'Kan aangeven wat voor type ik nodig heb'

BvdPloeg, 19-08-2016 om 15:49, 7362 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Peter Bosz is naar eigen zeggen niet tot nauwelijks bezig met eventuele transfers. De coach wordt dagelijks bijgepraat en doet zijn zegje wel op de achtergrond, maar verder laat hij de zaken over aan de scouting. 

Om die reden kon Bosz vrijdag tijdens de persconferentie weinig zeggen over Leon Bailey. 'Ik heb hem weleens zien voetballen, maar kan hem pas analyseren als ik met hem werk. Ik weet dat hij al heel lang op de radar stond, al sinds hij bij Trencin speelde. Hij speelt nu alleen bij Genk en niet bij Ajax, dus hoef ik geen dingen over hem te zeggen. We hebben scouts die beelden bekijken. Dat is hun werk en ik ben maar een kleine radar in dat geheel. Ik kan aangeven wat voor type speler ik nodig heb, maar heb niet de tijd om iemand uitvoerig te scouten. Ik neem aan dat er geen speler binnenkomt waar ik niet mee wil werken. Er is iedere dag contact en de scouting weet wat ik wil.'

Ook het uitblijven van de komst van Siem de Jong vindt Bosz om die reden normaal. 'De Jong is een geweldige speler, ook voor Ajax. Alleen, wat een beetje voor Ziyech gold, geldt ook voor hem. We hebben heel veel middenvelders. Zolang de Davy's hier zijn, is er hier geen plek. We hebben een heleboel goede middenvelders en we kunnen geen dertig man in onze selectie zetten.'

Nieuw in de AS Webshop: Het boek '20 jaar Ajax en de Amsterdam ArenA'.

 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4EVERAJAX
wie zijn er dan zoooo goed vd huidige 1e elftalspelers?
0 0
ram
Haha, "zolang de Davy's hier zijn". Waarom is hij er dan nog!? Verkoop hem dan. Met nog wat middenvelders er breng van balans in dat houthakkersmiddenveld. Ongelooflijk wat een amateurisme.
2 -3
3sterren
Ik geloof niet dat je zelf echt vindt dat er amateuristisch wordt gehandeld deze transferperiode. En als grap is hij niet zo heel erg geslaagd, als je het mij vraagt…
Als de zaken niet zo snel gaan als jij het graag zou willen zien betekent dat niet automatisch dat er niets wordt bekokstoofd.
In zijn eigen tempo, wat als TD aanzienlijk behoedzamer is als toendertijd als speler, heeft Overmars toch al aardig wat versterkingen gehaald.
Traoré, Sanchez, Cassierra en misschien ook wel Westermann, maar dat moet nog blijken of die een versterking kan worden genoemd, zijn niet de minsten. verder doet hij enorm zijn best om Bailey te halen. Dus enige nuancering is hier wel op zijn plaats.

By the way, Davy’s is meervoud, wie van de twee zie jij het liefst vertrekken ?
1 0
ram
Dat "Davy's" is gewoon een quote uit het artikel... Daarbij is het correct in dit geval omdat Davy hier staat voor meerdere middenvelders. Maar okay, maakt niet uit.

En ik vind inderdaad niet alles amateuristisch. Ik ben blij met de aankopen maar vind de manier waarop het middenveld (je belangrijkste linie) wordt samengesteld al jaren dramatisch. En daar doelde ik dus ook op in mijn reactie.

Ik vind het gewoon heel gek dat we omkomen in hetzelfde type middenvelder maar daar blijkbaar geen afscheid van kunnen nemen. Het gevolg daarvan is weer dat we geen aankopen op het middenveld 'kunnen' doen... Heel bizar.
0 0
TheRiviera
''Zolang de Davy's hier zijn, is hier geen plek'' Deze statement bevestigd opzich wat ik al heel lang verwacht dat Ajax Klaasen absoluut niet een plekje naar achteren wilt zetten , ze zijn te bang om zijn aanvallende loop acties en goals kwijtraken als ze hem als controleur gebruiken ookal zou hij dat beter invullen dan een CAM.
4 0
Chesterson93
Heerlijk gezegd.
0 0
JesperOlsen74
Snap hier heel weinig van, van de opmerking van Bosz. Gaat het bij Ajax om kwaliteit of om kwantiteit....?
Ja, Ajax heeft veel middenvelders. Te veel zelf. Maar de kwaliteit van veel van die middenvelders is pure middelmaat.
Liever 1 goede dan 6 middelmatige.
0 0
TheRiviera
Ajax is van mening dat al hun middenvelders goed zijn. Bosz weet zelf ook wel dat spelers zoals vd Beek,Nouri en Frenkie nog te onervaren zijn om op te kunnen bouwen. Hij rekent trouwens ook Riedewald mee als iemand die op het middenveld kan spelen waardoor Ajax van mening is dat ze met 9 ''middenvelders'' teveel middenvelders hebben.
0 0
Hillie99
Ja maar ongeschikt en teveel zelfde types.
0 0
Rinky
Moet wel lachen om reacties als: Die en die even verhuren en die verkopen -> klaar.

