Talent Nouri houdt zich niet bezig met geld

BartVeenstra, 30-03-2016 om 13:35, 12572 views, Voetbal International |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

In gesprek met Voetbal International heeft Ajax-middenvelder Abdelhak 'Appie' Nouri verklaard niet met geld bezig te zijn. Onlangs kwam het contract van het talent in het nieuws, in welke stond dat hij bijvoorbeeld in zijn eerste contractjaar een kwart miljoen euro op kon strijken. 'Ik had het zelf niet gelezen, mij maakt het ook niet uit. Het geld gaat via de rekening van mijn ouders. Zij kunnen wat schulden aflossen. De rest blijft staan. Ik neem zo nu en dan een klein bedragje op', vertelt Nouri er nu zelf over.

Dat hij nu veel geld verdient bij Ajax betekent niet dat hij al op zichzelf is gaan wonen. 'Nee, ik woon nog steeds in Geuzenveld met mijn vier zussen en twee broers. Het geld is mooi, maar ik zou liever debuteren en een vaste waarde worden bij Ajax', blijft hij bescheiden. 'Mijnheer De Boer heeft me verteld waaraan ik moet werken. Dat gaat vooral over meeverdedigen. Als dat goed genoeg is, krijg ik mijn kans. Ik moet geduldig zijn. Dat ben ik. Nu maken mijn vrienden soms grappen over dat geld. Maar vorig jaar kreeg ik bijna niks en tekende ik ook. Ik wil in mijn stad voor mijn club spelen. De wijk leeft mee, mijn vrienden gaan naar al mijn wedstrijden.'

De wijk waarin Nouri woont, Geuzenveld, komt geregeld slecht in het nieuws. 'Er wordt altijd veel geschreven over West en Geuzenveld, maar ik kan je zeggen dat de vrienden die ik heb, juist altijd wegblijven van rotzooi. Nooit ellende. Daar heeft het pleintje veel mee te maken. Natuurlijk trainde ik al vanaf mijn zevende bij Ajax, Maar ik woonde hier. Misschien is het voor veel mensen moeilijk te begrijpen', aldus de middenvelder, die verder erg blij is met de vele voetbalpleintjes in de wijken op welke hij veel jeugdige voetballers ziet spelen. 'Altijd. Veel jongens doen dat liever dan bij een club. Je kunt lekker de hele dag voetballen. Alles mag en niets moet. Ik ben Nigel de Jong al dankbaar voor ons pleintje, maar op die van Cruijff ligt kunstgras, die zijn nog beter. Daar komen ook steeds meer goede voetballers vandaan.'

