Bergsma: 'Voor mij kroon op het werk'

BVeenstra, 06-04-2016 om 11:15, 2433 views, Ajax.nl |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Ajax-verdediger Leon Bergsma tekende dinsdag een tweejarig contract en tegenover Ajax.nl laat de mandekker weten enorm blij te zijn met zijn eerste verbintenis. 'Het is fantastisch dat je na elf jaar in de jeugdopleiding een kroon op je werk kan zetten', vertelt hij tegenover de officiële kanalen van de Amsterdamse club.

'Ik had het niet verwacht. Ik begon dit seizoen in de A2 en had niet het idee dat Ajax vertrouwen in mij had. Maar ik heb mezelf in het team geknokt en dan is dit een uiterste beloning', vervolgt hij. 'Als je hier binnenkomt in de F1 denk je er nog niet veel aan. Maar als je steeds verder komt en altijd in de hoogste elftallen speelt, wil je uiteindelijk de kroon op je werk zetten.'

Dit seizoen kwam Bergsma tegen PSV in de A1 te staan en sinds de 2-1 overwinning is hij niet meer uit het team geweest. 'Ik sta vaak in het centrum met Matthijs (De Ligt, red.) en heb inderdaad een goed seizoen gedraaid. De Youth League was een fantastisch podium. Dan speel je wedstrijden in Moskou, thuis tegen Sevilla en op bezoek bij Lyon. Dat ik tegen Lyon scoorde was een hoogtepunt natuurlijk', vertelt de verdediger, die volgend jaar in Jong Ajax begint. 'Dat is een ander level. Er worden dan andere dingen gevraagd, vooral strijd. Het zal een moeilijk jaar worden, maar het is wel heel goed voor mij. De droom is om zo snel mogelijk in de ArenA te komen, maar dat is aan mezelf. Als ik me laat zien, moeten ze niet meer om mij heen kunnen.'

Ook zijn zaakwaarnemer Peter R. de Vries reageert via Twitter blij te zijn met het contract dat zijn cliënt bij Ajax heeft weten af te dwingen. Bekijk zijn tweet hieronder.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
JoostEmpty
Wel logisch dat hij een contract voor twee jaar krijgt. Het is geen toptalent, dus langer zou ik niet hebben gedaan, maar hij is wel goed genoeg om mee te draaien in Jong en daar eventueel zijn kans te pakken.
1 0
chrisjuhhh
kijk enkel maar naar stam toen hij nog in opkomst was .
geen super voetballer , maar door hard werken en juiste instelling werd hij europees top
0 0
chrisjuhhh
deze jongen verdien het en had ook een plek moeten hebben tegen chelsea de grote fout van vink !
gek genoeg is het een degelijke verdediger waar je op kan bouwen en betrouwbaar is achterin .
ik zie potentie in hem als verdediger jaaa lezen jullie nu eens goed "verdediger "
1 0
Schmitz11
Helemaal mee eens, hij stond zo steady die wedstrijden ervoor.. Zeer zwak van Vink... Ik volg deze jongen al jaren en jaren (broertje van me gabber en zoon van me jeugdtrainer dus je snapt het wel). Maar dit seizoen dachten ze nog dat gaat hem niet worden, Sidoel kreeg een contract en stond boven hem in de pikorde. Heel pijnlijk voor Sidoel met zn scheenbreuk, maar Bergsma heeft het zo goed opgepakt. De een zn dood is de ander zn brood... Als je echt keihard ervoor werkt dan en dat heeft ie gedaan.
1 0