'Zorgen dat ik beter word dan de rest'

BVeenstra, 14-04-2016 om 15:30, 5192 views, Ajax Life |

Het Ajax Jaarboek 2018/2019 is uit! Bestel hem nu!

Frenkie de Jong, middenvelder van Jong Ajax, heeft in gesprek met Ajax Life verteld dat hij nog altijd blij is met zijn overgang naar Ajax. Waar hij in de eerste seizoenshelft nog bankzitter was bij Willem II, is hij na de winterstop basisspeler van het beloftenelftal van de Amsterdamse club. 'Ik ben echt goed opgevangen. Ik ben echt blij dat ik hier ben', vertelt hij.

Op de plek van De Jong is met Davy Klaassen, Riechedly Bazoer, Nemanja Gudelj, Donny van de Beek, Thulani Serero, en Daley Sinkgraven veel concurrentie. Bovendien keert Lucas Andersen komende zomer terug van een verhuurperiode en speelt ook zijn huidig teamgenoot Abdelhak Nouri op het middenveld. 'Bij een topclub is er altijd concurrentie. Ik moet van mijn eigen kwaliteit uitgaan. Ik zeg niet dat ik beter ben, maar ik moet wel zorgen dat ik beter word dan de rest.'

Desondanks blijft de middenvelder uit Arkel geduldig wachten op zijn kans in het eerste van Ajax. 'Voetballers hebben het vaak over een stappenplan. Alsof je kunt zeggen: na een aantal maanden bij Jong Ajax ben je klaar voor Ajax 1. Zo werkt het niet', klinkt hij realistisch. 'Ik moet mijn best doen. Als ik het goed doe, krijg ik echt wel die kans bij het eerste elftal. Daar staat Ajax om bekend. Daarom heb ik ook voor deze club gekozen, en bijvoorbeeld niet voor PSV. Ik ben hongerig, maar ook geduldig.'

Lees meer over Frenkie de Jong in onze nieuwe rubriek 'Het Verhaal Achter' van dinsdag 5 april, met prachtige anekdotes en het levensverhaal van deze Ajacied.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
amsterajax14
Ik krijg nou waarschijnlijk ruzie met iedereen, maar ik zou over een paar jaar 442 spelen. eiting op 6, nouri links, vd beek rechts en frenkie op 10. Alleen voorin wordt het dan druk met milik, El Ghazi, Cerny, en Muric. Maar dan ben je veel minder afhankelijk van buitenspelers die wel of niet in vorm zijn.
0 -3
Ellende
Vind ik als balbezittende partij nooit zo aantrekkelijk. Je krijgt dan backs of middenvelder op de vleugels die geen leuke actie kunnen maken.
0 0
Ellende
Ik vind het erg belangrijk om in de jeugd met vleugels te spelen. Het is erg belangrijk dat je spelers hebt die in de jeugd leren om een mannetje te passeren. Het is leuk om 4-4-2 te spelen. Dit gaat alleen volgens mij ten koste van de creativiteit en de attractieve spelers die AJAX altijd heeft gehad.
Buiten het feit dat wanneer je op de helft van de tegenstander speelt je het veld groot moet maken wat aanvallend met 4-3-3 een stuk gemakkelijker is.
0 0
JesusZoonVanGod
Tjah, in een 4-4-2 ben je dan weer veel afhankelijker van de vorm van de middenvelders...
0 0
JesusZoonVanGod
Hopen dat hij aankomend seizoen mag gaan aanhaken bij het 1e elftal. Deze jongen heeft een fantastische bal beheersing, goed overzicht en een heel goede dribbel in huis. We moeten natuurlijk nooit te vroeg juichen, maar ik zie hem wel vaste waarde worden.
0 0
Yev Nehuda
Supporters zijn soms net Beliebers.
1 -1
Dragon36
Zou ook geen verkeerde spits zijn
1 -6
BDW
Verlaat dit forum en kom nooit meer terug.
0 0
Mace0107
Doe is normaal.
0 -3
Mace0107
We hebben ook Lerin Duarte nog onder contract staan :)
0 0
eros
Frankie heeft mij echt verbaasd.
Wordt echt een mooi middenveld,... vdBeek, de Jong en Nouri
Andersen en Sinkgraven er nog bij.

Laat Klaasen, Gudlj en Bazoer nog een jaar of 2 blijven en deze 5 kunnen geruisloos doorschuiven.
Voor het middenveld hebben we geen aankopen nodig de komende jaren,... al mag een Nigel de Jong en Sneijder natuurlijk altijd aansluiten.

Duarte en Serero verkopen.
2 0
godenzonensuper
Belachelijk veel middenvelders haha.
Misschien dat Serero vertrekt maar dat is ook maar afwachten.
0 0
Ajax412
Hij scoort bonuspunten met die laatste zin Hahaha! En ik vond hem al zo'n goeie kerel ;)!
1 0
JohnDylan
De Jong is momenteel geweldig in vorm en wordt hier enorm gehypt. Alleen zal ook hij met een dip te maken krijgen en hopelijk wordt hij dan niet direct weer afgeschreven. Iemand als Sinkgraven liet bij Heerenveen ook zien geweldig te kunnen voetballen maar wordt nu door veel mensen helemaal afgeschreven.

Ik denk niet dat De Jong meer of minder talent heeft dan Sinkgraven maar momenteel is hij gewoon geweldig in vorm. De Boer moet ook meer kijken naar de vorm van spelers en nu bijvoorbeeld De Jong in de wedstrijdselectie opnemen en Sinkgraven wedstrijdritme in de Jupiler League laten opdoen.
1 -1
grapje
Sinkgraven is gewoon een Mickey Sulejmani twee, op basis van een half seizoentje gehaald. Het is gewoon triest dat Sinkgraven werd aangeschaft zeker aangezien de jeugd genoeg middenvelders heeft van zijn leeftijd met minstens evengrote potentie.
3 -1
Lekiam
Het verschil is dat Sinkgraven als dure nieuwe basisspeler werd gehaald en nu teleurgesteld is omdat ie stapje terug moet.
De Jong is als toekomstig speler voor het eerste gehaald en begint nu in de basis van JA en ziet dit al als een vooruitgang vergeleken met banken bij willem2. En wil vechten voor een plaatsje bij het eerste.

Sinkgraven is teleurgesteld en dit is duidelijk te zien, de Jong zit nu goed in zijn vel. Sinkgaven moet dit heel snel zien om te draaien anders komt het niet meer goed met hem, want dan speelt ie nergens meer niet bij AJAX1 en niet bij JA.
6 0
Voetbaldier
lekker steekje naar psv
3 0
3sterren
En volgend jaar lekker steekpasje tegen PSV...
3 0