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mcjc
Door deze uitspraken van de Boer gaat hij zich nu te veel op andere zaken richten wat ten koste gaat van de dingen waar hij juist wel goed in is. Vele zijn onder Frank al verdwaald in hun kwaliteiten. Serero was ooit een behendige dribbelaar.
4 0
ambtenaar
Zonder enig rendement......
0 0
chrisjuhhh
maar geen nouri
0 0
JanTa
Veruit het grootste talent van NL waar we heel zuinig op moeten zijn.
2 0
chrisjuhhh
europa
1 -1
Duif63
Zuinig zijn is prima, maar het moet geen pamperen worden. Daar is nog niemand beter van geworden.
0 0
Joseph
Ik hoop dat hij, ondanks dat hij nu niet in zijn beste fase zit, door blijft gaan en vooral dat hij door blijft gaan met het baasje zijn. Iemand die de lijnen durft uit te zetten, iemand die andere mensen aanspreekt, het is denk ik wat we het meeste missen. Nouri die bijvoorbeeld Frank tegenspreekt op verdedigende keuzes, zou werkelijk het verschil kunnen maken.
0 0
Marcao
Ik vind het een mooi ventje, een echte Ajacied. Daar gaan we nog heel veel plezier aan beleven. En voor alle haters: de beste voetballers zijn altijd klein/slank/slim. Die moeten het hebben van inzicht en techniek. Dat is Ajax!
3 0
La Bomba
Heb hem gisteren zien spelen tegen Polen O19 en dat viel niet mee.
Kwam zelfs daar fysiek tekort .
Snap niet waarom Frenkie de Jong niet speelde die is fysiek zo wie zo verder.
2 -4
NouriVandeBeek
Gisteren speelde niemand goed bij Nederland en verloor iedereen veel duels. Alleen Bergwijn haalde een voldoende. Bovendien is een Polen onder 19 fysiek gezien niet heel veel zwakker als dan een Eredivisie ploeg
0 0
J00DT0TMIJND00D
Bergwijn maakt echt de grootste stappen van alle spelers in de U19, zou volgend seizoen gewoon zomaar basisspeler van PSV kunnen worden.
0 0
Ajacied1989
Het gaat om hoe goed je kan voetballen, niet om hoe veel je kan gewichtheffen.
7 -1
daniajax1
Klopt, maar Nouri steekt er de laatste tijd niet echt bovenuit. Vind Frenkie meer overtuigen in JA. Als hij speelt dan speelt het elftal (en ook Nouri) meteen beter. Dat verschil is voelbaar. Bij Nouri is dat (nog niet) het geval. Komt vanzelf, niet iedereen is er a la Bazoer op z'n 18e al klaar voor. Volgend seizoen lekker debuteren, af en toe meedoen met 1 en veel minuten maken in Jong Ajax. Daarna kijken we wel weer verder. Daarnaast is het helemaal niet zo nadelig als de talenten van Ajax wat later debuteren en een basisplaats veroveren. Hoe later dit gebeurt, hoe later ze waarschijnlijk weggaan. Het is alleen de kunst om die jongens tot die tijd te motiveren en scherp te houden.
Zelfde verhaal met Van de Beek. Als Klaassen en Bazoer blijven (heb goede hoop) dan zal Van de Beek gewoon wissel zijn. Is voor die jongen misschien niet leuk, en eigenlijk moet hij wekelijks minuten maken, maar voor het niveau van Ajax en kansen in Europa wel noodzakelijk. We willen doorgroeien naar een hoger niveau en iets betekenen in Europa. Dan kunnen we niet ieder jaar allemaal talentjes erin gooien. Dan moet je jongens als Klaassen langer behouden, wat voor een minder snelle doorstroom zal zorgen. En dat kan soms wat scheuren met het 'bij Ajax krijg je als jonkie veel en snel kansen', maar willen we blijven kutten op dit niveau of eindelijk eens doorgroeien.
3 -1
Chesterson93
Hehe, finally! Lekker gezegd.
1 -1
chrisjuhhh
de opstelling ?? de trainer ??
0 0
HeinJan
Sinds de winterstop is Appie echt on fire. Kan me niet voorstellen dat hij dit jaar niet z'n debuut gaat maken.
5 -4
J00DT0TMIJND00D
Waar die 4 minnetjes vandaan komen is mij een raadsel, 100% mee eens!
0 0
willieovertoom
Ik vind dat het tijd begint te worden voor een debuut. Gedemotiveerde jongens die niets toevoegen (Sinkgraven, Fischer en Serero) lopen hem gewoon in de weg. Veel zullen dat niet met me eens zijn, maar ik zie dat echt als wanbeleid.

Cruijff had 'm er al ingegooid, en hij zou nog functioneren ook.
5 -9
Wimmel
Wat een onzin, die gasten lopen hun benen onder hun lijf vandaan. We willen allemaal Nouri graag zien debuteren maar ga geen onzin over anderen lopen verkopen die ziel en zaligheid geven voor Ajax.

