Babel solliciteert: 'Kan toevoeging zijn bij Ajax'

BVeenstra, 14-09-2016 om 22:20, 11094 views, NOS |

Bekijk Ajax - Valencia live in de Ziggo Dome!

In gesprek met de NOS heeft Ryan Babel aangegeven dat hij denkt nog altijd een toegevoegde waarde te kunnen zijn voor Ajax. De aanvaller trainde de afgelopen dagen mee met Jong Ajax, maar lijkt inmiddels op weg naar Deportivo La Coruna. Wil de Amsterdamse club hem dus alsnog contracteren, lijkt het te moeten opschieten.

'Ik denk dat ik nog steeds een toevoeging kan zijn voor Ajax', vertelt de Amsterdammer. 'Ajax is altijd een jong team geweest en ik denk dat je in elk team wat ervaring kan gebruiken', vervolgt hij, om daarna aan te geven dat hij open staat voor alles. 'Zaak is dat ik plezier heb in het voetbal.'

Sinds zijn vertrek van Ajax naar Liverpool in 2007 kent Babel een soort van nomadenbestaan als voetballer. 'Mijn overgang naar Hoffenheim en mijn terugkeer naar Ajax waren omdat ik in beeld wilde komen voor Oranje. Dat mocht toen niet baten. Daarna ging ik naar Turkije, puur om wat ik leuk vond en omdat Shota Arveladze daar zat. Mijn vertrek naar de Emiraten was puur om het geld. Uiteindelijk wil je dat er goed gevoetbald wordt, maar dat ik ook nog eens voetbalplezier had, was meegenomen.'

Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Patje2011AJAX
Babel echt zo'n speler die eigenlijk niks bereikt heeft, spaarzame goede momenten heeft gehad en omdat hij ouder is nu, denkt hij dat hij goed genoeg voor Ajax is en de jonge jongens wat kan bij brengen. Kots walgelijk. Babel is een nobody in het voetbal maar wel een Ajacied. Maar dat is niet genoeg.
0 0
niquedegraaff
En dan komt FC El Wustainyladikwasmpib uit de woestijn in november aankloppen en is meneer weer vertrokken op 1 januari.
0 0
A Cohen
Als Ryan Babel goed in zijn vel komt te zitten, weten we toch wat hij wel en niet kan.
Ajax is of was nog op zoek naar een buitenspeler / links buiten.
Nou hij staat gratis en voor niks voor de poort.
Hij kent de club en de club kent hem, van fff wennen of aanpassen zal geen sprake zijn.
Geen transfersom, dat moet als muziek in de oren klinken voor de bewakers van het "geldpakhuis".
Geef 'm een contract voor 1 jaar met steeds te optie in dat contract om deze weer te kunnen lichten voor 1 jaar extra.
Zit Ajax niet aan 'm vast voor een langere periode en andersom ook niet.
Dan mag en kan Ryan zich bewijzen zonder al te veel druk voor hem zelf of de club.

Als Ziemling, Heijtinga en Westermann gehaald worden dan zou ik zeggen dat de kans van slagen voor Babel veel groter is.

Gelet op zijn leeftijd en voetbalervaring, kan hij ook voor grote waarde zijn voor deze selectie.
1 0
Daniellieuwe020
Wat een nep ajacied, hij is nu alweer onderweg naar een andere club...
0 -2
AFCA7
Mr. Heupschot... zou het niet erg vinden als hij kwam maar ook niet als hij wegbleef... Vond hem nooit echt een topper als voetballer (als rapper al helemaal niet trouwens) maar kan voor de kleedkamer idd wel belangrijk zijn, en ja het is een buitenspeler die Ajax al kent en vice versa...
0 0
Ferd
Ik ben gematigd positief, tegen een relatief laag basissalaris en hoge prestatiebonussen mag hij wel komen.
0 0
AFCABart
Ik zou het een goede zaak vinden dat als we routine in de ploeg willen brengen (al is het voor de kleedkamer), dit oud Ajacieden zijn die de club kennen en die weten wat jeugdspelers meemaken.
Contracteren dus, (tegen een acceptabele vergoeding).
Ik denk dat de persoon en de speler Babel best wel wat kan bijdragen aan deze selectie.
0 0
Ben
Waarom zou je hem geen contract geven? Lijkt me geen lastige jongen (op de bank), we hebben geld zat, hij brengt ervaring en kwaliteit. Is hij nu nog beschikbaar eigenlijk?
0 0
prinsmp
Helft van de tijd loopt met te zeuren om ervaring / volwassen spelers en als die zo een beetje in je schoot geworpen krijgt, dan is het weer niet goed genoeg. Begin me echt af te vragen wat voor spelers men voor ogen heeft, die voldoen aan de eisen. Babel is nog vrij jong, snel, sterk, de nodige ervaring, zijn periode bij Ajax was vrij succesvol. Kan me ook niet voorstellen dat iemand hem nog heeft zien spelen na zijn vertrek bij Ajax, dus dan varen we op zijn contract ontbindingen / carrière beslissingen. Persoonlijk denk ik dat hij zeker van toegevoegde waarde kan zijn de komende jaren, echter dan moet hij wel voor 3 jaar tekenen, en niet na een half jaar vertrekken.
2 0
Sterretje73
Begint een beetje een zeep te worden...
0 -1
Zeljko
1 seizoen lijkt het me prima om een ervaren buitenspeler als Babel erbij te hebben, wil zelf bij ons spelen en weet van het salarisplafond! Op het middenveld hebben we genoeg keuzes zou je zeggen maar op de flanken niet, als Ghazi straks toch weg gaat over een paar maanden heb je iig al iets achter de hand.

