Kranten schrijven over vele goals tegen

SJvanveen, 15-08-2016 om 09:35, 5023 views, NL media |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Nederlandse kranten hebben maandag allemaal op verschillende manieren teruggeblikt op de zeperd van Ajax in eigen huis tegen Roda JC van zaterdagavond. De Amsterdammers misten kansen, waarna het in de laatste minuut de deksel op de neus kreeg. Tom van Hyfte schoot de gelijkmaker binnen. 

Het Algemeen Dagblad schrijft met name over de verdedigende gebreken die Ajax aan het begin van het seizoen heeft laten zien onder Peter Bosz. In alle vier de officiële wedstrijden onder Bosz, kreeg Ajax goals tegen. 'Wat was er vorig jaar veel kritiek op het Ajax van trainer Frank de Boer. Stroperig, saai, slaapverwekkend. Maar op één linie vertrouwde de Amsterdam Arena, geheel volgens clubcultuur gevuld met veeleisende kaartjeskopers, altijd wél. De muur van Mokum', wordt er geschreven. De goals van Kasper Dolberg kwamen door het resultaat 'in de kantlijn'. 

De Telegraaf gooit het over een andere boeg. De ochtendkrant ziet veel gelijkenissen tussen Johan Cruijff's periode als trainer van Ajax in 1985 en die van Bosz. Aanvallend voetbal, genoeg doelpunten, maar ook te veel tegengoals. 'Voor ’buitenstaander’ Bosz is het nu zaak om de ontwikkeling van zijn elftal hand in hand te laten gaan met resultaten', wordt er geschreven. En die ontwikkeling kost tijd. 

De Volkskrant heeft het vooral over de goals van Dolberg, die onschadelijk werden gemaakt door Roda JC. 'De 18-jarige Deense spits Kasper Dolberg leek Ajax met twee treffers de overwinning te bezorgen tegen Roda JC. Maar door knullig verdedigen maakte Roda in de blessuretijd gelijk: 2-2. Zo leed de Amsterdamse club al in de eerste thuiswedstrijd het eerste puntverlies van het seizoen', schrijft de krant. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
3sterren
Eén belangrijk aspect van een voorsprong verdedigen moet Bosz nog goed overbrengen op zijn ploeg en dat is het volgende: ”Bij een minimale voorsprong van één doelpunt, met nog enkele minuten op de klok, schop je de bal richting cornervlag en gaat er desnoods op zitten” Vrij vertaald naar de woorden van onze allergrootste clubicoon: Johan Cruijff.
Dit geldt zeker voor als de wedstrijd al is gevorderd tot in blessuretijd...
0 0
Runnerlex
Ik ben blij met het aanvallend voetbal,en het gaat met vallen en opstaan..Het belangrijkste is dat de spelers hun fouten en gebreken zien..Dus van elke wedstrijd leren.Zie dit jaar maar als overgang jaar..Maar als het spelletje goed uitgevoerd gaat worden zijn we onverslaanbaar. ...maar dit heeft geduld en tijd nodig..
0 0
geDaante
Tegengoals vielen niet door de speelwijze of het aanvallen, maar door slecht (individueel verdedigen).
1 0
Erwtenpeller04
Ik ben erg enthousiast over Dolberg. De manier waarop hij de 2e goal maakte, stemt mij tevreden. Prachtig getimed en voor zijn man gekomen om de bal leep met de buitenkant voet in de verre hoek te werken. Desondanks ben ik ook erg benieuwd naar wat Traoré in zijn mars heeft. Ik ken hem als voetballer niet heel goed, maar het verwachtingspatroon wat geschetst wordt is niet mis. Ik twijfel zelf een beetje aan zijn lengte? 1.77m las ik ergens. Dolberg is toch wel wat langer? Maar goed, wie nu op te stellen dinsdag tegen Rostov? Verdedigend stonden ze bij Ajax echt weer te schutteren. Feit is dat ze bij Ajax achterin altijd druk zijn in balbezit, maar op het moment dat het op verdedigen aankomt (die 5 keer p/wedstrijd tegen een club als Roda) falen ze zo hard. Hoe kan het dat Roda JC aanval na aanval neerslaat van Ajax en wij die paar momenten dat we verdedigend op moeten letten, er niet staan? Echt onbegrijpelijk..
1 0
ambtenaar
Snap niet dat Ajax geen concurrentie voor Cillissen haalt. Toen Vermeer achter hem stond ontwikkelde hij zich veel beter.
1 0
mistermiyagi
Tete en Dijks moeten ook meer brengen hoor, Dijks heeft 20x een voorzet gegeven alle 20 zijn slecht getrapt.

Tete heeft goede defensieve skills even als een Dijks, 1 op 1 zijn ze omwijs goed, maar Tete heeft geen actie, geen techniek, dit gaf ik vorig jaar al aan.
Hij is niet de speler voor het aanvallende Ajax.

Veltman lijkt mij beter op de plek van Tete bij zwakkere teams.

