Foto ArenA in 2020 openbaar gemaakt

BartVeenstra, 17-03-2016 om 15:10, 29720 views, Amsterdam Arena |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

De Amsterdam ArenA heeft donderdagmiddag een foto naar buiten gebracht van hoe het stadion er in 2020 uit moet komen te zien. Het stadion zal in fases verbouwd gaan worden, waarmee een bedrag van vijftig miljoen euro gemoeid zou zijn.

Eerder gaf Henk Mankerink, directeur van de Amsterdam ArenA, al aan dat hij hoopt dat de verbouwing voor de oostkant van het stadion gereed zal zijn voor de start van het seizoen 2017/2018. 'We realiseren een ontzettende verbetering voor mensen op de tweede ring. Er komt meer ruimte, waardoor er in de toekomst veel minder gedrang is als je een hapje of een drankje gaat halen.'

De Amsterdam ArenA is een van de speelstadions voor het EK 2020 en mede daarom wordt het stadion verbouwd. Bekijk hieronder de foto van hoe het stadion er in 2020 uit moet komen te zien. Via deze link is een foto te zien van hoe het stadion er in het donker uit komt te zien.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xbestevaneurop
Vond het juist wel mooi dat je die treden/lagen zag vanaf de buitenkant. Ook al is de kans heel klein,als er een nieuwe kuip komt dan zullen daar toch zeker 60.000 man in kunnen. Amsterdam moet wel het grootste stadion behouden. Deze verbouwing kost 50 miljoen, de hele arena heeft in totaal 96 miljoen gekost. Natuurlijk staat het belang van de bezoeker bovenaan, en is deze verbouwing nodig. Maar een derde ring met een ander dak ,zoals het plan ooit vaag was, zodat er misschien eindelijk een echte stadion akoestiek komt, dat was ook leuk geweest. Een grotere overloop en minder rijen is ook belangrijk, maar druk zal het met zoveel mensen toch altijd blijven en voor comfort is voor mij minder belangrijk als voetbalsfeer en beleving.
2 0
AFCAsphere
Ik denk dat het dichten van de grachten een meer voor de hand liggende oplossing is. Dan zou je eventueel de fanatieke fans achter de doelen kunnen zetten, waarmee je een heksenketel-achtige sfeer kan creeëren. Zal ook beter gevuld worden dan een derde ring, aangezien er op de eerste twee al te veel lege plekken te zien zijn.
0 0
Qwibuss98
We kunnen nu wel zeuren dat het lelijk is, en het veld kut, en niet als een voetbalkerk eruit ziet, maar het was in '95 net zo 'lelijk' als nu.
Maar om nu eventjes een nieuw stadion te bouwen (of Olympisch te renoveren) is waarschijnlijk wel iets prijziger, en dan komt ook nog eens de ArenA leeg te staan...
Alles wat ze doen om het beter dan een grote berg staal en beton te laten uitzien is een vooruitgang.
Nu nog een goed veld en een CL-waardig elftal en we zijn allemaal tevreden.
0 0
giet
Laten ze eerst maar eens het veldprobleem oplossen of is dat niet belangrijk genoeg ?
1 0
De Ajax Ziel
Zal daar plek zal zijn voor echte voetbalclub AFC AJAX? Of is de vraag welk bedrijf x daar in welke ambiance zal spelen..

