Bekerzeges O19 en O15; O16 verslaat PSV

BartVeenstra, 04-02-2017 om 13:50, 31543 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax O15 en Ajax O19 hebben zaterdagmiddag geen fout gemaakt in het bekertoernooi. Ajax O15 won met 4-1 van NAC Breda O15, terwijl Ajax O19 met 3-0 te sterk was voor Excelsior O19. Ajax O16 speelde in de competitie tegen PSV O16 en won met 5-2. Ajax O17 ging op bezoek bij Vitesse na een 0-2 voorsprong onderuit: 4-2.

FT | Ajax O15 - NAC Breda O15 (4-1)
Ajax O15 had in het bekertoernooi weinig moeite met de leeftijdsgenoten van NAC Breda. De jonge Amsterdammers lieten enkele mooie combinaties zien en zetten fel druk. Het leidde dan ook snel tot een openingstreffer. Na een minuut of twaalf leverde Souleyman Allouch een mooie actie en na een overstapje van Sontje Hansen wist Naci Unuvar af te ronden.

Een paar minuten later werd het 2-0. Met een steekpass was Allouch opnieuw betrokken bij een doelpunt, die daarna Hansen met een strakke schuiver in de verre hoek zag scoren. Met een omhaal à la Kaj Sierhuis dacht Unuvar Ajax O15 op 3-0 te zetten, maar zijn inzet kon net worden gepakt. De 3-0 viel even later alsnog toen Ian Beelen uit een corner wist te scoren.

Vlak voor rust deed NAC Breda O15, dat vijfde staat in de Eerste Divisie, wel iets terug, maar vlak na de theepauze bracht Ajax de marge weer op drie. Hanssen zette geweldig druk, waarna Allouch voor de 4-1 tekende. Hierna gebeurde er niet veel meer, waardoor Ajax uiteindelijk simpel verder bekerde.

Opstelling Ajax O15: 
Zimonyi; Bonnah, Rensch (Kasanwirjo 47'), Warmerdam, Hoever; De Waal (Hoogewerf 47'), Beelen, Unuvar; Allouch (De Vries 47'), Hansen, El Kadiri (Pynadath 36')
Wissels Ajax O15: 
Dieker, Kasanwirjo, De Vries, Hoogewerf en Pynadath.

Doelpunten:
1-0 Naci Unuvar (12')
2-0 Sontje Hansen (14')
3-0 Ian Beelen (28')
3-1 NAC Breda (35')
4-1 Souleyman Allouch (41')

FT | Ajax O16 - PSV O16 (5-2)
Ajax O16 heeft in eigen huis weinig heel gelaten van PSV O16. Op sportcomplex De Toekomst wonnen de jonge Amsterdammers met 5-2 van de Eindhovenaren.

Na iets meer dan een kwartier spelen was het Hossein Zamani die de score opende. Van achteruit leverde Nordin Musampa een heerlijke crossbal op Kenneth Taylor, die Zamani vrij voor de keeper wist te zitten. De aanvaller benutte de kans en zette Ajax op 1-0. Ajax denderde hierna flink door en al snel kwam het op 2-0. Een vrije trap van Elikia Mbinga werd in eerste instantie nog weggewerkt, maar nadat Enrico Hernandez de bal opnieuw voor het doel bracht was Brian Brobbey er als de kippen bij: 2-0.

Nog voor rust liep Ajax O16 uit naar 3-0. Enric Llansana stuurde Brobbey weg, maar de PSV-verdedigers waren hem iets te snel af. Echter, de terugspeelbal op de PSV-keeper was iets te kort, waardoor Brobbey kon onderscheppen en scoren. Direct na rust was het opnieuw raak. Dit keer was het Taylor die scoorde met een beheerste stift. Vlak erna wist Llansana Brobbey opnieuw te bereiken, waarna laatst genoemde snoeihard in de kruising schoot. Voormalig Ajacied Jayden Braaf en Nigel Thomas zouden uiteindelijk namens PSV nog wat terug doen, maar het was te laat in de wedstrijd om het nog spannend te laten worden.

(Fotos B2 gemaakt door Harald Telor)

Opstelling Ajax O16: Reiziger; Omzigtig, Fosu-Mensah, Musampa, Douglas; Llansana, Taylor (Trustfull 65'), Mbinga; Zamani, Brobbey, Hernandez (Allouch 74');
Wissels Ajax O16
: Raatsie, Trustfull, Hoever, Allouch.

