Jong Ajax wint knotsgek duel van Almere City

FinnDekker, 30-01-2017 om 21:20, 42743 views, AS |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jong Ajax heeft maandagavond zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe jaar gewonnen. De ploeg van Marcel Keizer leek zonder moeite over Almere City heen te walsen, maar kreeg na een 5-0 voorsprong ineens drie goals om de oren, hetgeen de voorsprong van de beloften iets in gevaar bracht. Jong Ajax wist echter stand te houden en won uiteindelijk met 6-3.

De beloften konden beschikken over een talentvolle, sterke selectie met Jaïro Riedewald en Kenny Tete. Twee spelers die zich gelijk lieten gelden bij de eerste goal. Een prachtige bal van de eerstgenoemde werd doorgekopt door Tete, waarna Mazraoui kon scoren. Een kwartier later verdubbelde Abdelhak Nouri, die net als Donny van de Beek ook bij de selectie zat, de score, nadat hij prachtig werd weggestuurd door een excellerende Frenkie de Jong.

Nog voor rust zette Jong Ajax via Van de Beek de derde treffer op het scorebord. Dit door een strafschop te benutten, die werd versierd door de nemer zelf. Na rust bleven de Amsterdammers de controle behouden. Tot echte kansen leidde dit echter niet, totdat opnieuw Van de Beek het net liet bollen. Mateo Cassierra was bij de vierde de aangever, bij de vijfde was hij de afmaker. Na een zalige pass van Nouri ging de Colombiaan sterk om de keeper heen, waarna hij keurig afrondde.

De buit leek binnen. Niets bleek echter minder waar. Waar Jong Ajax een uur nodig had voor vijf goals, had Almere tien minuten nodig voor drie goals. Twee keer zag het centrale duo Riedewald en Deyovaisio Zeefuik er niet lekker uit. Bij de derde treffer was vooral de laatstgenoemde de pineut, nadat hij een strafschop veroorzaakte, die feilloos werd binnengeschoten. Jong Ajax bleek na de flinke zeperd echter veerkrachtig. Damil Dankerlui benutte namelijk een fout achterin de defensie bij Almere, waarmee Jong Ajax alsnog de laatste treffer voor zijn rekening nam. Eindstand: 6-3.

Opstelling Jong Ajax: Alblas, Tete, Zeefuik (Savastano 75'), Riedewald, Dankerlui, Eiting (Sanniez 75'), Van de Beek, De Jong, Cassierra, Nouri (Bay 65')
Wissels: Van Bladeren, Savastano, Sanniez, Bergsma, Bay, Walian

Opstelling Almere City: Pistoor, Metalsi, Mirani, Nieuwpoort, Quasten, Rijsdijk, Overtoom, Salasiwa, Valpoort (Van der Water 55'), Mac-Donald, Ahannach
Wissels: Grim, Van der Water, Lanser, Vet, Ten Voorde, Sno, Van Haaren

Doelpunten:
1-0 Noussair Mazraoui (12')
2-0 Abdelhak Nouri (28')
3-0 Donny van de Beek (38')
4-0 Donny van de Beek (58')
5-0 Mateo Cassierra (63')
5-1 Soufyan Ahannach (65')
5-2 Sherjill MacDonald (68')
5-3 Tom Overtoom (71')
6-3 Damil Dankerlui (85')

Volg de wedstrijd via Twitter

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JPC40
prima gespeeld, jammer dat er zo makkelijk doelpunten werden weg gegeven, door puur laksheid in de verdediging.
0 0
Rood Gevaar
dit weekend maar eens met Nouri op linksbuiten beginnen ipv Younes.
Heerlijk om een actie en goede passes te zien op die positie
0 0
trainerdv
Goed idee! Liever investeren in Nouri (op meerdere posities wordt hij alleen maar sterker van) ipv Younes die het gewoon niet brengt.
0 0
Koenniiee
Tete is nog geen niveau Kozakken Boys. Zeefuik is een fantastische rechtsback, maar dit was een beetje pijnlijk midden in de verdediging. Riedewald viel ook niet mee, maar het is niet gemakkelijk als het gehele middenveld uit elkaar valt na zo'n dikke voorsprong.

