O17 walst over ADO; Matig O19 speelt gelijk

JipVR, 04-03-2017 om 15:45, 34636 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Ajax O19 heeft zaterdag geen beste wedstrijd gespeeld. Het vlaggenschip van de jeugdopleiding speelde op De Toekomst met 1-1 gelijk tegen AZ. Ajax O17 daarentegen liet weinig heel van de leeftijdsgenoten van ADO Den Haag. In de uitwedstrijd werd het liefst 1-9 voor de Amsterdammers. Overige uitslagen en samenvattingen vind je hieronder.

FT | AZ O15 - Ajax O15 (2-2)
In een spannende wedstrijd hebben AZ O15 en Ajax O15 de punten gedeeld. Beide ploegen kregen volop kansen, waarna het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

De eerste kans van de wedstrijd was binnen een minuut voor AZ, maar Ajax-keeper Harm Dieker stopte een inzet van Annas Salah-Eddine. Aan de andere kant was Naci Unuvar dichtbij de openingstreffer, maar hij schoot in de rebound naast. Even later was het via Sontje Hansen, die profiteerde van een fout achterin bij AZ, wel raak.

Daarna was het AZ dat meerdere kansen miste, maar bij de vierde kans op rij was het via Jaden Montnor alsnog raak. Na rust kreeg Ajax via Soulyman Allouch (voorlangs) en Hansen (kopte net naast) goede kansen op de 1-2, maar was het AZ dat op voorsprong kwam. Een handsbal leidde tot een penalty voor de Alkmaarders, welke door Salah-Eddine werd benut. Het was vervolgens opnieuw Hansen die scoorde namens Ajax, waardoor de stand weer op 2-2 kwam. In de slotfase kregen beide ploegen nog kansen op de zege, maar gescoord werd er niet meer.

Opstelling Ajax O15: 
Dieker; Hoever, Kasanwirjo, Warmerdam, Scholten; Beelen, De Waal, Unuvar; Pynadath, Hansen, Allouch;
Wissels Ajax O15:
Zimonyi, Aksit, De Vries, El Kadiri;

Doelpunten:
0-1 Sontje Hansen (9')
1-1 Jaden Montnor (21')
2-1 Annas Salah-Eddine (52', pen.)
2-2 Sontje Hansen (59')

FT | AZ O16 - Ajax O16 (2-0)
Ajax O16 heeft, ondanks een behoorlijk overwicht in de tweede helft, verloren van AZ O16. De Amsterdammers kwamen al snel in het duel op achterstand toen Tyro Nimmermeer de score opende. Na een minuut of twintig kwam Ajax beter in de wedstrijd, maar kon het de openingen in de AZ-defensie niet vinden.

Echte kansen waren er voor rust dan ook niet te zien, waarna Ajax na rust de betere partij was en volop aan het jagen was op de gelijkmaker. In de counter was AZ aan de andere kant ook een paar keer gevaarlijk. Nadat AZ-speler Dekkers Ajax-spits Brian Brobbey vasthield, kregen de Amsterdammers de kans op de 1-1 uit een penalty. Deze werd echter gemist door Brobbey. Een paar minuten voor tijd kreeg ook AZ een strafschop. Deze werd door Jeffrey van der Heijden wel benut, waardoor AZ uiteindelijk met 2-0 won.

Opstelling Ajax O16: Raatsie; Omzigtig, De Boer, Musampa, Douglas; Mbinga, Taylor, Ben Sallem; Maddy, Brobbey, Hernandez;
Wissels Ajax O16: Dieker, Trustfull, Mhassani, Iallouchen;

Doelpunten:
1-0 Tyro Nimmermeer (10')
2-0 Jeffrey van der Heijden (75', pen.)

FT | Ajax O19 - AZ O19 (1-1)

Ajax O19 leverde zaterdag geen beste prestatie in eigen huis tegen de leeftijdsgenoten van AZ. Kaj Sierhuis was wel een aantal keer gevaarlijk in de beginfase van de wedstrijd, maar de keeper gooide een aantal keer roet in het eten. Vanaf elf meter was de Ajax-spits echter wel trefzeker, daar waar AZ eerder een pingel had gemist.

