Tete en Bouy schieten amateurclub te hulp

SamVR, 15-03-2016 om 09:55, 8006 views, Zeeburgia |

Het nieuwe uitshirt van Ajax is bekend! Bestel hem nu!

 

Kenny Tete, Ouasim Bouy en Oussama Tannane helpen Zeeburgia via een donatie bij de bouw van een nieuw complex aan de Kruislaan in Amsterdam Oost. Daarnaast doet het drietal mee aan een campagne die vertelt over de invloed van de amateurclub.

'Door mijn afbeelding in de nieuwe kleedkamer wil ik de jongens die nu bij Zeeburgia laten zien dat het mogelijk is om hun droom waar te maken', zegt Tete op de site van Zeeburgia. Ex-Ajacied Bouy voegt daar aan toe: 'De oude kleedkamers roepen veel goede herinneringen op over heel hard trainen, discipline en respect voor elkaar. Maar Zeeburgia is wel toe aan iets nieuws.'

Zeeburgia staat als amateurclub bekend om de vele spelers die het voorbereidde op het profvoetbal. Ook onder meer Aschraf El Mahdioui, Juan Familla-Castillo, Timothy Fosu Mensah en Terry Lartey Sanniez komen van Zeeburgia.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
ibrahendriks
Ik kan de club niet beoordelen, maar wat me opvalt: gevoetbald wordt eigenlijk alleen nog massaal in de volksbuurten.
0 0
trainerdv
Maher, Donk, Donald. Ik heb er ook gespeeld en mij pa... Was mooi vroeger. Je kon zo achter de velden langs naar Ajax lopen. Het is nu wel vergane glorie helaas. Mooi dat ze gaan verbouwen
0 0
insectenverdelg
Toch wel opmerkelijk hoeveel profvoetballers bij deze club vandaan komen. Goede jeugdopleiding voor Amateurs. Om maar wat andere namen te noemen, gebroekders Marsingh, Zeegelaar, Wooter, Menzo, Donk, Burnet, Brenet, Vejinovic en Gravenberch.
0 0
D.B.
Misschien ook wel interessant om te kijken waar Zeeburgia deze talenten vandaan haalt. Geen één van die spelers is gestart bij Zeeburgia. Die club is de allergrootste veehandel van het amateurvoetbal, spelertjes worden gek gemaakt met oefenwedstrijden tegen BVO's. Eenmaal overgeschreven zijn het ineens allemaal jeugdproducten van Zeeburgia, zo kan ik het ook.
0 0
HeinJan
Stond vorig jaar wel een leuk artikel in Het Parool, waaruit de quote "Zeeburgia en AFC zijn het Sparta en Excelsior van Amsterdam" mij is bijgebleven. Dat dekt wel een beetje de lading. In Rotterdam zijn er natuurlijk gewoon 3 profclubs, dus als er eentje afvalt of niet goed genoeg is voor Feyenoord, komt-ie al snel bij Sparta of Excelsior terecht. In Amsterdam kom je dan al snel bij Zeeburgia of AFC terecht. Ooit was DWS nog een goede derde, maar die zijn sinds een jaar of 6 a 7 wel in een neerwaartse spiraal terechtgekomen en spelen nu zelfs 4e klasse, al is de jeugd nog wel van een goed niveau. Maar dat heeft in mijn ogen vooral met de ligging, tegen Nieuw-West aan, te maken. Dat is één van de weinige plaatsen in en om Amsterdam waar de pleintjes altijd bezet zijn.
2 0
AjaxPassion
Precies wat HeinJan zegt. Amsterdam heeft zoveel aanwas dat het logisch is dat er zoveel talenten vandaan komen. En de talenten zullen nou eenmaal ergens moeten beginnen.
1 0
Ajacied1989
Mijn hele studententijd in Geuzenveld(nieuw-west) gewoond en kan het alleen maar beamen. Kom eigenlijk nauwelijks in oost, noord of zuidoost, maar in nieuw-west zijn de pleintjes altijd drukbezet.
1 0
AjaxMH
Dat is mooi. Tete laat zien hoe het wel moet... en Bouy kan zijn ervaringen delen en vertellen hoe het niet moet.
1 0
3*stars*3
Mooi om te zien, dat deze jongens niet zijn vergeten waar ze vandaan komen.
Dacht trouwens dat Bouy lang in Ajax opeiding liep maar hij stapte pas op zijn 15e over naar Ajax.

