Champagne noemt Ajax bij FIFA-verkiezing

SamVR, 26-02-2016 om 13:10, 6893 views, FIFA |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Jerome Champagne heeft Ajax vrijdagmiddag als voorbeeld gebruikt tijdens zijn speech bij de FIFA-verkiezingen. De mondiale voetbalbond kiest vrijdag een nieuwe voorzitter in Zurich.

Volgens Champagne is het een kwalijke zaak dat de kloof tussen arm en rijk steeds groter wordt in de voetbalwereld. 'Ajax won de Champions League in 1995. Denken jullie dat zoiets vandaag de dag mogelijk is?', sprak de sportbestuurder de kiezers toe. 'Dat is niet meer mogelijk. Prefereren jullie een gescheiden voetbalwereld, of een universele aanpak?'

Champagne, die wordt gesteund door Marco van Basten, werkte van 1999 tot 2010 voor de FIFA. De Fransman wordt niet gezien als een van de grote kanshebbers voor de positie als voorzitter van de door corruptie geteisterde bond.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
4xbestevaneurop
Als psv met dit materiaal het atletico al lastig kan maken, en je ziet Ajax over 2 jaar met de parels uit de opleiding in het team, hopelijk nog met bijv. een bazoer en tete, dan is niks uit te sluiten. De boys van de Toekomst zoals Nouri,VD Beek en Cerny willen de wereld veroveren en hebben in de jeugd gezien dat ze van hun leeftijdsgenoten kunnen winnen van bijv. Barca en Psg.
De avond dat Nouri in de CL een volgevreten vedette tot amateurtje maakt,of Cerny een type Alba of Dani Alves zoekspeelt, die avonden komen steeds dichterbij. En als Ajax weer een kwart/halve finale CL haalt zal iedereen die dat onmogelijk had geacht heel hard worden uitgelachen, en bedanken wij Cruijff op onze knieen dat hij Ajax weer tot Ajax heeft gemaakt met altijd de instelling om ook in Europa hoge ogen te gooien.
4 -1
Truus de Bakker
PSV heeft het Atletico niet lastig gemaakt. Het was andersom. Zoet en Bruma konden op het nippertje treffers voorkomen. Atletico viel tegen dat wel en het zal voor een deel de verdienste van PSV zijn geweest maar veel meer dan dat zat er niet in.
5 -1
Lazell
Ik snap dat ophemelen ook niet. Puur scorebordjournalistiek. PSV heeft welgeteld anderhalve kans gehad. Atletico had minstens 2x moeten scoren.

Ze zijn daar in Spanje gewoon tevreden met een 0-0. No way dat PSV in Madrid een keer kan scoren, die worden daar compleet overlopen. Toch hoop ik het wel, voor het Nederlandse voetbal.
0 0
El-Dorado
BeNeLiga!!!!
1 -1
appiani
zie beneliga op fb voor alle info
0 0
Truus de Bakker
Een supercompetitie van kleine landen komt er niet omdat de clubs en de fans daar niet op zitten te wachten. Stel zo'n superdinges wordt even groot als de Bundesliga. Dan krijgen al die kleine landjes samen dus ongeveer evenveel Europese tickets als de Bundesliga. De kans om Europees te spelen wordt dus veel kleiner. Daarnaast is het de vraag of zo'n kunstmatige competitie ook brengt wat ze belooft aan tv-gelden.
0 -1
Ajacied1989
Superleague wordt volgens mij een soort permanente CL. De CL verdwijnt dus.
0 0
appiani
nee joh wat een onzin europese tickets blijven dan per land!! die moeten dan play offs houden per land voor de verdeling ervan
0 0
Truus de Bakker
Denk niet dat de grote competities zullen accepteren dat een andere grote competitie veel meer tickets krijgt. Plus: als iedere deelnemer aan die superliga al een Europees ticket op zak waar spelen ze dan nog om?
0 -1
RusselWestbrook
De CL en EL zullen de formatie van super competities niet overleven, dus dat is geen issue.
0 0
mvdk
Helaas is het grote geld altijd de baas. Het gaat om honderden miljoenen, waardoor er bijna altijd mensen zijn die te paaien zijn voor 'omkoping'.

