Ziyech: 'Geeft Ajax iets uit dan?'

BartVeenstra, 10-03-2016 om 18:10, 24122 views, Bij Andy in de auto |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Hakim Ziyech zal na het huidige seizoen FC Twente gaan verlaten, maar de vraag rijst bij welke club de aanvallende middenvelder in de volgende jaargang zal gaan uitkomen. Oud-Ajacied Andy van der Meyde confronteerde hem, tijdens zijn eigen online programma Bij Andy in de auto, met zijn toekomst.

Nadat eerst de situatie rondom het Nederlands elftal is besproken, vraagt Van der Meyde Ziyech naar het komende seizoen. 'Ik weet het nog niet, ik houd alles open', begint hij. 'Naar Ajax? Ja....geven ze iets uit dan? Maar ik weet het nog niet, ik zie het wel op me af komen. Ik kijk wel wat mijn gevoel zegt. Ik wacht het rustig af en als er wat komt dan ga ik erover nadenken. Maar ik ga wel sowieso weg ja.'

Verder gaat Ziyech ook in op enkele spelers van Ajax. 'El Ghazi is gewoon een sterke aanvaller. Met Dijks heb ik gespeeld bij Heerenveen. Die gaat er wel overheen inderdaad. Lieve jongen, maar in het veld.....', aldus de Drontenaar, die ook ingaat op de titelstrijd. 'Ik denk dat PSV kampioen wordt. Die wedstrijd van volgende week gaat het beslissen. PSV heeft wel het voordeel dat ze thuis spelen.' 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Sulejmanibesteaankoopooit
Ziyech is een versterking voor dit ajax, van Nouri moeten we het nog maar gaan zien. Als men echt een keer een seizoen erop vooruit wil gaan ipv jaar na jaar kwaliteit inleveren is dit een uitstekende speler om te halen. Nouri is nog jong, hij hoeft / kan volgend seizoen ook geen 40 wedstrijden spelen. Dus ben ik van mening dat er voor dit soort uitzonderlijke spelers altijd ruimte is bij ajax.
0 0
TheRiviera
Waarom is iedereen hierzo zo Ziyech geil? Het feit dat zowat iedereen op AS denkt dat deze speler de speler is voor AJAX zegt mij dat ze wel met een laag niveau kijken naar de toekomst. Wat is er nou zo speciaal aan Ziyech? Hij speelt goed bij FC Twente boven het niveau maar dat zegt mij dat hij makkelijk meekan met het niveau van AJAX maar niet er boven uit zal stijgen. Hij speelt heel ze prof carriere al in de eredivisie wat hem weinig tot geen internationale ervaring heeft opgeleverd. Dat is iets wat ik noem Eredivisiewijs en zulke spelers heeft AJAX niet nodig. AJAX heeft spelers nodig van een hoger internationaal niveau die een club kampioen kunnen maken zoals Andres Guardado dat deed vorig seizoen bij PSV. En zolang AJAX maar blijft shoppen in de eredivisie voor jonge onervaren talentjes zullen we nooit naar een hoger niveau stijgen.