De speler(s) in kwestie heeft ook nog een stem in het geheel toch? Je stapt toch niet naar Gudelj (wat je ook van hem vind) en zegt: 'Hey, jou gaan we morgen verkopen/verhuren!'. Er moet naast interesse van andere clubs ook bereidheid bij de spelers zijn. En als ik een Van de Beek was dan ging ik nu niet weg, dit is misschien wel het seizoen van je doorbraak.

Een voetbalclub is geen Football Manager, er wordt met mensen gewerkt.

Desalniettemin verwacht ik dat Bailey en/of Ziyech over 10 dagen bij Ajax op het veld staat.
1 -1
stopperspil
Al heb je 100 middenvelders, je moet er één hebben met een steekpass/dieptepass/verrassing/snelheid/creativiteit
5 0
JesperOlsen74
100% mee eens!
0 0
OntlastendeMiddenvelder
BvdPloeg: Een kleine radEr in het geheel.
0 -2
Minsc
Geen plek? Je kan er toch wel een paar verkopen, verhuren of per ongeluk van de trap af laten struikelen?
2 0
Ajax4life16
Zo werkt dat niet in de echte wereld. Als je al je spelers gaat aanbieden krijg je maar 50% van wat je zou kunnen krijgen als de andere club de speler zomaar wilt hebben, zoals bij Milik. Ziyech kost ook al gauw 15 miljoen, en zekere met de aankomende transfer van Bailey is dat gewoon te duur. En ons grootste talent in jaren komt eraan voor die positie, Nouri genaamd.
2 0
BrandjeXL
Een grootste talent in jaren is al bijna geen talent meer. Te gek voor woorden dat hij nog geen minuten heeft gemaakt en zoals het er nu uit ziet ook niet gaat maken.
1 -1
Ajax4life16
precies. Dat hij er niet klaar voor is zou kunnen, maar hij heeft nog niet eens een kans gekregen. Aan zijn spel in de JL ligt het niet, want daar is hij bijna wekelijks de uitblinker samen met de Jong.
0 0
boye04
Van de Beek en Sinkgraven gewoon verhuren en dan een creatieve aanvallende middenvelder kopen. Daar hebben die jongens veel meer aan dan telkens 15 min invallen.
0 -5
geDaante
Van de Beek en Sinkgraven kan je veel beter mee voetballen dan met spelers als Klaassen, Gudelj en in mindere mate Bazoer, dus nee, juist behouden, en Klaassen en Gudelj zien te verkopen.

Nouri kan je ook al tien keer beter hebben dan Klaassen, die kan echt op 10, is van de combinatie, de actie, de steekbal, etc., Klaassen is in niks een 10, behalve dat aansluiten in de 16, maar dat doet hij weer veel teveel, bijna alleen maar.
4 -2
Adam24
Ik vind dit heel grappig.
1 0
Ardiles
Toch opvallend dat Bosz kiest voor een 10, ondanks de verdere Cruijffiaanse invloeden.
3 0
Ajax4life16
Neejoh ben je gek. Die 2 zijn de nummer 4 en 5 voor het middenveld. Dan kan je nog beter Nouri en Frenkie verhuren, waar ik het ook niet mee eens ben overigens.
1 0
Jornnn
De davy's. Het betonnen trio heeft al een bijnaam. Gelukkig ziet Bosz het helder en weet hij wat nodig is. Vandaar ook het gerucht dat middenvelders actief zijn aangeboden.
9 0
statham
haha die vind ik wel goed
0 0
Dennish
Haha ik ging stuk. Mooi verzonnen
1 0
AYounes11
Dus met andere woorden, Bosz heeft Ziyech niet nodig,dus komt hij niet. Liet wel merken dat Ziyech nog niet uitgesloten is.
2 0