0 0
El_toca_pelotas
Ik zou het doen. Is geen oude versleten voetballer van boven de 32 maar topfit en sterk. Kan veel toevoegen aan deze selectie van talentvolle en wispelturige jochies. En dan heb ik het niet alleen maar voor in de kleedkamer, ook op het veld.
2 0
JPC40
Als je zo wispelturig bent, dan hoef je van mij niet meer terug te komen.
0 0
BrandjeXL
Ben nooit van hem geweest. Kan hard hollen maar een zeer gebrekkige techniek. Kan van waarde zijn wanneer je op de counter speelt maar verder ook niet. Lekker laten lopen dus.
1 -1
Maik
Zei ik ook vorige keer, maar hij heeft echt een sterk seizoen gedraaid toen. Enige probleem nu is dat je Younes er niet uit gaat halen. Voor Ajax iig geweldige backup en beter dan El Ghazi afgelopen 11 mnd.
0 0
BDW
MATCHDAY!
0 0
eros
Pak m nou,...
2 0
eros
Pak m nou,...
1 0
IamLegend
whahahha aub ajax stop deze waanzin
1 -1
RSM
Voor dit Ajax zeker een waarde.
1 0
Daantje Makkes
Maar dan niet voor een half jaartje, hooguit een seizoen of twee...
1 0
VoorAltijdNummer14
Speelde erg sterk in zijn 2e periode, maar had enorm veel pech met blessures en met het feit dat FdB langer aanblijven schadelijk vond voor de ontwikkeling van talentvolle vleugelflitsers als Lesley de Sa...
Babel is voor ons als back up voor de hele aanval, met zelfs een specialisatie op de meest onderbezette plek links, een hele welkome aanwinst. De wedstrijden die hij toen wel speelde, toonde aan dat de premier league en Bundesliga hem aanmerkelijk hadden verbeterd! Vers op mijn netvlies staat nog steeds de fantastische sterke balbehandeling in het Westfalenstadion met een hijgende Subotic en Hummels in zijn nek, het diepgaan met bal(kampioenswedstrijd vs W2 assist op Fischer) en zonder bal(Bijvoorbeeld bij de voorzet op 2-0 tegen Rkc destijds) en de leidersrol opeisen en punten pakken(de 1-1 bij een lastige Ado uit). Omdat ie uit het Nederlandse beeld verdwenen was, betekent niet dat het terecht is om te zeggen dat ie voor de rest overal hulpeloos mislukt. Hij heeft erg goede seizoenen gedraaid in Turkije en is topfit gebleven. Dit jaartje in de Woestijn was natuurlijk een financieel buitenkansje voor hem en ook daar is ie geblesseerd geraakt. Als ie niet topfit was, is ie dat zeker wel na een zomertje keihard voor jezelf werken met vrienden als Urby en Pienaar en een personal trainer.
Bosz heeft laatst aangegeven dat er echt wel meer routine en een buitenspeler had bij gemogen afgelopen transferwindow. Met het nu halen van Ryan, los je dit probleem per direct op.
Ryan is een op en top ajacied en niet iemand zoals Raf die alleen wil terugkeren als het uitkomt.
Ik schrijf dit niet uit nostalgie, want de Babel van vroeger was maar een wildebras, maar ik weet zeker dat de inmiddels ervarener, sterkere en meer balvaste Ryan een heuse versterking is!
6 -2
Pettersson1963
Misschien een versterking voor de kleedkamer en het Ajax Museum maar op het veld heeft Ajax niets aan hem.
0 -1
VoorAltijdNummer14
Ik zou alleen al de beelden van Dortmund - Ajax erbij pakken. Statistieken en beelden uit Turkije zijn ook niet mis. Het voordeel van Babel is dat het altijd al een hele lenige atletische speler was. Mooie bijkomstigheid is dat hij de afgelopen jaren aan spiermassa en duelkracht heeft gewonnen aangezien met name de Bpl en de Turkse liga erg fysiek zijn. Zijn aannames waren in zijn 2e periode dusdanig verbeterd, dat ik met die ontwikkeling in mijn achterhoofd zelfs hoop zie voor El Ghazi. En in tegenstelling tot een van mijn favo's Younes en Anwar heeft hij zowel diepte met bal als zonder bal en kan hij goed inschatten wanneer welke van de 2 nuttig is.
Dus snel, atletisch, sterk, balvast, prima trap met binnenkant voet voor schoten en voorzetten, ervaren en op alle posities inzetbaar. Deze jongen wil zelf ook nog eens heel graag! Kunnen we meer dan goed gebruiken imo!
2 -1
Pettersson1963
Liever niet. Babel is na Liverpool overal hopeloos mislukt en op welke positie moet hij gaan spelen?
0 -1
TheRiviera
Babel kan linksbuiten,Spits of rechtsbuiten. Nou heb je met El Ghazi , Cerny en Ziyech 3 opties voor rechtsbuiten maar El Ghazi is uit vorm , Cerny is te onervaren voor een volledig seizoen en Ziyech is meer op zijn plek op het middenveld. Dus je hebt 3 spelers voor rechtsbuiten die geen zekerheidje zijn.