Wel grappig om te zien dat Tete in de kleedkamer staat met zijn Ajax shirt aan en dat Bouy, shirtje van Juve aan heeft.
Daar heeft hij 1 bekerwedstrijd gespeeld maar verder geen minuut gemaakt in de competitie en ik zie hem echt niet meer minuten gaan maken voor Juve, bij PEC vind k hem al niet boven uit steken.
Juve is momenteel gewoon EU top, geen Barca of Bayern maar net daaronder en Bouy gaat daar niet aanhaken.
2 0
Ganggino
Ik weet nog dat hij voor het eerst mee ging met Ajax 1 richting Brazilië, jaren terug. Speelden geloof ik tegen Palmeiras, had nog nooit zo'n strakke crosspass gezien van rechts naar de linksbuiten, precies op het midden van de borstkas. Ik was verkocht. Jammer dat 't zo gelopen is met Bouy, was toch een enorm groot talent in de jeugd. Als hij z'n potentie waar had gemaakt, was een middenveld met (de ook nog linksbenige) Bouy, Klaassen en Bazoer wel echt fantastisch geweest.
1 0
Chesterson93
Bij PEC is hij 1 van de beteren dit seizoen en dat doet hij op een positie die hem vreemd is(centrale verdediger). Dit doet hij ook nog eens zonder morren. Die jongen mag best meer krediet krijgen, wat weggaat van Ajax kan ook nog best goed worden. Ik geloof nog in hem.
2 0
HeinJan
Aan de andere kant werd Bouy veel meer talent toegedicht dan Letschert, maar die zit nu bij het Nederlands elftal. Althans, de voorselectie. Ooit waren het nog teamgenoten bij Ajax. Letschert als aanvallende middenvelder en bankzitter, Bouy als spelverdeler in de basis.

Overigens meen ik me te herinneren dat Ondaan in dat team als rechtsback werd gebruikt, nu is het één van de gevaarlijkere buitenspelers uit de eredivisie, terwijl de buitenspeler die in de jeugd voor hem stond, Fernando Lewis, nog steeds geen doorbraak heeft beleefd bij AZ.
Het toont eens te meer aan dat veel spelers die echt met hun neus op de feiten zijn gedrukt, zoals Ondaan en Letschert, veel sterker terugkomen dan de spelers die constant wel weer ergens een kans krijgen. Ondaan moest nota bene weer aantreden bij Telstar, Letschert leek op een gegeven moment als enfant terrible ook op een stille beëindiging van zijn profcarrière in NL af te stevenen. Die jongens hebben elk stukje ontkenningsfase uit hun beleving geschrapt en zijn bij zichzelf te rade gegaan. Dat zie je nu ook met Cabral, die duidelijk beseft dat dit z'n laatste kans in het echte profvoetbal is of zou kunnen zijn.

Het kan raar lopen, maar dat Bouy voorbij is gestreefd door Letschert hadden veel mensen niet durven denken 6 jaar geleden.Al denk ik dat Ten Hag minstens net zo gecharmeerd is van Bouy als van Letschert. Zal me benieuwen waar Bouy volgend jaar speelt, Utrecht lijkt mij voor hem wel echt een heel goede stap. Ook voor Utrecht.
0 0
AjaxPassion
Naar mijn weten heeft Ondaan altijd Rechtsbuiten gespeeld, in ieder geval op de Future cup en de Copa.
0 0
HeinJan
In de C'tjes speelde hij sowieso rechtsback.
http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/13961/ajax-c1-toont-klasse-in-heerenveen.html#4AM53fm4KZKV7FvV.97
Even een bewijsje.
0 0
AjaxPassion
Ah ok, wist niet beter dan dat het altijd een rechtsbuiten is geweest. Was het niet een experiment of iets voor zijn ontwikkeling?

Wel typisch ik lees steeds vaker dat spelers van achteren naar voren worden gehaald (o.a. Bazoer), waar dat eerst toch vaak andersom was.
0 0
HeinJan
Ik weet in ieder geval dat hij zowel in de C1 als de C2 rechtsback speelde. Was destijds nog niet zo goed ingevoerd, maar gezien zijn dribbelkwaliteiten is hij nooit een echte back geweest. Zoiets leer je niet in een paar jaar, maar is een product van jarenlange oefening. Dus het zal wel een experiment zijn geweest om te kijken of ze een goede rechtsback van hem konden maken.
0 0
Sterretje73
Mee eens al kan die jongen prima ballen. Koppie gek laten maken door dollartekens terwijl hij zo vreselijk veel meer had kunnen verdienen als hij via Ajax 1 was gegaan. Maar goed...ook dit hoort bij de opvoeding tot topper. Fysiek is maar 1 kant, het koppie moet ook op alle fronten subliem zijn en dan stromen helaas dit soort jongens ook weg met het waswater. Zonde maar hoort erbij. Tete heeft wel echt alles goed op een rijtje en dat is dan weer pure winst. Zelfs zijn soms wat "ondeugende" kant is perfect afgestemd. Niet te "fout" maar wel genoeg branie om soms ff een klein misstapje te maken
1 0
3*stars*3
Met je eens en nu hopen dat Tete ook gaat verlengen.

@Nick88, Juve hoopt hem te verkopen voor een mooie bedrag, als Boy beetje indruk maakt bij 1 van die clubs waar hij aan verhuurd word maar bij geen enkele club maakt hij indruk.
PEC is al de 4e club die hem huurt....
0 0
Wimmel
Net als van Ginkel en nog vele anderen. Bouy komt er nog wel. Blijft een mooie speler welke nog voetbal volwassen moet worden.
0 0
Nick88
Hij staat nogsteeds bij juve onder contract ;) hij is verhuurd aan PEC:)
0 0