Ontzettend genoten weer van Nouri, Frenkie en bij vlagen Donny!
1 -2
Alexander40
Tete was inderdaad pijnlijk om te zien. Die kan helemaal niet voetballen. Bizar. Riedewald gaat het denk ik net niet redden bij Ajax. Zo een goede voetballer maar hij komt gewoon op alle posities waar hij kan spelen net te kort. Als CV is hij niet meedogenloos genoeg, als middenvelder denkt hij net niet snel genoeg en als linksbacks is het de combinatie van echt scherp verdedigen en technisch heel goed mee doen in de aanval waar het net niet goed genoeg is. Sinkgraven is daar beter.
1 -1
Chesterson93
Wauw, tijden veranderen. Dus wat dat betreft moeten wij het Tete en Riedewald niet kwalijk nemen als zij weg willen of ergens willen spelen, toch?
1 0
Alexander40
Tete mag van de zomer weg. Hij kan echt wel verdedigen maar dat is 40% van wat een back in het hedendaagse voetbal moet kunnen. Riedewald liever niet weg. Je moet backup hebben. Dan kan je zeggen dat is niet goed voor die jongen, hij moet spelen. Maar dat geldt voor bijna iedere speler die wissel staat bij een topclub.
0 0
Chesterson93
Dat kan, maar het is niet jouw carrière. Het is die van hem. En in die mate begrijp ik zijn frustratie en hoe hij dit uit. Dus jij en ik kunnen 3 maanden zitten op de bank "gewoon" vinden, maar zo zou ik het ook niet zien. Ik wil wel laten zien wat ik waard ben, tot op het punt dat er nog naar gekeken wordt. Hij heeft het gevoel van niet.
0 0
Alexander40
Ik kan me zijn frustratie wel voorstellen maar waarom accepteren bijvoorbeeld een Hendrikx en een Locadia de situatie in Eindhoven wel? Bovendien is de kans groot dat hij in het buitenland toch ook met regelmaat op de bank zal zitten. Of denkt hij dat hij van de bank bij ajax meteen in de basis zal staan bij een middenmoter in de Bundesliga? Denk het niet. Zie Kishna en nu ook weer Bazoer.
0 0
Joseph
Nouri was vandaag weer overal aanspeelbaar en de motor van het aanvallende voetbal. Zijn wissel liet een gat achter dat niet opgevuld kon worden, dan vind ik Donny erg tegen vallen als inmiddels vaste invaller bij het eerste.

Nouri in deze rol als linksbuiten (waar hij stond meende ik) zou niet misstaan in het eerste. Misschien zou ik dan wel Klaassen achter Nouri zetten, voor de verdediging maar ook voor de loopacties die hij kan belonen. Dan heb je met Ziyech ook nog eens creativiteit aan de rechter kant, wat nu ontbreekt.
1 0
Alexander40
Bij nouri blijf ik twijfelen over het wandeltempo waarin hij vaak speelt. Dat is meer pleintjesvoetbal. Soms gooit hij er ineens een versnelling uit en dan denk ik ja dat moet je veel meer doen. Ik begrijp het ook niet. Hij en zijn trainers moeten toch ook wel zien dat geen enkele speler in de top in dit wandeltempo speelt.
0 0
Joseph
Ik zie dat wandeltempo niet hoor, ik zie hem overal betrokken op het veld, dat kan niet in dat tempo. Als dat wel zo zou zijn, is hij nog briljanter dan ik nu denk, dan zou het geen energie kosten om het team zo gigantisch op sleeptouw te nemen. Vergis je niet, het viel zonder Nouri volledig in elkaar, ze gooide bijna een 5-0 voorsprong weg..
0 0
Chesterson93
Maar ook Nouri zal het niet redden denk je? Ik vind het overigens wel frappant dat niemand het heeft gehad over het feit dat Van de Beek ontevreden was met de middenvelders en aangaf dat dit hem stoorde, maar op Riedewald wordt los gegaan.
0 0
Alexander40
Nou ja zoals ik al zei, ik twijfel of Nouri het gaat redden. Maar ik hoop het wel, heerlijke voetballer. Hij moet alleen zijn spel wat aanpassen. Meer in een hoger tempo spelen.
0 0
FrankRijkaard4
Eerste set binnen
10 0
NouriVandeBeek
Tot de 5-0 was het gewoon goed. Daarna concentratie verlies. Dat is jammer,maar de bevestiging dat ze heel goed kunnen ballen geeft mij meer voldoening.
1 0
Middenweg401
6-3 is veel leerzamer dan 5-0