Als je kijkt naar de spits positie dan zou je zeggen die is ook goed bezet maar met Cassiere heb je iemand die zich nog moet aanpassen en nog te onervaren is. Dezelfde issues met ervaring tekort kom je tegen bij Dolberg en Traore zal hier maar zijn voor een jaartje. Links buiten heb je helemaal weinig opties Met Younes heb je maar 1 echt optie voor die plek , 3 opties als je Sinkgraven en Cerny meetelt.

Bosz zei pas geleden nog in een artikel dat hij graag een buitenspeler erbij had gewild. Nou hier is je buitenspeler gratis op te halen. Het niveau van Ajax is op dit moment niet van een bepaalde level dat je zou denken dat kan Babel niet aan. En hij heeft zowat meer ervaring dan de hele voorhoede bij elkaar.

Babel zal niet komen simpelweg vanwege dezelfde reden waarom Urby en Siem niet kwamen omdat deze spelers de jeugd eventueel in de weg staan. En Ajax is heilig overtuiged dat ze ver kunnen komen met hun huidige selectie. Ookal zou het aantrekken van Babel garantie zijn voor de titel zou Ajax het alsnog niet doen omdat het opleiden,doorstromen en eventueel verkopen van zelf opgeleide spelers centraal staat en niks mag dat dwarsbomen.
1 0
El_toca_pelotas
De jeugd is belangrijk maar het moet geen obsessie worden. Op het eind van de dag moet toch gewoon de beste speler op een bepaalde positie spelen. Als het niveau verschil klein is zou ik misschien een eigen speler boven een gehuurde stellen maar voor de rest, dat de beste mag spelen...
0 0
TheRiviera
De jeugd is ook belangenrijk maar laten we realistisch zijn dat de jeugd ondanks goed spel in de Jupiler League weinig kan brengen in de eredivisie en Europa. Spelers uit de jeugd moet je voorzichtig mee omgaan , Langzaam inbrengen.

