Bosz zag terugval bij 'waanzinnige' Sánchez

BVeenstra, 14-01-2017 om 11:05, 9430 views, Ajax Life | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax-trainer Peter Bosz is zeer tevreden over de eerste maanden van Davinson Sánchez als speler van Ajax, maar desondanks zag de trainer vlak voor de winterstop een terugval bij de Colombiaan. Dat vertelt de oefenmeester in gesprek met de nieuwste Ajax Life.

'Davinson is waanzinnig begonnen, maar was de laatste weken tot de winterstop iets minder', vertelt Bosz. 'Toen begon hij duels te verliezen. Ik denk dat hij iets te comfortabel werd en daarnaast heeft hij er in feite al een heel seizoen op zitten', aldus de Apeldoorner, die zeer te spreken is over de samenwerking tussen Sánchez en Nick Viergever.

'Ik vind hem sterk in de combinatie met Nick, omdat ze elkaar goed aanvullen. Nick is degene die praat en coacht. Daar heeft Davinson nog moeite mee, omdat hij de taal niet spreekt', geeft Bosz vervolgens aan. 'Hij is erg snel, maar vergis je ook niet in de snelheid van Nick. Het is bovendien fijn dat ik met een rechtspoot en een linkspoot kan spelen, maar dat is voor mij geen ongeschreven wet. Ik kan daar ook met twee rechtspoten gaan spelen. Daarnaast weten voetballers soms precies wat ze aan elkaar hebben. Die fase hebben Nick en Davinson bereikt, al zitten Jaïro Riedewald en Matthijs de Ligt daar ook dicht tegenaan.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
johnd
Klopt, maar Sanchez op 80% is nog steeds beter dan andere jongens op 100
0 0
pinballmagic
Sanchez is gewoon een top aankoop
Al die verdedigers die er voor hem waren mogen nog niet eens zijn schoenen strikken
Hoop dat hij nog lang bij ons is
1 0
Ajax_026
Blij dat Bosz trainer is en niet jij. Die houd het hoofd cool ziet altijd ruimte voor verbetering.
0 0
mistermiyagi
Ik zie liever een voorstopper (Sanchez) en een inschrijvende centrale verdediger (Riedewald).

Het is een schande dat Riedewald niet speelt, waanzinnig talent! Die harder en meedogenlozer mag worden, maar dat is allemaal te leren..
1 -2
Ajax_026
"inschrijvende" centrale verdediger hahaha
0 0
Ajax27
Een schande? Ik denk dat Sanchez mede zo goed speelt omdat er een speler naast hem staat die rust uitstraalt en een hoop ervaring heeft. Riedewald is erg goed, maar 2 jonkies naast elkaar die nog alles willen bewijzen... die maken op de lange termijn meer fouten.
0 0
BrandjeXL
Als Viergever iets niet uit straalt dan is het wel rust.
0 0
Sammy Sosa
Een schande? Hahahha overdrijven is ook een vak. Er valt wat voor te zeggen omdat Jairo de toekomst heeft, maar ik ben er wel even klaar mee dat perse elk talent MOET spelen. Ik wil gewoon winnen en goed voetbal zien. En als dat met Nick Viergever is dan zij het zo!
2 0
Simon1
Ohja want Riedewald is natuurlijk de wereld verdediger die we missen? schei toch uit met die roze bril. Riedewald heeft de potentie om een topper te worden, maar maakt nog te veel fouten vanwege zijn onoplettendheid. Viergever speelt gewoon goed. Ik geef toe dat hij niks bijzonders doet, maar Riedewald evenmin. Viergever is een stabiele factor en dat heeft Ajax nodig. Let maar op Riedewald dat er door een fout van hem altijd een tegendoelpunt valt. Hij is simpelweg nog niet goed genoeg.
0 0
BrandjeXL
Blablabla. Viergever maakt zoveel fouten echter vallen die niet direct op maar hij is vaak diegene die buitenspel opheft. Is positioneel zeer zwak. Opbouwend traag. Geeft nooit rugdekking aan Sinkgraven. Dus kap eens met die flapdrol te verdedigen want hij kan er geen kut van. Begint zichzelf nu al als leider te zien. Verbeek had destijds groot gelijk om hem als LB te laten spelen want in het centrum heeft hij vaak niet thuis.
0 -2
AjaxCitizen
Volgens jou Viergever maakt zoveel fouten, maar je kan geen concrete voorbeelden benoemen. Enige grote fout die hij dit seizoen maakte was tegen FC Twente en dan was het nog om de grotere fout van Veltman op te lossen.

