[Update] 'Medisch dossier bevestigt blessure'

HarryVlug, 15-11-2016 om 07:55, 57024 views, FRMF |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Marokkaanse voetbalbond is niet bepaald blij met Ajax inzake de afwezigheid van Hakim Ziyech. De middenvelder viel afgelopen zondag in de wedstrijd tegen AZ (2-2) geblesseerd uit, waarna Ajax melding maakte dat hij de interlands met Marokko moet missen. In het Noord-Afrikaanse land weet men echter van niets.

Dokter Abderrazak Hefti laat op de officiële site van de Marokkaanse voetbalbond weten dat het niets gehoord heeft vanuit Amsterdam. 'We weten dat Hakim Ziyech geblesseerd is uitgevallen bij zijn club, maar we hebben geen medisch rapport gehad. De bond heeft een officieel verzoek ingediend om deze alsnog te krijgen, maar tot op heden is dat nog niet het geval.'

'We hopen dat Ziyech zich woensdag of donderdag alsnog meldt bij het nationale elftal', gaat Hefti verder, die twijfelt over zijn inzetbaarheid tegen Ivoorkust aankomende zaterdag. 'We willen zijn blessure onderzoeken en daarna concluderen of hij zaterdag in actie kan komen of dat hij het trainingskamp weer moet verlaten.'

Update - 21.50 uur (10 november 2016)
Volgens de Marokkaanse krant Al Massae zou Hakim Ziyech mogelijk andere redenen hebben om niet te zijn afgereisd naar Marokko voor de interlandperiode. De Ajax-middenvelder viel weliswaar tegen AZ geblesseerd uit, maar Ajax weigerde vooralsnog een medisch rapport op te sturen naar het Noord-Afrikaanse land.

Het dagblad schrijft dat de blessure Ziyechs afwezigheid niet rechtvaardigt en dat de middenvelder boos zou zijn op bondscoach Hervé Renard omdat hij in de laatste WK-kwalificatiewedstrijd die Marokko speelde (tegen Gabon, red.) op de bank zat. Sterker nog, Ziyech zou zijn medegedeeld dat hij opnieuw niet de voorkeur zou krijgen. Op de persconferentie vertelde Renard dat Ziyechs afwezigheid de sfeer niet had aangetast.

Update II - 07:47 uur (15 november 2016)
Volgens het Marokkaanse medium Lions de l'Atlas blijkt Hakim Ziyech wel degelijk zodanig geblesseerd te zijn dat hij niet kon afreizen naar Marokko voor de interlandperiode. Nadat bekend werd gemaakt dat de Marokkaanse voetbalbond een klacht wilde indienen bij de FIFA heeft Ajax alsnog het medisch dossier van Ziyech opgestuurd. Hier in viel te lezen dat de creatieve middenvelder zeker tien dagen hersteltijd nodig had. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ajaxamersfoort
laat alsjeblieft onze mooie competitie weer beginnen ik kan niet wachten!!!
1 0
Rdewaal14
Even geheel off-topic: zou de transfervrije Assaidi een aanwinst kunnen zijn voor onze voorhoede?
0 -3
Noxin
Technisch begaafde speler, maar die jongen heeft lang niet gevoetbald, zowat overal op de bank of tribune gezeten. Ik zou eerst eens kijken hoe het er met hem voorstaat qua fitheid, motivatie, etc.
0 0
JanTa
Heel kort nee, anders was hij niet transfervrij.
2 0
Noxin
Hij heeft z'n contract zelf afgekocht.
0 0
AlexIbarra
Leek me jaren geleden een hele goede keus.
Na een paar jaar duurbetaald bankzitten / meehobbelen in de woestijn weet ik niet of die jongen het nog in zich heeft om hier te slagen.

Was altijd een heerlijke voetballer maar als zelfs Blind hem niet oproept kan het nooit veel meer zijn.. ;)
1 0
trodat4030
Blind roept hem niet op omdat Ous al voor Marokko heeft gekozen..
0 0
AlexIbarra
Ah, thanks!

