[Update IV] Dijks: 'Hebben iedereen nodig'

BVeenstra, 26-01-2017 om 21:20, 105886 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax-verdediger Mitchell Dijks is naar verluidt in gesprek met de leiding van het Engelse Norwich City. Dat laat Rob Butler, verslaggever namens BBC, weten via Twitter.

Dijks werd in de zomer van 2015 door Ajax teruggehaald van Willem II en was onder voormalig Ajax-trainer Frank de Boer in veel wedstrijden basisspeler. Onder de nieuwe trainer Peter Bosz verloor hij die plek aan Daley Sinkgraven, waardoor Dijks dit seizoen bankzitter is geworden.

Opvallend is verder dat in Portugese media ook de naam van Marvin Zeegelaar aan Norwich City, dat dit seizoen uitkomt in de Championship, wordt gelinkt. De oud-Ajacied speelt bij Sporting Portugal als linksback, maar kan ook als linksbuiten uit de voeten. Norwich City verkocht recentelijk zowel zijn linksback (Martin Olsson) als zijn linksbuiten (Robbie Brady).

Update - 18.35 uur
Ajax heeft bevestigd dat het in gesprek is met Norwich City over een transfer van Mitchell Dijks. Dat laat Mike Verweij, journalist van De Telegraaf, weten via Twitter.

Update II - 19.45 uur
Een transfer van Mitchell Dijks naar Norwich City lijkt een kwestie van tijd te zijn. De linksback ontbrak woensdag op de (besloten) training van Ajax, zo meldt Telegraaf-journalist Mike Verweij op Twitter. Volgens de NOS zou de verdediger van Ajax toestemming hebben gekregen om te praten met Norwich City.

Update III - 07.05 uur (26 januari 2017)
Mitchell Dijks vertrekt niet naar Norwich City, zo meldt De Telegraaf. De verdediger bracht woensdag een bezoek in Engeland, hij kon een mooi contract tekenen, maar uiteindelijk volgde een 'nee'. 'De trainer had ook een goed verhaal, maar uiteindelijk heeft Mitchell toch besloten niet voor Norwich City te kiezen. Het gevoel moet honderd procent goed zijn en dat was het niet. Een club als Norwich verdient ook geen negentig procent', aldus zaakwaarnemer Dirk van Burik.

Ajax had vier miljoen euro kunnen ontvangen voor Dijks, maar volgens De Telegraaf zijn de Amsterdammers niet rouwig om het afketsen van de deal. Dijks blijft (vooralsnog) bij Ajax en dus hoeft de club niet op zoek naar een andere back-up voor Daley Sinkgraven.

Update IV - 21.19 uur (26 januari 2017)
Ajax-verdediger Mitchell Dijks heeft de knop omgezet na zijn afgeketste transfer. De verdediger sprak met Norwich City, maar besloot uiteindelijk af te zien van een overgang naar Engeland. Op zijn Instagram-account reageert de verdediger. 'Ik ben weer op de trainingsvelden. We gaan er tegenaan in de tweede seizoenshelft. Als team en daar heb je iedereen bij nodig', luidt zijn statement.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rdk1983
Iedereen is ook niet zoveel meer als er maar mensen weggaan en er niemand gehaald wordt.
0 0
Bertus2002
Bakt er erg weinig van maar heeft een goede instelling en dat moet je koesteren.
0 0
MichelAngelo66
Dit vind ik wel een mooi verhaal. Respect. Geld is blijkbaar voor deze jongen niet alles. Norwich is ook wel wat anders dan bij Ajax voetballen. Het is toch allejezus treurig dat onze spelers vertrekken naar clubs Lille, Wolfsburg, Norwich, Brugge en weet ik wat al niet meer.

