Vader Kluivert: 'Van mij mag hij beter worden'

BvdPloeg, 17-01-2017 om 07:40, 8235 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Patrick Kluivert bedankt in een interview met De Telegraaf vooral Ajax voor de kans die het Justin Kluivert gegeven heeft met een debuut tegen PEC Zwolle. De oud-spits is trots op zijn zoon en op de manier waarop hij zich zondag presenteerde. 

'Dat Justin nu heeft mogen debuteren komt doordat hij heel talentvol is én doordat hij van jongs af aan uitstekend is gevormd door Ajax. Justin staat nu vol in de schijnwerpers, maar ik ben trots op al mijn kinderen. Ongeacht wat ze nu doen, maar het debuut van Justin is goed gegaan. Het bijzondere is dat ik precies hetzelfde traject heb gevolgd: op jonge leeftijd bij Ajax komen, de hele jeugdopleiding doorlopen en uiteindelijk als beloning mogen meedoen in Ajax 1', vertelt vader Kluivert, die benadrukt dat zijn zoon vooral lekker bij Ajax moet blijven en een vaste waarde moet worden.

De technisch directeur van Paris Saint Germain vervolgt zijn lofzang: 'Vooral de focus die hij nu heeft, is een compliment waard. Justin is een echt Ajax-product, is altijd goed getraind en prima opgeleid. Daar ben ik de club dankbaar voor. De eerste stap die hij zette, het veld in, bezorgde me al een brok in mijn keel. Ik was aan het werk bij PSG, maar keek in het hotel via Facetime en op het moment van de wissel was er wel even gejuich te horen, ja. De familie-app met alle kinderen ontplofte.'

Volgens vader Patrick moet zijn zoon vooral frivool blijven en met beide benen op de grond blijven staan. Hij ziet hem niet als opvolger van hemzelf in de spits. 'Hij houdt van de zijkanten en zoekt als links- en rechtsbuiten altijd zijn actie. Dat hij zo technisch is, zie ik als voordeel. Of ik weleens jaloers op hem ben? Nee, natuurlijk niet. Jaloezie zit sowieso niet in mijn karakter. En mijn zoons gun ik alles. Van mij mag Justin vele malen beter worden, dan ik was.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
PetrusKeizer
de header blijkt n beetje verneukeratief. dacht eerst dat papa bedoelde dat zoon beter mag worden dan zoon zelf nu al is. maar bedoeld wordt, beter dan papa ooit was (lijkt me moeilijk, maar OK)
0 0
verkwanseld
Laten we allemaal wel even normaal doen,het is toch gebrek aan beleid om een jongen van 17 zijn hoofd op hol te laten brengen,omdat onze Marcie niet in staat is een uitgebalanceerde selectie neer te kunnen zetten.
3 -1
AjaxPassion
Jammer dat Shane met zijn Pa en Ma mee naar PSG is gegaan, die lijkt ook wel aardig wat aanleg te hebben.
Hopelijk komt hij weer terug naar Ajax, maar hoe langer hij weg is, hoe onwaarschijnlijker dit wordt (krijgt ook andere vrienden/interesses door buiten Amsterdam/NL te wonen). Dan maar hopen dat Patje faliekant mislukt daar in Parijs, zodat geen enkele club meer interesse in hem heeft ; )
0 0
Chesterson93
Reactie met een knipoog, mag ik hopen? Maf
0 0
AjaxPassion
Natuurlijk ; ). Natuurlijk is Ajax niet afhankelijk van 1 talentje, maar het is een leuk spelertje aan verschillende (wedstrijd)video's/filmpjes te zien.
0 0
FlyingDutchMan
Zal wel druk zijn met kinderen op de familie app!
0 0
AFCSANCHEZ
Ik had even gedacht dat Patrick destijds ook gelijk Justin mee zou nemen naar PSG. Goed dat hij dat niet heeft gedaan, en goed dat hij dat nu ook niet gaat doen. De beste club om te rijpen zijn wij nog altijd.
0 0
RSM
stelletje haters hier zeg. want een pijn doet dat he een kluivert die een wedstrijd goed speelt.
1 -3
dondonny
Volgens mij is dit nu het twintigste bericht over hem sinds afgelopen zondag. Hij speelde prima maar laat hem lekker met rust. Alleen maar onnodig druk uitoefenen op die jonge.
5 -2
RS01
Sjongejonge, het is nog geen 9 uur 's ochtends en we hebben al 4 artikels over Kluivert. Die jongen speelde welgeteld een halve wedstrijd heel goed en fris, maar laten we eens even normaal doen zeg.
3 -5
AjaxPassion
Als je deze mooie reactie van zijn vader niet eens meer kunt waarderen, dan ben je wel een enorm zure vent zeg. Dat je een schijthekel hebt aan al die zogenaamde kenners/analisten dat begrijp ik nog wel, maar hou je even in bij deze held a.u.b.
1 -1
RS01
Ja, baas!
0 0
AjaxPassion
Goedzo, je bent een snelle leerling ; )
0 0
zivkabrimovic
Amen
2 -2
Truth
Pfff... Niet zo lekker geslapen?
2 -1
Intec
Heeft gewoon gelijk komop he. Het wordt wel heel overdreven dit.
7 -2
trodat4030
Zoon van een voormalig topspits heeft z'n debuut gemaakt, tuurlijk wil elk medium daar een bericht over schrijven of iemand interviewen. De Telegraaf, het AD, het Parool, de Volkskrant, VI, Ajax zelf, noem maar op. AS doet gewoon verslag van elk Ajax-gerelateerd bericht en dan krijg je op AS veel berichten met hetzelfde onderwerp. Dat kan je van te voren weten op een verzamel-site als AS. Kan je er niet tegen, moet je lekker 1 ander medium kiezen en niet op AS komen. Het is niet zo dat dit allemaal berichten van AS zijn, integendeel.
1 -2
Truth
Prachtig om niet de voetballer, maar vooral de VADER, te horen praten! Als zelf vader van twee jonge zoons kan ik me zo goed voorstellen hoe ongelooflijk trots hij moet zijn geweest en zijn zoon(s) sowieso alles gunt. Ik vind dat mooi. Daar krijg ik ook een brok van in m'n keel
1 0
Frankeritus
van mij mag justin ook wel de winnende maken in de europa league finale
0 0
Tinus
Wel voor Ajax dan;-)
0 0
Causio
Dat zou wel heel erg goed zijn, Patje was fenomenaal goed.
0 0