Je moet je voorstellen. Er komt een Sjeik naar je toe met de vraag of jij 'een voordeeltje' voor de koopclubs kunt regelen. Hij komt vervolgens met de voorwaarde dat je 10 miljoen euro krijgt als je het voor elkaar krijgt. 10 miljoen(!)

Om niet in de problemen te komen zou je waarschijnlijk nee zeggen, maar het zal je ongelooflijk in je flikker prikken! Gelukkig zijn er veel sterke mensen die dan toch gewoon nee zeggen, maar je hebt altijd mensen die daar verschrikkelijk veel moeite hebben, omdat het gewoon gigantisch veel geld is. Daarom sluit ik niet uit de dit soort praktijken in de toekomst ook gewoon voor kunnen komen, 'onder de tafel'.
0 0
AJAX1996
De enige kandidaat die het Nederlandse voetbal kan en wil redden. Dat de KNVB alsnog op die corrupte, kale vriend van Platini stemt, kan ik echt niet begrijpen.
2 0
MitchelAFCA
Champagne voor president maarja waarschijnlijk zijn dit nog grotere oplichters
0 0
talent020
De CL winnen zie ik Ajax niet meer 1,2,3 doen. Laatste lichting die het ook super deed in de CL is ook al een tijdje geleden het seizoen 2002-2003 was het laatste echte topseizoen in de CL.
0 0
Lekiam
Je moet op een of andere manier de arbeidswetten zien te omzeilen. Hierdoor kun je nu geen limiet leggen op aantal buitenlanders, salarissen en jeugdtransfers. Misschien als je in de regelementen van het voetbal laat opnemen dat er een salarisplafond is, een limiet op aantal buitenlanders enz. enz. dat het wel te doen is. Maar dit zal dan door de FIFA gedaan moeten worden want als de UEFA dat doet gaan landen buiten de EU met alle grote spelers aan de haal.
0 -1
RusselWestbrook
Is ook niet haalbaar. Ter illustratie:

Transfers van spelers onder de 18 naar het buitenland zijn al jaren verboden door de FIFA. Hierdoor moeten Brazilianen minimaal 18 zijn voordat ze naar Europa kunnen komen

Maar dit geldt niet voor EU burgers omdat Europese Wetgeving boven regelgeving van de FIFA gaat. Zoals het hoort! Je moet er toch niet aan denken dat een sportsorganisatie wetgeving gaat maken.
0 -2
Lekiam
Je kunt het toch als spelregels vastleggen. Zoals nu de afmetingen van het veld, het aantal spelers, wedstrijdduur enz. enz.
0 0
RusselWestbrook
Nee. Alles wat jij noemt is niet in wetten vastgelegd, er worden dus ook geen wetten overtreden.
0 0
eugene1
ik zie zelf graag de eredieviesie en de belgiese competietie samen gaan daar zullen wel haken en ogen aan zitten maar als ik de afgelopen jaaren kijk gaat het echter alleen maar achteruit met onze comp ik denk zelf dat je op die manier het ook aantrekelijker maakt voor spelers om richting nl te
komen kan me best voor stellen als speler dat je niet zit te wachten op wedstrijden tegen en cambuur of de graafschap met alle respect voor die clubs ik denk zelf dat je de erediviesie dan leuker en aantrekelijker maakt en je 2 niveu ook om hoog gaat
3 -1
appiani
like beneliga op fb!!
0 0
Koenniiee
Er moeten gewoon regels komen omtrent jeugdtransfers in combinatie met een minimaal aantal spelers in de basis die in de jeugdopleiding hebben gespeeld. Alleen op die manier komt er meer spanning in de huidige nationale- en internationale competities. Maar om dit te bewerkstelligen zijn ook heel veel regeringen voor nodig, anders zullen clubs alsnog van alles gaan omzeilen.
0 0
RusselWestbrook
Die regels zijn er al lang, maar gelden niet in de EU. (mbt tot jeugdtransfers)
0 0
Koenniiee
En daarom moeten die gaan gelden. ;)
0 0
RusselWestbrook
Schattige gedachte, maar je weet zelf dondersgoed waarom ze hier niet gelden.
0 0
Ajacied1989
Zolang die supercompetitie er maar niet komt. Niets mooiers dan dat een club als Midtjylland ManU het vuur aan de schenen zien leggen. Of Psv die Atleti toch wat nerveus maakt.
Die supercompetitie is louter gebaseerd op geld. Veel geld, heel veel geld. De Europese Superbowl. Volgens mij zit niemand daar op te wachten, afgezien van de fans buiten Europa.
1 0
appiani
maar een beneliga, daar zitten we wel op te wachten
0 0
RusselWestbrook
Persoonlijk zit ik daar wel op te wachten.