Babel had makkelijk het niveau van het huidige Ajax aangekund als je dat koppelt met zijn jaren lange ervaring had hij een goede optie geweest om erbij te hebben. Want eerlijk Babel heeft als enkel persoon meer ervaring dan de gehele voorhoede van Ajax bij elkaar. Dat zegt al genoeg vind ik.
0 0
Michael25
Ik vind het best leuk dat oud-Ajacieden graag terug willen keren, zoals Emanuelson en Babel meerdere malen hebben aangegeven. Maar als we ze puur op voetballende kwaliteiten beoordelen, zouden zij in een lang rijtje miskopen passen. Beide spelers hebben de laatste jaren niet aangetoond dat ze over voldoende kwaliteiten beschikten om bij (met alle respect) relatief matige clubs te slagen. Grappig genoeg denk ik dat als ze wel gepresteerd hadden, ze niet terug zouden willen keren zoals Van Der Vaart of Huntelaar eerder. Het kan niet zo zijn dat elke oud-Ajacied die mislukt in het buitenland maar kan terugkeren, daar is Ajax simpelweg te groot voor. Over beide spelers was trouwens al discussie over hun kwaliteitsniveau toen ze bij Ajax speelden, dus waar alle mensen vandaan komen die ze nu weer terug willen zien keren is mij niet geheel duidelijk.
2 0
4xbestevaneurop
Tsja, als je bijv. Emanuelson nu had zien spelen ipv bijv. Dijks, dan pas kan je dat beoordelen. Dijks is leuk en aardig een heeft zijn momenten, maar is houterig en log en zijn voorzet is nou niet altijd goed.
Over Babel kan je zeggen wat je wil, hij heeft wel 150 wedstrijd voor Liverpool ervaring in Duitsland en Turkije. Noem jij nu een aanvaller bij Ajax ouder dan 25, en in de hele selectie iemand die jaren ervaring heeft in het buitenland???
Dan kom je uit bij Westermann, en misschien Traore. Verder helemaal niemand.
En ja de Ajax spelers hebben ervaring in Europa, maar bij Ajax, en we zien hoe dat de laatste jaren gaat.. Boekarest,Red bull,Dnjepr,Rapid Wien,Molde,Rostov...
0 -3
AFCA1989XXX
Hij heb nog geen 100 wedstrijden voor liverpool gespeeld en traore is net 21 geworden. Beter je huiswerk doen
1 0
AFCA1989XXX
Hij heb nog geen 100 wedstrijden voor liverpool gespeeld en traore is net 21 geworden. Beter je huiswerk doen
0 0
AFCA1989XXX
Hij heb nog geen 100 wedstrijden voor liverpool gespeeld en traore is net 21 geworden. Beter je huiswerk doen
0 0
Michael25
Westermann was net zo'n gok. Als hij uit de jeugdopleiding kwam, zou hij wel een acceptabele aankoop zijn geweest?

Emanuelson had af en toe een aardige actie, maar was een van de eersten die door het ijs zakte als het er op aan kwam. Verdedigend ook erg slecht. Hem op linksback zetten is dan zelfmoord.

Babel heeft veel ervaring inderdaad, Westermann ook. Ik vind ervaring geen argument om kwalitatief matige spelers aan te kopen. En over die ervaring in Europa, je denkt toch niet dat Babel of Emanuelson de dragende spelers zijn die Ajax door dat soort wedstrijden heen leiden? Daar heb je jongens als Sneijder of Huntelaar voor nodig, maar zolang zij zich in lucratievere en kwalitatief betere competities staande houden zullen ze nooit terugkeren.
1 0
Pettersson1963
Westermann een aanvaller? Traoré jaren lang ervaring in het buitenland? Hoe verzin je het kerel.
1 0
fc Barcelona_ke
Mocht die babel alsnog gekomen, is coor ons enorm onnodig. zeer overbodig voor spelers als dolberg/cassierra, cerny, el ghazi!!! Eerst even die spelers slijten zou ik snappen
0 -4
JohnDylan
Toen Babel in zijn tweede periode een aantal wedstrijden als spits speelde deed hij dat geweldig. Vooral tegen Dortmund liet hij toen zien een goede spits voor Ajax te zijn die een bal goed bij zich kan houden en zelf gevaarlijk in de diepte is. Van mij mogen ze hem contracteren voor in de spits en Traoré op rechtsbuiten zetten. Cassierra en Dolberg kunnen dan met Babel de concurrentie aangaan.