Daarbij is het toch wel lekker dat we nog een linksback over houden al is het geen absolute topper.
0 0
Godenzoon24
Voor Ajax niet de meest geschikte back. Maar heeft in mijn ogen alles om het in Engeland goed te doen.
0 0
Leviathan
Denk dat hij in Engeland idd goed tot zijn recht komt heeft longen als een paard en fysiek sterk dat kan hij daar nog beter leren te gebruiken hier zet hij soms al mensen weg als een beest maar dat kan hij nog meer doen. En voetballend beter dan menig andere verdedigers in het buitenland. Hoop dat hij zijn vorm kan vinden dan gun ik hem over een half of anderhalf jaar wel een mooie transfer naar Engeland als er bij Ajax dan een goed alternatief is.
0 0
Rdk1983
Leek me geen slechte club voor hem.
0 0
JHM
Het zal hem tegen gevallen zijn denk ik. Het is heel andere koek of je in Carrow Road of de Amsterdam Arena staat. De Amsterdam Arena is overigens ook indrukwekkender dan heel wat Premier League stadions.
0 0
Runnerlex
dat denk ik ook...andere kant als je echt wil spelen moet het niet uit maken...stukje mentaliteit..
0 0
TikkieTerugJaap
Het is trouwens een mooi verhaaltje van hem, maar hij liep gister wel rond bij Norwich. Dus zo graag wilde die nou ook weer niet blijven.
5 -3
Leviathan
Hij zit op de bank en kan ongetwijfeld meer gaan verdienen daar een kijkje nemen kan geen kwaad lijkt me dan.
3 -1
trooop
Je kunt ook overdrijven met je yoga-mentaliteit. Toen hij uit de basis werd geknikkerd bedankte hij bosz, omdat die wissel hem zogenaamd duidelijk had gemaakt dat hij nog harder z'n best moest doen. Of iets dergelijks. Nu hij op een haar na niet weg is gekomen, zijn we opeens weer een team en gaan we er tegenaan en hebben we iedereen keihard nodig. Klef en hypocriet geleuter heette dat altijd, voordat het positiviteitsvirus was uitgebroken. Sindsdien is het van Respect!, Wat een mentaliteit!, Topgozer die dijks!
Lazer op met dat geslijm.
5 -14
JPC40
Dat verbaasd mij dus ook.
0 0
Sam Badi
Oh jee, daar had er eentje een strenge vader. Succes man.
0 -2
AFCAsphere
Wat een gejank weer zeg. Jij verwijt nu dat Mitch loopt te "leuteren" maar de enige die dat hier nu doet ben jij.

Ik vind het schrijnend dat het blijkbaar niet acceptabel is (volgens jou) om zo positief te mogen zijn zoals Mitchell dat de afgelopen maanden is geweest. Hij gaf niet op toen het duidelijk werd dat hij tekort kwam voor zijn eigen positie, nadat een middenvelder was omgevormd tot verdediger om zijn plek in te nemen. Ik hoop dat er nog veel meer mensen besluiten om met zo'n optimistische mindset aan hun dag beginnen, en dat meer mensen aan yoga en meditatie zullen doen. Dagelijks moet ik aanhoren hoe cynisch en negatief mijn vader kan zijn (soms om goede redenen, vaak vooral niet) en dat kan ik echt niet uitstaan gewoon.

