[Update II] 'Misschien meetrainen bij Ajax'

BVeenstra, 08-09-2016 om 17:10, 10205 views, De Telegraaf |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ryan Babel is een vrije speler. De aanvaller stond onder contract bij Al Ain, maar De Telegraaf meldt donderdag dat deze verbintenis per direct is ontbonden. 

Journalist Mike Verweij twittert het als 'opvallend nieuws'. Babel had nog een eenjarig contract in de Verenigde Arabische Emiraten, maar die hoeft hij dus niet uit te zitten. De Ajacied, die al in twee verschillende periodes in Amsterdam speelde, kwam verder uit voor Liverpool, Hoffenheim en Kasimpasa.

Babel kan nu dus op zoek naar een nieuwe club. De 29-jarige buitenspeler flirtte via social media regelmatig met Ajax, maar dat lijkt geen werk te gaan maken van een derde Babel-periode bij de club.

Update - 15.44 uur
Tegenover Voetbal International heeft zaakwaarnemer Winnie Haatrecht gereageerd op het vertrek van Ryan Babel bij Al Ain. De aanvaller liet zijn contract ontbinden en volgens Haatrecht komt dat omdat de club uit de Verenigde Arabische Emiraten bepaalde afspraken niet nakwam. Heel veel wil de agent verder niet kwijt, behalve dat Babel snel weer hoopt te kunnen spelen. 'Het is allemaal vandaag gebeurd. Maar Ryan wil voetballen, dat is duidelijk.'

Update - 17.10 uur
Volgens de zaakwaarnemer van Ryan Babel, Winnie Haatrecht, zou zijn cliënt misschien mee kunnen trainen bij Ajax. Dat vertelt hij in gesprek met FOX Sports. 'Misschien kan hij daar, of eventueel met het tweede, weer meetrainen', aldus Haatrecht, die niet uitsluit dat Babel in de Eredivisie gaat spelen. 'Hij komt in ieder geval terug naar Nederland. Het ligt een beetje aan de vliegtickets die beschikbaar zijn. Misschien is hij dit weekend alweer hier.'

Haatrecht vertelt verder dat Babel Al Ain met de pest in zijn lijf heeft verlaten. 'Hij is teleurgesteld. Vooral in de houding van de mensen daar. De manier waarop ze daar met je omgaan, is anders dan we gewend zijn. Om het netjes te zeggen.'

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gusanito
Als hij een aantal jaar geleden ervoor gekozen had om hier te blijven in plaats van meteen weer voor het geld te gaan had zijn loopbaan er een stuk mooier uit kunnen zien. Ik snap wel dat hij voor financiële zekerheid ging, maar vind het toch jammer. Ooit was Ryan Babel een speler die bekeken werd door topclubs uit de Premier League en Bundesliga. Nu heeft hij geen club en is hij bijna vergeten. Jammer.
0 -1
TheRiviera
Je vergeet even dat Babel maar een contract had voor een jaar toen hij een paar jaar geleden terug kwam. Dat was ook de deal die hij en Ajax maakte destijds. Hij gebruikte ze eigen geld om zijn contract bij Hoffenheim af te kopen zodat hij een jaar bij Ajax kon spelen en zichzelf zo weer in de kijker kon spelen van andere clubs.

Ik geloof best dat Babel destijds bij Ajax had willen blijven maar de club bood hem ook geen nieuw contract aan en als je kijkt naar het huidige beleid van Ajax is dat best logisch. Volgens Ajax begrippen zou hij dan de ontwikkeling van jong talent in de weg staan.
0 0
jerry078
hij wou graag bij ajax blijven maar ajax wou hem niet meer...
0 0
Tpes
Altijd doen. Mee laten trainen kan nooit kwaad.
1 0
MNJ7
Ik vond hem in die CL wedstrijd tegen Dortmund echt facking goed spelen ! Jammer dat hij dat seizoen veel geblesseerd was ..
2 -1
Pettersson1963
Ik vond Babel in het seizoen 2012/2013 een drama. Hij kwam naar Ajax om zich weer internationaal op de kaart te zetten, wat hij overigens zelf toe gaf, en was snel vertrokken toen een Turkse Club hem wilde hebben. Babel heeft helemaal niets met Ajax en kiest nog liever voor een Club in Zwitserland dan voor Ajax wanneer hij daar meer kan verdienen.
1 -1
EVH
De "doorbraak" bij zijn club ligt, uiteraard, opnieuw niet bij Ryan.
0 -2
Ajaxmax
Kom maar door...
0 -4
Liefhebber
Haha, de reacties doen me weer glimlachen. Babel moet terug komen volgens de mensen op AS. Ik weet het natuurlijk niet zeker maar gezien het feit dat hij het meer dan 3 jaar terug niet meer dan redelijk deed, hij al flink op leeftijd is en de laatste jaren in de zandbak heeft gespeeld, gok ik dat hij alleen maar minder is geworden. Toch moet hij terugkomen. Maar dat is logisch!!
3 -1
talent020
Ik zie anders ook veel mensen zeggen dat hij eerst een weekje moet meetrainen om te kijken of hij het niveau nog aankan, wat ook niet meer dan logisch is,