RAM: El Ghazi en Traoré
ST: Babel, Cassierra en Dolberg
LAM: Younes en Sinkgraven
0 -3
Pettersson1963
Hou op kerel. Babel is een gepasseerd station en speelde matig in het seizoen 2012-2013. Gewoon Dolberg het vertrouwen geven. Cassierra is ook gehaald voor de spits en kan de concurrentie aangaan met Dolberg.
2 -5
JohnDylan
Hij speelde helemaal niet matig. Hij speelde voor zijn blessure juist erg goed en dan vooral in de wedstrijden die hij als spits speelde. Tegen Dortmund toonde hij precies het soort spits te zijn wat Ajax nodig heeft. Iemand die een bal bij zich kan houden zodat de middenvelders aan kunnen sluiten.
0 0
Jornnn
Ik vond hem goed. Alleen veel blessures.
2 -1
JohnDylan
Hij had volgens mij maar één blessure die jammer genoeg een langdurige was.
0 0
SNTR
Wel pijnlijk dat het gewoon net lijkt of hij weer terug is bij Ajax, maar we hem uiteindelijk nooit meer in een Ajax shirt gaan zien
1 -4
Michael25
Conditie op peil houden, zoals het hoort bij een respectabele club. Je oud-spelers verwelkomen, in tegenstelling tot wat bijvoorbeeld Feyenoord deed met Vlaar.
0 0
Piejotter
Prima speler maar wat moet Ajax met hem? Genoeg rechtsbuitens, linksbuitens. Weliswaar " valse linksbuiten en twee of 3 valse rechtsbuitens maar ja daar schijnt Bosz nu voor gekozen te hebben.
0 0
Michael25
Ik zie liever een speler als Sinkgraven of misschien Nouri op linksbuiten minuten maken dan een uitgerangeerde Babel die overal mislukt is.
4 0
3*stars*3
Marc houd van ''gratis'', we hebben met Babel een optie voor de gehele voorhoede, hij kent de club en brengt ervaring.
Ben benieuwd naar de tweet van Mike Verweij dalijk ;-)
0 -4
Pettersson1963
Babel is met zijn ervaring overal mislukt en staat de ontwikkeling van Dolberg en Cassierra alleen maar in de weg.
1 -1
Jornnn
Prima speler. Geen Ajax Legend, maar dat is (nog) niemand in het huidige team.
0 -1
Justin4195
wil die niet gewoon een hoger salaris afdwingen bij deportivo?
0 0
Chesterson93
Niet echt.
0 0
Jornnn
Nee hij wil gewoon in Amsterdam spelen en 's avonds bij moeders aan tafel.
0 -1
WyZynDeBeste
Waarom zou je hem er niet bij nemen? Kent de club, jongen van de club, ervaren, nuttige speler. Is een kwestie van enkele tonnen.

Speelde toen uit bij Dortmund geweldig in 2012 met Ajax.
2 -3
Michael25
Maduro dacht ook nog het niveau van Ajax aan te kunnen, en zakte bij Groningen vervolgens volledig door het ijs. Je moet iemand halen omdat hij kwaliteiten heeft, niet vanwege sentimentele argumenten. Oud-Ajacieden die nog wat toevoegen willen niet komen, oud-Ajacieden die niets toevoegen hebben we niet nodig.
2 0
WinstonWeed
Maar toch worden ze ons door de strot geduwd zoals een waardeloze Heitinga.
En dan deden mensen net alsof de reïncarnatie van Rijkaard terugkwam. Belachelijk.
Maar dat is een beetje een Nederlands euvel denk ik.
Iets zo graag willen dat je net gaat doen alsof iets waardeloos heel waardevol is.
Precies als de huldiging van Oranje in 2010. Het raarste tafereel dat ik ooit gezien heb.
Ik heb de viering in 1988 heel bewust meegemaakt, maar in 2010 wilden de mensen dat blijkbaar zo graag nog eens meemaken dat ze het uit krankzinnigheid gingen vieren alsof we wereldkampioen waren geworden.
Terwijl we gewoon hebben verloren.
0 0
Michael25
Het is niet per se ongewenst dat oud-Ajacieden terugkomen hoor, jongens als Sneijder of Huntelaar zouden echt nog wat toevoegen. Die komen echter niet zolang ze in het buitenland mee kunnen en meer kunnen verdienen.
0 0
jollie18
Krijgt geen contract bij ons die speelt vanaf morgen in spanje. Ajax heeft geen plek voor Babel.
1 0
oudzuid2
zoveelste voorbeeld van n talentvolle Ajacied die na een vroege toptransfer n 'nomadenbestaan' leidde op zoek naar nog n beetje voetbalgeluk
1 0
Michael25
Ik kan me nog herinneren dat er werd gesproken van een topdeal. Babel was lang niet onomstreden bij Ajax, en dan komt er een topclub met 18 miljoen. Vervolgens is Suarez gehaald. Een matige voetballer is opgevolgd door een absolute topper. Babel is bij al zijn clubs mislukt en verkocht/contract niet verlengt, dat ligt echt niet aan al die clubs.
1 0
Kingoffdatoilet
Geef hem nou een contract. Desnoods als rechtsbuiten.
6 -2
insectenverdelg
gewoon als Backup voor alle aanvallende posities
2 -1
W Z A W Z D B
Sollicitatie nr. 1739
5 -1
EVH
Ja daaaaag !
2 -3