Zal ook bittere noodzaak worden gezien de ontwikkelingen in China die met extreem veel poen de grootste, sterkste clubcompetitie ter wereld aan het bouwen zijn.
0 -1
Eriksen11
Zolang ze in China de regel hebben dat een club maar een beperkt aantal buitenlandse spelers in een selectie mag hebben, zullen ze niet de grootste en sterkste clubcompetitie ter wereld worden. Daarnaast gaat het ze nog heel veel jaren kosten om het niveau van de Chinese voetballers zelf op te krikken.
0 0
RusselWestbrook
China heeft maar 1 partij in de politiek.

Dingetjes veranderen duurt daar niet zo lang Als Guanghzuo (ofzo) een extra buitenlander wil hebben is die regel zo weg.
0 0
Eriksen11
Dat klopt, maar volgens mij is het helemaal niet de intentie van die partij om de sterkste competitie ter wereld te hebben. De president is een groot voetbalfan en en die wil vooral heel graag dat China een keer het WK wint. Daarvoor zal echter eerst het niveau van de Chinese spelers drastisch verbeterd moeten worden. Het beste wat je daarvoor kunt doen, is vastleggen dat elke club maar een maximum aantal buitenlandse spelers mag hebben. Anders ontwikkelen de eigen spelers zich niet en win je het WK nooit. Kijk maar naar Engeland: de Premier League is de sterkste competitie ter wereld, maar dit heeft al jaren negatieve gevolgen voor het nationale team, omdat veel Engelse spelers gewoon niet aan de bak komen in de eigen competitie. Ik denk dus niet dat ze die regel zomaar aan de kant schuiven.

Plus China blijft een heel nationalistisch land, waar de eigen inwoners altijd voor zullen gaan. Een competitie zoals de Premier League, waar de meerderheid van de spelers uit het buitenland komt, zullen ze dus nooit toestaan in China. En daardoor wordt het wel heel moeilijk om de sterkste competitie ter wereld te worden, als er altijd een minimum aantal Chinezen in je team moet spelen.
0 0
RusselWestbrook
We zullen het zien. Waarmee ik niet zeg dat ik het er niet mee eens ben.
0 0
Ajacied1989
Die noodzaak is er echt niet. Er kan heel veel met geld, maar de sterkste competitie bouwen buiten Europa is uitgesloten. Of dat nou China, Rusland, India, Qatar e.o. of de VS is.
Die superleague is allesvernietigend: Het gaat dan voor het grootste deel helemaal niet over de sport. Het gaat dan volledig om marketing. En dat is vreselijk. Dan krijg je hetzelfde gedoe als dat Oranje speelt. Allerlei idioten die nooit naar voetbal kijken zie je dan ineens in een belachelijk outfit naar de Superleague-finale kijken. Om te kotsen. Die Superleaguefinale wordt waarschijnlijk uitgezonden als pay-per-view van 80euro, waardoor je wel in één of andere kroeg moet gaan kijken en je dus per definitie tussen dat soort idioten staat.
Nee, echt, het enige beetje binding wat er met het volk nog is moet niet verloren gaan. Het stukje binding dat iedereen zijn eigen club support en dat elke club de kans heeft hoge ogen te gooien. Het voetbal in Europa reduceren tot 18 clubs is desastreus.
Ik zweer dat ik dan stop met professioneel voetbal actief volgen. Dan ga ik wel lekker bij de op niveau spelende amateurclubs in de buurt kijken.
0 0
RusselWestbrook
Jaja, net als dat het onmogelijk was dat Aziatische economieën de Europese voorbij zouden streven.

