Endt: 'Mensen vinden arbeid Klaassen normaal'

BVeenstra, 21-12-2016 om 12:30, 7287 views, Ajax Showtime | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Ajax Showtime presenteert dit jaar de 'Ajax Showtime Kerstspecial': een eenmalig digitaal magazine met volop interviews, achtergrondverhalen, opinie en nog veel meer. Zo is er onder meer een interview met David Endt, voormalig teammanager bij Ajax, die het niet heeft over zijn vertrek, maar prachtige anekdotes vertelt over Kerst, winterstops en Ajax.

De geboren Hagenaar spreekt over zijn mooie herinneringen als teammanager bij de Amsterdamse club. Zo kon hij erg goed opschieten met jeugdspelers. 'Met spelers als Nouri, Flemming, Bergsma en Van de Beek, die generatie. Ik zat altijd op het bankje achter het doel. Wij vierden altijd feest als er gescoord werd. Ik weet nog dat we er bij Ajax – Twente, die kampioenswedstrijd, ook zaten. Toen zijn we echt waanzinnig uit ons dak gegaan. Ik was altijd wel aanraakbaar voor de jeugd.’

Maar ook met enkele oud-spelers heeft hij zeer goed contact. 'Met Klaas-Jan Huntelaar had ik een speciale mooie band, in de wintertijd ga ik hem zeker opzoeken. We hebben redelijk veel contact met elkaar', aldus Endt, die in de AS Kerstspecial vertelt dat hij momenteel graag eens het gesprek zou willen aangaan met Ajax-aanvoerder Davy Klaassen. 'Mensen vinden zijn arbeid normaal, maar hij zorgt dat de balans in orde blijft. Dat Ziyech en Younes kunnen spelen zoals zij willen. En hij maakt de goals, die vaak beslissend zijn. Toch krijgt hij kritiek, terwijl hij eerst minder van waarde was. Daar zou ik het weleens met hem over willen hebben.’

De Kerstspecial, met verder ook Het Verhaal Achter Donny van de Beek, interviews met Andy van der Meyde en Sjaak Swart en Onze Trots met Roue Verveer, is vanaf nu te pre-orderen in onze webshop voor een prikkie van 2,99 euro. Een ideaal kerstcadeau voor familie en vrienden of een presentje voor jezelf om de dagen tussen Kerst en Oud en Nieuw te slijten. Wie de Kerstspecial bestelt, krijgt deze op 23 december automatisch in zijn of haar mailbox!

Als je de special binnen hebt, maak je ook automatisch kans op een door de volledige Ajax-selectie gesigneerd thuisshirt!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Die gaat ons wel + 25 miljoen opleveren.

Heerlijk!!!!
0 0
chuckie88
Type spelers als Klaassen worden al decennia lang ondergewaardeerd, ook wel een beetje begrijpelijk... leveren veel arbeid, knappen het vuile werk op, herstellen, laten anderen beter voetballen echter vallen gewoon minder op. Je merkt pas hun waarde als ze niet spelen. Zullen nooit de erkenning krijgen als een Messi of Ronaldo maar de echte voetbalkenner ziet wel degelijk hun bijdrage en belangrijkheid voor het team. Ik zelf heb vaak wel een zwak voor jongens die zich wegcijferen voor het team en het resultaat. Zijn ook heel vaak geen egootjes. Davey, man van het woord, gun jou volgend seizoen een hele mooie club. Jij hebt dat zeker verdient.
4 0
Ajaccus
Wat betreft het werk dat hij verzet krijgt hij hier op AS alleen maar lovende kritieken.
Betreffende zijn spel en veel balverlies lag dat iets anders.
Maar ik zie Klaassen vanuit zijn nieuwe positie in het team de laatste wedstrijden wel groeien, Met de wedstrijd tegen PSV o.a. als uitschieter naar boven, naar het niveau dat je wil zien.
Ik vind dat Davy nu hij het iedere bal kaatsen heeft losgelaten beter is gaan spelen en nu weer een positieve ontwikkeling laat zien. Als je zijn scorend vermogen en neusje voor de goal daarbij optelt, moet ik eerlijk bekennen dat ik het nu weer helemaal zie zitten met Davy. Hij heeft een lange mindere periode kunnen afsluiten en is de weg naar boven ingeslagen.
8 0
M.Olsen
Ik vind dar hij heel vaak posities opvangt. Dat is goed als bijvoorbeeld sinkie opkomt, younes naar binnen trekt of veltman opstormt. Maar hij moet niet zijn positie afstaan aan spelers die daar niks toevoegen, zoals Dijks, traore of tete. Dan moet hij zich juist aanbieden en niet weglopen.

Ps: ik ben geen traore hater, vind hem geweldig maar niet als die aan de andere kant op het middenveld staat. Meeverdedigen en bal halen is super. Maar soms wil die meedoen aan het tikkie breed spelletje.

0 0
Pauw
De moeite genomen om op een genuanceerde manier mijn mening op papier te zetten t.a.v. het onderwerp etnisch profileren, wordt alles weggehaald...

