Bosz: 'Voor de winterstop wordt moeilijk'

BvdPloeg, 06-12-2016 om 15:15, 9582 views, Ajax.nl |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

Peter Bosz is niet van plan Tim Krul nog voor de winterstop een debuut te gunnen. De doelman speelde inmiddels vier wedstrijden bij de beloften, maar volgens Bosz is hij niet klaar voor minuten in het eerste.

'Het gaat steeds beter. Dat het een lange weg is, is duidelijk en ook niet iedere kruisband-blessure is hetzelfde. Er zijn spelers die na zeven maanden weer spelen, maar ook mensen die meer dan een jaar nodig hebben. Tim wil heel graag en is heel gretig, maar we moeten hem met zo'n zware blessure af en toe tegen zichzelf in bescherming nemen. Het tekent zijn mentaliteit dat hij de stappen die genomen moeten worden, sneller wil nemen', vertelt Bosz bij Ajax TV.

'Hij mag nog niet honderd procent zijn om al wedstrijden in Jong Ajax te spelen, maar dat kan niet in 1, daar moet hij honderd procent fit zijn', vervolgt de trainer. 'Je kunt op een gegeven moment medisch geen last meer hebben, maar je moet ook wedstrijdfit zijn. Niet om in Jong te spelen, maar wel in 1, daar zit een groot verschil tussen. Dat zal Tim zelf ook ervaren en we moeten eerlijk constateren dat niet iedere wedstrijd in Jong een belasting voor hem is. Tegen Cambuur heeft hij genoeg te doen gehad, maar in andere wedstrijden ook alleen wat terugspeelballen.'

Bosz concludeert: 'Ik ga hem niet eerder opstellen dan dat ik vind dat hij daar klaar voor is. Eén; André is daar te goed voor en twee; we nemen hem in bescherming. Als hij er niet helemaal klaar voor is, gaat hij falen en dat willen we natuurlijk niet. Voor de winterstop zal het moeilijk worden, we kunnen niet teveel vooruit kijken.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
voorland
Peter kan zich beter druk maken wat er tijdens en na de winterstop gaat gebeuren want op Marcie de clown hoeft ie niet te rekenen want die is al bezig met ze winterslaap.
0 -4
Sam Badi
Onana heeft een paar absurde passes gegeven maar die heb ik tegen Groningen niet meer gezien (ik neem aan dat dit hem even stevig te verstaan is gegeven). Krul, op zijn beurt, vond ik er de afgelopen potjes (nog) traag uitzien op de eerste meters. Persoonlijk hou ik van keepers die snel op de voeten van een doorgebroken tegenstander zitten en dan een goeie lichaamshouding hebben om de 1-op-1 te blokken. Onana heeft dat talent. Sure, hij zal nog een paar verkeerde inschattingen maken en een keer of drie zal dat ook daadwerkelijk tot een tegengoal leiden. Maar goed hij moet het wel door ervaring leren, anders maakt hij die fouten volgend jaar. Ik vind Krul een topgozer maar Onana heeft me positief verrast na wat ik vorig jaar en begin van dit seizoen van hem gezien heb. Laten staan.
6 0
Gaxte
Achteraf is altijd makkelijk om hier wat van te vinden. En het is te makkelijk om over geldverspilling ed. te praten.

Vooraf was duidelijk dat Krul nog tijd nodig had, al hadden sommige hem misschien al wat eerder (terug) verwacht. Ook was 90% van de fans blij met zijn komst, omdat juist niemand echt vol vertrouwen in Onana of Boer als eerste keeper had (tenminste niet voor het niveau dat Ajax na zou moeten streven).

Daarnaast had niemand, ook hier niet, voorzien dat Onana het zo goed zou doen. En doordat hij het zo goed doet, was/is er minder haast om Krul klaar te stomen.
Als Onana minder gepresteerd had, had Krul echt al wel een week of 4 geleden in basis gestart. Dan moest hij zijn zogenaamde wedstrijdfitheid in de wedstrijden bij het eerste opdoen. Dan waren andere teksten als: "juist alleen door wedstrijden op hoog niveau kan hij snel weer zijn ritme vinden" of "zijn ervaring compenseert zijn tekort aan wedstrijdfitheid".

Met de wetenschap van nu is het misschien inderdaad zonde dat hij in zomer gehuurd is, maar destijds was het gewoon een verstandige keuze.
7 0
AjaxPassion
Eens. Precies wat ik een tijd geleden ook zei, maar dan in andere woorden ;)
0 0
Koenniiee
Prima dat hij erbij is. Onana gaat niet beter keepen van alleen Boer en een jeugdkeeper om zich heen. Daarin is een Krul - hoop en denk ik - echt wel van waarde. Al is het alleen maar om Onana scherper te houden. Nee, lekker erbij houden met nul garantie op speeltijd, zoals het hoort!
1 0
davidodo98
na de winterstop onana de competitie laten keepen, Krul de Europa League en boer de KNVB beker
0 -1
Piejotter
Vind dat je het niet kan maken om Onana nu te wisselen. En als hij na de winterstop zijn goede prestaties voortzet dan vind ik dat Onana recht heeft eerste doelman te blijven. Krul is dan een nuttige stand in.
1 0
Ruff Rhythim
Kijk je kan hem natuurlijk terugsturen. Maar je weet niet of Ajax dat contractueel zomaar zonder kleerscheuren kan doen.