Daar speelt ie ook niet neem ik aan?
1 0
trodat4030
Geen idee, maar volgens Wikipedia is zijn laatste interland in nov 2014 geweest..
1 0
JohnDylan
Als hij tien dagen hersteldtijd nodig heeft zal hij de wedstrijd tegen NEC waarschijnlijk niet geheel fit zijn. Als ik Bosz was zou ik geen risico met hem nemen en hem op de bank laten beginnen aangezien Ajax thuis van NEC ook zonder hem relatief makkelijk moet winnen. Dit lijkt me dan het perfecte moment om Nouri zijn debuut in de basis te gunnen.
0 0
trodat4030
Zitten toch gewoon 14 dagen tussen vorige wedstrijd en aankomende? Dan kan ie toch weer gewoon 4 dagen trainen, mits alles volgens schema verloopt? Waarom zo angstig? Of is het puur het pushen van Nouri?
0 0
jandoedel
Gun die jongen het beste maar een relletje bij zijn nationale team zou ik niet erg vinden, als hij daardoor de Africa cup mist.
10 0
hakkietjakkie
Maar even, is er nou echt helemaal niets mogelijk om hem ooit toch nog voor Nederland te laten spelen?
1 -2
trodat4030
Ja, maar dan moet hij minstens 5 jaar lang geen interlands hebben gespeeld voor Marokko. Dan zóu hij eventueel een verzoek bij de FIFA in kunnen dienen om voor een ander land uit te komen, mits hij voor dat land een paspoort heeft. Kluivert wilde vorig jaar Anita voor Curaçao selecteren op die manier, maar hij werd vlak voor die 5 jaar verstreken was weer opgeroepen voor oranje waardoor dat niet doorging.
0 0
aanval86
Nee
0 0
RusselWestbrook
Jawel.

Als Marokko als land ophoudt te bestaan. Dan vervalt namelijk de Marokkaanse nationaliteit en mag je voor een ander land uitkomen (mits je natuurlijk wel de nationaliteit van dat land hebt, haha). Voor voorbeelden: zo'n beetje elke voetballer uit voormalig Joegoslavië.

Maar verder niet. Of Nederland moet Marokko veroveren en het Nederland noemen :p

Maar realistisch gezien dus niet.
1 0
BDW
Jij weet ook echt al dat soort onzin he?
0 0
Noxin
Ik zou het geen onzin willen noemen, het zijn gewoon de regels die op dit moment gelden. Niet eens perse voetbalgerelateerd. Stukje kennis van de wereld, enzo.
0 0
Myers
Echt de domste keuze uit zijn leven en 1 waar hij volgens mij nu al spijt van heeft. Ziyech is een man die prijzen wil pakken, die pakt hij ook met Ajax, don't worry. Maar ook met het Nederlands elftal komt er weer een periode aan waarin we finales gaan spelen. Dat hoort bij ons land en geld heeft niks met nationale elftallen van doen gelukkig. Er komt nu een lichting door die gewoon erg goed is. Daar kun je hoge ogen mee gaan gooien in de toekomst. Ziyech had daar als wat oudere jongen wat sturing kunnen geven. Nu moet hij sturing geven aan mensen die niet aan teamverband doen. Dat is in mijn ogen de makke van Marokko, ze staan voor zichzelf op het veld, niet voor hun land, iets wat je niet zou verwachten overigens.

Dat Ziyech voor Oranje verloren is gegaan, neem ik overigens niet de staf van Oranje kwalijk, dat neem ik Ziyech kwalijk(al begrijp ik zijn tekort aan geduld volkomen) Hij had misschien 1 of 2 maanden geduld moeten hebben, was hij vaste basisklant in Oranje en hadden wij het WK makkelijk gehaald. Nu wordt het enorm billen knijpen, Oranje onwaardig.
0 0
3*stars*3
Niets.
0 -1
AFCAMM
Hij doet dus eigenlijk bij zijn land wat Gudelj bij zijn club doet? Op de brandstapel ermee! Toch?
0 -9
ajax4ever01
Wijsneus
0 0
johnd
ZIyech had echt moeten afwachten.

