Viergever voorspelt een open Klassieker

BartVeenstra, 17-10-2016 om 08:00, 2865 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In gesprek met De Telegraaf heeft Nick Viergever vooruitgeblikt op De Klassieker tegen Feyenoord van volgende week zondag. De verdediger weet dat het, ondanks de simpele zege, beter moet dan tegen ADO Den Haag (0-2).

'Nu Feyenoord nog ongeslagen is, wordt het wel een mooi testmoment, maar vooral een unieke kans om het gat terug te brengen tot twee punten', begint Viergever, die het jammer vindt dat Feyenoord zondag in de laatste minuut won bij NEC. 'We moeten echter vooral naar onszelf kijken. Wij hadden net als Feyenoord negen keer moeten winnen, de honderd procent score moeten halen, want die vijf verliespunten hebben we aan onszelf te wijten', doelt hij op de blamages tegen Roda JC (2-2) en Willem II (1-2).

Viergever is van mening dat Feyenoord er beter voorstaat dan vorig seizoen, het veel scorend vermogen heeft en het achterin goed staat. Toch denkt dat hij het volgende week een groot spektakel zal worden. 'Ik reken op een open wedstrijd, nadat we allebei uit een Europees duel komen. Wij willen in De Kuip het spel maken en Feyenoord zal met het publiek erachter voor elke meter strijden. Het hangt ervan af wie op het middenveld de baas is', voorspelt de Ajax-verdediger.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
DaenerysTargaryen
Ik kan echt niet wachten op donderdag en zondag! Belangrijk is dat je niet verliest bij celta, want dan ben je (zo goed als) door. In rotjeknor moet je gewoon winnen, goed de wedstrijd tegen Fenerbah
0 0
DaenerysTargaryen
ce analyseren en je bent door (oke ik ga maar de update installeren -.-)
0 0
Civilengineer
Ajax moet laten zien dat het de beste ploeg van Nederland is. Gelijk tegen Celta en winnen van Feyenoord.
0 0
AFCACBS1900
Gewoon winnen van Celta. T'is Real Madrid niet.
1 -1
Redrum
Het is heel apart eigenlijk, de afgelopen jaren had ik steeds weinig vertrouwen in de Klassieker ondanks het feit dat de situatie nu totaal anders is. De afgelopen jaren stonden we altijd boven Feyenoord als we deze wedstrijd in gingen en nu staan zij boven ons. Toch heb ik er juist nu vertrouwen in dat we daar winnen. Dat komt deels door het feit dat Ajax de afgelopen weken redelijk goed speelt en ook door het feit dat Feyenoord misschien nu een enorme druk gaat voelen om te moeten winnen van ons.
0 0
Rene1990
ja natuurlijk de Kuip eist een overwinning van die kakkerlakken en natuurlijk hebben ze een volwassen team maar kunnen ze de hete adem aan ik denk dat als wij daar winnen dat het gebeurt is en dat Feyenoord mindere wedstrijden gaat spelen
0 0
Redrum
Als wij daar winnen is het gebeurd, dan is het goeie gevoel in één klap verdwenen en zullen ze wedstrijden als gister niet meer over de streep trekken. Zij zullen nu toch een soort druk ervaren, omdat ze denken dat zij bij winst de schaal al hebben en juist met die druk kan Feyenoord niet omgaan de afgelopen jaren.
0 0
Koenniiee
Maar de vraag is: "Gaan we aanstaande zondag daarom Gudelj/Bazoer met Klaassen op het middenveld zien?". Doe mij maar gewoon Klaassen - Schone - Ziyech, al neig ik ook wel naar Jairo op 'zes'. Maar Lasse verdient het!

Knap dat er geen enkele twijfel over Sinkgraven lijkt te bestaan. Mooi voor die jongen. Verdedigende kwaliteiten worden overschat, zolang je niets met een bal kan. In elk geval bij een topclub.
2 0
JariHeijden
Ik zou zeggen, dezelfde elf. Het draait nu goed. Ik zou niet wisselen.
1 0
Koenniiee
Er zit wel een EL wedstrijd tussen. Daar wat spelers sparen voor zondag? In de EL heeft Ajax nog vier punten nodig (zoiets) uit vier wedstrijden. Gelijkspel is prima dus.
1 0
Ajax412
Jezus die kop van Jack op dat bord :')
3 0
Stamstadam
Winst Nick, winst!
0 0