Begrijp me niet vekeerd Ziyech is een leuker speler maar hij zal AJAX geen kampioen maken en naar een hoger niveau tillen en dat is momenteel het enigste wat telt.
0 0
Qwibuss98
ZIyech naar ons en Nouri in 2-jarige huurdeal naar Twente, om daarna bij ons als topper te spelen ;)
1 0
glob
Ja vooral halen en dan weet je direct dan Van Beek en Nouri geen kans meer krijgen. WZAWZDB
0 -2
Sulejmanibesteaankoopooit
Nouri en van beek kunnen beiden nog een kans krijgen, die gaan niet alle wedstrijden spelen. Daarnaast moet Nouri nog werken aan zijn fysiek.
Met alleen jeugdspelers kom je er niet, terwijl Ziyech een aanzienlijke toevoeging zou zijn aan dit ajax.
1 0
TheRiviera
Met alleen aangekochte jonge spelers vanuit de Eredivisie kom je er ook niet en dat is helaas wel hoe AJAX momenteel denkt. Eigen jeugd Goedkope spelers het liefst vanuit de Eredivisie.
0 0
Jan Doedel
Als deze jongen komende zomer niet naar Ajax komt heeft
Ajax alweer zitten snurken. veruit de beste speler van de Eredivisie! Maar Overmars zal wel weer met andere toppers als Zimling ed bezig zijn..........jammer dat ze niet naar geluiden van buiten het TH luisteren......stomme sukkels zijn het want op transfergebied zijn het echt losers eerste klas.
2 -6
JDriebergen
Moeten ze naar jou luisteren dan?
0 0
JanTa
Twente wil de hoofdprijs voor Ziyech vangen wat logsch is willen ze nog een kans maken bij de licentiecommissie en daarom denk ik dat het heel moeilijk gaat worden voor Ajax dan nooit meer bedragen van boven de 10 miljoen gaat betalen terwijl ze met Nouri uit eigen opleiding goud in handen hebben.
1 -1
mickey2602
Maar Nouri speelt volgend seizoen geen 30 wedstrijden 90 minuten.En stel dat je 1 of 2 mensen kwijt raakt komende zomer,noem eens een Klaassen of Bazoer. Dan wil je toch geen middenveld van Nouri,vd Beek en Gudelj in de CL zetten,aangenomen dat we daar gaan komen. Dan is een ervaren jongen op het middenveld wel zo handig om erbij te hebben en dan is Ziyech een heel logische optie.
0 0
mvdk
Helaas voor Twente en gelukkig voor ons heeft Twente niets meer te eisen. Clubs zijn niet gek en weten dat Twente in geldnood zit en dus sneller moet accepteren. Ik denk daarom dat je hem zomaar voor een miljoen of 5 binnen hebt... Als Twente dan überhaupt nog bestaat...

Dit is een bijzondere situatie die voor ons goed uit kan pakken. Echter zit er natuurlijk wel een nadeel aan, want door deze situatie zullen clubs uit het buitenland ook sneller toehappen.

Twente zit echt enorm in de problemen. Als ze bij Ajax slim zijn gaan ze nu direct al met Twente en Ziyech om de tafel zitten en trekken ze Twente met een directe betaling van 5 miljoen uit de sloot (Dat zou ze voor de korte termijn enorm helpen, dus de kans van slagen is vrij groot!). Ze hebben nu geld nodig. Uiteraard moet je er dan ook direct voor zorgen dat Ziyech tekent, zodat hij in ieder geval vast ligt. Als Twente dan alsnog 'koppie onder' gaat hebben ze in ieder geval zekerheid.

Aan Ziyech ga je dat bedrag overigens sowieso terugverdienen. Bij Ajax zal hij nog veel meer in de spotlights staan...
4 -1
Jasper Keuper
dit precies volgensmij hebben we ook zo'n speler nodig tikkeltje brutaal maar om kampioen te worden moet je niet allemaal de ideale schoonzoon zijn.
4 -2
TikkieTerugJaap
Geweldige voetballer en recht voor z'n raap, hou daar wel van. Aleen jammer dat ie 85x "man" zegt en beetje tof doet.
3 -1
ambtenaar
Het zal bij mij een leeftijd kloof zijn maar vind het verschrikkelijk hoe hij praat.
0 0
FlyingDutchMan
Hoezo "man" xD
0 -1
A Cohen
Hebben jullie de goal van Ziyech van het afgelopen weekend nog op jullie netvlies?
Ik wel.