Natuurlijk een blunder van Blind, maar ook de fout van Ziyech natuurlijk.
1 -3
Welja
Het was zijn eigen keuze. Niet die van Blind of van Basten.

Maar de Snor mag bepaalde mensen niet en iedereen volgt hem maar in zijn lastercampagne tegen van Gaal, Blind en van Basten (en van Breukelen).
1 -1
Ruudje74
Krommer nog dat iemand met twee paspoorten zoals Ziyech, niet ooit nog eens kan terugkomen op zijn besluit. Uit rancune naar Blind heeft ie voor Marokko gekozen, een onbezonnen actie...echter zit ie er nu voor de rest van zijn carrière aan vast.
Zou eigenlijk een milde regeling moeten zijn als, binnen een jaar na je eerste interland, mag je je keuze eenmalig herzien en kiezen voor het andere land waar degene eveneens een paspoort van heeft.
Nu is hij niet blij, Oranje niet blij, en Marokko nog wel, maar die zal het verder ook weinig boeien daar ze toch nooit enig resultaat zullen behalen de komende jaren.
0 0
ajaxinho
Ik zie het als een blunder van de KNVB.
Je kan het gewoon niet op een man afschuiven.

Tegelijkertijd kan ik er niet veel bedenken,
die Ziyech als 'verlosser' zou zien.

KNVB is gewoon te narrow-minded.
1 -1
020ouwe
Het is toch te bizar voor woorden dat een speler met zo'n potentie die over 2jaar bij een Arsenal of een PSG in de basis staat.. en dan voor marokko speelt (alle respect voor marokko.) NL elftal boeid me al een tijd niet meer eerlijk gezegd, maar dankje blind mijnietheus. Ook al had ziyech de media misschien nog druk erop moeten laten zetten een paar weken.. Dan had dat telefoontje wel overgegaan denk ik. Maargoed het was Ziyech ze keuze en dat hebben we maar te accepteren.
1 -1
ajax4ever01
Ziyech kan over paar jaar wel beter krijgen dan Arsenal of PSG hoor
0 -3
Ajax#1900
Top, die bondscoach is gewoon een echte Ajacied en gunt ons die titel :)
5 -1
Redrum
Nu maar hopen dat hij nog wel mee mag doen tijdens de Afrika Cup hahaha
0 -5
W Z A W Z D B
juist niet!!
0 0
tyzinho
Schitterend dit! Laat hem lekker ruzie maken, blijft ie mooi bij ons tijdens de africa cup
6 0
Suarez16_
Hahahahhaha precies dit dus.
2 0
Ajaxbrl
zo is dat
2 0
Jilt
Flink ruzie maken en niet selecteren voor de Afrika cup ;)
4 0
jaripettersson
Haha, allemaal mensen die iemand verdedigen die niet thuis geeft als hij niet in de basis staat.....
1 -3
3*stars*3
Hij moest in kwalificatieduel 90min banken omdat Bousoufa voorkeur kreeg en mocht pas ballen in oefenpot tegen Canada.
Denk ook dat Ziyech daar een kutgevoel aan over hield.

