[Update III] Karlsson tekent bij Molde

NielsE, 26-11-2016 om 12:50, 22539 views, Sparta-rotterdam.nl, Instagram |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Ottar Magnus Karlsson moet Sparta Rotterdam al na een half weer verlaten. De IJslander werd in de winterstop gehuurd van Ajax, maar hij maakte onvoldoende indruk om een contract te verdienen. 

Karlsson kwam enkele keren in actie voor de beloften van Sparta, maar het eerste haalde hij niet. De spits kwam in 2013 naar Ajax en tekende daar voor drie jaar. Dat betekent dat de lange aanvaller komende zomer transfervrij is en op zoek kan naar een nieuwe club.

Update - 16.00 uur
Na Sparta Rotterdam hebben ook Willem II en PEC Zwolle duidelijkheid gegeven over de aflopende contracten binnen de selectie. Bij Willem II weet Lesly de Sa alleen nog niet waar hij aan toe is. De aanvaller is komende zomer transfervrij en Willem II kijkt nog of het de optie om hem over te nemen licht.

Bij PEC Zwolle mogen er maar liefst drie spelers vertrekken, die afgelopen zomer nog van Ajax overkwamen. Samet Bulut, Abdel Malek El Hasnaoui en Boban Lazic moeten weg. Lazic was overigens al langere tijd geen Ajacied meer.

Update II - 14.38 uur (5 april)
Ottar Magnus Karlsson keert na dit seizoen niet terug bij Ajax. De IJslander kreeg te horen dat hij geen contract krijgt bij Sparta en ook in Amsterdam wenst men geen gebruik meer te maken van zijn diensten. Martijn Visscher, journalist bij FOX Sports, meldt via Twitter dat Karlsson eventueel terug kan naar zijn oude club Vikingur Reykjavik in IJsland.

Update III - 12.46 uur (26 november)
Ottar Magnus Karlsson maakte zaterdagochtend via Instagram bekend dat hij een contract heeft getekend bij het Noorse Molde FK. De jonge spits werd eerder te licht bevonden door Ajax en Sparta Rotterdam. 'Een nieuw hoofdstuk', valt de jongeling te citeren.

 

Nýr kafli að byrja!?✍?️?⚪️

Een foto die is geplaatst door Óttar Magnús Karlsson (@ottarmagnus) op

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
EVH
Karlsson ..... dat is toch dat ventje met die propeller op zijn rug ..??
1 0
ProBono
10 doelpunten in 27 wedstrijden bij Vikingur (Transfermarkt.nl). Niet slecht, al is het de IJslandse competitie. Leuk dat hij weer een kans krijgt op een hoger niveau. Bij Ajax was hij eigenlijk nooit goed genoeg en ook bij Sparta stelde hij flink teleur. Hij is nog steeds maar 19.
0 0
oudzuid2
Karlsson, die was toen onderdeel van die jeugdspelers injectie van een jaar of drie geleden, toen ook Bazoer, Cerny en El-Ghazi gehaald werden. you win some, you lose some...
1 0
davidsglory
Waarom niet proberen bij Heerenveen of az? Die lui zijn altijd goed met scandinavianen :p
0 0
FlyingDutchMan
Met Bavianen?
3 0
Ajax meister
Als je als speler al niet bij sparta, willemII exelcior, pec of dat soort dergelijke clubs niet kan redden, dan kan je beter stoppen met prof voetbal en een echte baan zoeken.
0 0
Dwergje48
Want? Als je voetbal nou leuk vindt, waarom zou je daar dan niet je baan van maken, als is dat een (aantal) niveau(s) onder de top is?
0 0
Ajax meister
Ik weet niet precies wie dat was maar die speelde ook jupiler league en die verdiende onder de 1000 euro per maand. Daar kan je dus niet van leven. En stel je speelt tot je 35ste voetbal op minimum loon dan zal je daarna gewoon moeten werken. Je zal niet zo makkelijk meer aan een andere baan kan komen buiten het voetbal wereldje omdat je 0 ervaring heb op de arbeidsmarkt.
0 0
Joseph
Volgens mij zitten de Jupiler League spelers gemiddeld op een modaal salaris, sommige zitten daar dan dus boven, sommige daar onder. 1000 euro per maand zou best kunnen, maar dan stel je niet veel voor in de Jupiler league..
0 0
BDW
Dan stel je inderdaad niet veel voor want je kan als het slim aanpakt bij een 3e divisie club (als je veel wint) al gauw €1000,- per maand pakken.
0 0
Chesterson93
"Slim aanpakt"? Ik neem aan dat je bedoelt dat je een goede club vind én je presteert goed. Dan kan je lekker verdienen in de Derde Divisie.
0 0
wdka
Lijkt me dat je daar ook gewoon minstens het wettelijke miniumloon verdiend als je boven de 23 bent.
0 0
Ajax meister
Ze trainen hooguit 20 uur per week plus 2 uurtjes een wedstrijd spelen. Dan kom je uit op 922 euro. Dat is dus bijstands niveau. Daar kan je niet de rest van je leven op teren. En als je op je 35ste stopt met voetballen dan moet je proberen een normale baan te vinden. Dat ga je niet zo snel vinden aangezien je geen ervaring hebt.
0 0
Joseph
De jongens die op bijstandsniveau voetballen, zullen onderaan in de Jupiler league meedoen. Die trainen 3 a 4 keer per week, dus meer dan 10 uur maken die niet, ik vraag mij zelfs af of Ajax de 20 elke week haalt. Veel van die jongens hebben dus genoeg tijd om daarnaast te werken en zullen dat ook zeker doen.
Ideale hobby dus naast je werk.
0 0
flasher93
zonde dat el hasnaoui niet mag blijven, maakt toch wat minuten daar?
0 0
Mace0107
Geen van drie
0 0
SNTR
El Hassnaoui en Bulut waren niet verhuurd toch? Bulut had zelfs geeneens en contract
2 0
NightCrawler
Klopt. Geen sprake van huur maar transfervrij aangetrokken
0 0
Redrum
Gratisson
0 0
johnd
Telstar dan maar?
0 0
IvvDeRuyter88
"ijslandse spits"
0 0
Ajax_33
Ongelofelijk dat Ajax deze jongen ook heeft gekocht, bakt er helemaal niks van.
1 0
flasher93
Nooit bekend gestaan als een topper, maar goed. Je weet nooit hoe het uitpakt. Speelde wel gewoon zijn wedstrijden bij jeugdteams van Ijsland, al staat dat natuurlijk niet bekend om het hoge niveau
0 0
FlyingDutchMan
Plus schijnbaar toch niet geleerd van zijn fouten!
0 0
Chesterson93
Welke fouten?
0 0
FlyingDutchMan
Karlson riep dat hij bij Sparta fouten mocht maken, als hij er maar van leerde. Geen contract, dus niet geleerd :p
0 0
Mace0107
Maakt vrij weinig uit. Je. kan niet altijd raak zitten qua jeugdaakopen, en kosten in verhouding haast niets.
0 0