Van een onervaren jongen als Zeefuik vind ik het ook nog niet zo erg als het een keer helemaal fout gaat. Komt vast even aan, maar laat hem er van leren en sterker worden.
2 0
Ajax_33
Typische Jong Ajax thuiswedstrijd
0 -2
Semmier
zeefuik bahhhhh!
0 -1
gofee
Godschristus wat staan er een stel te kloten , vd beek, tete, hele middenveld is zo Gvd slecht aan het ballen
0 -12
godezonensuper
Man man man..
0 0
FCMax
Ze stonden 5-0 voor ja, laat die jochies het dan even uit handen geven. Daarvoor is Jong juist, dat ze nu de fout maken, maar niet in het eerste.
1 0
Kingoffdatoilet
6-3 wat een stand zeg
3 0
Bram410
Liever met 6-3 winnen als met 1-0, heeft het publiek veel doelpunten gezien zou Johan zeggen!
1 0
Kingoffdatoilet
En de spelers hebben veel plezier gehad en er van geleerd
0 0
@Maar7en
Dankerlui als Linksbuiten in Ajax binnenkort ;-) Knap afgemaakt met links en rechts :-)
0 0
Johan5Derksen
Cassierra krijgt voor mij een dikke 8!
4 -3
Joseph
Poeh, ik vind dat je de lat wel iets hoger mag leggen, is gehaald als spits voor het eerste en verprutst op dit niveau en ook vandaag toch wel erg veel. Gelukkig is hij nog jong, er is nog veel te leren voor hem.
1 -1
simok
Hij moet niet zoveel doen. Doet geen enkele spits hier.
0 0
Duif63
Dat was nog niet eens zo makkelijk. Knap afgemaakt
0 0
3*stars*3
Netjes.
1 0
AjaciedForLive
Toch weer die nouri
0 -1
DavyBlind
lol
0 0
AFC34
Pfff ik zit weer rustig
0 0
Dennish
Er zit helemaal geen smaak aan Bay.
5 0
Keizer020
van 5-0 naar 5-3...
0 0
3*stars*3
Heb veel gekke potjes gezien en kan mij een 5-5 herinneren bij NL-België, 15 jaar geleden ofzo maar nooit meegemaakt dat een ploeg een 5-0 weggeeft.