We moeten ook niet vergeten, dat de bondscoach (Zaki) die Ziyech overhaalde om voor Marokko te kiezen er niet meer zit.
Zie je vaak in het voetbal, nieuwe coach, nieuwe ideeën.
0 0
020ouwe
Heb je gelijk in. alle respect voor marokko maar die mogen toch wel heel blij zijn dat ze zo'n speler hebben.. En dan laat je hem banken tja dan snap ik Ziyech 110%.
0 0
iammike
Hopelijk voor ons geen Afrika cup voor hen
7 0
Hollandsglorie
Man Man Man kunnen jullie niet lezen ofzo?!!! Volgens het FIFA reglement heeft Marokko simpel weg gewoon het recht om een medisch rapport op te vragen. Wanneer zij die niet ontvangen van Ajax is Ziyech in hen ogen niet geblesseerd ook al zegt ajax of ziyech het zelf. Doet er niet toe, dus dan verwachten ze hem Woensdag. Wat niet meer dan logisch is, als er geen rapport wordt overhandigd. En of ie woensdag heen en weer moet vliegen om te kijken of ie echt geblesseerd is, is ook onzin. Want hij zou dan moeten komen ter voorbereiding van eerst volgende wedstrijd. Marokko heeft as zaterdag misschien wel de meest belangrijkste wedstrijd te spelen tegen ivoorkust om kans te maken op het WK. Logisch dat ze willen beschikken over Ziyech als dit mogelijk is.
2 -3
suske
Ziyech heeft zich maandag zelf ook afgemeld bij Marokko. Zie eerder bericht op deze site op maandag.
0 0
Michael25
Optyfen met dat derde wereld land. Of hij even naar fucking Afrika wilt komen om te onderzoeken of er daadwerkelijk een blessure is, om hem vervolgens weer op het vliegtuig terug te zetten.
3 -10
3*stars*3
Laat ze maar lang boos blijven daar en zo boos, dat ze Ziyech tijdens Africa cup, in Amsterdam laten.
4 0
AFCA19
Sorry Marokkaanse bond? Hoeveel salaris maken jullie maandelijks over naar Hakim? Ff dimmen daar
8 -2
hakkietjakkie
Nationale bond heb niks te zeggen. Wat, Bayern mag wel klagen over Robben bij de KNVB en in Marrokko is het andersom? Neeee neee nee
2 -3
JPC40
tja joh dat is altijd vervelend.
0 0
RuffRhythim
Meen mij te herrineren dat de KNVB ook wel eens zo'n rapport heeft opgevraagd van Robben. Bayern wilde hem toen ook niet vrijgeven.

Als een speler wordt gevraagd voor een nationaal elftal dan kan je daar als club in principe ook helemaal niets tegen doen. En als nationale bond sta je dan in je recht om navraag te doen.
Zijn gewoon FIFA regels dit hoor.