Tegen Barcelona of ander top team of om op een gelijk spel te spelen zal ik Tete er gelijk inzetten.
We moeten dan verdedigen en op de counter spelen.
0 -1
FlyingDutchMan
Inderdaad, ik zat kapot te irriteren aan Tete. Net wat je zegt gaf Dijks 20 kut voorzetten, maar die brengen in elk geval gevaar en chaos. Moet je een beetje geluk mee hebben dat die goed valt met de paar man voorin. Tete had 10 voorzetten, doelpogingen of assists kunnen bijschrijven. Echter moet alles met rechts, kiest standaard voor het risicoloze veilige balletje opzij en durft geen actie te maken. Kreeg heel vaak die kans van Anwar maar deed er niks mee. Zijn spel deed me denken aan Van Rhijn, maar die had nog het lef om af en toe de bal de 2e ring in te schieten met een poging tot voorzet. Verdedigend is Kenny top, maar wissel maar lekker met Veltman van positie. Trouwens die overtreding voor de 2e Roda goal was ook mede op zijn conto. Stom dat Naaihuis daar een overtreding voor gaf, maar Kenny had op die plek geen risico moeten nemen.
0 0
mvdk
'Met vallen en opstaan' stond er ook in De Telegraaf. Zaterdag vielen we, morgen staan we weer op;).
1 0
afca_sittard
die tegen gaols tegen roda waren weer nergens voor nodig, eerst te laat uitstappen en in de laatste 5 min geven we 2 nogal onnodige vrijetrappen weg. maar jongens kop op morgen moet en gaat het gebeuren!!
0 0
Red Devil
Niet z vreemd want ze staan als een stelletje mietjes te verdedigen bij Ajax.
Pure onkunde bij sommige spelers.
0 -1
Barra
En toch heb ik met de afgelopen wedstrijden niet zo'n machteloos gevoel als dat ik vorig seizoen had. Er gaat nog steeds veel teveel mis, maar ik zie ook echt wel dingen die beter gaan, al is dat nog teveel bij vlagen en kunnen ze het nog geen hele wedstrijd volhouden.
0 0
Ardiles
Het probleem is niet zozeer dat er met deze speelwijze meer tegendoelpunten komen. Maar er wordt nog veel te weinig gescoord. En er worden vooral te weinig kansen gecreëerd. Als je er zelf 6 scoort tegen Roda, dan mogen zij er best 2 maken (liever niet natuurlijk, maar dan is deze discussie anders). Bij deze speelwijze zou ook moeten horen dat er meer kansen komen. Maar dan moeten ze wel toe naar sneller naar voren spelen. En daar heb je de juiste spelers voor nodig. Hoopvol is dat die er wel zijn. Nu alleen nog opstellen op de juiste posities.
6 0
BrandjeXL
Sorry maar volgens mij hadden ze ook kansen genoeg om er 5/6 te maken maar het verdedigen bij de 2-2 was erg pijnlijk om te zien. Vier/vijf Ajacieden op de kop van zestien met twee spelers van Roda. Daarachter vier/vijf man van Roda zonder ook maar een Ajacied in de buurt. Dan ook nog die Cillissen die weer als een wijf op de lijn blijft staan. Gvd vroeger wad elke bal in de vijf meter voor de keeper maar ons juffertje pakt geen punt. Ook bij de 1-1 zelfde verhaal. Stond weer vast op de doellijn.
0 -1
kaashaas
ben het met je eens.. vind wel dat je wel al voorbereid had moeten zijn want dit kan gewoon niet... ze zijn te laat begonnen meg de voorbereiding en deze speelwijze moet je geataag brengen en niet in eens.. hoog druk zetten etc vraagt om counters zonder voorbereiding..
0 -1
Duif63
De verdedigende organisatie was vorig jaar de verantwoordelijkheid van Orlando Trustfull en nu blijkt pas dat hij dat heel goed gedaan heeft, al kregen we ook toen in de laatste minuut domme doelpunten tegen ( Roda uit, NEC thuis) die uiteindelijk de titel gekost hebben.
0 -1
Savastano
Die laatste goal heeft niks met de speelwijze of bosz te maken. Vorig seizoen tijdens Roda uit viel er ook zo'n goal in de laatste min.
Dat heeft met concentratie te maken.
3 0
mistermiyagi
Bosz speelt leuk met Ajax maar vergeet te verdedigen.
Dit zal beter geleidelijk kunnen gaan verdedigen/aanvallen, naast Rostov speelt Ajax eerst tegen de kleinere teams, de ruimte ligt er om progressie te boeken.
0 0
prinsmp
Met name die laatste goal was gewoon gebrek aan concentratie dan wel communicatie. Die hele 2e paal werd lag volledig open. Wellicht dat dit ook veltman zijn aandeel is , wat je normaal niet echt ziet. Ben benieuwd naar koppel Sanchez veltman met riedewald op 6. Volgens mij staat het dan als een huis
5 0
mitchafca
eerste goal was ook lachertje
0 0
Dwergje48
We zijn 2 Eredivisie wedstrijden onderweg.. Doe ff rustig allemaal.
4 0
Redrum
Het is vooral de manier waarop we de goals tegen krijgen die mij zorgen baart. We geven amper kansen weg, maar bijna elke aanval van een tegenstander wordt gevaarlijk.
4 0
Willem410
We geven amper kansen weg? Roda had er wel 5 kunnen maken zaterdag.
1 -3
Savastano
Ow ik dacht 12.. Man man man.
Roda is 3x voor de keeper geweest en ze maakten er 2.
0 -1
mitchafca
dan is het zeker triest 3 kansen 2 doelpunten.
0 0
SigAjaxSig
Roda was wel heel erg efficient. Twee doelpogingen, twee goals.
1 0