Zo gek is het ook weer niet dat mensen enthousiast raken. Het is een jongen van de club, bij zijn eerdere terugkeer deed hij het niet onverdienstelijk en we hebben achter Younes geen fatsoenlijke Back-up
2 0
BDW
Precies! Word al snel enthousiast als een topper van vroeger zich aandient/beschikbaar is. Babel heeft veel voor AJAX betekent en is een jongen van de club en een echte Amsterdammer. Laat die jongen een weekje mee trainen en bepaal dan of hij goed genoeg is om als back up acheter Younes te fegureren. Met zijn ervaring zal hij vast nog van waarde kunnen zijn voor de groep. Ook verwacht dat hij zich coulant zal opstellen als t gaat om salaris en hij heeft geen transfersom. Ryan wilt gewoon weer graag voetballen voor de mooiste club van de wereld.
1 -1
Pettersson1963
Babel een jongen van de club? In juni 2015 flirtte Babel opzichtig met Ajax via de sociale media maar zette direct zijn handtekening onder een vet contract toen hij kon verkassen naar Al Ain. Drie jaar geleden speelde Babel, bij Ajax, niet bepaald de pannen van het dak. Ik kan me uitstekend vinden in de reactie van Liefhebber. Niet aan beginnen, Sinkgraven kan ook als linksbuiten.
1 -2
Ferd
Krul kan ook linksbuiten, Bosz kan zelf ook linksbuiten maar hebben zij en Sinkgraven de kwaliteit van Babel?

Laat hem meetrainen en de kans krijgen om aan te tonen dat hij een toegevoegde waarde is.
0 0
JPC40
Ennnn waarom zou Ajax Ryan Babel moeten laten tekenen als hij in Europa niet bij een topclub kan spelen. ??
Wat mankeert hij dat Babel daar in het midden oosten ging spelen ???
0 0
MS22
Kom er maar in. Wat extra ervaring in de voorhoede kan geen kwaad denk ik..
0 -2
Daantje Makkes
Ajax is geen "alternatief" voor als je even zonder club zit...
5 0
WyZynDeBeste
Kom thuis Ryan.
0 -2
IDJosh
A.U.B. Ajax, laat hem mee trainen!
Ook al is het niets, het gaat om het signaal.
3 -1
stopperspil
Wat zijn op dit moment de kwaliteiten van Babel?
0 0
Wereld
Hij is in ieder geval al fysiek sterker dan Younes en Traoré bij elkaar.
En we hebben gezien dat je in de Eredivisie verder weinig nodig hebt. Zie Pellè.
En Babel moet de bal een beetje vast kunnen houden / voorzetten.
0 0
insectenverdelg
Gelijk doen en klein prestatie contractie
1 0
ajaxinho
Als derde spits achter Dolberg en Cassierra.

Ook als backup achter Younes kun je hem gebruiken.

