Cillessen: 'Huidige generatie keepers anders'

Mr. Ajax, 20-02-2016 om 14:52, 3801 views, Helden Online |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Jasper Cillessen is in gesprek met Helden Online ingegaan op wat voor hem het ideaalbeeld van een doelman is. 'Een complete keeper heeft alles. Die kan ballen tegenhouden op cruciale momenten, maar ook vasthouden', begint de Ajax-goalie.

'Hij kan meevoetballen en heeft inzicht. Van der Sar was een keeper die alles had', vervolgt de Oranje-international. 'De huidige generatie keepers is anders. Zo is Manuel Neuer van Bayern München misschien atletischer.' Cillessen wordt vervolgens gevraagd naar zijn mooiste redding in het Ajax-tenue. Dan komt hij met een anekdote over het Champions League-duel met AC Milan.

'In mijn debuutwedstrijd in de Champions League tegen AC Milan hield ik een bal van Mario Balotelli tegen. Technisch gezien was dat mijn mooiste redding. Hij kwam van buiten naar binnen en schoot hem in de lange hoek. Ik moest me volledig strekken en tikte de bal bovenhands net aan, zodat hij op de lat kwam en niet in het doel', vertelt de keeper.

Afgelopen zomer werd Cillessen in verband gebracht met Manchester United. Tot een transfer kwam het niet. Hij weet niet exact waar hij heen wil, want écht een droomclub heeft hij niet. 'De mooiste competities zijn voor mij Engeland, Spanje en Duitsland en daar hoop ik uiteindelijk ooit te mogen spelen. Maar op dit moment zit ik ook bij een fantastische club', aldus de Groesbeker.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Rudolph J
Goede keeper, niet bijzonder (en nu niet meteen gaan huilen).
2 -2
AFCAGoirle
Ik vind hem sterk in het positioneren, hij maak idd geen bijzondere reddingen maar het feit dat we zo weinig tegen krijgen en het achterin redelijk tot goed staat hebben we grotendeels te danken aan Cillessen.
2 -4
Wimmel
Kan me geen betere keeper voor Ajax wensen.
4 0
IamLegend
tijdens zijn debuut, en wk is die top, steeg die boven zichzelf uit, eerste seizoens helft dit jaar ook.

Maar voor derest matige keeper, niet veel beter dan vermeer...
3 -8
Truus de Bakker
Hij heeft een hogere ondergrens dan Vermeer, is beter in de lucht en is rustiger aan de bal. Hoewel Vermeer sinds hij bij Feyenoord speelt ook rustig aan de bal is.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Sympathieke foto boven het artikel :)
2 -1
Truus de Bakker
in een woord: ontwapenend
1 -1