Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Keizer: 'Bij opleiden hoort ook winnen'

BartVeenstra, 18-06-2016 om 16:35, 4430 views, NH Sportcafé |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voordat Marcel Keizer aankomende maandag van start gaat als nieuwe trainer van Jong Ajax sprak de oefenmeester met Jaap Stam, voormalig trainer van het beloftenelftal van de Amsterdamse club. Dat vertelde de oud-trainer van SC Cambuur tijdens het radioprogramma NH Sportcafé.

'Je moet flexibel zijn bij Jong Ajax. Je weet dat je steeds andere spelers krijgt, maar of je er nou tien op de training hebt of achttien, de nadruk ligt bij mij op het beter maken van de spelers', aldus Keizer na zijn gesprek met Stam.

Uiteraard beseft de nieuwbakken trainer als geen ander dat winnen een onderdeel is van opleiden. Zeker bij een club als Ajax. 'Bij opleiden hoort ook winnen, ook in de Jupiler League. Je weet dat die jonge jongens allemaal in het eerste willen spelen, maar ze moeten het eerst in Jong Ajax laten zien.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Wat mot je?
Wauwwwww dat is een stevige uitspraak van een sukkel trainer die niet eens Cambuur in de Eredivisie kan houden.....weer een kat in de zak!

Lekker hoor voor teleurgestelde spelers die naar Jong Ajax afzakken om met ene Keizer te moeten werken....wie is hier nu weer verantwoordelijk voor??? Had een type als Alex Pastoor of Jurgen Streppel willen zien! Past in de lijn van Peter Bosz. De meeste vergissen zich in Alex Pastoor maar is dat een trainer die spelers beter maakt...
0 0
Pettersson1963
Eindelijk een coach die begrijpt dat winnen ook bij opleiden hoort. Dat slappe gelul van Jonk was tenenkrommend.
3 -4
ajaxinho
Je kan een coach van Jong Ajax niet vergelijken met het hoofd van de gehele jeugdopleiding.
0 -1
insectenverdelg
Je hebt Jonk dan nooit goed begrepen. Wonnen was belangrijk. Alleen niet het doel opzich van opleiden.Maaar dat jij teksten op je eigen manier interpreteert zoals t jou uitkomt. Dat wisten we al.
6 -2
geDaante
En zo is het. Niet meer op reageren, deze man praat alles wat de Van Gaal kliek, inclusief mensen als Coronel en Henrichs altijd goed, kunnen niks fout doen, en alles dat ook maar een beetje met Cruijff te maken heeft, is fout. Totaal niet objectief, pure rancune en sympathie/antipathie. Volgens mij is het ook echt Arno Vermeulen, gezien de tijdstippen waarop hij post, altijd rond 1/2 uur 's nachts, dan zal hij thuiskomen van de NOS.

Het gaat allemaal om weerstand, daar worden spelers beter van. Voorheen werden spelertjes ook gescout op geboortemaand, zodat ze in hun leeftijdsklasse relatief oud en dus fysiek verder waren, puur om wedstrijden in de jeugd als team te winnen. Gaat natuurlijk helemaal nergens over, echt zo belachelijk inzichtloos. Naarmate ze fysiek werden ingehaald, bleef er weinig tot niks van over.

Met twee vingers in de neus winnen omdat alles in je jeugd gericht is op winnen, wat erg ten koste gaat van het individuele talent, brengt ook helemaal niet meer winnaarsmentaliteit natuurlijk, men hoeft er niet veel moeite voor te doen. Weten dat je er je best voor moet doen, draagt veel meer bij, lijkt me logisch.

Onder Jonk werd er met plezier en passie gespeeld, zoveel mogelijk scoren, doordrukken bij een voorsprong, bij een achterstand zo snel mogelijk terug zien te komen. En dat alles met heerlijk aanvallend combinatiespel.
0 -1
Pettersson1963
geDaante, normaal gesproken ben ik Pettersson1963 maar in de nacht ben in Arno Vermeulen na mijn werk bij de NPO. Jij lult al net zo slap als Jonk. Winnen lijkt mij een essentieel onderdeel van de jeugdopleiding. Van Gaal had dit door. Roy was het eerste slachtoffer van Van Gaal en werd vervangen door de jeugdspeler Davids. De meer getalenteerde Roy werd ingehaald door de fysieke speler Davids en Davids had wel de mentaliteit van een winnaar,
0 -1
mistermiyagi
Ik vind de ontwikkeling van Jong Ajax in de Jupiler league geweldig, Tête (leek geen topper te worden) Bazoer (een aardig groot talent) El Ghazi (ook niet het grootste Talent)

De Jupiler league heeft de talenten tot mannen gemaakt, het talent komt tot wasdom.

Wereldtalenten ala Nouri, Cerny en in mindere mate vd Beek die uitblinkt in alles goed te kunnen, niks uitmuntend.
Zie ik deze jongens grote stappen zetten dit seizoen bij Jong Ajax en voor een deel bij Ajax 1.
2 0
MatthijsDeLigt
Vooral El Ghazi was heel goed in Jong Ajax....
0 -1
ajaxinho
El Ghazi en Kishna hebben maar 1 of 2 wedstrijden in Jong Ajax gespeeld.

