40
Onzin. Hij had juist een prima verhaal en kwam goed en overtuigend uit zijn woorden
0 0
Ziyech022
hopelijk de koppies zondag weer strak!
0 0
Ziyech22
heb vooral zitten schelden op die keeper :')
0 -2
LiefhebberVan GOED voetbal
heeft geen zin
0 0
MankeNelis
Maakt geen reet meer uit nu we zitten in de koker
0 0
3*stars*3
Maar indirect moeten we compliment geven aan Ajax fans want in thuisduels is Ajax (vooral in EU) geweldig.
Hoop in volgende ronde wel eerst op een uitduel en dan in thuisduel afmaken.

Maar dit is ook een ervaring voor onze jonkies en leren ze van.
Zag net trouwens zelfs Schalke fans klappen voor de Ajacieden, mooi man.
10 0
Kikke
Das mooi! Wel sportief!
0 0
NouridolbergNeres34
Met 10 man echt reepect gewoon!! Dit nog over de streep trekken!
4 0
WvA
Onana,tete,sanchez,de ligt,viergever,schone ,Davy,Ziyech,kluivert,dolberg,younes. 3 punten zondag
0 0
Wzawzdb1997
die peter bosz wel een top vent ook hoor
1 0
Dragon36
Verdient echt meer credits. Wie had ooit gedacht dat we de halve finale EL zouden halen?
1 0
Ziyech22
ik had de hoop allang (als in jaren) opgegeven dat we ooit nog zo ver zouden komen
0 0
Runnerlex
idd mag ook wel een keer gezegd worden...valt niet mee in je eerste jaar.
0 0
Mikes
Zondag nog 1x vol gaan en dan heb je 1.5 week vrij.
0 0
talent020
boys hebben hard geknokt, met bloed zweet en tranen de halve finale bereikt,

Vond Viergever ijzersterk, Schrok.wel van.Schone en Ziyech vandaag
0 0
WvA
Onana, tete, sa
0 0
BrandjeXL
Donny zeer belangrijk bij de 2e goal. Hij kan itt Schöne wel hoog druk zetten. Veltman ben ik al tijdenlang klaar mee. Bosz je hebt DE oplossing voor handen.
1 0
NouridolbergNeres34
Ja donny viel lekker in hoor !
0 0
Redrum
Schone komt tekort voor topwedstrijden, kan het totaal niet belopen en is veel te traag
2 0
AFCA.
Zondag maar zoiets na deze enorme veldslag:

Kluivert - Dolberg - Neres
Nouri - Klaassen
Schöne
Riedewald - De Ligt - Sanchez - Tete
Onana

Liever kwalitatief mindere maar wel fitte spelers.
0 -1
Kikke
Kwalitatief minder! Echt ik begrijp dat niet! Neres heeft elke wedstrijd gescoord!
0 0
Rdk1983
Knullige kaarten Veltman. Tete kans geven. Riedewald begon in Ajax 1 als linksback, vond m toen prima.
0 0
mrbig
Celta halve finale en dan de finale winnen tegen Machester!!!
1 0
ajax500
Viergever-De Ligt-Sanchez-Tete onze vaste verdediging. Iedereen hier die hiervan afwijkt, sodemieter op!
4 0
BrandjeXL
Eens
0 0
Kikke
Sanchez heeft het hele seizoen top gespeeld! Om hem af te serveren na een slechte wedstrijd vind ik niet terecht! Zonder hem waren we nooit zover gekomen... wel goed deze wedstrijd om weer wakker te worden....
0 0
Suarez01
3star eens ha ha Celta hebben wel al eens van de mat getikt. United zonder Slatan kan ook hoor want wij zijn Ajax!!!!
0 0
AjaxCitizen
Wat vertrouwen met een speler kan doen. Heeft Bosz goed gezien met Viergever.
Viergever is echt de Ajacied van het seizoen voor mij en verdient een contractverlenging.
De stille kracht die o, zo belangrijk is in dit Ajax. Wel klote dat hij geschorst is, maar hopelijk kunnen we dat opvangen.
5 0
PabloXXX
Bij Veltman is het Russisch roulette, om de 4 á 5 wedstrijden zit er weer een verschrikkelijke tussen. Tete daarin tegen altijd stabiel en is zich aanzienlijk aan het verbeteren in aanvallend opzicht. Prachtige voorzet op Viergever, zo heb ik Veltman dit seizoen niet zien geven die komen allemaal weer bij Younes terrecht.
10 0
AFCAMM
Wel een kritische noot m.b.t Tete; hij had die pass op Sanchez moeten geven. Dat kan je zomaar opbreken...
Maar gelukkig is het goed gekomen.
1 0
Jazzypazz
Genieten!
1 0
3*stars*3
Na 20 jaar weer Ajax in een halve finale.
Was niet mooi maar dat was het vorig week wel en over 2 potjes gezien is het terecht.

