Verveer: 'Komen om gezellig voetbal te kijken'

BVeenstra, 22-12-2016 om 12:00, 6334 views, Ajax Showtime |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Ajax Showtime presenteert dit jaar de 'Ajax Showtime Kerstspecial': een eenmalig digitaal magazine met volop interviews, achtergrondverhalen, opinie en nog veel meer. Zo is er onder meer een nieuwe 'Onze Trots' met Roué Verveer, cabaretier van beroep, die spreekt over zijn liefde voor Ajax.

De grappenmaker heeft een seizoenkaart bij Ajax. 'Ik zit in vak 110 en het leuke is dat iedereen elkaar daar kent. Als ik binnenkom zeg ik dan ook altijd: “geen paniek, geen paniek, we gaan winnen!”. De hele groep daar is niet zo fanatiek, we komen om gezellig voetbal te kijken. Met wat humor, maar we willen natuurlijk wel dat er gewonnen wordt', vertelt hij in de special.

Wat betreft entertainment zou er volgens Verveer genoeg ruimte voor verbetering zijn. Volgens de geboren Surinamer kunnen we op dat vlak veel leren van wedstrijden uit het Amerikaanse basketbal (NBA). ‘Op de televisie zie je nog niet eens de helft. Tijdens de reclame (op tv) komt er een turnteam het veld op. Binnen anderhalve minuut zijn ze weer weg. Bij de volgende time-out komt er een goochelaar het veld op. Het is echt een groot feest en tussendoor wordt er ook nog gebasketbald. Af en toe moeten de basketballers zelfs wachten tot de act voorbij is. Entertainment is daar belangrijker dan de wedstrijd zelf. Soms weet je niet eens meer wie er gewonnen heeft, haha.’

Terug naar Nederland, waar Verveer het entertainment rond voetbalwedstrijden zo enorm mist. ‘Ze hebben er hier geen kaas van gegeten. In Nederland überhaupt niet, maar bij Ajax al helemaal niet. Je kunt mensen toch opvoeden? Dat maak je toch dat het ons ding is. Dan moet je gewoon de eerste zijn.’

De Kerstspecial, met verder ook Het Verhaal Achter Donny van de Beek, interviews met Andy van der Meyde, Sjaak Swart en David Endt, is vanaf nu te pre-orderen in onze webshop voor een prikkie van 2,99 euro. Een ideaal kerstcadeau voor familie en vrienden of een presentje voor jezelf om de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw te slijten. Wie de Kerstspecial bestelt, krijgt deze op 23 december automatisch in zijn of haar mailbox!

Als je de special binnen hebt, maak je ook automatisch kans op een door de volledige Ajax-selectie gesigneerd thuisshirt!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
InOost
Rot op met je Amerikaanse onzin. Hij wilt zeker ook dat het voetbal elke 5 minuten stopt zodat je een hapje en drankje kan kopen onder het genot van een leuke reclame.
0 0
AlexIbarra
In een voetbalstadion horen de supporters het zelf leuk te maken.
Bij Atletico, Liverpool, Fenerbahce of Schalke zie ik ook nooit goochelaars. Wel sfeer.
1 -1
Noxin
Ik las "Vermeer", zag de foto en dacht: "Die Rotterdamse rook is slechter voor je dan ik dacht."
0 0
de-Ajacied
Dit zijn precies de consumenten die hun plaats vrij zouden moeten maken voor echte supporters. Ze willen wel graag dat Ajax wint maar kunnen het niet opbrengen hun club daarbij te steunen. Dit soort "supporters" kunnen maar beter naar de Ziggo-Dome doorlopen
5 -1
chrisjuhhh
Daarom moet Zuid geheel een vak worden net als aan de overkant NUA
0 0
karimbu
Precies de mensen die heel veel geld betalen voor goede plekken. Wie ben jij om te bepalen hoe iemand in een stadion moet doen. Ja ik hou ook van staan en hele wedstrijd schreeuwen maar laat iedereen lekker op zijn of haar manier Ajax volgen en kijken. Zingen maakt je geen betere Ajacied. Er is sws geen maatstaaf van wanneer je een echte bent.
1 0
AFCAMM
Alsjeblieft zeg...
Ik begrijp het punt wel, maar om dat de NBA als voorbeeld te nemen? Sport is sport. Voor die andere, compleet geforceerde bullshit kun je beter naar een musical gaan.
4 0
AFCAMM
Kanttekening (kan niet editen): Cheerleaders zijn wat mij betreft wel welkom ;)
3 0
gi0vanni
Haha Die hebben ze al een tijdje bij ADO Den Haag. Ja dat is wel een leuk idee.
2 0
DerOpenDerOver
Roue moet maar naar de Toppers gaan, als hij naar huppelkutjes wil kijken.
6 0
mistermiyagi
Ik ben juist gebaat bij rust, passie en voetbal..
2 0
Teun34
+1
0 0
Teun34
Sorry verkeerde reactie. Ik vind als je rust wilt moetje niet bij een voetbal wedstrijd gaan kijken. Meer dammen of schaken of biljarten
0 0
trainerdv
Grappig, ik zou het juist helemaal omgekeerd willen. Ik wordt helemaal schijtziek van die keiharde kutmuziek voor de wedstrijd en idioterie in de rust. Gewoon een stadion met stadiongeluiden is het mooiste wat er is. Meer is niet nodig.
7 0
voorland
Gezellig voetbal kijken doe je thuis of in de kroeg.
3 0
afcas
In principe hoef ik geen mislukte goochelaar of een stel mislukte gymnasten te zien als ik naar het voetbal ga...
5 0
RusselWestbrook
Nee, maar het gaat om het idee.