Ziyech morgen nog halen voor komend seizoen.
Bij Twente staat het water aan de lippen.
Ze hebben geld nodig.
Wij hebben Ziyech nodig.
5 -1
Jasper Keuper
goed voor twente eredivisie en ajax.
1 -1
polygonzonbi
Heerlijke opmerking! Deze jongen wil naar Ajax!
3 0
mickey2602
Meningen zijn verdeeld zie ik hieronder.
In mijn ogen zou het halen van Ziyech een hele reeële optie kunnen zijn voor Ajax.
Bazoer wordt nu al aan getrokken en als Bazoer zelf geen nee had gezegd had ie nu al ergens anders gevoetbald(met dank aan Overmars),Klaassen zegt in ieder interview dat ie niet is uitgeleerd en wil blijven en het verleden leert ons dat als spelers dat vaak genoeg zeggen ze meestal vrij snel daarna weg zijn.
Serero zal waarschijnlijk komende zomer verkassen en vd Beek zit er weliswaar continu bij maar speelt niet echt veel.
Ikzelf denk dat Klaassen komende zomer weleens weg kan zijn en ook als dat niet zo is,dan zou Ziyech een mooie optie zijn.Een speler die het hele seizoen al Twente aan de hand neemt,weliswaar niet ervaren zoals we het graag zien(28/29 jarige jongen met ervaring in buitenland)maar wel beslissend in vele facetten.Dat zou het weleens kunnen zijn wat we missen in Europa.
Sinkgraven is afwachten wat dat komend seizoen gaat brengen,Gudelj is zeker van nut in deze selectie,Andersen begin ik inmiddels aan te twijfelen want die brengt bij WillemII ook nog niet echt veel bijzonders,Nouri zal er volgend seizoen sporadisch bij zitten want die zit de komende tijd heel veel bij A1.Dus in tegenstelling tot wat Frankie pas nog zei zal die dit seizoen nog niet bij de selectie van het eerste komen.
Dan heb je dus aan middenvelders voor volgend seizoen Klaassen(niet zeker),Bazoer(niet zeker),Gudelj,vd Beek,Ziyech en Sinkgraven,evt aangevuld met middenvelders uit de jeugd.
Mocht bijv Klaassen toch vertrekken lijkt mij een middenveld met Ziyech,Gudelj en vd Beek wel wat hebben.En mochten Klaassen en Bazoer wel blijven,middenveld van Klaassen,Gudelj en Ziyech waarbij Bazoer ook af en toe zijn opwachting kan gaan maken in de CL is ook niet verkeerd.
1 0
chrisjuhhh
klaassen bazoer blijven , dit zijn jongens van de club en willen succes story schrijven .
die willen niet banken en zeer zeker geen leugenaars , jammer dat je zo redeneer .
ook zei beseffen dat er iets aan zit te komen met het huidige ajax
0 0
mickey2602
Ik hou alleen rekening met een slecht scenario,ik hoop niet dat ze weggaan hoor.Zoals je kan lezen heb ik hierboven ook diverse scenario's getypt.
Ook ik hoop dat zowel Bazoer als Klaassen hun woorden waarmaken en blijven minimaal nog 1 seizoen.Maar de kans is er dat ze wel weggaan en daar hou ik rekening mee.Voorkomt teleurstelling aan het eind van de transferperiode of zelfs aan het begin ervan.
0 0
MSwertz92
Ik ga niet deze hele stuk text lezen, maar ik weet bijna zeker dat ziyech een versterking is voor Ajax. Deze jongen zit vol zelfvertrouwen, en nam Twente op sleeptouw eerste seizoenshelft, presteert week in week uit, geeft assists en scoort goals, wat wil je nog meer ? Is nog een creatieve speler ook !!
0 -2
mickey2602
Korte samenvatting,ik denk dat Ziyech zeker wel bij ons zou passen en dat we niet teveel middenvelders zouden hebben,ook volgend seizoen waarbij ik rekening hou met vertrek van bijv Klaassen.En de punten die jij brengt zijn zeker de moeite waard om zijn aantrekken in ieder geval te overwegen.
0 0
Robinjo1988
Tja, hij heeft gewoon gelijk.
0 0
Tinus
Geeft Ajax geld uit dan.... Geniale opmerking, laten we eerlijk zijn!
5 0
DemBaBa
Altijd grappig dat sommigen deze uitspraak van ziyech als een aanval zien, terwijl er een hele boel waarschijnlijk zelf ook vinden dat er meer uitgegeven moet worden.
4 0
Truus de Bakker
Als je creatieve middenvelders verzamelt dan zou hij goed in de collectie Andersen, Sinkgraven, Nouri passen.
2 0
Bensco
vette aflevering vond ik dit, ik mag die ziyech wel. In tegenstelling tot Locadia kwamen hier wel zinnige woorden uit
5 0
pajax
Locadia is net zo'n lompe als Elia
4 0
jaribombari
Ik vind het wel opvallend man, dat ie achter elke zin man zegt man. Of gewoon tussendoor man. Dat lijkt man wel niet uit te maken man. Snap je?
5 -2
godenzonensuper
Haha klopt man.
5 0
Freddy Al
Zou in ieder Nederlands topteam een toegevoegde waarde zijn.
2 0
Avontia
Ik zei in de winterstop al dat hij het missende puzzelstukje is. Haal Ziyech erbij en je kan potten breken in de CL.
3 0
Redrum
Een jongen met een mening zeggen ze dan. Maar wel een mening waar hij blijkbaar niet echt volledig achter staat. Want waarom verwijderde hij alle Twente foto's van zijn facebook of instagram in de winterstop en bleef hij vervolgens gewoon. Weet je wat je dan bent? Een huichelaar.
1 -8
NouriVandeBeek
7,5 miljoen voor Sinkgraven en 6 miljoen voor Gudelj noem ik niet niks.
2 0
jaribombari
Dan heb je nog niks.
6 -7
Qwibuss98
----------------Ziyech--------------
Klaassen-----------------Bazoer

