Klaassen: 'Hakim heel eerlijk en geen wegloper'

JesseTH, 10-03-2017 om 07:47, 8492 views, De Telegraaf | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Voor Davy Klaassen is het dubbel balen na donderdagavond. Niet alleen verloor Ajax met 2-1 van het Deense FC Kopenhagen, waardoor het de stand volgende week in de eigen Amsterdam ArenA moet recht breien, maar aanvoerder Klaassen zal er die wedstrijd ook niet bij zijn door een schorsing wegens te veel gele kaarten. Hij treurt, zo valt te lezen in gesprek met De Telegraaf.

'Ik baal toch wel het meest van mijn schorsing. Die 2-1 is geen onoverkomelijke uitslag, maar ik baal vreselijk dat ik thuis niet kan meedoen. Het is mijn derde gele kaart wegens praten en dat is misschien niet slim. Maar ik ben aanvoerder en het is ook niet zo dat ik die scheidsrechters uitscheld. Ze zijn gewoon vervelend die gasten', begint hij.

Over de instelling van teamgenoot Ziyech is Klaassen te spreken. 'Ik vind het heel goed dat Hakim naar de trainer ging en zei dat hij zich niet lekker voelde. Dat kan ik alleen maar waarderen als je dat kunt aangeven. Het is niet zo dat hij niet wilde spelen en "lekker op de bank ging zitten". Maar de laatste weken zag je dat hij heel erg aan het werken was en niet meer echt in zijn kwaliteit kwam. Het is een heel eerlijke uitspraak en Hakim is geen wegloper. Hij heeft vanuit het team gedacht en dat is knap. Hakim loopt bij ons twee keer in de week twaalf kilometer en liep er bij FC Twente één keer acht. Dat is wel effe wat anders.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ST
Goed van Ziyech dat hij het teambelang boven dat van zichzelf plaatst. Tegelijkertijd wilt hij zelf ook niet door het ijs zakken. Dus het is ook zelfbescherming.
0 0
3*stars*3
Was geen surprise toch?
Prima om extra te werken hoor maar gaan ook extra % van zijn voetballende kwaliteiten af en juist die kwaliteiten kan Ajax goed gebruiken.

Klaassen is een loper maar kan dat ook prima vanaf linkshalf en dan kan Ziyech vanaf rechtshalf strooien met passen en naar binnen kappen en schieten.
Juist dat was bij Twente zijn kracht.
Van rechts naar binnen kappen en de ene na de andere erin knallen.
0 -1
MSwertz92
Ziyech deed het vanaf elke positie bij Twente volgens mij, neemt niet weg dat ik het helemaal met je eens ben, klaassen linkshalf en ziyech rechtshalf word het hele team beter van denk ik.
0 -1
masterrr
Dan ben je een enorme prof, vind het heel volwassen. Hij heeft geen slecht fysiek, maar zal wel moeten groeien. Dat komt echter wel. In dit systeem van Bosz moet hij enorm werken, dat is hij niet gewend geweest.

Zondag vlammen Hakim!
0 0
jackwolf
Toch ook wel een beetje raar dat de traingsstaf dat niet ook opgemerkt heeft. Dat is toch ook hun taak om de fitheid van de spelers te monitoren?
1 -1
Rolo
Je kan nog zoveel monitoren maar je zit niet alles van buitenaf... jij ziet ook niet dat een speler een buikgriep heeft aan de buitenkant, dat zal hij ook zelf aan moeten geven. Ik vind het klasse van Ziyech dat hij aangeeft, trainer, ik denk dat je op dit moment meer aan iemand anders hebt dan aan mij, zondag sta ik er wel weer. Dan weet je dat je als trainer ook op je spelers kan bouwen. Hij had ook kunnen denken stel mij maar op dan geef ik wel 70%.... alleen Hakim ziet dus in dat dat voor dit soort wedstrijden niet genoeg is....
1 0
marley
Tsja, ik weet niet zo goed wat ik ervan moet denken. Prima dat een speler over zelfreflectie beschikt, maar ik geloof niet dat er ooit een speler tegen een trainer heeft gezegd voor een belangrijke Europese wedstrijd: Trainer, ik ben zo moe, mag ik een dagje rust?

Ik hoop dat hij nu wat laat zien, ben het wel een beetje zat bij hem eigenlijk. Nouri is niet moe, naar het schijnt. Zet hem er dan in.
1 -1
IDJosh
Gewoon veel respect voor Hakim. Hij weet dat hij niet zijn 100% kan geven in een belangrijke wedstrijd voor de club en laat dit tijdig aan de trainer weten. Daar heb je tenminste iets aan.
0 0
ajax2004
ben wel verbaasd dat ze maar 2 keer 12 km lopen. Erg weinig
0 -9
Maxwell_5
Voetbal is geen duurloop.
0 0
Ferd
Hij heeft het puur over de wedstrijden
0 0
BRR59
Het lichaam moet aan de grotere inspanning wennen. Dat kost tijd. Dat kun je niet forceren.
1 0
Ruff Rhythim
Ziyech komt echt wel weer op niveau hoor.
3 0
flavente
Het is idd professioneel van ziyech. Maar zijn fysieke gesteldheid is niet wat die moet zijn. Zal die toch aan moeten werken wel hij stap hogerop willen doen. Belasting en aantal wedstrijden in de top is nog stuk groter dan bij Ajax.
3 -2
Leviathan
Vandaar dat hij ook bewust naar Ajax ging, maar het is ook zo gek niet bij Twente kon hij op zijn sloffen met mooie balletjes strooien en goals maken en draaide heel het team om hem hier moet hij ook voor het team werken en zoals Klaassen zegt loopt 3x zoveel een speler als Klaassen weet niet beter.. Maargoed denk dat ze hier wel aan werken bij Ajax sowieso al die wedstrijden wordt je ook sterker van
2 0