Mooi voor mijn/onze kleine/neefjes etc want die kennen alleen verhalen van Ajax in een EU halve finale.

@ de rest, laten we die schimmel 3xxx gewoon negeren man....
11 -2
Ajacied33
Jezus man, allerlei emoties in m'n lijf vechten nu om voorrang. Wat een avond! Ik moet morgen om 530 uur op, maar dat kan me ff niet schelen. Zoveel zenuwen nog wat eruit moet....Trots op Ajax, wij zijn de allerbeste
3 -1
3star
Ajax - Celta de Vigo
Lyon - Manchester United

Ik ga bidden.
4 0
Jari83
ik bid met je mee... en dan united in de finale
1 0
daanafca92
Ik hoop op Celta. Lyon lijkt mij de lastigste.
1 0
Sjoff
Ajax joden super joden hé hé
1 0
Rsv
Geen idee wat de opstelling moet zijn tegen PSV na deze ongekende veldslag, maar lijkt me sterk dat we die nu nog gaan winnen. Mocht dat gebeuren dan alles op de EL gooien!!
2 0
AJAX1996
11x viergever
4 0
NouridolbergNeres34
Dappere strijders met nicky Viergever voorop!
5 0
darinho
Ik weet niet wat ik heb meegemaakt.....

Maar lijk wel of ik in een badtrip was beland

En het werd een orgamse
2 0
AFCSANCHEZ
Is Viergever geschorst? Ik dacht dat de kaarten hierna werden kwijtgescholden.
1 0
Rdk1983
Wie zijn er nou geschorst voor halve finale? Veltman en volgens mij nog iemand.
0 0
Guv
onze held van de avond
0 0
Ajax418
Viergever..
1 0
Kikke
O balen zeg!
0 0
johnd
Maak me wel doodzorgen om zondag.
0 -1
godofajax1900
Hoezo jong en speels.heb ook fysiek sterk ajax gezien.en heeft niets met ouwe rotten of ervaring temaken.ajacieden slaap lkkr en tot psv
0 0
RusselWestbrook
Voor de volgende ronde vind ik alles best behalve Besiktas. Doe die maar in de finale in Zweden.
0 -4
Kikke
Maakt mij niet uit, moeten toch alles winnen!
0 0
Web
hoe is het toch mogelijk dat Veltman nog steeds de voorkeur krijgt van Bosz, en dat er ook nog 4 supporters zijn dit vinden,.
3 -1
RusselWestbrook
Die counter met Sanchez en Tete waarbij Sanchez drie keer diep ging en Tete het gewoon drie keer niet zag of gewoon het vermogen niet had om de pass te geven die Sanchez alleen voor de keeper zou zetten, met nog een andere aanvaller aan de andere kant om eventueel aan af te geven.

Daarom speelt Tete niet. Veltman is ook verre van geweldig, maar Tete snapt het spelletje gewoon niet.
4 -1
ram
Beetje flauw Russel.. Tete doet één ding verkeerd en dat pik je eruit. Veltman deed weet ik veel meer verkeerd.

