Lerby hoopt dat Cassierra de tijd krijgt

BVeenstra, 22-07-2016 om 13:35, 9196 views, Ajax Life | Er is een collectie voor Champions League-artikelen.

Ajax wist onlangs de Colombiaanse spits Mateo Cassierra aan te trekken en ondertussen was de aanvaller in oefenwedstrijden van de Amsterdamse club al tweemaal trefzeker. Zijn zaakwaarnemer, Søren Lerby, legt in de nieuwste uitgave van Ajax Life uit dat hij hoopt dat zijn cliënt in Amsterdam de tijd wordt gegund.

'Ik heb gezegd dat Ajax goed moet communiceren dat hij voor de lange termijn is gehaald', vertelt de Deense zaakwaarnemer. 'Mateo is een vrolijke jongen, leergierig, maar is nog altijd heel jong. In mijn tijd als speler had Romario bij PSV ook een halfjaar nodig. Zuid-Amerikaanse spelers moeten die eerste Nederlandse winter ook doorkomen.'

Naast Cassierra werd ook zijn landgenoot Davinson Sanchez aangetrokken. Laatstgenoemde meldt zich na afloop van de Copa Libertadores in Amsterdam. Ook de mandekker zal zich moeten aanpassen. 'Geef die jongens dus de tijd. Het scheelt dat de moeder van Mateo ook mee naar Amsterdam komt, dat is voor hem ideaal', besluit Lerby.

Doe mee met de AS TopCoach-poule en win €300 Ajax tegoed!

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Duif63
Tijd is een vies woord wat niet bij topsport hoort. Presteren daar gaat het om. Bij Ajax hebben veel te veel spelers veel te lang de tijd gekregen. Tijd krijg je bij de amateurs.
1 -2
Pazuzzu
Ja maar het zal toch tijd kosten om van 2 jaar brei voetbal weer Ajax waardig voetbal te maken. Natuurlijk moeten er met verdedigend voetbal ook wedstrijden gewonnen worden maar in de competitie en beker moeten we weer met goed voetbal staan. PB is binnengehaald om dat voetbal weer te brengen, maar eens individueel aangelegde nspelers spelen de laatste 2 jaar in het stramien van balletjes breed balletjes terug ... balletje vooruit: iedereen staat stil, balletje kwijt. Als we de beker halen en minimaal 2e worden met hopelijk EL voetbal en stukken beter spelen ben ik een blijde Ajacied. Ha achteraf verwacht/verlang ik best wel veel. Geef Ajax juist dit seizoen een beetje extra veel vertrouwen. Dinsdag 3-1
0 0
@Maar7en
Dit is echt zo'n reactie van iemand die bij een mislukte actie direct een speler uit gaat fluiten. Doe eens positief en heb begrip dat spelers moeten wennen aan een nieuwe omgeving etc om rendement op te leveren. Lijkt wel of je vindt dat profs in een flat gepropt moeten worden zonder begeleiding en direct er moeten staan..
0 -1
Duif63
Lerby en Arnesen werden op hun 17e in een flat in Diemen gestopt zonder begeleiding want daar deed men toe niet aan. Begeleiding kreeg je op de training van Krol en Suurbier. En toch stonden ze er wel meteen. Waarom kan dat nu niet meer ? Jeugd wordt veel te veel gepamperd.
0 0
Runnerlex
Word gewoon één topper..
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Ja, die eerste Nederlandse winter. Vorig jaar zijn er ook een paar Brazilianen doodgevroren.
2 0
Chesterson93
Oh? Vertel?
0 0
blessure
Kanonnen blijken klapperpistooltjes te zijn.
2 -6
AFCA.
Mooi dat de moeder mee komt. Is misschien wel wat voor in de toekomst bij dit soort spelers. Bij Gudelj mocht de hele familie bij ajax komen. Waarom bij dit soort jongens, die dat denk ik echt nodig hebben, dan niet? Niet een contract bij Ajax maar gewoon dat je ze helpt. Zal zeker gewaardeerd worden.
3 0
dondonny
Misschien een idee om cassiera zijn naam te scanderen op het ritme van Stef ekkel- sierra madre?
1 -4
DappreStryder
Nee
4 0
sanchezsamuelso
zag er uitstekend uit tegen Marseille, vooral die hakbal op vd beek die op de paal schoot vond ik mooi (al was het uiteindelijk buitenspel). Inderdaad niet te snel oordelen, gewoon tijd geven, genieten van de mooie momenten en leren van de mindere momenten. Komt goed met deze leergierige jongen. Ik heb het volste vertrouwen in Casierra
1 -1
AjaxfanRuben
Deed veel op intuitie. Was wel verfrissend om te zien. Na jaren geprogrammeerd robotvoetbal van de Boer aan te moeten zien, hoop ik dat Bosz de spelers wat meer vrijheid gaat geven in aanvallend opzicht.
2 0
Maxwell_5
Komt op mij over als een rustige beetje verlegen jongen, los van de hele taal barrière. Maar volgens mij is het er wel eentje die van zich afbijt. Iets met stille wateren... Dit in tegenstelling tot bijv. een Andersen die ook redelijk timide is, waar dat aan ontbreekt om niet de (sub)top te halen.
7 0
Redrum
Deze jongen kan zomaar een publiekslieveling worden. Hij is rustig, maar zeker niet bang en onzeker.
4 0
insectenverdelg
Was Lerby al zijn zaakwaarnemer of is die zijn zaakwaarnemer geworden sinds hij in Amsterdam zit?
0 0
arcaviiouse
sinds hij in amsterdam zit gok ik want ik geloof niet dat lerby s netwerk groter is dan nederland en denenmarken..
0 -1
3sterren
Lerby weet uit eigen ervaring wat er nodig is om als jeugdig talent te aarden bij Ajax.
Ik denk dat we met de jongeling een Milik 2.0 in huis hebben gehaald. Even wennen, en dan vlammen. Laat je hem gewoon van december tot februari lekker een winterslaapje houden ; )
Gudelj is in mijn ogen een type Lerby. Ik hoop dat Bosz zijn kwaliteiten optimaal zal benutten. Voor een jonge spits is het fijn als er een ’bikkel’ over hem waakt op het veld. Ook nog eens één die zijn taal spreekt.
Komt allemaal goed...
1 0
TPajaxfan
Van wat ik gezien heb in de oefenwedstrijd tegen Marseille zit het wel goed bij deze jongen wat betreft het positiespelletje. Loopt vaak goed vrij, heeft techniek en kan ook nog eens een steekbal geven. Alleen jammer van zn tweede kans tegen Marseille ^^
4 0
Bensco
Verstandig besluit van zijn zakenwaarnemer om dat duidelijk naar buiten te brengen. Mensen verwachten een ''kanon" maar raken dan teleurgesteld als Cassiera wordt aangeleverd. Ik denk dat het wel goed komt met deze speler.
4 0
mvdk
Zijn eerste 2 wedstrijden zijn veelbelovend... Vond hem de laatste wedstrijd zelfs heel goed!

