'Fenerbahce uit de race voor Ziyech'

FinnDekker, 28-08-2016 om 09:25, 36487 views, Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Fenerbahce lijkt uit de race voor Hakim Ziyech. De Turken zouden een bod hebben neergelegd bij FC Twente, maar de Tukkers hebben op hun beurt laten weten het niet interessant genoeg te vinden. Hierdoor lijkt een overstap van de linkspoot naar de Turkse grootmacht nihil.

Dat is wat De Telegraaf zondagochtend meldt. Ziyech, die zaterdagavond nog twee keer trefzeker was voor Twente, zou volgens hetzelfde medium wel nog naar Ajax kunnen. 'Twente is inmiddels met Ajax in onderhandeling over een binnenlandse toptransfer', valt er te lezen. Een eerste bod van acht miljoen werd al van tafel geveegd, maar de onderhandelingen zijn nog niet voorbij.

'De club verlangt een bedrag van meer dan 12 miljoen euro, inclusief bonussen en een doorverkoop-percentage, en is in afwachting van een volgende zet uit Amsterdam', schrijft De Telegraaf verder. Ziyech zelf zou een overstap naar de hoofdstad wel zien zitten. Een persoonlijk akkoord met de club zou zelfs een formaliteit zijn.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
tomtiedom
Ok...Ziyech erbij, maar dan?? In de verdeding gaat het continue mis en zul je ook moeten doorpakken. Veltman en Viergever zijn gewoon niet goed genoeg. Naast Riedewald (de voetballer) heb je ook nog een beul nodig (type Stam/Vlaar). Dat is Westerman (waarschijnlijk) niet. Doorpakken Ajax, want anders sla je de plank alsnog mis.
0 -1
MichelAngelo66
Al het middenveld beter staat en functioneert dan zal ook de verdediging en de aanval beter tot hun recht komen. Dan kunnen ze eindelijk ballen kwijt die niet weer direct worden terug geschoten.
1 0
mvdk
Deze zomer hadden we wellicht Vermaelen kunnen halen. Maar die is al naar Italië vertrokken. Hij had ideaal geweest.
0 0
zuidzuid
Sanchez heb je toch?
0 0
mvdk
Ja klopt, maar bedoel meer als linker centrale verdediger. Dan hadden ze Westermann niet hoeven halen. Vermaelen zou een enorme versterking zijn geweest. Hij is onze aanvoerder geweest en heeft enorm veel ervaring.
1 0
mvdk
Welkom Hakim! Ben blij met deze topspeler.

Dit gaat gewoon goed komen. 10 miljoen euro.
1 -1
Rood Gevaar
is er deze winter Afrika cup?
dan zouden we Ziyech en Traoré dus kwijt zijn, zou toch erg jammer zijn
0 0
mvdk
Ja. In Gabon.

Burkina Faso vliegt er overigens meestal vrij snel uit. Al waren ze in 2013 nog wel tweede. Sinds 2000 komen ze verder eigenlijk niet verder dan de groepsfase.

Marokko heeft goede spelers, maar geen 'team'. In 2015 waren ze zelfs gediskwalificeerd en sinds 2006 kwamen ze nooit verder dan de groepsfase.

Wellicht dat we ze vrij snel terug hebben, als ze opgeroepen worden...

P.s: Ze moeten zich sowieso nog kwalificeren.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Als ik Twente was, zou ik de boel traineren. Waarom hem nu al verkopen voor minder dan je voor ogen had, terwijl de echt grote paniek nog moet uitbreken, dinsdag en woensdag? Ziyech blijft voor veel clubs een goedkope speler, die er op het laatste moment nog even bij kan worden genomen.
1 -1
MankeNelis
Nope, 1 Ziyech wil zelf, 2 ze hebben poen nodig.
0 0
Maik
Wat denk je dat er gebeurd als Ziyech woensdag nog niet is verkocht? Dit is al de derde transferperiode dat hij weg wilt.
0 0
insectenverdelg
Al is t alleen maar de paniek in Amsterdam die gaat uitbreken.
0 0
FlyingDutchMan
Sssst, misschien kijkt Tedje van Leeuwen wel mee op AS.
2 0
PeterVKV
Het middenveld was vorig jaar de sleutel tot de weinige tegengoals omdat het heel compact stond en omdat het fysiek ijzersterk is. Onder Bosz is het middenveld juist het grote probleem omdat het niet mee kan in de meer aanvallende speelstijl. Ze hinken op twee gedachten en dat is dodelijk. Vooral Gudelj en Bazoer krijgen veel kritiek, maar Klaassen is minstens even slecht.