Heb hier geen probleem mee ;)
11 0
godenzonensuper
Ik ook niet. Alleen zonde dat er dan voor 12 miljoen op de reservebank zit met Sinkgraven en Gudelj.
2 0
Ajax27
Ik denk helaas niet dat we volgend seizoen nog van Klaassen kunnen genieten. En bij Bazoer heb ik ook sterk het idee dat ie dadelijk na een jaar al weg is. Een middenveld met Ziyech-Donny-Gudelj zou dan toch wel erg dik zijn. Met daarachter spelers als Sinkgraven en Nouri die langzaam gebracht kunnen worden. Niets mis mee.
0 0
Qwibuss98
Hadden ze ook wel op mijn rekening mogen storten ;p
Maar Gudelj kan je misschien nog als 12de man gebruiken. Maar dat wil hij sowieso niet. Is hij ook net wat te goed voor. Dus die kan je nog wel verkopen aan Augsburg o.i.d.
Sinkgaven kan je misschien nog gebruiken in een ruildeal met Ziyech gebruiken. Dan kan Sinkgraven daar uitgroeien tot aanvoerder om dan verder te kijken.
0 -2
De_Realist
liever 12 miljoen op de reservebank dan 100 miljoen op de bank
7 0
masterrr
De beste spelers slapen veel en gaan niet op stap :)
Wat een klasbak is dit. Ben stiekem wel blij dat hij nog bij Twente zit, betekent dat Ajax nog altijd een optie is.
1 0
J00DT0TMIJND00D
Niks is lekkerder dan slapen ;)
0 0
Vak M
We heeft in tijden niet zoveel talent op de nederlandse velden rond gelopen als Hakim Ziyech. Of Je hem nou mag of niet: hij is een fantastische voetballer.
4 0
Nella1998
Hij ziet Ajax wel zitten
9 0
eros
Als iedereen blijft,... is hij niet meer dan een breedte aankoop. Ik zie hem niet rustig op de bank plaats nemen.
1 -3
JariBergkamp
Breedte aankoop? Ben jij niet helemaal lekker? Een middenveld met Bazoer, Klaassen en Ziyech is CL waardig
7 -2
eros
Ga je Gudelj afschrijven dan?
Sinkgraven komt niet meer aan de beurt?
Nouri laat je de stap niet maken?
Van de Beek schrap je?
Andersen keert terug.