Dit soort denken zorgt er juist voor dat je ingehaald gaat worden.
0 0
Ajacied1989
Het gaat niet om voorbijstreven. Het gaat om het voetbal in Europa. En nee, China gaat ons de komende 30 jaar niet voorbijstreven. Alles is daar een grote zeepbel, overeind gehouden met publiek geld. Dus ook de economie.
Dat jij graag één van de 18 niet Nederlandse clubs wilt supporten in de Superleague is jouw goed recht, maar ik pas daarvoor.
Ik snap niet dat iemand die Nederlander is voor een Superleague kan zijn waarin je zelf niet mag en kan meedoen.
0 0
RusselWestbrook
Omdat ik geen waarde hecht aan flauwekul zoals nationaliteit en nationalisme.
1 -2
Ajacied1989
Dat is dan erg dom, Russel.
0 0
RusselWestbrook
Haha waarom in hemelsnaam?

Nationalisme leert je trots zijn op dingen waar je helemaal geen aandeel in hebt, en mensen te haten die je nog nooit ontmoet hebt.
0 0
Ajacied1989
Omdat nationalisme talloze sub-vormen kent waarvan lang niet alle vormen negatief zijn. Daarom is het dom, Russel. Je roept maar wat en je denkt dat het begrip van wat je wil zeggen universeel is. Dat is niet zo. In de linkse nationalistische stromingen wordt er juist géén haat tegenover buitenstaanders ontwikkeld. De politiek(Koning, Staten-Generaal en Kabinet) is bijvoorbeeld per definitie nationalistisch, omdat zij alles in het belang van het land, de natie, doet. Nationalisme is niet per definitie slecht, zoals in jouw perceptie.
Om nog maar niet in te gaan op het belang van het feit dat je een nationaliteit hebt. Als staatsloos burger ben je niets op deze wereld.
0 0
RusselWestbrook
Ik denk in totaal omgekeerdde volgorde. De wereld is het belangrijkste, dan pas Europa, dan Nederland en als aller laatste mezelf. Ik zou landen ook per direct opheffen als dat niet zoveel shit op zou leveren.

En ja ik heb een nationaliteit. Ik hecht geen waarde aan welke dat is, en al helemaal niet aan die van een ander.

Maar waarom ik nationalisme per definitie fout vind is omdat je een nationaliteit bij je geboorte krijgt. Je doet er geen reet voor, je hebt em gewoon. En daar gaan mensen dan trots op lopen zijn en allemaal dingen mee verbinden. Terwijl je alleen maar door je moeder uit der baarmoeder geperst bent en toen was je Nederlander. En sommigen zelfs dat niet eens.
0 0
Raydo
Voorlopig hebben ze wel het geld, niet de status. Pas als ze daar een volwaardige topsportcultuur weten op te tuigen, wat tientallen jaren kan duren, wordt dit ook in sportieve zin een concurrent. Zie de Russische competitie: dat doe je als speler alleen om poen te komen scheppen, niet om een betere voetballer te worden. Zodra China dat weet te bereiken is het pas een echte concurrent.
0 0
RusselWestbrook
Gigantische verschillen zijn er wel met Rusland:

