'Hij heeft bijzondere kwaliteiten op voetbalgebied'

SJvanveen, 08-07-2016 om 10:52, 15767 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Kenneth Perez denkt dat, ondanks het vertrek van Lucas Andersen bij Ajax, de Deen nog steeds de top kan bereiken. Dan moet de vleugelspelers annex middenvelder echter wel wat aan z'n karakter gaan doen.

'Het is niet te voorspellen', spreekt Perez tegenover Ajax Showtime over een mogelijk succesvolle toekomst voor Andersen. 'Over vijf jaar kan hij zomaar voetballen bij de top in Europa en dan heb je (Ajax red.) een grote fout gemaakt.'

Als Andersen blijft zoals hij nu is, ziet de voormalig speler van Ajax en PSV de jonge Deen niet de top halen. 'Je moet hardheid hebben in het voetballen. Zeker in de top van het voetbal. Ajax is de top van Nederland, niet van Europa, maar je moet geloof hebben in jezelf. Dat had hij niet in overvloed.'

Dat gebrek aan vertrouwen in zichzelf, zorgde ervoor dat Andersen, ondanks zijn enorme talent, niet slaagde bij Ajax. Perez: 'Twee seizoenen geleden kreeg hij natuurlijk de kans. Toen kreeg hij wedstrijden om te laten zien wat hij waard was. Toen heeft hij het echter niet laten zien. Hij is verhuurd geweest aan Willem II en daar hebben ze blijkbaar ondervonden dat hij niet goed genoeg was voor Ajax 1.'

Nu rest een nieuw begin voor Andersen bij Grashoppers in Zwitserland. Daar moet de jeugdinternational van Denemarken zijn kwaliteiten tonen. 'Hij heeft zeker kwaliteit op voetbalgebied. Hele bijzondere kwaliteiten. Het is niet dat als je niet bij Ajax slaagt, je geen mooie carrière kan hebben. Helemaal niet', geeft Perez z'n collega-Deen hoop.

Markus Bay en Kasper Dolberg
Door het vertrek van Andersen, Viktor Fischer en Nicolai Boilesen, blijven er nog drie Denen over in Amsterdam. Markus Bay verlengde onlangs z'n contract met twee jaar tot medio 2018 en wacht belangrijke jaren in Jong Ajax, Kasper Dolberg ligt nog vast tot medio 2021 en mag zich laten zien bij het eerste elftal. Verder is er alleen nog Lasse Schöne.

Perez geeft aan dat het voor met name Bay alle kanten op kan. 'Dolberg heb ik nog nooit zien voetballen, dus daar heb ik geen oordeel over. Markus Bay gaat bij Jong Ajax spelen. Ik denk dat hij ook een geval is van: of binnen jaar in Ajax 1, of op weg naar een andere club. We zullen het zien in de toekomst.'

Sjors van Veen (Twitter: @SjorsvanVeen) | email: sjorsvanveen@live.nl 

Heb je de nieuwe warming-up shirts van Ajax al gezien?

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Barric
Wat versta je onder karakter? Dit is niet een type jongen die met zijn ellebogen werkt of een grote muil heeft. Maar het is aan de trainer om zijn voetbal kwaliteiten te onderkennen en hem vertrouwen te schenken. Helaas gooit Ajax een briljant weg!! Dit type spelers moet je juist op deze leeftijd vertrouwen geven!!
0 -1
Vincentajax
Mastour opeens naar PEC Zwolle, doen ze aardig. Komt natuurlijk door Raiola
0 0
OntlastendeMiddenvelder
Het heeft ook niet geholpen, de 'steun' van veel commenters hier. Wel meer jonge mensen die op een cruciaal punt in hun carrière staan zouden daar moeite mee hebben gehad.
4 0
Simon1
Dus als Ajax hem laat gaan als blijkt dat hij (op dit moment) te kort komt, maar hij wordt later beter, heeft Ajax een fout gemaakt? o_O Wat is die Perez toch weer een lul de behanger eerste klas. Hoe groot is de kans dat hij het wel gaat halen en wellicht is het voor de carrière van de persoon wellicht juist goed dat hij weg moet bij Ajax. Het kan hem wellicht die inzicht geven om toch de top te behalen. Maar lekker blijven volhouden dat Ajax fouten heeft gemaakt Perez. Als voetballer was je al geen topper, maar als analist ben je nog erger!
0 -3
insectenverdelg
Yup en als Ajax m wel houdt maar hij maakt t niet waar dan doet Ajax t ook fout en maken ze die jongen z'n carrière kapot. Net als er gezegd werd met Fischer. Dit is gewoon logisch. Holiday heeft z'n kansen gehad en niet gepakt. nu gaan Nouri en Frenkie een kans krijgen. Enige sar je echt ter discussie kan stellen is of Ajax deze jongen optimaal heeft beleid in zijn periode bij Ajax of dat er meer uit te halen was.
0 0
Cruyffie
Eeuwig zonde. Extreem fragiel qua mentaliteit, maar ook extreem begaafd qua techniek en souplesse.

Daar had een club als Ajax toch meer mee kunnen, en moeten, doen. Meer geduld bijvoorbeeld, en meer aandacht, voor dit soort bijzondere talenten.
3 0
JanTa
Misschien is Andersen voetbaltechnisch gezien nog wel groter talent dan Eriksen maar mentaal heeft hij niet de hardheid om door te kunnen breken. Jammer want ik was een groot fan van hem.
1 0
Mace0107
Is Schone geen Deen meer?
6 0
Toekomst1900
Haha, hij heeft wel eens gezegd dat hij zichzelf eigenlijk Nederlander voelt. Heeft geen Deense tv, Nederlandse vrouw enzo.. Maar idd vergeten denk ik?
0 0
UltimateKaos
Je was me voor..
0 0
Mokum_32
Exact mijn gedachte
0 0
depantalon
Helemaal mee eens.
0 -1