Steeds meer censuur op AS. Zodra er een weer wat meer onafhankelijke Ajax fansite komt van vergelijkbaar niveau als AS, ben ik vertrokken. Niet leuk zo.
5 -2
Qwibuss98
Is wel enigszins logisch dat reacties worden geblockt met dergelijke onderwerpen.
Het kleine groepje doorgeschoten aanhangers van Mr. Permanentje zorgt ervoor dat "normale" mensen niet de mogelijkheid krijgen om fatsoenlijk er over te discussieren.
0 -1
NielsE
Hi Pauw,

Ik begrijp je frustratie heel goed! Echter sta ik soms voor een lastige keuze. Wij als AS willen het graag over voetbal hebben, AS is niet de plek voor politieke discussies. Hierdoor is de keuze gemaakt om alle reacties te verwijderen, zodat er ook geen schijn zal ontstaan dat wij onderscheid maken tussen politieke meningen! Goed en netjes dat je je frustratie op een dergelijke manier op papier zet. Hierdoor kunnen we in gesprek gaan en proberen wederzijds begrip te kweken!
3 -1
31xAjax
Ik weet niet je of de redactie van AS onder de noemer journalistiek mag scharen maar het is toch een gotspe dat juist zij het vrije woord censureren....

Trouwens, als je alle politiek getinte comments laat staan zoals het hoort, ontstaat er ook geen schijn van onderscheid maken.....
0 0
NielsE
Modereren is iets compleet anders dan censureren, maar dat begrijpt een groot deel hier helaas niet.
0 0
31xAjax
Oh, verwijderen heet dus voortaan modereren???
0 0
Pauw
ik vind t een goede beslissing dat alles verwijderd wordt wanneer je een dergelijke discussie niet toe wil laten. Ik begrijp echter de noodzaak niet.

Als voetbal de norm is, waarom post AS dan elke zucht of scheet van een voetballer? Waarom wordt het nieuwsbericht m.b.t etnisch profileren uberhaupt geplaatst?

Ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat AS selectief is als t gaat om t verwijderen van comments. Als t de commercie schaadt lijkt AS daar eerder toe geneigd.
2 0
Sulejmanibesteaankoopooit
Dit is een voetvalforum, ga de discussie op een genuanceerde manier aan over voetbal. Plemp de politieke traktaten over etnisch profileren maar elders.
0 0
Dwergje48
Klachten en vragen kunnen naar redactie@ajaxshowtime.com. Heb je meer aan denk ik, dan het hier neer te zetten.
0 -1
Minsc
Niet mee eens. Door het hier te plaatsen ziet de rest ook iets van de discussie over wat er wel en niet geplaatst mag worden.
2 0
JanTa
Ik kan je frustraties begrijpen maar dit is wel een voetbalsite over Ajax maar ik denk dat ze over randzaken die gevoelig liggen terzijde schuiven omdat de risico's heel groot zijn dat je dan totaal andere discussies krijgt. Jij plaatst het misschien met goede bedoelingen maar er zijn hier ook figuren die er totaal verkeerd mee omgaan en daarom begrijp ik de acties van AS wel.
0 0
Fredschuit1
Idd. Heel erg jammer dat ze dat weghalen. Verschillende meningen maar niemand die zich misdroeg.
0 0
JCr14
Dus hij zou het willen hebben met Klaassen over de kritiek die hij krijgt??
Vandaar dat ze jarenlang de kantjes eraf liepen

Hij had gewoon een luisterend oor moeten zijn. En helpen waar nodig. Geen problemen creeeren.
En niet vergeten dat hij geen psycholoog is maar teammanager.
5 -1
CL=5
Babel halen
1 -5
Jantjeajax
omdat ie op het plaatje boven het stuk staat ?
0 0
CL=5
Omdat ie beter is dan El Ghazi
1 0
Jantjeajax
Misschien wel misschien niet.

Vind klasse verschil echt niet overduidelijk

Plus dat Babel op leeftijd is

Ik zie liever dan echt een goede aankoop en niet meer dat pappe en nat houden met oude liefdes
1 0
CL=5
Contract voor drie jaar geven, dan komt het wel goed. Babel is echt niet op z'n retour, die maakt z'n doelpunten en houdt sowieso ballen vast. Helaas zag FdB het niet in hem zitten, daarom vertrok hij weer. Zonde.
0 0
Redrum
Ik vind de arbeid van Klaassen gelet op vele andere voetballers zeker niet normaal, maar die arbeid zou wel normaal moeten zijn.
2 0
Pauw
Hier sluit ik mij bij aan. Toch heb ik momenteel niet het idee dat Klaassen NIET( veel) harder werkt dan Ziyech of Schone. Dat deed hij wel in vergelijking met Bazoer en Gudelj.
Op het moment dat anderen net zo hard werken als jij maar jij (Klaassen) er in negatieve zin tussenuit springt met betrekking tot andere facetten van het voetbal (PSV thuis uitgezonderd) dan is het logisch dat je kritiek krijgt.

Maar Klaassen lijkt onaantastbaar.
1 -2
SanchezBeastOfAjax
Vind ik altijd lastig. Sommige spelers komen nou eenmaal beter tot hun recht wanneer zij hun inspanningen beperkt houden tot een aantal momenten in de wedstrijd. Voor een verbindende middenvelder als Klaassen zou het inderdaad de norm moeten zijn.
0 -1