Na rust was het AZ dat een aantal keer gevaarlijk voor de goal kwam en dan ook de gelijkmaker maakte. De goal was echter discutabel, aangezien doelman Jeffrey de Lange in het gezicht werd geraakt. Daarna kwamen beide ploegen nog een aantal keer in de positie om te scoren, maar het net werd niet meer gevonden. Eindstand: 1-1.Opstelling Ajax O19: De Lange; Bakboord, Sidoel, Kemper, Bakker (Ter heide 77'); D. De Wit, Matusiwa, Lang (Kaars 80'); Nunnely, Sierhuis, Lopez (Flemming 63');
Wissels Ajax O19: Plomper, Ter Heide, Doekhi, Flemming, Boultam, M. De Wit, Kaars;

Doelpunten:
1-0 Kaj Sierhuis (30', pen.)
1-1 Ferdy Druijf (49')

FT | ADO Den Haag O17 - Ajax O17 (1-9)

Ajax O17 liet op bezoek bij ADO Den Haag al vanaf de aftrap weten dat er niets gehaald zou worden door ADO. Binnen 28 minuten stond het namelijk al 0-4 in het voordeel van de Amsterdammers. Ook na rust ging Ajax door met de doelpuntenproductie, waardoor de wedstrijd in liefst 1-9 eindigde.

Opstelling Ajax O17: Reiziger; Van Gelderen, Aberkane (Maduro 64'), Botman, Dest; Farcas (Zamani 55'), Gravenberch, Ekkelenkamp; Sint (Margaret 64'), Redan, De la Vega;
Wissels Ajax O17: Ruijgrok, Q. Maduro, Zamani, Margaret.

Doelpunten:
0-1 Daishawn Redan (5', pen.)
0-2 Daishawn Redan (25')
0-3 Jurgen Ekkelenkamp (27')
0-4 Jurgen Ekkelenkamp (28')
1-4 ADO Den Haag (29')
1-5 Redan (51')
1-6 Aberkane (55')
1-7 Ekkelenkamp 
1-8 Botman
1-9 Margaret

Overig duel:

FT | Ajax O14 - AZ O14 (0-0)

Opstelling Ajax O14: Dijkstra; Dakriet, Bonnah, Rensch, Misidjan; Campagne, Yah, Karahasanivic; Enem, Hoogewerf, Braspenning
Wissels Ajax O14: Wassenaar, Bonsu, Oostwoud, Mukeh, Quaedvlieg, Markelo;

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Ik zag op Twitter van bram vd ploeg de topscorers lijst van jeugd voorbij komen en weet ook dat het hier op de site staat. Zouden jullie er ook bij kunnen zetten in hoeveel wedstrijden de doelpunten zijn gevallen? Volgens mij heeft Redan namelijk een enorm hoog moyenne.
0 0
FlyingDutchMan
Ken de statistieken niet, maar Redan heeft inderdaad een geweldig gemiddelde, alweer!
0 0
wolterx
Als ik me niet vergis zit hij in de voorjaarsreeks op 10 doelpunten in 7 wedstrijden. ( dit is incl de 3 van gisteren ) 3X VS ADO, 1X VS Groningen, 2 VS Feyenoord, 2 VS PSV, 1X VS Vitesse en 1X VS AZ , enkel tegen Utrecht scoorde hij niet volgensmij.)
0 0
Mikes
Dankjewel.
Hoop dat AS dit in de toekomst gaat aanpassen. Is toch interessant om te zien hoeveel ze scoren in hoeveel wedstrijden
0 0
wolterx
Helemaal mee eens, weet dat hij ook een paar assists erbij had dus zijn betrokkenheid bij een doelpunt per x-aantal minuten zal absurd zijn. Zal misschien al tegen de 40/45 minuten per goal/assist zitten.
0 0
Mikes
Zeker dus AS als jullie kijken en nog iets zoeken wat fans willen zien.
Goals, assist en wedstrijden is erg interessant. Ik hoop dat jullie hier iets mee doen.
0 0
NouriVandeBeek
Titel wordt lastig voor de o19. Dat is jammer voor de eventuele plaatsing voor de YL voor de volgende generatie.

