Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Vd Sar: 'Eén grote rit met leermomenten'

BartVeenstra, 19-11-2016 om 08:10, 3196 views, Algemeen Dagblad |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Edwin van der Sar vertelt in een interview met het Algemeen Dagblad dat het traject richting het algemeen directeurschap bij Ajax er een is geweest met vallen en opstaan. De voormalig doelman denkt bovendien nog steeds te kunnen leren.

'Je bent er nooit. Dat was ik als keeper niet en nu ook als algemeen directeur niet. Ik weet heus wel dat ik met argusogen word en werd bekeken door de gevestigde orde. Zo voel ik het niet direct, maar ik weet wel dat het zo is', aldus Van der Sar, die zichzelf niet als een traditionele directeur ziet. 'Heb niet vier jaar gestudeerd, maar wel mezelf op een andere manier ontwikkeld.Van eerst Michael Kinsbergen en daarna Dolf Collee heb ik heel veel geleerd. Stap voor stap krijg je het vak beter in de vingers.'

De Voorhouter spreekt verder van 'één grote rit met leermomenten'. 'Dat is ook logisch als je bijna letterlijk vanaf het veld achter het bureau kruipt. Ik heb een jaar de masteropleiding sportmanagement gevolgd. Maar je leert het natuurlijk pas in de praktijk. Als je voor het eerst die lange vergaderingen meemaakt. Of met supportersongeregeldheden te maken krijgt. Of met teleurgestelde spelers', doelt hij bijvoorbeeld op de bekerfinale tegen PEC Zwolle in 2014 en sinds kort de zeer teleurgestelde Nemanja Gudelj.

De verwachting is dat men bij Ajax binnen afzienbare tijd een operationeel directeur gaat aanstellen. Zo voerde de Amsterdamse club al gesprekken met Rutger Arisz. Van der Sar legt uit waarom dat nodig is. 'Voorbeeld: ik ga me niet bemoeien met de IT-service of alle punten en komma's in contracten. Daar ligt mijn kracht ook niet. Er komt een spannende tijd aan voor Ajax en het Nederlands voetbal in het algemeen. Ik heb een belangrijke stem in het doel van Ajax voor de komende vijf jaar.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferd
Mooi toch he, Ajax blijkt niet alleen een fantastische opleiding tot profvoetballer te hebben maar ook de beste opleiding tot algemeen directeur. Zou de KNVB daar ook prijzen voor uitdelen?
0 0
voorland
Clown.
0 -2
Eduard
Van der Sar is waarschijnlijk een best wel sympathieke man. Maar het moet me toch van het hart dat het grootste leermoment door alle Oud voetballers die daar nu het scepter zwaaien onbesproken blijft: "de zaak rondom Cruijff en Jonk".

Op zulke momenten leer je pas echt weet ik uit persoonlijke ervaring. Als er een conflict is tussen je ''mede menselijkheid en loyaliteit'' en ''de politieke werkelijkheid''. En hoewel ik hier eigenlijk niet langer op terug wil komen heb ik in die tijd lang gewacht op een ''oud voetballer'' die opstond en met duidelijke wijze en oprechte woorden iedereen weer achter zich wist te scharen. Ik hoorde maar niets .....en als ik al wat hoorde was het wat zacht en politiek correct gebrabbel. Niets uit het hart!!

Helaas hebben ze met z n allen hun eerste leermoment onbenut gelaten. Of...en dat is waarschijnlijker...het was nog een brug of tien te ver!! En van der Sar heeft gelijk, die dingen leer je niet op de Universiteit.
0 -2
masterrr
Laten we hem de kans geven. Hij lijkt erg leergierig en heeft mensen om hem heen gehad die konden helpen. Als het lukt, heb je wel een boegbeeld en een goede bestuurder.
1 -1