Verder wil je Riedewald als vervanger van Viergever.
Kijk alsjeblieft de wedstrijden tegen Rostov en Standard Luik terug. Dan zie je misschien waarom Bosz liever Viergever centraal heeft i.p.v. Riedewald.
0 0
BrandjeXL
Kereltje waar heb ik de naam Riedewald genoem?? Als je een discussie wil aangaan is dat prima maar leg mij geem woorden in de mond aub.
0 0
Kingoffdatoilet
Het is wel heel duidelijk dat jij in iedergeval geen Ajacied bent als je niet weet dat Viergever de laatste tijd prima speelt. Sinds vorig seizoen toen hij er inkwam door blessures
0 0
BrandjeXL
Dus omdat ik Viergever niks vind ben ik volgens jou geen Ajacied. Wat een wijsheid toch weer.
0 0
Simon1
Jij leeft gewoon in je eigen realiteit en kraakt zonder opgaaf van (feitelijke) redenen een Ajacied af die je nooit hebt horen zeuren en die altijd heeft gestreden. Nu staat hij in de basis, presteert hij goed en jij moet zo nodig weer eens onzin uitkramen door hem de grond in te boren. Ga toch fietsen!
0 0
AFCA0492
volgens mij komen uit zijn mond meer redennen en meningen waarom hij viergever niks vind dan bij jou. dua ga zelf even lekker je mond spoelen en laat mensen lekker hun eigen gang gaan en hun eigen mening hebben.
0 -1
BrandjeXL
Dat hij niet zeurt en inzet toont doet niks af dat ik het een waardeloze speler vind. Hij presteert helemaal niet goed. Heel veel van de doelpunten die wij tegen krijgen gaat een fout van viergever aan vooraf. Jullie kijken naar wiens directe tegenstander scoort echter gaat het vaak eerder al fout. Heel vaak zie Viergever blijven hangen als de rest van de verdediging stapt. Rugdekking geven heeft hij nog nooit van gehoord. Dus ik begrijp heel goed dat het misschien te moeilijk voor je is aangezien je het op de man speelt want ik geef met voorbeelden aan waarom ik hem niks vind. Jij komt niet verder als " hij speelt erg goed". Dus waarom speelt hij zo goed. Voorbeelden graag en wellicht ga ik je dan serieus nemen.
0 -1
AjaxCitizen
Zeggen dat mensen met voorbeelden moeten komen, maar dan zelf geen concrete voorbeelden noemen uit wedstrijden. Dingen roepen als: 'Heel veel van de tegendoelpunten die wij tegen krijgen gaat een fout van Viergever aan vooraf.', noem ik geen voorbeelden.

Ook zeggen dat hij geen rugdekking geeft en het vaakst buitenspel opheft. Noem dan de wedstrijden op waaruit dit blijkt, want zonder echte voorbeelden ben je zelf moeilijk om serieus te nemen.
0 0
BrandjeXL
Jij wil voorbeelden. Geen probleem. Utrecht thuis dit seizoen. Viergever was overal te vinden behalve achterin. Liep zelfs een paar keer in de spits. Als Sanchez er niet was stond je na een half uur met 0-3 achter. Celta uit. De 1-1 staat Viergever lucht te dekken. De goal van RB van de week zit hij ook mis. De 2-2 van Az is hij Weghorst helemaal kwijt. Roda thuis. Laatste minuut gelijk. Geen Viergever. Graafschap kampioenswedstrijd moet hij uitlopen om Smeets op te pakken maar verdomd ie gewoon. 1-1 Pereiro tegen psv. Zowel Sanchez maar ook weer Viergever totaal niet in positie voor de rugdekking. Verder zijn er elke wedstrijden momenten die ik aangaf. Dus dat hij er niet is om Sinkie te ondersteunen.
0 0
AjaxCitizen
Sorry, maar ik kan jouw reactie totaal niet serieus nemen. Je reactie zit vol onjuistheden. Tegen zowel Roda als PSV speelde hij niet. Tegen AZ staat Weghorst bij Sanchez, die hem in de 16 helemaal kwijt is. Tegen De Graafschap staat Viergever linksback en ver van Smeets af. Van der Hoorn had het meest de kans om Smeets af te stoppen.

Zoveel fouten en het dan hebben over anderen dat je hun niet serieus kan nemen. Leer eerst zelf maar eens te kijken of Viergever daadwerkelijk in de opstelling stond, om hem te kunnen bekritiseren over die wedstrijd. Zelfs dat is al te moeilijk voor je. Verder mag je anderen wel op een normale manier leren aanspreken, met je grote mond.
0 0
BrandjeXL
Klopt. Niet mijn sterkste reactie geef ik eerlijk toe. Ik twijfelde over een paar wedstrijden maar eerlijk is eerlijk. Niet sterk van mij.
0 0
Simon1
Als jij een wedstrijd kijkt weet jij wel wie Ajax is toch? Zo te horen namelijk niet. Je eerste negen letters zeggen alles over je eigen post. Gebakken lucht verhaal die op inhoud nergens op slaat. Verdediging bouwt overigens niet op hea, dat doe je op het middenveld, niet achterin. Schijnbaar is het moeilijker om het Ajax spelletje te snappen dan een goed spelende Viergever volledig de grond in te boren. Jammer dat we dit soort "supporters" hebben.
0 0
BrandjeXL
Opbouwen begint al bij je keeper brainiac. Daarna de verdediging en je middenveld VERDEELT het spel. En dan wijs proberen te doen dat ik niet zou weten wie Ajax is. Kereltje toch.
0 -1
Simon1
Laat mij toch niet lachen jochie. Ga je mond spoelen. De 6 verdeelt het spel, maar het middenveld bouwt op. Denk jij nou werkelijk dat de inschuivende verdediger diegene is die de opbouw verricht? Jammer dat jij supporter bent. Dat hij de gaten benut en daardoor een overtal situatie creëert, is iets heel anders dan opbouwen. Zonder opbouwen heb je geen gaten die benut kunnen worden door inschuivende verdedigers. Dus jochie ga naar je kamer spoel je mond en ga leren wat het Ajax spelletje is.
0 0
BrandjeXL
hahahahahahahahahahahahahaha Hahahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahaha hahahaha hahahaha hahahaha hahaha hahahaha haha
0 -1
zivkabrimovic
Waarom zoveel misgun hier man. We zijn allemaal Ajacieden en houden van het spelletje. Laten we chill doen
0 0