In de NBA (maar ook bij andere Amerikaanse sporten) wordt de sfeer veel meer vanuit de club/het stadion gestuurd. Om maar eens een voorbeeld te noemen: bij grote wedstrijden ligt op iedere stoel een shirtje in de clubkleuren klaar, met als gevolg dat letterlijk het hele stadion in clubkleuren zit.

Hier moet alles vanuit de supporters zelf komen en dat werkt gewoon een stuk minder.
0 -9
chrisjuhhh
in de States gooien ze alles plat zodra ze een kans zien voor commercials .
Nee wie dit wil is een tv supporter geen echte stadion bezoeker , weet zelfs zeker dat andere supporters verenigingen dit ook niet willen .

en die shirtjes heb ik wel eens gelezen dat dit niet van de club kom .
Een Amerikaan die wat weg geeft wow !
0 0
3*stars*3
Ja viel mij ook oo en vroeg nij af of het kwam omdat supporters dat organiseren of de club zelf.

Nog een vraagje, hoe kijken ze in Amerika naar al die successupporters?
Die Warriors waren net 1 dag kampioen en je zag gelijk artiesten, acteurs en andere sporters met Warriors tenue of wedstrijden.

Zie je in het voetbal veel minder en als dat zo is krijg je het wel te horen.
0 0
RusselWestbrook
Dat noemen ze 'bandwagon fans'.

Heeft niet voor niets een apart naampje: kijken ze precies zo tegen aan als wij dat doen.
1 -1
3*stars*3
Vroeg mij altijd af hoe ze daar naar dit soort zaken kijken.
Ieder zijn ding hoor en kan mij herinneren dat mijn broertje vroeger middernacht opstond om filmnet te kijken omdat Bulls speelden.
Tot de dag van vandaag heeft hij een zwak voor de Bulls maar hij moet er niet aan denken om tenue of cap van Heat of Warriors te kopen.

@AdK, zit wel wat in want ook manier waarop ze uitpakken met die superbowl, met show en al.
CL finale en EK/WK's trekken veel meer kijkers.
Pas vorig jaar besloot UEFA om een artiest aan te stellen voor een CL finale en kwamen ze met Alicia Keys.

Gewoon meer show daar en alleen manier waarop ze finales aankondigen, zorgt ervoor dat je die pot wilt zien en dan maakt het niet uit of het Mayweather-Pacquiao is of play offs in MLB/NBA.
0 0
AdK
In Amerika zetten ze elke winnaar op een podium.
Veel meer dan wij in Nederland doen.

Wij zijn kritisch(er), er moet niet alleen gewonnen worden, maar ook op een prachtige manier of met een geweldig verhaal. In Amerika verzinnen ze die gewoon om elke overwinning mooier te maken.