Daarom zou ik hem mooi achter de hand houden...maar wel als tweede keeper. Aangezien hij eigenlijk "slechts" wedstrijdfit moet worden en minuten in de benen moet krijgen voor Newcastle kan dat ook via Jong Ajax.

Als Onana geblesseerd of geschorst is zou ik niet midden in een seizoen gaan vertrouwen op een of andere jeugdkeeper die dan als sluitpost moet gaan dienen in mogelijk cruciale fases van het seizoen.

Krul is er nu toch...dan zou ik er gewoon gebruik van blijven maken zolang dat binnen de grenzen en in het voordeel van Ajax blijft vallen.
2 0
Restored
Beetje kansloos verhaal met Krul, heb je hem voor één jaar gehuurd terwijl hij nog een half jaar nodig heeft om uberhaupt wedstrijdfit te worden.
1 -1
Vak M
Dat huren zonder koopoptie is toch helemaal niks!! Dat blijkt nu maar weer met Krul en Traoré. En waarom Muric dan verhuurd wordt met koopoptie is ook onbegrijpelijk...
0 0
Dwergje48
We kunnen hem beter terug sturen en een jeugdkeeper doorschuiven. Alleen maar weggegooid geld dit.
0 -3
Sam Badi
Dat geld ben je toch al kwijt. Newcastle heeft nog 4 keepers onder contract dus ze staan niet te springen om hem terug te nemen en iets aan de afgesproken som te doen.
0 0
ram
En na de winterstop een paar maanden halfjes keepen omdat ie geen ritme heeft, hopende dat hij het laatste kwart ineens top is. Kansloze bedoeling!

Onana doet het prima én is ons eigendom. Krul lekker terugsturen in de winter - dat is de enige logische oplossing. Schande als Ajax dat niet doet.
0 -2
Lazell
Ik heb liever Krul dan Boer op de bank. Betalen moeten we toch, dan kunnen we hem net zo goed gebruiken.
0 0
afcas
waarom is dat de enige logische oplossing? je bent het geld al kwijt en mogelijk komt daar een extra bedrag bij als je contract wil verscheuren. zo kost je ons dus alleen maar geld terwijl hij met zijn ervaring en kwaliteiten meer hulp aan onana kan bieden dan boer of een willekeurige jeugdkeeper...
0 0
ram
Of je bent minder kwijt omdat je minder salaris hoeft te betalen. Dat lijkt mij logischer... maar goed; we weten niet precies wat de deal met Newcastle is.

Misschien heb je wel een punt dat Krul een aardige concurrent en begeleider voor Onana kan zijn. Misschien Krul dan in de beker en eventueel in Europa. Maar Onana compleet passeren vind ik echt niet kunnen.
1 0
3*stars*3
Krul wel erbij houden maar Onana gewoon lekker laten staan.
19 duels ongeslagen, 17 daarvan met Onana, gedeeld koploper en EU overwintering.
5 0
AjaciedForLive
Liever de jeugd de kans geven deze jongen voegt niks toe.
1 -1
Lazell
Wie heeft er in de jeugd in potentie goed genoeg voor Ajax1 en al klaar voor het echte werk?

Vind dat altijd zo makkelijl gezegd. Alsof er altijd op elke positie een jeugdspeler klaar staat.
1 0
3*stars*3
Met Koenniiee eens want als Onana geblesseerd raakt zijn we de lul en zeker met een jeugdspeler als back up.
Onana kan je bijna uitzondering noemen qua 20 jarige keep, die het zo goed doet bij een topclub.

Heeft misschien ook met zijn Afrikaanse roots te maken want die zijn op jonge leeftijd al volwassen.
Dat hij in een top opleiding zat, is mooi meegenomen.
Zou mij niet verbazen als Barca hem over een paar jaar terugkoopt.
0 0
Koenniiee
Onderschat de waarde niet. Net zoals ik het niet moet overschatten. Maar Onana heeft ook concurrentie nodig. En van Boer alleen ga je echt niet (structureel) beter keepen. Krul kan daarin best belangrijk zijn, ook al maakt hij geen minuten, met name voor onze Onana!
1 0
johnd
Onana verdient gewoon eerste keeper te zijn, heeft nog z'n foutjes, maar prima keeper en niet zomaar weg na een half jaar.
1 0