Het klinkt leuk,... maar het is niet werkbaar.
Zoiets werkt bij fifa, maar is bij ajax niet haalbaar.
Je hebt straks 3 posities en 6 a 7 potentiele goede spelers,... een 8e/9e zorgt alleen maar voor onrust.
2 -1
JariBergkamp
Gudelj hou je er gewoon bij als vierde middenvelder, Sinkgraven is lang niet zo goed als Ziyech en gaat dat niveau komend seizoen ook niet evenaren. Nouri kan prima de stap maken en net als de Jong af en toe invallen. vd Beek is een heel ander type dan Ziyech en moet maar concurreren met Klaassen. Andersen laat zien bij Willem II dat hij niet echt groeit dus je moet hem gewoon verkopen. We zijn Ajax en als je echt iets wil bereiken in Europa moet je zo'n investering gewoon doen. Een dubbelbezet middenveld is ook niet geheel overbodig trouwens. Verkoop Andersen en Serero, verhuur Sinkgraven.
3 -1
Redrum
De grootte van een club in de ogen van een speler wordt bepaald door het salaris wat er geboden wordt. Het is de diep trieste realiteit van het hedendaagse voetbal.
3 0
OntlastendeMiddenvelder
Misschien komt het door de bril, misschien komt het door wie naast hem zit. Maar Ziyech lijkt me een intelligente jongen.
3 0
Redrum
Hij ziet er eerder uit als een sukkeltje met die bril. Hij kan echt beter snel een paar lenzen gaan scoren of een normale bril.
0 -4
kevinr
Niks mis met die bril. En dat 'sukkeltje' zal in inmiddels al miljonair zijn dus hij lacht je vierkant uit.

ON: beste speler eredivisie dus halen en snel!
2 0
Bargoens
Nee Hakim, Frank gaf liever 8 miljoen uit aan Sinkgraven die 2 leuke wedstrijdjes speelde bij Heerenveen.
5 -2
Jelle2500
Jaa man! Man man man man
0 0
3*stars*3
Keek toevallig net naar video en wou link plaatsen maar het is duidelijk dat het gelul is dat hij niet naar Ajax of PSV wilt, zoals veel mensen eerder riepen.
Als Klaassen vertrekt, is hij een hele goede vervanger.

Trouwens ook duidelijk dat Blind heeft liggen slapen en dat dat 1 van de redenen was voor Ziyech om te kiezen voor Marokko.
3 -1
Bobo het Konijn
Nou dat laatste weet ik niet, ik herinner me nog het interview met Ziyech over het meedoen met twee oefeninterland voor Marokko. Toen wist Ziyech niet eens dat het zou betekenen dat hij hiermee definitief voor Marokko koos. Hij dacht nog alles opties open te hebben. Heel onterecht dat Danny Blind ook deze strontkar over zich heen kreeg.
1 0
Ajacied1989
Hoezo? Blind besloot hem niet te selecteren. Normaal zit elke speler en na twee mooie doelpunten en een vaste reeks in het eerste erbij. Ziyech had er bij moeten zitten of op z'n minst een belletje moeten krijgen waarom hij er niet bij zat of dat hij er dicht tegenaan zat. Ik begrijp dat sowieso niet. Die Blind is het hele jaar vrij, die kan toch zorgen dat hij met alle spelers een persoonlijke relatie onderhoudt?!
Nu werd Ziyech pas gebeld nadat hij voor Marokko had gekozen. Dan ben je te laat, zoals Ziyech aangeeft.
0 0
Bobo het Konijn
Als je daarom afhaakt dat vind ik slap klinken als hij zelf niet eens in de gaten had dat hij voor Marokko koos. Een paar maanden daarvoor zat hij nog bij de selectie om geblesseerd af te haken en naar mijn weten was hij ook nog maar net terug. Wat hier gebeurt is de waarheid achteraf naar je hand zetten. Wel een geweldig voetballer.

