Hulshoff: 'Zie Matthijs Europese top halen'

HarryVlug, 23-09-2016 om 07:46, 4444 views, De Telegraaf |

Bestel jouw sjaal voor het tweeluik met Juventus!

Barry Hulshoff denkt dat Ajax met Matthijs de Ligt een ruwe diamant in huis heeft. De oud-Ajacied, drievoudig Europa Cup I-winnaar met Ajax en tevens ook leermeester en zaakwaarnemer van de kersverse debutant, vertelt hierover in De Telegraaf.

'Aan hem kon nog heel veel worden geschaafd en hij wordt nu gepolijst,' begint de zaakwaarnemer over zijn pupil. 'Fysiek maakte Matthijs grote stappen. Ik leerde hem dat verdedigen niet alleen maar betekent dat je erin moet kleunen. Het is het oplossen van situaties en dat vereist veel inzicht. Er zijn duizenden omstandigheden, waarin je als verdediger verzeild kunt raken. Voetbal is een ervaringssport. Als je één keer iets meemaakt, moet je weten hoe je er de volgende keer mee omgaat.'

Hoe de toekomst eruit gaat zien voor De Ligt weet Hulshoff niet, maar hij heeft er veel vertrouwen in dat het goed gaat eindigen. 'Ik heb geen glazen bol. Je weet nooit of hij tegen blessures aanloopt of dat er coaches zijn die het niet in hem zien zitten, al kan kan ik me dat niet voorstellen. Als alles crescendo blijft gaan, zie ik Matthijs de Europese top halen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jajijdaar
Meteen een 5-6 jarig contract aanbieden zodra hij 18 wordt!
Volgend jaar proberen om Sanchez nog een keer te verlengen en flink wat extra salaris geven, zodat hij weer 5 jaar vast ligt, dan heb je potentieel de beste verdedigers van de toekomst achterin.
2 0
Ajacied1989
Natuurlijk doet Hulshoff enigszins gereserveerd, maar het moet gek lopen wil De Ligt niet de Europese top halen. Wat ik afgelopen woensdag zag was enorm indrukwekkend. Nu mag hij nog lekker een jaar z'n foutjes maken in JA, maar volgend jaar kan het toch bijna niet anders dan dat hij z'n basisplek verovert in het eerste.
1 0
ntdune
Gaat Ajax nog zijn contract verlengen of niet?
0 0
RobertAjax97
Kan pas als hij 18 jaar is.
0 0
trodat4030
Kan nu ook gewoon, al kan je slechts met 1 jaar verlengen en als je volgend jaar verlengd (als ie 18 is) kan je hem meteen een 5 jarige verbintenis voorleggen.
1 0
koreem
Dat zagen wij een aantal jaar geleden al.
0 0
trodat4030
Toen ie nog middenvelder was?
0 0
TOOL
Ching ching, Kassa Barry!
0 0
Dwergje48
Heel leuk allemaal dit soort verhalen maar hoeveel "wonderkids" etc zijn er niet mislukt.. Eerst maar afwachten.
2 0
Redrum
Natuurlijk is het afwachten, maar er zijn niet zoveel talenten die zo constant zijn als de Ligt. Daarnaast is hij al heel volwassen voor zijn leeftijd en maakt hij mentaal een hele sterke indruk. Dit zijn de zeldzame gevallen waarvan iedereen al vrij vroeg weet dat ze de top gaan halen.
0 0
Dwergje48
Laten we het er op houden dat ik wel snap dat sommige talenten het te hoog in hun bol krijgen..
0 0
Redrum
Dat zijn jongens met een verkeerde mentaliteit. Echt grote voetballers weten precies wat ze kunnen en blijven altijd met beide beentjes op de grond staan. Talent is 1 ding, mentaliteit is 1 ding, talent en mentaliteit is een gouden combo en daarvan zijn er niet veel die dat hebben.
0 0
ShowtimeAjax
constant? 1 wedstrijd in de eerste in de benen.....
1 0
trodat4030
Matthijs was vorig seizoen anders in de A1 ook heel constant en in Jong is ie dat dit seizoen ook.. Soms moet je nét ff wat verder kijken dan alleen het 1e..
1 0
RaynoFischer
Idd, Tete was vorig seizoen pas constant en kijk hem nu ....
Het is altijd afwachten, Matthijs is wel constant in jong en was dat in de A1 maar zegt niet alles, wel heeft hij meer dan genoeg talent natuurlijk ;)
0 0
Bastafa
Tete is een ander verhaal, Bosz houdt blijkbaar (helaas) niet van echte verdedigende backs. Hij ziet liever slapjanussen op de backpositie. De Ligt is een atletische verdediger met een opvallend goede inspeelpass. Als die eenmaal in de basis staat gaat hij er echt niet meer uit.
2 -1
trodat4030
Waarom is een aanvallende back meteen een slapjanus? Zie Zeefuik, die is vrij dynamisch, maar echt geen slapjanus (integendeel). Zelfde geld voor Lartey (al focust die zich nu meer op de CV positie). Die moet nog wat aan z'n eindpass werken, maar kan ook een heel dynamische back zijn die wél goed kan verdedigen.. Op de andere flank kun je van Bakker hetzelfde zeggen. Grote stevige knaap die prima aan kan vallen en ook verdedigend met verve z'n mannetje staat..

Bosz ziet gewoonweg liever een aanvallend ingestelde back ivm het positiespel dat hij graag wilt spelen, maar hij wilt wel dat zij gewoon hun verdedigende taken uitvoeren. Helaas hebben we bij het 1e niet zulke backs, daar moet ie kiezen tussen of het 1of het ander, dát is het probleem..
1 0
Bastafa
Met slapjanus bedoel ik Veltman. Ik was altijd wel gecharmeerd van Owusu. Heeft 1 wedstrijd gekregen bij Excelsior omdat Karami geblesseerd/geschorst was. Hij scoorde daarin en stond defensief z'n mannetje. Hopen dat hij snel weer kan spelen en volgend jaar in de Arena
0 0
noahdepoah
Met Ajax gaat ie de top halen Barry.
0 0
Patrick78
Precies! Ajax is een top team!
0 0
Rood Gevaar
alleen een zware blessure kan Matthijs van de absolute top weghouden
1 0