Dus Ajax...stuur gewoon een rapport op en klaar.
4 -3
insectenverdelg
Nee de club kan er weinig aan doen. De speler in kwestie wel. Ziyech lijkt me nu niet een speler die zich door Ajax de wet voor laat lezen. Kortom ik neem aan dat Ziyech hier zelf achter dtaat. Last Marokko maar lekker een rel maken. en dat escaleren
Zit ok totaal noet mee.
2 -1
HarryHarHar
Wat heeft de marokkaanse voetbalbond te zeggen over Ziyech, of betaalt de marokkaanse voetbalbond het salaris en zij willen concluderen of zijn blessure wel erg genoeg is... rot op je mag blij zijn dat hij voor jullie mag spelen als hij 100% fit is en Ajax met de problemen laten zitten als de blessure erger word!.... en ....je hebt helemaal niks te willen
1 -1
Joodokus
die zijn niet goed daar!ajax betaald het salaris en de transfersom!gaat ze geen reet aan waarom hij niet komt,stelletje grappemakers!
1 0
Red Devil
Drukte om helemaal niets.
0 0
Red Devil
DErukte om helemaal niets van die Marokkanen.
Ajax moet gewoon dat medisch rapportje sturen en Ziyech rustig laten herstellen.
1 0
Sazzz
Dus Ziyech moet naar Marokko zodat ze daar kunnen vaststellen dat hij geblesseerd is en dan kan ie weer terug naar huis?
1 0
Nabil
Ze hebben geen medisch rapport gekregen, dat is de reden waarom ze hem zelf
0 0
insectenverdelg
Hoe zou Ziyrch dat vinden?
0 0
Maxwell_5
Geen woord aan gelogen!
0 0
insectenverdelg
zo ga je om met 1 van je bestes spelers.
0 0
ajax4ever01
Agossie ze zijn boos.
1 0
ZidaneZidane
Ziyech doet letterlijk zijn interviews voor de Marokkaanse televisie in het engels omdat hij de taal niet spreekt. Hahaha.
6 -1
RusselWestbrook
Geen Arabisch, geen Berbers, geen Frans.
2 -5
YochananAFCA
en nu gap, wil je een lolly?
2 -1
RusselWestbrook
Ja, geef maar.
0 0
ZidaneZidane
Goed argument man. Op je mocro pik getrapt?
0 0
Daantje Makkes
Dat zeg je zeker niet tegen die mocro's op straat he lafbek hahahahaha
0 0
BRAMHOUTEN
Ik hoop dat de bond hem straft en dat hij voor straf niet wordt opgeroepen voor de Afrika cup
21 -6
MNJ7
Echt jammer dat Ziyech niet voor NL speelt ... Mede mogelijk genaakt door Danny Blind en Marco van Basten .. Pff prutsers
8 0
BDW
Check even die laatst geplaatste video van AS is niet persee de schuld van Blind
2 0
WyZynDeBeste
In Amsterdam houden.
4 0
ajaxfan4life82
De meeste Nederlanders zijn boos op Blind omdat hij Ziyech niet heeft gevraagd om voor oranje te spelen.. Hij is geblesseerd, lijkt net of ze het niet geloven, hij moet naar hun toe maar als ze zien dat hij geblesseerd is, dan mag hij weer terug naar huis.. Beetje raar van de Marokkaanse bond..
4 0
klopper
Nee, raar dat Ajax geen doktersrapport afgeeft, als daar om gevraagd wordt. Ik kan me de reactie van de bond wel voorstellen. Hij staat ter beschikking, dus als Ajax niet wil meewerken, willen we het zelf zien. Als Ajax een doktersrapport over stuurt...is het probleempje weg.
5 0
ajaxfan4life82
Dat is ook zo, heb je helemaal gelijk in.. Dat hadden ze gelijk moeten doen.. Maar als Ziyech zelf heeft afgezegd omdat hij geblesseerd is, dan hoeft dat toch niet (weet dat niet zeker)..
0 0
Robinjo1988
Hij is gewoon geblesseerd. De medische staf van Ajax is niet achterlijk ofzo.

Stelletje eigenwijze daar.
3 0
mvdk
Ajax is de baas.
4 0
BDW
Wat een kneuzen daar.. Als Hakim zegt dat is geblesseerd is is ie geblesseerd.. Hij hoeft zich niet te melden om dat te bewijzen ofzo
5 0
mvdk
Inderdaad, ff lekker met blessure naar Marokko vliegen om je te laten testen en dan weer terugvliegen... Zware onzin.