Doelpunten:
1-0 Hossein Zamani (18')
2-0 Brian Brobbey (23')
3-0 Brian Brobbey (33')
4-0 Kenneth Taylor (46')
5-0 Brian Brobbey (56')
5-1 Jayden Braaf (64')

FT | Ajax O19 - Excelsior O19 (3-0)
Ook Ajax O19 had weinig moeite om zaterdagmiddag een overwinning te boeken. In het bekertoernooi werd het Rotterdamse Excelsior met 3-0 verslagen.

Ajax begon het duel aardig, maar de eerste echte kans was voor Excelsior. De Amsterdammers ontsnapten toen een schot van Rotterdamse makelij in het zijnet belandde. Ajax O19 stelde echter snel orde op zaken en kwam via Zian Flemming, na een voorzet van Kaj Sierhuis, op een 1-0 voorsprong.

De 2-0 van Ajax was er eentje om te blijven herinneren. Reda Boultam wist op schitterende wijze met links de bal in de verre hoek te krullen. Vlak na rust pikte ook Sierhuis, na wat gerommel in de zestien, zijn doelpuntje mee. In het restant van de wedstrijd gaf trainer Aron Winter een aantal van zijn spelers rust aangezien aankomende dinsdag de kraker in de Youth League met Juventus wacht.

Opstelling Ajax O19: 
De Lange; Matusiwa, Doekhi, Kemper (Struijk 62'), Ter Heide; Flemming, Benninga, Lang (Bakker 58'); Lopez (Blöte 58'), Sierhuis (De Wit 58'), Boultam (Sidoel 70'). 
Wissels Ajax O19:
Van der Sar, Sidoel, Struijk, De Wit, Blöte, Bakker.

Doelpunten:
1-0 Zian Flemming (24')
2-0 Reda Boultam (35')
3-0 Kaj Sierhuis (50')

Overige wedstrijd:

FT | Vitesse O17 - Ajax O17 (4-2)

Opstelling Ajax O17:
Ruijgrok; J. Maduro (Farcas 41'), Van Gelderen, Aberkane, Dest; Q. Maduro, Gravenberch (De Boer 41'), De la Vega; Sint, Redan, Margaret (El Mhassani 41');
Wissels Ajax O17:
Meuwese, Farcas, De Boer, El Bachir, El Mhassani.

Doelpunten:
0-1 Giovanni de la Vega (14')
0-2 Daishawn Redan (22', pen.)
1-2 Vitesse (38')
2-2 Vitesse (63', pen)
3-2 Vitesse (73')
4-2 Vitesse (75')

Volg de wedstrijden via Twitter:

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Mikes
Toch vind ik het apart dat sierhuis weer speelt bij o19. Zou hem toch graag gewoon basis willen zien in jong in plaats van een speler die het al jaren niet laat zien,Walian. Hierdoor zou Redan door kunnen schuiven naar o19, brobbey naar o17 en hansen naar o16. Dit zijn alledrie spelers die naar mijn idee (ook al zie ik ze niet vaak spelen, maar wat ik lees van mensen hier) op dit moment te weinig weerstand hebben. En Sierhuis is een echte goalgetter waar ik wel potentie in zie.
1 0
Mikes
Iemand een idee hoe de o13 het heeft gedaan? Vind toch jammer dat ajaxshowtime hier ook niet updates van doet.