Voor een stagevergoeding moet hij wel te halen zijn :P
1 0
Kingoffdatoilet
Kan er makkelijk bij. Speelde in de vorige periode bij Ajax heel sterk ondanks zijn blessures
0 0
jollie18
Idd was een belangrijk aan speel punt. Hopelijk gaat Ajax hem helpen.
0 -1
BariAFCA
Laat hem eerst gewoon meetrainen. kijk hoe het van beide kanten bevalt. bevalt het, geef hem dan een contract voor 1 a 2 seizoenen. back up voor linksbuiten en spits positie.
3 -1
mvdk
Ik snap hier niet zo veel van eerlijk gezegd. Die jongen viel overal buiten de boot en is alleen maar bezig met zijn Social Media accountjes. Wat moet hij dan bij Ajax? Ja, hij is fysiek vrij sterk, heeft een aardig schot waardoor hij nog weleens scoort en kan behoorlijk snel zijn. Toch snap ik dan niet dat hij werkelijk overal mislukt is. Na zijn transfer naar Liverpool deed hij het nog vrij aardig, maar nu is hij zelfs gedumpt door FC Al Ain. Als hij echt zo goed is zouden er toch al lang een horde clubs achter hem aanzitten? Maar zelfs RKC Waalwijk heeft zich niet gemeld.

Let op deze afgrond:

Ajax
Liverpool

en dan...

Hoffenheim
Gratis naar Ajax (Ajax is gek op gratis)


Kasimpasa

Al Ain

Geloof dat hij sinds de kerst al niet meer gespeeld heeft. Hij had daar oorlog vanwege zijn Social Media gedrag.
3 -1
Piejotter
In dit soort landen staat men niet bekend om de gedragsvormen die wij gewend zijn. Afspraken niet nakomen is daar heel normaal.
0 0
mvdk
Dat snap ik wel. Maar wat moet hij in de zandbak als hij nog zo goed is? Alle clubs in Engeland en Duitsland kunnen hem betalen. In Spanje, Italie en Frankrijk de meeste ook wel. Toch vreemd dat hij nu alweer bij ons aan moet kloppen.

Babel in zijn oude vorm kan zeker wel wat toevoegen, maar ik betwijfel hoeveel er nog van hem over is...
2 0
ajax4ever01
Gewoon halen, goede spelers als backup voor Younes
1 0
talent020
Achter Younes is dit toch een prima Back-up? Heeft ervaring, kent als geen ander de club, en heeft altijd dreiging in zijn spel, en is ook nogeens gratis op te pikken.

Dan hoeven Cassierra en Sinkgraven ook niet meer op de vleugel te spelen
2 0
M.Olsen
Iedereen die babel er niet bij zou willen heeft nooit naar ajax gekeken voor 2013/2014
2 -1
Redrum
Oh serieus Winnie, wil hij voetballen? Blij dat dat in ieder geval helder is dan!
0 -1
Sazzz
Jaaa, laten we een speler terughalen die al tijden niet meer op niveau speelt! Garantie voor succes!
5 -4
Jwduijm
Waarom roepen mensen ervaring? Enige ervaring die hij heeft is op rare manieren vertrekken bij clubs.
4 -2
rss-dion
Babel ipv ghazi
0 -1
BDW
Babel mag terug komen als back-up voor Younes!
6 -1
davidoff
WTF Ajax, wakker worden hij is GRATIS!
8 -1
RoodWit
De komst van Ryan Babel zou ik toejuichen.
10 -1
Wereld
Babel en Emanuelson terughalen voor 1 of 2 jaar en zodra er wat middenvelders vertrokken zijn, Anita terughalen! En als we even mogen dromen ook Maxwell, Huntelaar, Sneijder, Stekelenburg en Vermaelen.
0 -2
rss-dion
vooral anita
0 -1
Sazzz
Emanuelson speelt al jaren niet of nauwelijks en hetzelfde geldt voor Babel. Waarom zouden die in vredesnaam een versterking zijn voor Ajax?
3 -1
Lazell
Een versterking hoeft niet per se. We hebben geen concurrent voor de linksback en linksbuiten. Laat die 2 nou net linksback en linksbuiten van beroep zijn. Nog gratis ook. Prima reserves en wie weet doen ze het goed genoeg voor de basis.
0 -2
johnd
Jammer, vind het een prima back-up, deed het prima in z'n tweede periode.
2 -1
suske
Je heb hem voor niks dus kun je er ook geen grote buil aan vallen. En als Traore straks bij de Afrika kub zit wie weet?
6 -1
Tunajax
We hebben je nodig babel!
0 -1
BaronKoek
Ryan kom erbij.....jouw inzet en acties kunnen alleen maar helpen om de jonkies te motiveren......
2 -1