Nee, ik vind dit passen in het Danny Blind bashing wat de standaard is.
1 0
FlyingDutchMan
Is ook bullshit om dit Blind kwalijk te nemen. Die heeft wel meer aardige voetballers. Hakim wilde tof doen en Danny onder druk zetten omdat zijn ego op de grond lag. Alleen Hakim wist niet dat hij hiermee niet meer onder Mocro uitkwam :p
0 0
Ajacied1989
Hij haakt niet af, hij wordt niet geselecteerd en heeft het recht voor Marokko te kiezen. Hij laat tussen de regels door blijken dat als Blind beter gecommuniceerd had, hij waarschijnlijk voor het NL elftal zou hebben gekozen. Goed communiceren is de basis van een goede relatie, dan kun je ook slecht nieuws brengen zonder daarvoor een rekening gepresenteerd te krijgen.

Ziyech heeft recht om te weten waarom hij niet tot de voorselectie(!) behoort als hij daartoe de vorige keer wel behoorde en spelers als Klaassen (was nog niet echt in vorm), Van Ginkel (speelde nooit), Afellay (speelde ook weinig), Narsingh en Lens er wel bij zitten. De spoeling wat betreft aanvallers/aanvallende middenvelders was en is sowieso erg dun.

Nogmaals: Je bent bij het NL elftal een manager, je moet gewoon zorgen dat je contact houdt met die jongens. Er zitten 365 dagen in een jaar en de jongens die in aanmerking komen voor een selectie zullen er max 35 zijn.

Gemiddeld hoef je dus 1 x per 10 dagen een uitgebreid contact met zo'n speler te hebben om te laten weten hoe je over dingen denkt, hoe je de speler ziet, wat zijn perspectief is en waar hij op kan rekenen en waar hij voor in aanmerking komt.
Gewoon om duidelijkheid te creëren, maar goed, dat zal wel lastig voor Blind zijn, aangezien er al dat gedoe was met het feit dat hij De Boer wél belde en Cocu en Van Bronckhorst niet. Dat vond ik ook heel vreemd.

O, en ik ben geen Blindbasher, maar wel enorm kritisch om hoe hij communiceert en hoe hij dingen afhandelt, niet om de prestaties van het NL-elftal. Daar kun je alleen de spelers op aankijken.
0 0
JanTa
Ik meen mij te herinneren dat Zyech voor Marokko gekozen heeft dus waar gaat deze discussie over?
0 0
Suarez16_
Geef Nouri maar de kans als Klaassen vertrekt. Scheelt weer +-8 miljoen euro en een grootverdiener in ons salarishuis. Op het middenveld hebben we niks nodig qua aankopen.
0 0
3*stars*3
Net als Klaassen, is Ziyech een type dat ploeg bij de hand neemt.
Ik ben een Nouri fan hoor maar als we CL in gaan moeten we wel jongens hebben die minstens een seizoen eredivisie ervaring hebben.

Verder hebben we idd niets nodig op middenveld want zijn genoeg andere opties om spelers op te vangen die gaan vertrekken.
Donny is bijv gelijk stand-in voor Bazoer, als hij vertrekt.
2 0
FWAjacied
Hij hoeft toch alleen maar naar de afgelopen transferperiodes te kijken om te zien dat Ajax miljoenen uitgeeft aan spelers. Snap nooit zo dat daar een punt van wordt gemaakt.

Jammer alleen dat het (zo ongeveer) altijd te veel geld is voor een te middelmatige speler.
0 -2