Het hoofddoel is de ontwikkeling en die vind ik wel positief. De Ligt, Kluivert, Zeefuik en Eiting zijn al definitief doorgeschoven. De Ligt gaat volgende week zelfs zijn 3e Europese wedstrijd voor Ajax 1 spelen.
0 0
wolterx
Hoezo? Ze hebben maar 3 verliespunten meer dan PSV en moeten nog een keer tegen PSV, als je de topwedstrijden met je beste team speelt zou een kampioenschap zeker mogelijk zijn.
0 -1
wolterx
Kan iemand me uitleggen hoe de u17 opeens zo'n resultaat neerzet?!?
0 0
DaishRedan
Stonden al een tijdje eerste, maar de eerste seizoens helft was matig.
0 0
wolterx
Vind de selectie op Gravenberch, Van Gelderen, Ruijgrok, Aberkane, De La Vega, Zamani en natuurlijk Redan heel erg matig. Maar 2 (?) van die namen zijn daadwerkelijk van '00.
0 -1
AsAjax
denk pure woede of vriendinnen
0 0
Rsv
Best beschamend als geen van onze jeugdteams vandaag een onderlinge wedstrijd tegen de jeugd van AZ weet te winnen.
0 -1
jariafca020
Je ziet ook steeds meer talenten kiezen voor AZ in plaats van Ajax.
1 -1
geDaante
Dat boeit helemaal niet, individuele ontwikkeling. Wat beschamender is de aanpak van Winter en andere coaches die hun eigen dingetje mogen doen, waardoor er geen visie meer is.
1 -3
geDaante
Winter weer met zijn laffe, resultaatgericht instelling; bij een gelijkspel een buitenspeler wisselen voor een wat houterige middenvelder, in plaats van Mees de Wit te brengen. Laat deze man heel snel wegwezen bij Ajax, en ook de mensen die hem op basis van niks hebben aangesteld.
1 -2
FlyingDutchMan
Story of his life
0 0
Web
Jj gaat veel te ver, ben je wel eens op de toekomst, een elftal dat het doet zonder, Zeefuik, de Ligt, Eiting en Kluivert, alles is slecht alleen Jonk is goed.

JONK HEEFT ZICH ZELF ONMOGELIJK GEMAAKT, en dat weet jij donders goed
Hij weigerde bij het overleg te zitten, als jij en ik dit niet doen op ons werk, is het voor ons ook gebeurt en terecht.

Ik vind Jonk een prima trainer, maar totaal ongeschikt voor hoofd jeugdopleiding, en waarom, omdat hij niet kan samenwerken.

Fan van Bergkamp toon eens respect voor Bergkamp
1 -1
gi0vanni
Zeg Web je kan beter is terug zoeken welk plan iedereen binnen Ajax moest volgen. En ook waarom hij toen hij noodgedwongen moest stoppen aangaf dat ze zijn naam niet meer mochten misbruiken. En tot slot wie volgens hem wel het plan goed uitvoerde.

Respect voor Bergkamp als speler voor altijd. Des te opvallender dat de gene die hem zowel in het profvoetbal als in het TH een kans gaf gewoon zo hard heeft laten vallen, en daar heb ik geen enkel respect voor.

0 0
trodat4030
Was je aanwezig?
0 0
DaishRedan
De o17 begint echt serieus een beest team te worden had ik niet verwacht.
0 0
DaishRedan
Lang mag van mij ff een wedstrijd banken hoor.
1 -1
altijdwelwat
Jaa en dan lekker naar Kaars kijken zeker , Lang is één van de weinige die altijd voetbal wil brengen.
0 -1
DaishRedan
Zit wel iets in ja, hij is beter dan de hele bank bij o19 want die Boultam vindt ik ook niks speciaals.
0 -1
altijdwelwat
Hahahaha lachwekkend
0 -1
wolterx
Wachten tot Pasquali en Trograncic mogen spelen danmaar.
1 -1
EVH
AZ heeft een serieus goede jeugdopleiding
4 0
Murph
o 15 en o 16 speelden niet geweldig vandaag
0 0
J00DT0TMIJND00D
O15, O14 en O13 hebben net een toernooi in Dubai erop zitten.
0 0
EVH
Die van ons of die van AZ
0 0
Murph
o19 niet te zien op Ajax tv ?
0 0
Piethein
Hoezo staat Doelhi de laatste wedstrijden geen basis meer? Hij speelde toch gewoon goed en vormde een top centrum met de Ligt
1 0
wolterx
Sidoel is weer fit en is aan de bal gewoon enorm goed, mist enkel lengte anders zou het een serieuze kandidaat voor Ajax 1 kunnen worden.
1 0
Persian07
Ja dat dacht ik dus ook....Doekhi deed het toch juist heel goed???
1 0
DaishRedan
Ik zie De Jager niet eens in de basis of bank? Is het nou iets met die jongen of niks?
0 0
Ajax_33
4x tegen AZ vandaag haha
0 0
FlyingDutchMan
Nondeju, van voor naar achter..
0 0
Nieuwegein
ik pleit ervoor dat onder 15 tegen 16 jarige gaat spelen. deze kinderen zijn veel te goed voor hun leeftijdsgenoten
2 -4
FlyingDutchMan
Ajax schuift toch al spelers door die het aankunnen?
4 0
Mikes
Jaa vandaag bij o16:
Raatsie, Taylor en Brobbey
Vandaag bij o17:
Gravenberch en Zamani
0 0
FlyingDutchMan
Ben amper wakker of Sontje heeft hem alweer in het netje geschoten!
1 0