Wij zijn daar in Nederland te nuchter voor...
0 0
chrisjuhhh
Maar is Amerika voetbal land bij uitstek ?
Ieder land zijn EIGEN cultuur een Duitser doe het anders dan een Brit , Spanjaard , Italiaan .
en ja we mogen onze sport helden wat beter eren ipv weg trappen .
0 0
afcas
ik ben van mening dat het best kan werken vanuit de supporter zelf, maar dan moet je er niet voor zorgen dat supporters niet mogen staan etc. het is hier niet het probleem dat de supporter geen sfeer kan bouwen, maar dat men bezig is om systematisch alle mogelijkheden tot sfeer probeert af te nemen naar aanleiding van hooligangedrag van een behoorlijk aantal jaren geleden. ajax heeft steeds meer rechten van bestaande sfeervakken ingeperkt en staan ook geen pogingen tot nieuwe sfeervakken toe. dat ze de prijzen ook nog eens verhogen tot een bedrag wat voor een groot aantal plaatsen alleen voor rijke mensen betaalbaar blijft.
1 0
RusselWestbrook
Staan is niet voor iedereen even leuk of zelfs mogelijk.

En dat het ze steeds moeilijker gemaakt wordt hebben ze het zelf ook wel wat naar gemaakt, of niet? Het gaat niet over jaren geleden, we hebben het over weken geleden. Of ben je Standard alweer vergeten?

En eerlijk, denk je echt dat als de supporters het allemaal zelf mochten regelen dat dan iedereen in Ajax kleuren op de tribune zit? We zijn wel Nederlanders hè? Niet iedereen koopt een shirtje.

Leg er echter een gratis t-shirt neer in Ajax kleuren, wordt het een heel ander verhaal.
1 -2
chrisjuhhh
Russel ben het eens met je verhaal .
Alleen erg jammer dat je in sommige bewoording ieder over een kam scheert .
Er zijn vele zo niet meerdere supporters bij Ajax met goede bedoelingen dan slechte .
0 0
A'dam Oud-West
Roué Verveer heeft echt een overschot aan gelijk. Al die paupers, onruststokers en ultra's maken het onnodig zwaarder dan het is. Het is toch bijna niet voor te stellen dat Ajax het belangrijkste is in iemands leven? Als Ajax je salaris betaald, oké.. maar anders..

Sommige 'supporters' gedragen zich alsof ze richting een oorlogsgebied trekken ipv een middagje/avondje uit. Dat zou namelijk wel de sfeer stukken verbeteren.
5 -10
wt4ajax
Je kan je krantje ook in bibliotheek rustig lezen.
3 0
Teun34
Dus jij wil dat alle sfeer uit het stadion verdwijnt dat we dus als saaie suffe lullo's op een stoeltje naar een wedstrijd zitten te kijken? Ben blij dat er tenminste nog mensen zijn die sfeer maken in de arena. Lekker naar schaken of dammen gaan zitten kijken als je stilte en rust fijn vind gek.
5 -1
Jwduijm
jij leest gewoon wat je wilt lezen, hij heeft het over opvoeden, in verband met de zinnen ervoor over entertainment rond NBA wedstrijden, en dat voetbal supporters daar (nog) geen trek in hebben. Als je jouw mening over fanatieke supporters wil ventileren prima, maar je moet andere geen woorden in de mond gaan leggen.
1 -1
SNTR
Het zit je diep he? De haat tegen die 200 sfeermakers die nog in de arena staan. Als ik jou was zou ik een brief sturen naar Ajax dat ook zij vervangen moeten worden door kinderen. Telegraaf, AT5 en AjaxLife staan ook wel open voor dit soort columns.

Ironisch dat je zelf al aangeeft dat je je niet kunt voorstellen dat Ajax voor mensen zo belangrijk kan zijn. Als je toch al generaliseert mbt 'ultras', mag ik dan ook stellen dat jij één van de tienduizenden bent die de 85 minuten fluit, in de rust een broodje bal haalt en vervolgens 5 minuten voor tijd vertrekt?
7 -1
Ajax412
+1, ik erger me kapot aan dat makke gedoe. Het kent z'n grenzen, maar als iedereen nou eens van zich liet horen in plaats van saai te zitten op hun bioscoopstoeltje.
7 0