Colombia heeft toch wel een aantal goede spelers zoals Falcao, James Rodriguez, Carlos Bacca van AC Milan en Cuadrado... Hopelijk hebben wij 2 nieuwe parels binnen! FC Barcelona zat ook niet voor niets achter Sanchez aan, waar ik toch echt wel wat van verwacht... Hij staat niet voor niets in de basis van de beste ploeg van de Zuid Amerikaanse CL, een behoorlijk sterk toernooi met ploegen die veel en veel sterker zijn de dan de eredivisieclubs. O.K. de 2e finale is nog niet gespeeld, maar in de eerste kwam Independiente maar net op gelijke hoogte. Heb zo'n gevoel dat die gozer zomaar eens heel snel in de basis kan komen te staan. Beest!
0 0
ram
Tsja... volgens mij zijn alle drie de aankopen prima!

Beide Colombianen hebben volgens mij heel veel potentie. Cassierra doet het nu al vrij goed en Sanchez staat gewoon in de finale van de Zuid-Amerikaanse Champions League. Westermann is in mijn ogen potentieel de beste centrale verdediger die we hebben en echt een toegevoegde waarde.

Ik mis alleen nog een creatieve topspeler voor het middenveld en eventueel een linksachter en buitenspeler.
5 0
Bensco
Dit moet gewoon lukken. Je basiself van vorig jaar staan gewoon nog dus daar heb je al een enorm voordeel mee op de competitie. Onze bank is ververst en vervangen voor nieuwe talenten, jeugdspelers en hopelijk dus ook een verdediger die de wedstrijd op slot kan gooien. Een flankspeler zou nog wel welkom zijn.
0 0
ram
Ik zie het niet zo rooskleurig hoor... De basiself staat helemaal niet want dat was vorig jaar gewoon zwaar ondermaats. En nu loopt het, voor zover je dat nu kunt beoordelen, zeker niet beter.

Dramatisch in Europa en eigenlijk ook te zwak voor de zeer zwakke Eredivisie. De lat moet gewoon veel hoger om de dramatische vrije val van Ajax te stoppen.
0 0
Jan Doedel
Je bedoelt een Ziyechje?
0 -2
Michael25
Die Lerby is er wel als de kippen bij geweest om Cassierra aan zich te binden.
6 0
Jan Doedel
Hopelijk omdat ie een topper in m ziet ;)
3 0
Fredschuit1
Beter Lerby, dan die dikke pizza bakker. Deze kijkt veel meer naar ontwikkelingen van talenten.
6 -1
Michael25
Ik hou mijn hart vast, Tete heeft nog steeds niet verlengt...
0 0