Muric blij met bijdrage na triest nieuws

BvdPloeg, 22-02-2016 om 07:10, 35555 views, De Telegraaf |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Robert Muric heeft zijn assist tegen Excelsior opgedragen aan zijn ouders en overleden oma. Tegenover De Telegraaf verklapt de Kroaat dat zijn grootmoeder in de week van zijn debuut overleed.

'In overleg met mijn ouders heb ik besloten in Nederland te blijven. Dat ik twee minuten na mijn invalbeurt een assist gaf op Davy Klaassen, was geweldig', zo vertelt Muric, die voor de 3-0 een goede actie in huis had en niet zelfzuchtig was toen hij bij het doel kwam. 'Dit doelpunt draag ik op aan mijn oma en mijn ouders.'

Over zijn assist kon Muric alleen maar tevreden zijn. 'Ik kon de één-tegen-één-situatie opzoeken, twijfelde daarover, maar besloot de bal aan Davy te geven.' 

 

Jantje! Klaassen met de goal op aangeven van debutant Muric ?? #wzawzdb

Een video die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
MrBabelinho
Bekijk de goal maar eens goed. Dit heet een schakel overslaan. De meeste spelers spelen die bal in eerste instantie op Klaassen en dan ontwikkelt zich geen snelheid in de aanval. Ziet er wel Robben-achtig uit hoe Muric vervolgens doorbeweegt en in tegenstelling tot Robben legt Muric wel een balletje breed. Het heeft dus ruim anderhalf jaar geduurd voordat hij zijn eerste minuten kreeg en al na 3 minuten zat ik met een pretbek. Vaker laten spelen deze jongen!
1 0
DaniAjax
Kan zijn dat je gelijk hebt hoor, maar ik had het idee dat de pass naar Klaassen moest, en niet naar Muric. Doet niet onder voor het feit dat Muric inderdaad vaker zijn opwachting mag maken van mij!
0 0
MrBabelinho
Nee de eerste pass van Muric, hij heeft in eerste instantie de mogelijkheid Klaassen aan te spelen maar kiest bewust voor Milik zodat Klaassen de 3e man wordt en dus door kan bewegen. Daarna is de pass inderdaad te hard voor Klaassen.
0 0
Venta
Als iedereen bereid is de goal aan een teamgenoot te gunnen, dan maak je er iedere wedstrijd 2 extra en win je alles. Helaas zijn er een hoop spelers die altijd zelf zullen gaan 1 op 1 (El Ghazi bijvoorbeeld, maar in extreme mate Fisher die na 1 wedstrijd niet gescoord te hebben gelijk weer een syndroom heeft die doorbroken moet worden met een goal).
3 0
Freddy Al
Moet El ghazi inderdaad aan werken,heeft misschien ook te maken met teveel onrust/dadendrang en daardoor minder overzicht.
0 0
DannyK
En fisher lekker verkopen want je hebt geen zak aan dat gepriegel van hem
0 0
Michael25
Dat maakt het inderdaad nog wat specialer. Hopelijk kan het debuut en assist bijdragen aan de verwerking van je verdriet.
1 0
ibrahendriks
Mooi gezegd, is ook helemaal waar.
1 0
Wimmel
Het beste aan dit hele verhaal is dat hij dus nadacht in die split second en het nog kon uitvoeren ook ipv als een blind paard tegen de bal aan te rammen.
1 0