Een spelverdeler als Ziyech kan hier de oplossing zijn in samenwerking met een inschuivende Riedewald. Twee van de drie huidige middenvelders kunnen dan als de lopers functioneren aan de zijkanten van het middenveld en zullen dan waarschijnlijk beter gaan spelen omdat ze doen waar ze goed in zijn. Ze hebben daarbij wel concurrentie van Sinkgraven en vd Beek.

Dan nog zijn niet alle problemen opgelost. De backs zullen zich aanvallend behoorlijk moeten ontwikkelen en de buitenspelers zullen veel meer tussen de linies moeten spelen om het spel veel minder voorspelbaar te maken.

Ik denk niet dat de komst van Ziyech een probleem is voor Nouri. Younes had een topseizoen, maar in het tweede jaar is het altijd moeilijker omdat iedereen hem kent (dubbele dekking etc.). Ik vind hem tot nu toe ook erg matig en persoonlijk denk ik dat Nouri een goede kans maakt op veel speeltijd hangend op links. Verder is El Ghazi veel te statisch voor de rechtsbuiten positie en ik zie hem veel meer als spits. Traore of Cerny vanaf rechts maakt het spel veel beweeglijker.
5 -1
ajax4ever01
Tja maar wat heb je aan die weinige tegengoals en compacte middenveld als je er geen kampioen mee wordt? Juist.. helemaal niets!
1 0
PeterVKV
Nee, saai voetbal en geen kampioen. Daarom moet er veel veranderen, maar daarvoor heeft Bosz tijd nodig. Wel vind ik het dan tegenvallen dat hij vast houdt aan dit beton middenveld en de vleugels nog steeds heel statisch zijn.
0 0
jwbAFCA
Zou heel mooi wezen als ze bezig zijn Serero, Gudelj of Sinkgraven in de deal te betrekken!
1 0
MankeNelis
Ik heb zo'n vermoeden dat Overmars en van Halst of van Leeuwen hierover onderhandelen. En dat zou niet eens zo gek zijn om een of twee spelers te verhuren aan Twente.
0 0
mistermiyagi
3-4-3 aanvallend verzorgd voetbal, snel de bal rondspelen, Riedewald, Klaassen, Noui en Ziyech.

Donny, Bazoer op de bank de rest verkopen of verhuren, Sinkgraven, Serero, Gudelj.
2 -2
Ajaxamersfoort
alleen nog een goeie nummer 3 halen lcv die links being is
0 0
insectenverdelg
Exact. Riedewald doorschuiven denk dat Klaassen dan ook beter wordt met Ziyech en Riedewald om m heen.
1 0
Ajaxamersfoort
maarja noem er maar is een... type moisander vertongen
0 0
toen_was_ajax_super_goed
gudelj pretendeert en acteert de voetballer jan wouters in die geest zou hij moeten voetballen maar kan beter zo snel mogelijk vertrekken in die rol moet hij 10x zoveel meer brengen....ziyech als die word gekocht betekend dat er helemaal geen beleid achter zit ja hap snap beleid.
1 -6
ambtenaar
Vind Gudelj op dit moment de beste middenvelder.
2 -5
Frankeritus
beste middenvelder? hij kan niet eens een bal over 5 meter in de voeten spelen met zn domme buitenkantjes plus hij kan beter postbode worden! als hij de bal krijgt loopt hij er 15meter mee weet er niets mee te doen en speelt hij de bal maar terug... nou super
2 -2
AFCA54
Goede speler als je hem maar "op de goede positie" neer zet. Dan krijgt hij de vorm van AZ wel terug.
0 0
Theo jan
die zijn er meer die dat doen.
1 0
ambtenaar
En die andere dan ?
Heb je gezien hoeveel balverlies Bazoer heeft ?
Klaassen die veel te diep staat en daardoor verstoppertje speelt ?
Ben geen fan van Gudelj maar hij onderschept nog wel eens een bal.
0 -1
DaenerysTargaryen
Hij is heel slecht inderdaad maar de rest is nog slechter imo
0 0
Schillo
Lekker leesbaar met al die punten, komma's en hoofdletters.
2 0
zuidzuid
12 mln en een jaartje sinkgraven. En Veltman. En Onana.

Veltman graag permanent die kant op. Onana jaartje ervaring. Weet je gelijk of hij klaar is om
krul op te volgen
0 -6
rakker57
liefst gudelj dan sinkgraven
5 0
zuidzuid
Doe maar allebei dan
0 0