Hier op het forum vind ik ook vaak genoeg (elke dag) mensen die alleen maar negativisme uitstralen. Alles is kut en alles is klote. Wij als Ajacieden hebben het echt heel goed. We spelen eindelijk des' Ajax onder Bosz, en hebben afgelopen zomer zowel Sanchez en Ziyech erbij gekregen, waarna Dolberg opstond als groot talent. Erg jammer van de 2de plek, maar dat kunnen we nog goed maken.
3 -2
JPC40
Er word hier ook wel erg met de wind mee geblazen, zo krijgt hij alle stront over zich heen en zo is hij de held ??, dat gebeurd constant, er zijn maar weinig die hun standpunt willen volhouden.
0 0
Amsteraaij
Top berichtje! Ik deel je mening! Betrap mezelf ook op cynisme zo nu en dan. Maar je dag wordt er niet beter van! Beter zoals dijks in t leven staan
2 0
ambtenaar
Gaat het voor de rest wel goed met je ?
4 -1
Matzet
Als Dijks lijdt aan het positiviteitsvirus, dan jij aan een negativiteitsvirus. Ajax ging zelf akkoord met een transfer, dus hij heeft alle recht om te kijken of het iets voor hem was. Hij kiest voor Ajax, dus smaak en kunde heeft hij.
Als voetballer vind ik hem niet goed genoeg en zie ik liever Sinkgraven of augustinsson, maar een fijne gozer met een topmentaliteit is het wel. Van mij geen negatieve opmerkingen over de persoon Dijks. Wereldgozer!
15 0
GrandMasterFlex
Klinkt gek, maar zulke gasten maken je kampioen. Dit is nou echt een voorbeeld van op en top prof zijn tegenwoordig. Ontzettend belangrijk voor het groepsproces, want je kan als trainer op ze bouwen doordat ze druk op de basis houden en positief bijdragen aan het team. Dijks sinds zijn terugkomst nooit meer laks of gezeik of gezanik. Idem een Tete en Riedewald. Enkel respect en waardering voor zulke gasten!!!
6 -1
Inhartennieren
Goeie gast
2 0
Nouri10Eriksen
Vind het een goede gast, maar hij bakt er niet veel van.
7 0
J00DT0TMIJND00D
Niet mijn favoriete speler, maar dit zijn pas indrukwekkende woorden hoor! Respect!
4 -1
JPC40
Waarom is iedereen plots zo blij dat hij blijft ??? terwijl de afgelopen maanden hij bekritiseert werd vanwege zijn trage spel.
Het is veel beter als hij gaat tenzij Dijks plots zes stappen sneller gaat lopen, maar dat zie ik niet gebeuren, hij is niet vooruit te branden.
2 -2
@Maar7en
Nou volgens mij loopt hij wat af als ie speelt en haalt vaker de achterlijn dan Younes. Vorig jaar werd hij nog bejubeld door iedereen. Dit jaar bakt hij er ineens niets meer van.. Als hij zijn voorzet zou kunnen verbeteren en de positionering bij het verdedigen is hij echt wel goed genoeg voor Ajax. Sinkgraven heeft meer techniek en kan beter passen, verdedigend ontlopen ze elkaar (nog) niet zoveel.
1 0
JPC40
je zult zien, eind van dit seizoen word hij de tent uitgevloekt, Dijks moet nu echt voor wonderen gaan zorgen.
0 0
iammike
Prima mentaliteit. Hopelijk kan die in de zomer naar een mooie club, ik heb zo n vermoeden dat die naar een Celtic ofzo gaat. Vind dat echt een club voor Dijks. En Warmerdam kan dan mooi de plek achter sink invullen. Doet het ook gewoon prima bij Zwolle in zn eerste eredivisiejaar.
1 0
31xAjax
Mmm, dan maar hopen dat Sinkgraven fit blijft....
0 -1
verkwanseld
Ajax heeft dirk gekocht lachwekkende clown Marcie
0 -3
verkwanseld
Marcie slappe lul
0 -2
TikkieTerugJaap
Hier baal ik dus echt van, klinkt een beetje lullig maarja. Het is een prima gozer maar wel de minste voetballer uit de hele selectie. 4 miljoen voor hem was heerlijk geweest.
5 -2
iammike
Wat maakt jou die 4 miljoen als supporter uit. Denk je dat Marc netto dat geld nog eens extra zou uitgeven Haha
1 0
AjaciedMike
Geen topvoetballer maar wel een topgozer!
2 0
Ajax418
Respect voor deze gozer man, heerlijke instelling waar menig voetballers van kunnen leren. Gun 't hem echt!
1 0
Mokum31
Karakter
0 0
Marcnettorustaaaaaggggg
Allemaal leuk die updates . Komt er nou nog eens wat fatsoenlijks bij . Dat is wat iedereen wil weten denk ik .? Sinkgraven maar op rechtsvoor dan ofzo .of krul maar eens proberen ?
2 -2
godezonensuper
Nee hoor.
0 0
Leviathan
Qua mentaliteit gewoon een speler naar mijn hart en heeft ook wel clubliefde. Was vorig jaar gewoon goed nu minder maar hij weet het van zichzelf.. Heb Veltman of Klaassen nog nooit zelfkritiek horen uiten bijvoorbeeld.
7 -1
blessure
Dijks er gewoon weer in.
Sinkgraven, linksbuiten en Younes op de bank.
1 -3
Leviathan
Dat is wel het proberen waard ja die ene keer dat Sinkgraven daar speelde scoorde hij er 2.
0 -2
koreem
Wat een onzin, als het goed had gevoelt dan was hij gewoon weggegaan.
1 -1
Dwergje48
Ontkent ie toch ook niet?
1 0
koreem
Hij zegt we hebben iedereen nodig, wordt lastig als hij weg gaat
. Niet dat ik hem dat kwalijk had genomen.
0 0
Dwergje48
Nu hij blijft is hij gefocust op de titelrace, en daar hebben we iedereen bij nodig.
1 0
Dwergje48
Ontkent ie toch ook niet?
0 0
ajax4ever01
Je kan zegggen wat je wil over Dijks maar hij stelt zich meer dan professioneel op net zoals Schöne dat destijds deed toen hij veel op de bank moest plaatsnemen. Ook vind ik dat Riedewald zich prima gedraagt!
10 0
vak114
Dijks kunnen we missen als kiespijn.
2 -10
ajax4ever01
Wat meer respect voor zijn instelling kan best kerel.
3 -1
vak114
Kan er geen ene pepernoot van,doet pijn aan de ogen om te kijken.
En instelling hoort iedere werknemer te hebben,voetballer of schilder met instelling begint het allemaal.
2 -2
ajax4ever01
Nee jij scoort volle zalen hou toch op man
2 -2
vak114
Maar mijn mentaliteit is wel top !
1 0
BennJii020
hahaha deze reactie is wel humor, hoewel Dijks van mij best mag blijven
0 0
Simon1
Zonder twijfel is zijn instelling geweldig. Het compenseert alleen helaas niet zijn kwalitatieve tekortkomingen.
1 0
ajax4ever01
Precies dat klopt.
0 0
MankeNelis
Jammer 4 milj zou mooi zijn voor Dijks
2 -2
Beer
Ik zou zo graag Maxwell nog voor 2 jaar terugzien.
Maar dat is een utopie, helaas. Denk ik.
Heeft contract tot 2017. Ik was altijd een groot fan van hem.
0 -1
@Maar7en
ja dat is wel een geweldenaar. Zou mooi zijn maar dat had vorig jaar al moeten gebeuren, hij is nu toch al wel te oud inmiddels.
0 0
@Maar7en
ja dat is wel een geweldenaar. Zou mooi zijn maar dat had vorig jaar al moeten gebeuren, hij is nu toch al wel te oud inmiddels.
1 0
Duif63
Oud en versleten niet meer doen nu. Hij was wel steengoed.
2 0
Piejotter
Bij Dijks gaat het om vertrouwen zoals bij vele spelers die lang op de bank zitten. Wat dat betreft mijn complimenten aan Schöne die weet wat het is.
1 -1
jvs
Blij dat hij blijft. Jongen met een prima instelling.
Sinkgraven is een betere voetballer, maar begint wel met de week slechter te verdedigen. Tegen Utrecht deed hij soms niet eens meer een poging om spelers af te stoppen. Als je tegen betere clubs speelt wordt dat echt afgestraft.
Ik denk dat we echte verdedigers als Dijks en Tete nog hard nodig gaan hebben.
2 -1
Koenniiee
Klopt, misschien dat we ze in de JL nog nodig hebben!
1 -2
Red Devil
Hij moet niet denken dat er een Premiere club op hem zit te wachten.
Norwich City is een mooi club in Engeland.
1 -5
NouriVandeBeek
Heel jammer natuurlijk. Aan de andere kant. Had Overmars iets fatsoenlijks gedaan met die 4 miljoen Euro?? Nee
2 -2
PeterVKV
AZ zal waarschijnlijk 8 miljoen vragen voor Haps. Dus wat dat betreft....
0 0
PeterVKV
Ik denk dat Dijks bij Feyenoord of PSV veel beter uit de verf komt dan bij Ajax. Zelfde verhaal voor El Ghazi. Ze hebben allebei veel kwaliteiten maar niet voor het voetbal dat Ajax wil spelen. Ik zie Bazoer en El Ghazi wel weer aanhaken bij Oranje omdat daar ook een ander voetbal wordt gespeeld.

