Ajax topfit, blessures op één hand te tellen

BvdPloeg, 13-10-2016 om 07:15, 29009 views, Ajax Showtime |

Shop nu het nieuwe Ajax-thuisshirt 2020-2021!

Ajax lijkt de zaakjes goed voor elkaar te hebben tijdens de eerste maanden van het seizoen. De Amsterdammers kampen bij het eerste elftal en de beloften amper met blessureleed en ook in de jeugd is er bijna niemand (meer) afwezig. Een overzicht:

Ajax 1: Krul wacht af
Bij Ajax heeft Peter Bosz al weken een absoluut luxeprobleem en dat heeft hij mede te danken aan de fitheid van zijn spelers. Bosz kan bijna het hele seizoen al beschikken over een volledig fitte selectie. Geen zware blessures, amper kleine pijntjes en dus zijn er automatisch meer directe slachtoffers van het selectiebeleid.

Tim Krul is de enige die nog niet speelt. De doelman wordt gehuurd van Newcastle United, maar herstelt nog van een knieblessure. Ajax is voorzichtig, heeft met André Onana bovendien een goede stand-in en dus is het wachten op Kruls debuut bij Jong Ajax. De goalie traint alweer even met de groep en had naar eigen zeggen al eerder minuten willen maken. 

Kasper Dolberg is uitblinker en tegelijk zorgenkindje van Ajax 1. De spits doet het goed, scoort goals, maar is ook blessuregevoelig. Teveel inspanning breekt hem op, maar teveel bescherming gaat ten koste van de indrukwekkende prestaties met Dolberg in de ploeg. Hij kwam twee keer niet geheel fit terug van Denemarken U21, maar lijkt gewoon inzetbaar tegen ADO Den Haag.

Jong Ajax: Pechvogel Leyder
Ook Marcel Keizer heeft bij de beloften al weken geen klagen. Soms ontbraken spelers een potje vanwege wat pijntjes of een schorsing, maar nu de competitie wordt hervat, is bijna iedereen fit. Ezra Walian maakte reeds zijn rentree en ook Stan van Bladeren, Mauro Savastano en Markus Bay zijn allen hersteld van verschillende pijntjes en blessures.

Nathan Leyder was en is de enige die maar niet af komt van blessureleed. De grote pechvogel kreeg eind 2014 voor het eerst te maken met een zware kniekwetsuur en kreeg daarna klap op klap. Op enkele wedstrijden voor Ajax A2 na, kwam hij de laatste maanden niet (veel) in actie. Momenteel heeft hij weer last van de knie, waaraan hij eind april werd geopereerd. Hij traint bijna volledig met de groep en dus duimt iedereen opnieuw voor een rentree.

Ajax A1: Sidoel terug
Voor Darren Sidoel schijnt de zon weer. De verdediger brak begin vorig seizoen zijn been en toen hij net hersteld was, scheurde hij in maart zijn achillespees. Na ongeveer anderhalf jaar revalideren van twee blessures maakte hij zijn rentree in een oefenwedstrijd van A1. Wat rest is wedstrijdritme opdoen en duimen dat drie keer daadwerkelijk scheepsrecht is. Sidoel tekende voor zijn blessure nog een contract tot de zomer van 2018.

Aron Winter heeft verder een volledig fitte selectie bij A1 tot zijn beschikking. De enorme groep spelers kan zodoende optimaal concurreren. Ajax organiseert naast de officiële wedstrijden regelmatig oefenduels om iedereen te laten spelen. Nu de lappenmand leeg is, zal dat vast en zeker blijven gebeuren. Nick Plomper is de enige speler die speciaal wordt behandeld. Hij heeft last van zijn elleboog en kan daardoor niet voluit trainen. Noa Benninga is bijna hersteld van een heupblessure. 

Ajax B1: Meuwese en Horvath
Terence Meuwese en Oliver Horvath houden de artsen van Ajax B1 vooralsnog bezig. De doelman en de aanvaller kampen beiden met vervelende blessures. Meuwese is al maanden aan het revalideren van verschillende liesblessures, maar het einde is in zicht. Horvath scheurde bij Hongarije U17 zijn achillespees af en ligt er zeker een paar maanden uit.

Voor Gery Vink zal het nieuws van Horvath zijn ingeslagen als een bom. De coach posteert nu vaak middenvelders aan de zijkanten, omdat er niet veel andere opties zijn. Horvath bewees zich als een fijne dribbelaar op links, al mocht hij nog niet in actie komen van de FIFA in officiële wedstrijden.

Ajax B2: Musampa en El Mhassani
Nordin Musampa is nog één á twee weken zoet met een enkel- en achillespeesblessure. De verdediger viel twee weken geleden uit bij de competitiewedstrijd van Ajax B2 tegen PEC Zwolle na een schandalige tackle. Anouar El Mhassani leek een week later hetzelfde te overkomen. Hij moest ogenschijnlijk zwaar geblesseerd naar de kant, maar dat lijkt mee te vallen. Er is niets gebroken, maar hij heeft wel het één en ander verrekt.

Ajax C1: Warmerdam
Donny Warmerdam is op de weg terug, nadat hij zijn sleutelbeen brak. De verdediger moest tot nu toe toekijken hoe Ajax C1 het dit seizoen deed en is daar nog niet van verlost. De oktobermaand komt nog te vroeg voor Warmerdam, die momenteel de enige geblesseerde speler is bij C1.

Bram van der Ploeg (Twitter: @BvdPloegg | e-mail: B.vanderploeg@ajaxshowtime.com)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Redrum
Wel opvallend dit eigenlijk. Onder Frank de Boer waren er regelmatig meerdere spelers tegelijk afwezig met spierblessures.
1 -1
willieovertoom
Als Warmerdam terugkomt heb je een luxeprobleem in de C'tjes. Emre Aksit lijkt zeker van zijn plaats en waarschijnlijk gaan het dan ten koste van Neraysho Kasanwirjo die ook erg goed presteert.
0 0
jackwolf
Ik hoop wel dat ze Dolberg heel houden.
0 0
JohanDerksen
Onana lekker laten staan, want dat is een prima doelman die weer onterecht wordt afgezeken door de media, analisten ect. Ja hij is af en toe nog wat onrustig, maar zal alleen maar beter gaan worden door minuten te maken. Krul heb je geen drol aan, want hij vertrekt waarschijnlijk eind van het jaar weer naar Newcastle. Heb liever dat Ajax zijn eigen spelers de kans geeft dan een gehuurde speler.
0 0
FlyingDutchMan
Wanneer komt die landgenoot van Horvath? Die zou toch ook ergens in oktober aanhaken?
0 0
WestlandforAjax
Wat denken julie: wordt die nathan leyder nog wat? Was een groot talent maar ik denk zelf dat het, mede door de concurentie niet veel meer wordt.
0 0
ProfessorX
een breker op het middenveld die elk team nodig heeft , enkel als je zie wie voor hem sta geef ik hem weinig kans als basis .
0 0
trodat4030
Nathan is meer een cv dan een cvm imo. Maar ook daar zal het lastig voor hem worden een plek te bemachtigen..
0 0
ProfessorX
ja als cv zou je hem kunnen gebruiken .
De laatste wedstrijden speelde hij op het middenveld en in de youth leauge vergeet ik nooit meer die afschuwelijke overtreding brrr
0 0
Adamoost
En dan te bedenken dat Ajax 1 voor de training geen warming up doet!
0 0