Dijks: 'Goed dat Andersen 'meters' maakt'

BVeenstra, 06-03-2016 om 22:30, 4016 views, Metro | Pak 30 procent korting op het uitshirt van dit seizoen .

Mitchell Dijks is van mening dat Lucas Andersen er goed aan heeft gedaan zich dit seizoen door Ajax te laten verhuren aan Willem II. De linksback van Ajax, die vorig seizoen nog bij de Tilburgers speelde, heeft profijt van de vele 'meters' die hij maakte bij de Brabantse club.

'Het kan snel gaan. Een jaar geleden speelde ik hier. Toen speelden we nog 1-1 tegen Ajax en nu sta ik weer in het Ajax-shirt', vertelde de verdediger van Ajax na afloop tegenover Metro. 'Soms loopt het raar in de voetbalwereld. Maar ik heb me hier goed ontwikkeld en het gaat nog steeds elke week beter.'

'Het is heel goed om minuten te maken. Door veel te spelen krijg je vertrouwen. Dat had ik als persoon nodig en ik denk dat het voor Lucas Andersen ook geldt. Niet steeds korte invalbeurtjes, maar op Eredivisieniveau ‘meters maken’', aldus Dijks, die een gele kaart kreeg na een overtreding op Andersen. 'Haha, nee ik probeerde geen man van hem te maken, het was geen opdracht', grapt Dijks tenslotte.

Lees het volledige interview met Mitchell Dijks op de website van Metro.

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
gwn_rj
Andersen speelde best goed en is fysiek aardig gegroeid wat ik zag. Gaf een paar briljante ballen, maar het is dat hij met matige spelers om zich heen speelt. Ik heb hem absoluut nog niet afgeschreven voor Ajax1
1 0
Maxwell_5
Gaat je niet lukken Mitchell, zal je veel harder moeten trappen.
0 -1
Bensco
Ik ben wel blij met Dijks. Waar van rhijn het totaal heeft af laten pakt Dijks nu de draad op. Het is een echte aanwinst en niet alleen voor de verdediging maar voor het hele elftal. Heeft met recht zich toch best vaak MOTM mogen noemen.

Moet er wel bij melden dat ik het een hele vage overtreding vond. Zeker tegen een oud Ajacied
0 0
MSwertz92
Oud ajacied ? Andersen is nog steeds ajacied.
1 0
Tinus
Dijks is idd lekker bezig de laatste weken.
Die overtreding was gemeen en totaal overbodig gezien de stand en plek op het veld. Die kaart kan op een later moment misschien weer gevolgen hebben. Uiterst onprofessioneel dus.
2 0