Als Younes zo blijft spelen en Cerny is nog niet fit / in vorm lijkt het me tijd worden voor de optie Sinkgraven hangend op linksbuiten met Riedewald erachter op linksback. Dijks is denk ik pas derde keus op linksback. Overigens zou het verhaal Cerny wel iets psychisch kunnen zijn met zijn rugblessure. Faalangst na de Graafschap uit, veel uitgefloten, het vertrek van zijn vrienden Gudelj/Zivkovic etc. Zou doodzonde zijn, want in goede doen zou hij DE oplossing zijn op links- of rechtsbuiten.
5 -1
klopper
Ik zou graag zien dat Ajax Muric per direct terug haalt. Hij verpietert in Italië. Geef hem maar de kans die hij zegt te willen krijgen.
3 -3
jvs
Klinkt als een goed idee.
Fantastisch talent en als er een moment is, dat hij zijn kans kan grijpen bij het eerste is het nu wel.
0 -1
Frankkie
Wat een droeftoeters hier toch.......
Zo veel afgunst naar een jongen toe die altijd hard heeft gewerkt, nooit hoorde zeuren en altijd inzet heeft getoond!
ik vind het knap dat een jongen op zo'n leeftijd een keuze durft te maken met zijn hart.
Niet aan het geld denkt maar wat zijn gevoel is.