Hopelijk gaat Marokko moeilijk doen en gooit Ajax er een hele karrenvracht olie op het vuur. Dan kan hij in de winter bij ons blijven:p
1 0
Ferd
Als Marokko echt moeilijk doet em bij de FIFA klaagt mag Ziyech dan tijdens de duur van de Afrika cup ook niet voor Ajax spelen, dus wat jij voorstelt en hoopt is nog slechter dan wel in Afrika spelen.
0 0
BDW
Haha zou mooi zijn als Ziyech gewoon in Amsterdam blijft.. Aan de andere kant hebben we in die periode geen heel lastig programma en bied de afwezigheid kansen voor Appie!
0 0
ajaxmachtig
Uh pardon? Als ik als speler zeg dat ik geblesseerd ben, dan ben ik geblesseerd. En als de club dat zegt, werkt dat natuurlijk hetzelfde.
Zou hij spijt hebben dat hij voor Marokko heeft gekozen?
1 -2
Rene1990
dat denk ik wel nu hij bij Ajax speelt
1 0
FlyingDutchMan
Dat had hij al bij de eerste keer dat hij geselecteerd werd voor een vriendschappelijke wedstrijd en had toegezegd. Daarna hoorde hij van een journalist dat hij na zijn keuze niet meer mocht switchen en had hij spijt.. Maar zijn trots staat hoger in het vaandel!
0 0
Leviathan
Oprotten hij heeft een contract bij Ajax. Gaan ze de rollen beetje omdraaien daar. Kies maar een andere marokaan uit die zijn er genoeg.
6 -1
Kibbahimovic
zijn er genoeg andere Marokkanen als Ziyech? waar dan? of bedoel je dat er genoeg Marokkanen rondlopen die hij mag selecteren? Als je het laatste bedoelt, dan is dat best een debiele reactie en beetje denegerend voor Ziyech
0 -5
Leviathan
Waarom als Ziyech? Ziyech is geblesseerd PUNT. Dan zoek je verder
0 0
Redrum
Opflikkeren, laat dit maar lekker escaleren! Geen Afrika Cup voor Hakim
14 0
BDW
Dat zou mooi zijn
2 0
Sistoazonto
Helemaal van de pot gerukt.

Als de club hem niet laat gaan laat de club hem niet gaan. Zo simpel.
11 -1
Ferd
Helaas, zo werkt dat niet bij de FIFA.
0 0
RusselWestbrook
Zo werkt het niet. De club moet de speler ter beschikking stellen voor het nationale elftal.
1 -1
mvdk
Niet bij een blessure. Maar een doktersverklaring sturen is natuurlijk wel handig.
0 0
RusselWestbrook
Klopt, alleen moet je dan wel duidelijk maken dat er ook daadwerkelijk een blessure is.

Voor wat betreft de Marokkaanse bond is Ziyech gewoon fit.
0 0
BDW
Nou dan stuurt AJAX een rapport van Ziyech z'n blessure en blijft ie gewoon in Amsterdam
1 0
RusselWestbrook
Moet er wel ook echt een blessure zijn. Denk niet dat je er komt met een briefje waar op staat 'Ziyech is geblesseerd'.
1 0
klopper
Ziyech is ziek. Mama XD
0 0
Ajax meister
LOL moet er aan denken in mijn schooltijd, je ben pas ziek als je een briefje van je moeder mee hebt gekregen.
0 0
RusselWestbrook
:p
0 0
BDW
Dus jij denkt dat AJAX meld dat hij een blessure heeft maar dat hij geen blessure heeft?
0 0
RusselWestbrook
Nee. Wel vind ik het uiterst vreemd dat Ajax niet gewoon even een medisch rapport opstuurt om dit te staven bij de bond.

Dan zou ik ook achterdochtig worden. Rare manier van handelen van Ajax
0 0
Ajax meister
Weet niet precies wat er waar van is, maar dat spelers verplicht zijn om interlands te spelen.
Als ik prof zou zijn had ik expres niet gegaan, alleen maar omdat dat zo`n rare regel is.
Weet iemand wat er gebeurd als je niet komt terwijl je opgeroepen wordt?
0 0
Ferd
Schorsing voor clubwedstrijden
0 0
BlueDuke
Helemaal niet. Je kan bedanken voor interlands
0 0
Ferd
Maar als de bond dat niet accepteert en bij de FIFA klaagt krijg je automatisch een schorsing.
0 0
Ajax meister
Ik vind dat wel een hele rare regel. Maar ik persoonlijk zou die 3 wedstrijden wel voor lief nemen. Daarna ben je er van af.
0 0
Ferd
Nee hoor, Marokko kan hem dan voor iedere interlandperiode weer oproepen en laten schorsen.
0 0
Rene1990
volgens mij is dat een eigen keus dan is het aan de trainer of die je de volgende x weer selecteerd meestal zijn ze dan boos en mag je pas bij de volgende trainer weer
0 0