Voetbal is een gigantische sport in China en Zuid-Oost Azië. Er zijn nu al, voor het grote geld kwam, wedstrijden geweest in de Chinese competitie waar 50+ miljoen mensen naar kijken. Wedstrijden uit de ACL kijken soms bijna 300 miljoen mensen naar. (Dat is heel Europa bijna... mannen, vrouwen en kinderen)

Er wonen een miljard mensen in China. In Rusland niet eens 10% van dat. De kijkersaantallen van de Chinese competitie zullen alleen in Azië al alle records breken als er echte toppers gaan komen. Als er nog meer toppers gaan schakelt Europa ook vanzelf in. Want iedereen wil de beste spelers zien.

Als ze er lang genoeg geld tegen aan blijven gooien kan niks ze stoppen. Dat is volgens mij ook het enige wat ze tegen kan houden, als ze te vroeg hun verlies willen nemen. Daar zie ik de Chinezen niet voor aan, om heel eerlijk te zijn.

De tijd zal het uitwijzen.
0 0
Raydo
Ik volg je gedachtegang, maar het is voornamelijk een economisch-rationeel argument dat je gebruikt. Ik sluit zeker niet uit dat er binnen 10 jaar al een competitie staat met een paar topwedstrijden die de moeite zijn om te volgen dankzij kwaliteitsspelers die de oversteek wagen, maar wat ik mis is een ziel in dit alles. (En vandaar de vergelijking met Rusland.)

Vooralsnog zie ik slechts gesmijt met geld. Spelers worden gelokt met belachelijke salarissen en gekocht voor bedragen die totaal niet in verhouding zijn met hun intrinsieke talent. Buiten het commerciële aspect zit er geen enkele gedachte achter waarom nu juist speler X wordt gehaald, het is allemaal lukraak.

Het doet mij ergens denken aan Chelsea, PSG, en Real in de tijd van de Galacticos. Op papier is het leuk om naar een sterrenelftal te kijken, in de praktijk laat het me volledig koud, omdat het allemaal inwisselbaar is: de spelers, de coaches, eigenlijk de gehele club. (Ik bedoel, Abramovich had even goed Blackburn Rovers kunnen kopen, dat had helemaal niets veranderd aan het bijeengekochte elftal.) Wedstrijden worden pas écht leuk als je sympathie of antipathie bij de betreffende club kunt voelen.
1 0
RusselWestbrook
Ik volg jou ook prima, maar besef wel dat een hele hoop mensen het eigenlijk helemaal niks kan schelen wat voor shirtjes er over het veld rennen. Ze willen gewoon de beste spelers zien.

Daarom kijkt half Azie nu naar de CL en een stuk minder naar de ACL. Daar wil China verandering in brengen.
0 0
MosesD
Goed gezien van Marco. Wat mij betreft is dit de beste kandidaat.
1 0
OpNaarNummer4
Daarom is het ook heel gek dat de KNVB niet op champagne stemt, helemaal omdat de eredivisie 1 van de gedupeerde is. Maarja, ze geilen teveel op technologie van Infantino.
1 0
Suarez16_
En groot gelijk heeft hij. Gewoon terug naar 3 buitenlanders in de selectie en de naam CHAMPIONS league is eer aan doen inplaats van 5 clubs uit Spanje, 4 uit Engeland, 4 uit Duitsland, etc, etc.
1 0
daniajax1
Dan krijg je dus de kampioenen uit 32 landen. Weet je hoeveel prut daarbij zit. Dan krijg je een gigantische walkover van Barca en Bayern. Die winnen dan gewoon de helft met 5 tot 15-0. Wordt een pijnhoop en dan zullen die clubs meteen een Super League oprichten.
0 0
RusselWestbrook
Buitenlanders: juridisch onmogelijk.
Alleen kampioene in CL: dan wint nog steeds 1 van de 5 clubs uit de grote 5.
0 0
Ajax meister
Onzin. Als de fifa, Eufa regels maken dat er in de CL maar max 3 buitenlanders mogen spelen dan moet dat gewoon haalbaar zijn. Alleen doen ze dat niet.
0 0
RusselWestbrook
Nee want dan is de volgende dag de Super League opgericht en de CL gedevalueerd tot een prutscompetitie.