Hadden meer voetballers maar zo'n verstand als Dijks, dan hadden er een hoop carrieres er stukken beter uit gezien!
7 -2
Mokum31
Helemaal eens!
0 0
Sam Badi
Dijks is een gevoelsmens die al eerder een kutperiode in zijn leven gekend heeft. Kan me goed voorstellen dat hij geen zin heeft ergens te tekenen als hij het gevoel heeft dat het niet goed zit. Vier miljoen was een mooie deal geweest voor een voetballer waar ik best vanaf zou willen maar het mens Dijks gun ik het beste.
4 0
godezonensuper
Op advies van Frank zeker.
0 0
TikkieTerugJaap
Kan je gvd 4 miljoen vangen voor Dijks, weigert ie. Ongelofelijk, wat een kut transferperiode weer.
3 -12
AFCSANCHEZ
Wat jammer weer. Ik ga de vlag maar weer binnen halen.
1 -11
Truth
Ik trek m'n eerdere conclusie hier beneden in en geef toe dat ik te vroeg negatief heb geoordeeld. Dit pleit toch écht wel in het voordeel van Dijks, vind ik tof van hem. Begreep ook al niet waarom je de beste club van Nederland zou inruilen voor een 10 plek in de Championship. Gelukkig doet hij dat dus niet
3 -1
Harrie Nak
Waarom? Dit zegt toch niks over zijn gevoel voor Ajax?
0 0
Ferd
Speeltijd.
1 0
TOOL
Geld en speeltijd misschien?
1 0
AFCA.
Eerlijk is eerlijk, Netto kan wel verkopen! 4 miljoen voor Dijks is echt bizar. Zonde dat Dijks zelf niet wil.
2 -4
klopper
Dat is helemaal niet bizar, dat betalen ze daar al voor bijna elke willekeurige speler. Jammer dat hij niet gaat. Jammer voor Ajax, maar ook voor hem zelf. Ik zie hem niet veel speeltijd meer krijgen bij Ajax, waardoor een buitenlands avontuur een utopie lijkt.
0 0
simok
Bizar? Iemand met zoveel ervaring op zo'n jonge leeftijd kost al snel 4 miljoen.
3 0
iammike
Mooi laat hek het seizoen hier afmaken en dan vertrekken naar een mooie club. Er was toch geen vervanger gekomen en ik vind Sinkgraven redelijk blessuregevoelig. In de zomer Warmerdam als back up en Dijks verkopen, dan ga je er ook nog licht op vooruit. Ik denk dat Warmerdam goed in t plaatje van peter Bosz past.
0 0
Bil
Er kan natuurlijk nog steeds een nieuw bod komen.
Ik verwacht wel dat Dijks vertrekt.
0 0
insectenverdelg
Dat moet wel een andere club zijn dan.
0 0
NouriVandeBeek
Erg balen. Dijks heeft de aanbieding geweigerd. Overmars was al akkoord met een transfersom van 4 miljoen.
0 0
ajaxfan4life82
Mooi bedrag hadden we kunnen krijgen, maar ben blij dat hij blijft, want we zijn hem echt nog wel nodig dit seizoen.. Was hij wel verkocht, dan weet ik niet of er daadwerkelijk een vervanger was gehaald..
0 -1
Ajax418
Vanwaar deze informatie? Zie niks op twitter
0 -1
NouriVandeBeek
Telegraaf/Blendle
0 -1
ajaxfan4life82
Er zijn genoeg spelers verkocht, en nu waarschijnlijk, El Ghazi en Dijks ook.. Voordat Sanchez en Cassiera konden komen moest er eerst verkocht worden, dat is gebeurt en gelukkig zijn ze gekomen.. Voordat de competitie begon waren we al een extra buitenspeler achter Younes nodig, nu gaan El Ghazi en Dijks waarschijnlijk ook weg, dus dan moeten we een rechtsbuiten, linksbuiten en een linksback halen.. Voor het geld hoeven we geen spelers te verkopen, maar het is een leegloop aan het worden, en er moet echt nog wat bijkomen, want zo blijft er weinig van de sterke selectie over..
0 0
Hup
Dijks blijft aldus de telegraaf.
1 0
JariHeijden
Ik hoop dat onze trainer Riedewald eens gaat zien als back. Misschien niet zijn beste positie, maar hij kan daar wel spelen. Wellicht beter dan Sinkgraven, die ik het best prima vind doen, hoor.
0 0
rodnet
Toch wel mooi. Dijks en Zeegelaar hebben nog samen in de A1 gespeeld toen Zeegelaar kans op het eerste had en Dijks net uit de B1 kwam. En nu met z'n tweeën bij Norwich, best leuk. En laat ik dit zeggen: ik heb enorm respect voor de manier waarop Dijks zich heeft teruggevochten nadat hij door Ajax was afgedankt. Hij mag niet de meest begaafde Ajax-voetballer ooit zijn, maar hij heeft zeker vorig jaar zeker toegevoegde waarde gehad en de stuitend respectloze commentaren van sommigen hier jaagt de echte supporter het schaamrood naar de kaken. Ik wens hem het beste.
10 0
3sterren
Ik heb een kaarsje gebrand met het klemmende verzoek of hij zou willen blijven.