Gedemotiveerd? Dan heb je het over een baklap als Boilessen.
1 -4
bigdamn
wat een kut opmerking man, als er 3 mensen gemotiveerd zijn, zijn het Viktor, Thulani en Daley wel. Met name is Sinkgraven is echt wel een hele goeie speler.
6 -6
HeinJan
Ben het wel met je eens. De Boer doet nu een beetje wat Jol met Eriksen deed. Laat De Boer dezelfde ballen tonen als toen hij het destijds overnam en Eriksen direct een vaste basisspeler werd.
Het niet meenemen of laten spelen van Fischer, Sinkgraven of Serero is misschien kapitaalvernietiging, maar als je wel bereid bent om 10mln voor een directe versterking neer te leggen, waarom dan niet accepteren dat je die 3 niet meer voor mooie bedragen gaat verkopen en inzetten op Nouri?
3 -4
daniajax1
Tja het middenveld staat wel vast momenteel: Klaassen, Bazoer en Gudelj. In deze titelstrijd zou ik Nouri er echt niet zomaar inzetten. VdBeek en Sinkgraven zullen er nog eerder inkomen. Nouri moet volgend seizoen zijn debuut maken en vanaf seizoen 2017-2018 proberen een basisplaats te bemachtigen.

Ik heb goede hoop dat zowel Klaassen als Bazoer blijven. Dit betekend wel dat VdBeek, Sinkgraven, Nouri, De Jong voorlopig nog niet echt in het stuk zullen voorkomen. Invallers. En ik moet eerlijk zeggen dat de Jong bij Jong Ajax meer indruk op mij heeft gemaakt dan Nouri. Nouri laat bij de A1, JA, en Nederlands elftal nog niet echt zien dat hij er klaar voor is en zoveel beter dan zijn leeftijdsgenoten.
1 -3
A Cohen
Nouri zsm laten debuteren in Ajax-1 svp Frank.
Dat verdient hij.
2 -2
Wimmel
Mee eens, maar eerst de titel binnenhalen.
0 0
AFCA0492
en wat ik al dacht toen ik dit artikel las. kijk eens verder dan je neus lang is, meeverdedigen moet je gewoon doen. vooral als middevelder of wil je dat nouri dalijk in het eerste 10x per wedstrijd zijn man uit zijn rug laat lopen. als je ooit nog wat wilt betekenen in europa zal je toch echt goed moeten verdedigen en niet alleen aan het aanvallende denken.
3 -4
Koenniiee
Die samenvatting van OnsOranje op YouTube van afgelopen wedstrijd (of die van daarvoor, weet tegenstander zo niet) was weer genieten met Nouri. Ook tegen Jong PSV stond hij weer heerlijk te voetballen. Ik hoop van harte dat Nouri onder een trainer gaat voetballen waarbij alles eruit komt wat hij kan. Of dat nou onder Frank is of een andere trainer..
2 0
mcjc
Een stelling van Johan Cruijff is dat je een speler moet laten waar hij goed in is. Daar kan Frank iets van leren.
6 -7
Ron403
Mijn god, meeverdedigen..... Laat hem lekker vrij spelen Frankie! Wel een topinstelling zo te lezen, heeft alles in zich om een publiekslieveling te worden!
4 -2
Wimmel
Lekker voorspelbare reactie.

Als spelers niet willen meeverdedigen dan komen ze nooit aan de bak, is nu eenmaal een facet van het moderne voetbal.
2 -2
Ron403
Tuurlijk, maar dit lijkt me geen speler waarbij de nadruk op meeverdedigen moet liggen ;)
0 0
Wimmel
We hebben het niet op nadruk op meeverdedigen maar op gewoon meeverdedigen. Nouri zal nooit de man zijn welke de hele tijd achter zijn man aan hoeft te rennen, maar iets meer druk zetten dan hij nu doet mag best.
1 -1
RusselWestbrook
Tsja, zal ie bij de echte top ook moeten. Kan ie beter op jonge leeftijd leren.

Sommige mensen doen echt alsof een bierteam is, voor de lol.
3 -2
Kupke
Nee, logisch als je zo'n 300k verdient ( bron:football leaks)
2 0
RusselWestbrook
ja dit.
1 0