Edit: o13 heeft 0-12 gewonnen in competitie zie ik hahaha.
0 0
trodat4030
Je kan de app van voetbal.nl downloaden en door een account aan te maken alle uitslagen volgen van alle Ajaxteams. Als je geïnteresseerd bent in een lichting jonger dan de C1 is dat de beste manier om het op de voet te kunnen volgen.
0 0
Middenweg401
0-12... De scorebord man zal nog de meeste spierpijn hebben morgen. :)
2 0
AjaciedForLive
Ga zelf naar de toekomst toe als je het zo graag wil weten.
1 -7
Mikes
Niet iedereen woont in de buurt van Amsterdam.
3 0
Middenweg401
Dat kun je dan voor elke wedstrijd roepen.
2 0
vak114
Jankerd.
3 0
0164AFCA
Gelijk zo'n reactie..
2 0
Keizer020
o17 geeft het weg
0 0
Middenweg401
Zwakke lichting blijkbaar. Ik dacht dat Kees de Boer wel een aardige speler was? En Margaret werd een paar jaar geleden steeds genoemd, maar lijkt wat weggezakt afgaande op wat ik gelezen heb. Bij Redan vraag ik me altijd af in hoeverre zijn fysiek hem helpt (wat uiteraard ook meegenomen is, maar tegelijk kan vertekenen).
1 0
Keizer020
De la Vega zie ik ook als talent, bij de Boer heb ik het gevoel dat hij stil staat in z'n ontwikkeling.
0 0
Onpartijdig
Ik geloof het allemaal wel, tijd voor Chelsea - Arsenal. Ik hoop op een mooie 3-3.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Hahaha het gaat hard! 5-0!
0 0
insectenverdelg
Die Sierhuis heeft overige 's amper kunnen slapen man.
1 0
wolterx
Hoe is de verhouding tussen Brobbey en de verdediging in de u16, hij speelt al leeftijd hoger en lijkt hem nogsteeds te makkelijk af te gaan. Bij de u15 schiet hij er voor Oranje al 3 in tegen Ierland, hoe zou dat gaan in de normale competitie met Unuvar naast hem..
1 0
Onpartijdig
Klopt, maar Redan is een jaar ouder en Hansen (andere type spits) is volgens mij een jaar jonger. Hij valt dus precies tussen twee talentvolle andere spitsen in. Interessant om te zien hoe ze zich zullen ontwikkelen.
0 0
wolterx
Ach, is beter om meerdere ijzers in het vuur te hebben, is beste geval kan hij een type Bony worden, in de Eredivisie kan zoiets gewoon.
0 0
Nissimeone
Wat een talent..
0 0
Myers
psv krijgt een draai om zijn oren, altijd mooi om te zien.
2 0
insectenverdelg
langetermijn zal de ajacieden wel weer arrogant vinden :) Die is eigenlijk ook gewoon mislukt als hoofd van PSV. hoor ze elke keer roepen dat ze aansluiting hebben bij Ajax. maar zie zelden hun Kluivert jes en de lichtjes van 17 al bij t eerste meedoen.
0 0
Myers
psv heeft gewoon geen geld meer, waarom denk je dat ze alleen van Ginkel kunnen huren? Hun beleid is zo verschrikkelijk destructief, let maar op, ze moeten eerst hun sterren verkopen, eer ze weer kunnen kopen. Leuk zo'n salaris met bonussen, maar het is vernietigend beleid en dat begint nu aan het licht te komen. Ik hoor mensen hier zoveel zeuren dat we als psv meer moeten kopen en de jeugd op het tweede plan moeten laten. Maar dat is precies waarom wij dus wel weer aan het groeien zijn, wij hebben jeugd die veel geld op levert, langdurige contracten, waardoor we veel geld aan ze verdienen(of te weinig, zie Bazoer en el Ghazi) Maar wat wij doen is financieel gezond, en in eindhoven blijven ze maar janken, heerlijk toch?
0 0
wolterx
Alle 4 de doelpunten in de u16 zijn gemaakt door spelers die nog u15 kunnen spelen toch? Mooi om te zien.
0 0
Ajacied33
is Reiziger familie van?
0 0
Keizer020
Nee
0 0
iammike
De jugend is weer on fire vandaag!!
0 -1
Middenweg401
Waar is die Campagne gebleven? Ongeveer 1,5 a 2 jaar geleden zag ik een aantal samenvattingen waarin hij samen met Unuvar de show stal. Ook was er een klein rechtsbuitentje op dat toernooi in Duitsland (El Kadhiri of zo?) die zeer frivool speelde.