Daarmee onderstreep je alleen maar de mening van mistermiyagi.
0 -1
trodat4030
Volgens mij is winnen niet een doel, maar een gevolg. Want als je gewoon goed voetbalt, win je 7 vd 10 wedstrijden, speel je er 2 gelijk en de laatste kun je alsnog verliezen. Maar ook daar kun je weer leer uit trekken en heb je misschien wel meer aan dan winnen, maar niks leren..

Verder moet het om de lange termijn draaien en niet om de korte termijn. Dus geen Bakker als je een fitte Nouri hebt, geen Dankerlui als je Owusu, Lartey of Zeefuik hebt, geen Clement op CVM, want dat is ie niet, als je kan beschikken over een Eiting of een Acolatse als je Dekker hebt. Pas als de beoogde Ajax 1 speler in de dop niet beschikbaar is, dan pas overschakelen naar de volgende die uiteindelijk Utrecht (voorbeeld) als top heeft.. Bied eerst de beoogde Ajax 1 spelers de kans om fouten te maken en er van te leren. Daar heb je op de lange termijn meer aan.

Kortom, hoe hoog men op de ranglijst eindigd is van geen belang (als je maar niet degradeert), zolang de spelers die uiteindelijk het gezicht van Ajax 1 (kunnen) gaan vormen zich maar optimaal ontwikkelen.
1 -2
insectenverdelg
Winnen is in 90 minuten spelen ten allen tijden het doel voor de spelers. Dat is namelijk voetbal. Alleen moten spelers dat wel is proberen in een hoger elftal of op een andere positie dan hun sterkste om een betere voetballer te worden. En dat dient de trainer en opleidingen in het oog te houden en de spelers te accepteren.
0 0
4xbestevaneurop
Cruijff zei altijd dat de meeste jeugdtrainers alleen voor hun eigen eer gaan en hogerop willen en dus daarom willen ze maar 1 ding: Winnen en kampioen worden. Op zich logisch, maar het gaat om de ontwikkeling van de spelers. Kan je als jeugdteam met 2 vingers in je neus kampioen worden en is er geen weerstand, dan beperkt dat de ontwikkeling. Met meer weerstand leren ze meer en door bijvoorbeeld spelers mee laten doen in een hoger elftal worden ze sneller wijs.
Maar als jij als trainer alleen maar kampioen wil worden, ga je dan risico's nemen door bijvoorbeeld een speler op te stellen die nog niet de beste is, maar in potentie heel goed kan worden. Laat je hem dan vlieguren maken of stel je altijd de beste op dat moment op omdat je altijd alles wil winnen.
Ga ervan uit dat de meeste spelers altijd willen winnen, ik weet niet of je daar een trainer bij nodig hebt die je dat kan leren. Het zit in je of niet.
Vroeger als we tot de 10 speelden op straat of op een veldje en ik stond 8-3 voor dan ging ik met opzet risico's nemen en het extra mooi doen om het spannender te maken en leuker voor de tegenstander, en ik wilde niet dat het potje voorbij was natuurlijk. Maar uiteindelijk wilde ik wel koste wat het kost winnen,al was het met 28-26
Als Ajax iemand haalt met europese ervaring van een paar jaar dan hebben de talenten ook iemand om van te leren. Ik vond poulsen een winnaar en hij bracht het ook over, speelde in engeland,spanje,italie en duitsland. Zo iemand moet je hebben.
0 0
flasher93
Het individueel ontwikkelen om kans te maken in het eerste staat natuurlijk op nummer één! Elk jaar stromen er 2-3 spelers door, het is aan de trainer van Jong Ajax om er voor te zorgen dat meerdere spelers te stap kunnen maken. Hij moet idd Flexibel zijn, dat beeld heeft hij goed. Iets wat Jaap Stam niet beviel. Hopelijk weet hij waar hij instapt en weet hij de spelers en het spel van Jong Ajax goed te laten ontwikkelen.
1 0
Ardiles
Bij opleiden hoort inderdaad dat je zorgt dat de spelers er alles aan doen om te winnen. Maar als opleider maak je soms keuzes die slecht kunnen uitpakken voor de prestaties op korte termijn. Maar goed zijn op de lange termijn. De spelers moeten willen winnen, de coach stimuleert ze daarin, maar heeft zelf een ander hoofddoel.
0 0
insectenverdelg
Amen. De 11 spelers die t veld in gaan moeten alles doen om in de positie waar ze spelen gezamenlijk zien te winnen. Keizer echter heeft maar 1 doel en dat is zoveel mogelijk spelers op een zo hoog mogelijk niveau af te leveren bij Ajax 1. als jij spelers nodig hebt die t nooit gaan halen maar wel zorgen dat de grootste talenten beter afgeleverd worden moet je ze ook opstellen in JA. maar t winnen opzich is alleen in Ajax 1 een doel. Elk ander elftal staat in principe in dienst van dit doel in Ajax 1. wat niet be tent dat winst in de 90 minuten dat je speelt niet belangrijk is. in tegendeel. Maar wel met uiteindelijk doel om Ajax 1 sterker te maken.
0 0