Verder zou zo'n stadion skyline van Amsterdam moeten vormen en dat is niet geval.
0 -1
Joseph
Buitenkant vind ik een goed begin, ziet er mooi uit! Ben benieuwd wat er binnenin allemaal gaat gebeuren..
0 0
nightgoat
In opdracht van de clubleiding is dit gezamenlijk ontwerp van Koos Alberts en Jaap Stobbe het puike resultaat van maandenlang 'brainstormen'.
Bij gebrek aan zwier en amusement zal onder toezicht van Ivo Niehe Productions het vernieuwde stadion meer mogelijkheden bieden voor vermaak, zoals diverse 'mega' hallen voor oa Bingo en klaverjasavonden, alsmede de grootste bowlingbaan van Europa.
1 -6
Qwibuss98
Ziet er beter uit dan de stalen balken van nu, als ze het interieur ook wat meer in de Ajax-sferen maken is het top.
Hoop overigens wel dat ze de roltrappen voor 2de ring dichtmaken, ijzig om op zo'n hoogte naar beneden te kijken :'(
1 0
afca95
Mooi gebouw, maar in mijn ogen een evenementen hal en geen voetbalstadion.
4 0
Ar-AFCA
Ze pakken de dingen aan die supporters niet willen zien.
Alles moet modern en alles moet in het teken staan van het NL elftal naar de Arena halen.
De grachten gaan niet dicht, de tribunes gaan niet dichter op het veld, de echte sfeermakers komen niet met z'n alle op de 1e ring en de grote gapende hoeken worden niet dicht gemaakt.
6 0
Ajax27
En dat zie je allemaal aan 1 foto van de buitenkant, knap man.
0 0
AFCAsphere
Als we deze comment even met z'n allen naar de contactpersonen van Ajax sturen.
0 0
Ajax27
De azijn was weer lekker mensen? Sjezus... welgeteld 1 positieve reactie. Ziet er gewoon netjes en van deze tijd uit. De echte grote veranderingen zullen vooral aan de binnenkant komen verwacht ik.
4 -3
The
Ach joh, de meesten hier zijn supporter van een andere club, zodra het woordje Ajax valt gaan hun nekharen recht op staan en doen ze er alles aan om het eventueel positieve de grond in te bashen. Alles wat Ajax doet is slecht, kan echt niet, zijn totaal de weg kwijt, enz.

Eigenlijk is het heel zielig hier.
2 -1
Nummer 9
T blijft een gedrocht als ze die binnenkant niet grondig aanpakken..
4 0
shota99
Die tochtgaten in de hoeken blijven gewoon zie ik?
0 0
Ajaxnicky1996
Vraagje: ik zie water op die foto. Gaan ze een meertje er om heen maken of is dat opvulling van de foto?
0 0
Koenniiee
Gracht volledig dicht graag, zo: https://twitter.com/ftcvos/status/710470602084188160.
0 0
AFCAsphere
Nee op deze manier is het niet mooi. De gracht op zuid moet zodanig dichtgemaakt worden dat het vak bijna tegenaan het doel staat. Dan kan 410 daar plaats nemen.
0 0
samfromamsterdamxxx
Whaha als je dat doet weet je zeker dat er iedere week een paar gekken het veld op rennen. Beter zorg je wel voor nog een beetje afstand.
0 0
MS22
Zo ziet het van buiten beter uit. Zou mooi zijn als het savond licht geef of er video's op worden afgespeeld van samenvattingen etc...

Binnen moet er ook nog wat veranderen. De grachten moeten overal dicht, ze moeten een constructie maken dat ee over de grachten een soort brug word gebouwd waardoor je er toch nog onder door kan rijden als dat nodig is. De hoeken moeten ook gedocht worden en de stoelen rood en wit!
1 -1
kampioen0809
Doe ff normaal man... Samenvattingen op de buitenkant vd ArenA? Ik weet dat het niet is tegen te houden maar al die moderniseringen, man man. Waar gaat het heen met deze club.
2 0
mcjc
Het zou pas een echt voetbalstadion worden als ze het dak eraf halen. Ook de grote openingen achter de goals bij noord en Zuid mogen ze dichtbouwen met meer zitplaatsen.
0 0
OKP-AFCA
Het dak eraf.... Laten we daar figuurlijk maar voor zorgen.

Of wou je in de regen zitten zoals de kakkies?
0 0
OKP-AFCA
Het dak eraf.... Laten we daar figuurlijk maar voor zorgen.

Of wou je in de regen zitten zoals de kakkies?
0 0
polygonzonbi
Ik zou ook meer groen willen zien. Een park of iets dergelijks. Bijna tegen het Japanse aan.
2 0
AFCAsphere
Hier ben ik ook voor.
1 0
SilverHaze
Dat ben ik volledig met u eens.
1 0
Ajaxnicky1996
Mooi zeg! Krijgen we eindelijk een stadion waar we trots op kunnen zijn.
1 0
zlatan-beast
hoeken dicht aub!
1 0
020bornraised
Gaan ze een kanaal aanleggen?
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Dat is om onze tegenstanders een oorwassing te geven.
1 0
BaaszoeRoermond
Zal wel het water zijn bij de sporen?
0 0
Redrum
Een foto uit de toekomst? Hoe is dat mogelijk dan?
2 -4
jaribombari
In de toekomst bestaat er ook nog gewoon fotografie hoor.
0 0