Er even van uitgaande dat een organisatie als de UEFA wetgeving aan haar laars mag lappen (wat dus niet zo is)
0 -2
RuffRhythim
Ja maar je krijgt tenminste geen drie/vier clubs van een land meer in de knock out fase..om maar wat te noemen.

Er is veel meer...
0 0
OpNaarNummer4
Is ook de enige die "supercompetities" wil vermijden. Allemaal leuk hoor die 40 landen per WK en technologie maar ik heb toch veel liever dat de kloof tussen de clubs kleiner wordt.
0 0
RusselWestbrook
Daar zul je super competities voor op moeten richten. De kleine zitten gevangen in kleine landen.
1 0
Lazell
Daar zeg je me wat. Ik zit regelmatig te denken, als Ajax nou eens in Engeland zou spelen. Dan had Ajax ook genoeg tv-gelden gehad en zouden de spelers niet zo snel noodzaak hebben om te vertrekken. Dan kun je spelers 2 jaar langer houden, met als geweldig pluspunt dat het algehele niveau dus flink omhoog gaat en je niet steeds je beste spelers kwijtraakt. Precies door die tv-gelden kunnen clubs als Stoke City betere spelers aantrekken dan Ajax.

Als er een super competitie komt met onderliggende competities, zal het tweede niveau in de super competitie meer tv-gelden opbrengen dan de Eredivisie. Zo zou Ajax langzaamaan op kunnen klimmen naar de hoogste competitie. Omdat we dan dus meer geld/salaris hebben/kunnen bieden en betere tegenstanders hebben.

Maar misschien denk ik veel te optimistisch hierover.
1 0
OpNaarNummer4
Je snapt dat de supercompetitie juist alleen maar voor een grotere kloof gaat zorgen? De grote landen gaan een eigen competitie creëeren waar landen als nederland buiten de boot vallen. Deze supercompetitie kan zelfs de champions league vervangen wat er voor zorgt dat Ajax helemaal geen podium meer zou hebben.
0 -1
RusselWestbrook
Met alle andere landen je eigen supercompetitie oprichten.
1 0
Koenniiee
Dan nog wordt de kloof alleen maar groter aangezien het mediabereik van de grootste competitie veel- en veel groter is en waarschijnlijk daarmee ook de euro's per eindpositie en de commerciële mogelijkheden.
0 0
RusselWestbrook
Je moet iets. De enige andere mogelijkheid is grotere clubs beperken geld uit geven, te generen en weet ik veel wat voor draconische maatregelen nog meer. En dan komt die Super League meteen.

Een ding is zeker: het wordt nooit wat als we hier in NL blijven rotzooien.
0 0
Koenniiee
Dat laatste is absoluut een feit. Ik hoopte op een troef als Van Praag. Maarja, daar zijn ook heel veel andere machtspersonen voor nodig om iets drastisch te kunnen veranderen in het internationale voetbal.
0 0
Koenniiee
En dan heb ik het nog niet over de ondergang van de huidige JL clubs die failliet gaan, plus die in het buitenland.
0 0
DemBaBa
Champagne for president
5 -1
Lazell
Oeps, dat minnetje was een misklik, moest plusje zijn.

Fijn dat er iemand voor ons opkomt, maar ik denk dat het vechten tegen de bierkaai is. Het verschil in inkomsten is zo gigantisch groot.
1 0
Tecmessa
Allez Jerome!
1 0