Ajax heeft op iedere positie een goede dubbele bezetting nodig. Dat is met Dijks nu gewaarborgd voor het resterende seizoen. Op andere posities mag het ’goed genoeg’ plaatsmaken voor ’goed’.
Vooral op de flanken is er nog ruimte voor verbetering.

Dat wordt de komende avonden nog een hoop kaarsen branden...
1 0
Tinseltown
Ik had het niet beter kunnen verwoorden!!
0 0
Ajax412
Dijks is een echte Ajaccied!
1 -1
afcas
precies. ik heb ook regelmatog commentaar gehad op Dijks, maar het moet wel respectvol blijven. hij heeft zijn bijdrage gehad, maar is uiteindelijk niet goed genoeg gebleken. jammer voor beide partijen, maar dan is uit elkaar gaan het beste. aan zijn mentaliteit lag het niet. goeie gozer en ik wens hem het beste. denk dat engeland hem wel goed kan liggen.
2 -1
Ferd
100% mee eens
0 -1
@Maar7en
amen!
0 -1
erikje
David Neres is dus het konijn uit de hoge hoed. Mooi antwoord op alle negativisme hier op AS.
1 -2
foensai
En daar zijn ze weer. terug van weggeweest...Afc headlines twitter...

BREAKING: David #Neres nieuwe vleugelspeler #Ajax. Braziliaan kost 11,5 miljoen. 20% doorverkoopclausule. Contract voor 5,5 jaar. a
0 -2
AjaciedMike
Dat ventje van 15 jaar kan weer ff rukken van de aandacht...
2 -1
jollie18
Die zijn niet echt betrouwbaar te noemen
1 0
foensai
Nee weet ik. daarom zeg ik ook ''en daar zijn ze weer'' haha
0 0
AFCAWZAWZDB
Gewoon nog een uurtje wachten op bericht van Telegraaf, zal inderdaad wel onzin zijn.
0 0
Toon meer reacties