Zit gewoon in koppies van onze boys joh, mentale kwestie maar dat je 3 goals zo weggeeft mag natuurlijk niet en zeker niet met een paar Ajax1 spelers in de verdediging...
0 0
insectenverdelg
1cuit de oude doos. Heerenveen Ajax Abe Lenstra. Google maar is. Heerenveen wint met 6_5 nadat ze 1-5 achter stonden.
0 0
3*stars*3
Ha das dan een hele ouwe.
Kan mij vaag wel zoiets herinneren van aardig wat jaaaaaaren geleden op canal+ en toen hadden ze het over de gekste comebacks.
Daar viel Heerenveen-Ajax onder en natuurlijk Milan-Liverpool.
0 0
gi0vanni
Dat is geen 5-0. :p :d
0 0
Remco1109
Voor de toeschouwers leuke pot! veel goals
2 0
@Maar7en
Hopelijk kijken de Veltman haters dit soort wedstrijden ook eens. Dan wordt het geschreeuw om Tete meteen minder.
11 -1
Ferd
Natuurlijk niet, die hebben Veltman tot pispaal gepromoveerd en stappen daar nooit meer vanaf.
0 -1
Semmier
zeefuik eruitt!
1 0
Marcao
Nou. Leerzaam dit: Zeefuik, Tete, Riedewald. Verdedigend werkelijk DRAMATISCH. En Tete valt me ook opbouwend vreselijk tegen. Ineens zie je weer hoe het onder FdB was: elke bal terug naar de laatste man of de keeper. Gruwelijk.
2 -1
jaribombari
Ik begrijp ook niet waarom mensen blijven schreeuwen om Riedewald ipv Viergever.
3 0
Remco1109
zeefuik er af.. niet zo gek 3 fouten
0 0
IboAFCA
Zeefuik is ook geen centrale verdediger
2 0
Keizer020
Gaat fout
0 0
de-Ajacied
Ondanks een goal is Cassierra de slechtste man op het veld, inclusief de spelers van Almere
1 -5
Adamoost
Zo tete laat hem weer lopen
0 -1
arigold
Cassierra, alleen maar twijfel als hij op de doelman afgaat...
1 0
simok
Toch.. goede loopacties en hij kan ze wel afmaken. Puur zelfvertrouwen dit, is ook nog maar 21. Kom je ineens in zo'n kil landje als Holland. Ik begrijp het wel..
1 0
Jaridebeste
Nog maar 19 zelfs.
1 0
simok
Ah idd
0 0
nuff-said
Google is ur friend
0 0
arigold
Bij Ajax krijg je daar geen tijd voor...
1 -2
@Maar7en
Tete en Riedewald in de verdediging en dan ineens 3 goals tegen. Dat is niet best.
1 0
FUBAR
Dit soort jongens zouden hier echt uit moeten blinken. Helaas hebben ze dezelfde waardeloze mentaliteit als de bekende voorgangers. Als het goed gaat dan is alles oke maar als het even tegenzit heb je er echt helemaal niets aan.
0 -1
booya4afca
Nouri gaat eruit en het valt als een kaartenhuis in elkaar..
1 0
AFC34
Zeefuik.
0 0
PetrosQ
Haal Zeefuik er maar. Hij is betrokken al dan niet de veroorzaker van alle drie de tegengoals. Bij zowel de eerste als tweede tegengoal laat hij zich op een haast identieke manier om het verkeerde been zetten en bij de derde is hij hopeloos het overzicht kwijt. Spijtig voor die jongen.
0 0
blava
mist (nog) het overzicht nodig voor een een centrale verdediger. Hij is beter als rechtsback.
1 0
PetrosQ
Dat zal dan wel de reden zijn dat Keizer hem daar neerzette. Jong Ajax is uiteindelijk bedoelt om deze jonge spelers te verbeteren en klaar te stomen voor Ajax 1. Daarbij moeten de grenzen worden opgezet en worden spelers op posities gezet waarbij zij zich minder prettig voelen
0 0
Piethein
Is dan ook geen cv, op rechtsback is die gewoon prima normaal
1 -1
Keizer020
Kom op boys
0 0
stefanwillem
Middenveld en aanval erg leuk, maar verdedigend is het om te janken. Die zeefuik is de grootste verschrikking.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Man man man koppie erbij houden!
0 0
Dwergje48
Echt hoor, als dit nog gelijkspel wordt..
0 0
Knalpot
Misschien moet Tete zich toch iets meer met verdedigen bezig houden dan staat die Ahannach miss niet iedere keer zo vrij.
0 -1
blava
speeltuinvoetbal
0 0
Nouri10Eriksen
Zeefuik man..
1 0
AFCAWZAWZDB
Man man man
0 0
gwn_rj
zeefuik als cv kan echt niet man... riedewald.blijkbaar ook niet. .
1 0
Adamoost
Haha tete en zeefuik aan het kutten
0 0
CPLP
Waar is Zeefuik in hemelsnaam mee bezig???
0 0
Mr-MZ
Zeefuik is echt ajax onwaardig, al het hele seizoen
0 0
Duif63
3x Zeefuik nu...
0 0
PeterVKV
waardeloos
0 0
AFC34
Jezus Zeefuik, gaat ie lekker?
0 0
NouriVandeBeek
Deze 2 tegendoelpunten doen mij niet zoveel. Genoeg goede momenten gezien.

Edit: Oke nu mag het stoppen
0 -1
3*stars*3
Haha die Frenkie blijft in balbezit, alsof hij zijn neefjes loopt te dollen.
Hij is ook sterker dan ik dacht.
1 0
Semmier
jezussss zeefuik gatverdamme
0 0
Duif63
Oei. Zeefuik wel erg makkelijk 2x uitgespeeld.
0 0
afcalegend
2 keer zeefuik die verkeerd in stapt
0 0
Toon meer reacties