edit: El Kadiri zie ik bij de opstelling van 015 staan. Iemand die deze teams goed kent en weet hoe deze spelers zich ontwikkelen (en wie de smaakmakers zijn naast Unuvar)?
0 0
wolterx
Campagne is net als Unuvar nog u14, met de dodelijke concurrentie in de u15 speelt hij daar nogsteeds, mooie speler om te zien spelen wel maar op de flanken is de concurrentie moordend om over een plek op het middenveld nog maar te zwijgen. Normaal zou Unuvar ook niet in aanmerking moeten komen ervoor als spelers als Gravenberch en Zamani uit de B teruggezet zouden worden.
0 0
Middenweg401
Dankje. Ik dacht dat hij toen op het middenveld speelde, al was het wel erg zwervend dus niet helemaal duidelijk. Fijn als er na de wat zwakke B jeugd weer technische en frivole spelers aankomen.
0 0
wolterx
Is ook een middenvelder maar kan met zijn techniek best op de vleugels uit de voeten, middenveld is dusdanig vol dat daar dit jaar geen kansen liggen.
0 0
zuidzuid
Hansen. Beest.
0 0
wolterx
Redan gaat met 16 gewoon door waar hij gestopt was, maakt de 0-2
0 0
Onpartijdig
Lekker voor zamani
0 0
wolterx
De la Vega steekt in goede vorm laatste weken volgensmij, komt de u17 niet slecht uit.
0 0
Onpartijdig
Ah bedankt mannen, logisch dat ze worden gespaard
0 0
Onpartijdig
Niet onder de indruk van A1, waar zijn Che en M de Wit? Waarom geen Bakker? Weet iemand of de A1 wordt uitgezonden?
1 0
IboAFCA
Worden waarschijnlijk gespaard voor dinsdag.
0 0
NouriVandeBeek
Ze sparen spelers voor dinsdag.
0 0
wolterx
Was Nunnely niet geblesseerd? Zoiets hoorde ik, schijnt met krukken te zijn gezien maar zijn alleen verhalen.
0 0
Middenweg401
Dat las ik ook ergens heel recent.
0 0
wolterx
Was Nunnely niet geblesseerd? Zoiets hoorde ik, schijnt met krukken te zijn gezien maar zijn alleen verhalen.
0 0
Middenweg401
Is nieuw voor mij.
0 0
wolterx
Ik heb het ook slechts gehoord van een vriend, meen dat hij vandaag ook zijn feest heeft/had zo kwam dat ter sprake.
0 0
wolterx
Ik heb het ook slechts gehoord van een vriend, meen dat hij vandaag ook zijn feest heeft/had zo kwam dat ter sprake.
0 0
wolterx
Wie weet eigenlijk hoe zwaar de blessure van Che is? Hoorde wel dat mensen hem met krukken zagen lopen en vandaag speelt hij niet.
0 0
wolterx
Wat zou jullie favoriete u15 team zijn met alle spelers die nog speelgerechtigd zijn? Bizarre groep is dat, nu al met afstand de beste in de competitie en dat zonder potentiele sterkhouders als Gravenberch, Zamani en Brobbey..
0 0
NouriVandeBeek
De beste lichting van de jeugdopleiding. Hopelijk blijft iedereen bij Ajax. Ook benieuwd naar de keuze van Redan. Net 16 geworden.
1 0
wolterx
Naar mijn mening ook, gaat nog een vreselijke concurrentiestrijd worden daar. Zeker omdat Unuvar als u14 speler er ook vrolijk in meespeelt.
0 0
ST
Blijf dat O15 enzo ipv de B jeugd maar vaag vinden.
1 0
BobHaarms86
Ik heb precies hetzelfde. Heel onduidelijk zo...
0 0
wolterx
u15 is C-jeugd, u15 is hetzelfde als C1. U16 is dan B2 en u17 B1, we hebben nu geen u18 maar dat zou normaal de oude A2 zijn.
0 0
Onpartijdig
Wéér Unuvar die scoort, netjes!
0 0
insectenverdelg
Dat kan er wel is 1 worden.
2 -2
wolterx
Zou dit weer eens een middagje worden waar alle ploegen winnen? Ben benieuwd of Pasquali alweer fit is.
0 0
trodat4030
Fit is 1 ding, speelgerechtigd een 2e. De knvb doet er altijd eeuwen over om buitenlandse jeugdspelers vrij te geven, t zou me oprecht verbazen als ie nu al in officiële wedstrijden mee mag doen. T zelfde geld voor Szabolcs..
0 0
wolterx
Daarvan ben ik op de hoogte, Szabolcs sowieso nog niet. Ben gewoon benieuwd om Pasquali keertje te zien ( nieteens in officiele wedstrijd ) hoor hele goede verhalen over hem en over hoe volwassen hij speelt, ben daar benieuwd naar.
0 0