Daarbij snap ik Tete ergens wel. Het was wel Sanchez die opstoomde... 1% kans op een goal (zeker in z'n huidige vorm). Misschien niet onverstandig om te wachten op een betere optie.

Maar goed.. Maakt niet uit! Heerlijk dit zeg. Ik zag het niet meer zitten en ben nu schor als een rasp.
Nu hopen op Celta en United in de finale. In goede vorm kunnen we die gewoon pakken over één wedstrijd.
0 -1
PabloXXX
Sorry, maar volgens mij snap jij het spelletjes niet. Tete heeft de bal vandaag geen een keer aan de verkeerde man gegeven, goede rushes en die voorzet op Viergever was prachtig.
0 -1
Web
Ja zo is het, ik reageer nooit meer op hem, wel een minder moment aan halen, maar niet die geweldige voorzet,
0 -1
talent020
maar snapt Veltman het spelletje wel? vind beide hun sterke en zwakke punten hebben, maar Veltman zet gewoon geen stappen, pakt als een ezel 2 terechte gele kaarten,
0 0
RusselWestbrook
Veltman maakt te veel fouten, dat klopt. Maar hij voegt in goede doen wel dingen aan het Ajax spelletje toe die Tete gewoon niet beheerst. Zoals de vrije man diep op het middenveld vinden met een boogbal, of een perfecte crosspass. Daarnaast heeft hij meestal de bal in 1 balcontact onder controle, waar Tete er vaak 2 nodig heeft (ga hier maar eens op letten, is echt heel erg).

Tete is ook dramatisch in de lucht, hele slechte timing en kan heel slecht springen (doet ie vaak ook gewoon helemaal niet), waar Veltman best sterk is in de lucht.

Maar het liefst zie ik gewoon een andere rechtsback komen, want Veltman is het ook niet. Maar als ik zou moeten kiezen tussen Veltman en Tete wordt het altijd Veltman.
3 0
DaenerysTargaryen
Helemaal mee eens russie. Tergend om tete aan de bal te zien (blijft wel een strijdertje).
2 0
johnd
Als Tete niet bij die pizzabakker zat, zou hij gewoon in de basis staan.
1 0
Web
Lekker makkelijk, en dan nog, wat had dit gekost
0 -1
atalantanio
Ik weet niet of ik blij moet zijn omdat Ajax door is of boos omdat ze het zó ver hebben laten komen. Ben vooral trots op Nick Viergever, hij is DE openbaring van dit seizoen.
2 -1
Ajax418
Lekker boos zijn man, lijkt me t beste op dit moment
2 0
Barrabrava
Laten we eerlijk zijn, gewoon een hele slechte wedstrijd gespeeld. Wel volop respect voor de mentaliteit vandaag, zeker hoe we de 2e helft begonnen (misschien zelfs te aanvallend, want 2 counters en 2-0). De 3-0 was heel zwak verdedigd, maar als ik zie dat spelers als Tete, Viergever en Sanchez naar voren gaan en ze blijven knokken, zeg ik respect! Hoop volgende ronde Celta en man u in de finale. Ps. scheids hadden we ook niet echt mee vandaag, of ligt dit aan mij?
1 -2
Mikes
Nee alles wat je klopt is helemaal waar. Scheids hadden we idd totaal niet mee.
0 0
Bram410
Je hebt helemaal gelijk
0 0
Guv
ooh ik heb de hele buurt wakker geschreeuwd.... HEEERLIJK!!!!!!
0 0
Heiko
Viergever helaas geschorst voor de volgende EL wedstrijd
0 0
NouridolbergNeres34
Deze avond vergeet je nooit meer !!! Historisch weer. Hopen op nog 3 europese avonden met de cup aan het eind!
0 0
Rsv
Ongekend heerlijk dit, diepe diepe diepe buiging voor het karakter van dit team!!
0 0
Toon meer reacties