[Update IV] Man Vermeer-pop vrijgelaten

MrAjaxxxx, 09-02-2016 om 17:10, 23373 views, Telegraaf/Parool/AT5 |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Voetbal International meldt dat de dader die een pop had opgehangen in het stadion met 'Vermeer' erop, een stadionverbod heeft gekregen van Ajax en strafrechtelijk vervolgd zal worden. Tijdens de wedstrijd van zondagmiddag tussen Ajax en Feyenoord (2-1 winst), kwamen beelden op sociale media voorbij waarop een opgehangen 'Vermeer-pop' te zien was.

Ajax heeft de verantwoordelijke persoon in beeld gekregen en dus direct een stadionverbod opgelegd. Na de wedstrijd reageerde Frank de Boer ook op het voorval. 'Ik kan daar sowieso niet bij. Kenneth is een fantastische speler voor ons geweest, heeft zich altijd driehonderd procent ingezet, heeft concurrentie gekregen en heeft uiteindelijk voor zijn eigen carrière gekozen. Dat dat Feyenoord is geworden, kwam toevallig zo op zijn pad. Ik vind dat we heel veel respect voor hem moeten hebben', aldus de trainer. 

Update - 12.09 uur (8 februari)
De aanklager betaald voetbal is vooralsnog geen onderzoek gestart naar het incident rondom Kenneth Vermeer tijdens Ajax - Feyenoord. 'De rapporten van onze waarnemer en die van de clubs moeten dinsdag binnen zijn. Dan gaat hij zich daarover buigen', zo legt een woordvoerder van de KNVB uit aan De Telegraaf.
 
De KNVB weigert vooralsnog vooruit te lopen op de zaken. 'Dat zou voorbarig zijn en heeft dus nog geen enkele zin. de Telegraaf herinnert zich dat MVV in het verleden een boete kreeg van 10.000 euro toen het publiek een speler aan een galg liet zien. 

Update - 15.20 uur (8 februari)
Miel Brinkhuis zit in zijn maag met de spreekkoren en incidenten rondom Kenneth Vermeer bij de Klassieker. De persvoorlichter van Ajax moet bekennen dat er veel onduidelijkheid is. 'Bij spreekkoren is het heel vaag wie er verantwoordelijk is. Het is iets waarover we met elkaar in gesprek zijn, maar waarvoor geen eenvoudige oplossing is.'

De pop met strop was te zien bij VAK410. Brinkhuis kan in Het Parool niet zeggen of er naast de arrestant na de wedstrijd nog meer straffen worden uitgedeeld. 'Belangrijk is of zij afstand nemen van de actie. Vooralsnog lijkt het niet alsof zij er erg mee in hun maag zitten.'

Update - 18.27 uur (8 februari)
De persoon die de pop van Vermeer zondag over de reling hing in de Amsterdam Arena is een 26-jarige man uit Wageningen. Dat meldt het Openbaar Ministerie. De man wordt dinsdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter en zal vervolgens voor de snelrechter verschijnen.

Update 17.10 uur (9 februari)
De man die is opgepakt vanwege de beruchte Vermeer-pop is dinsdag alweer vrijgelaten. 'De rechter-commissaris zag geen aanleiding om de verdachte langer vast te houden', zo meldt AT5 op hun site.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
geronimo
Waar gaat dit over?
0 0
blessure
Niet opsluiten , maar een stadion verbod, zou zeker op zijn plaats zijn.
1 0
Ellende
De regels zijn gewoon zo dat je iemand voor een dergelijke actie niet op kan sluiten. Dus dat is hier niet realistisch.
Dan komt de club AJAX. Je wilt niet dat dit soort supporters de naam AJAX te grabbel gooien, door walgelijke acties. Ben benieuwd hoelang dit stadionverbod duurt. Tijd om een statement te maken.
1 0
blessure
Ik vind, dat je niet zo met een oud speler omgaat.
Wordt Rob Witsche en anderen, die voor Feyenoord gevoetbald hebben, voortaan ook zo bejegend?
Ik vond het in ieder geval, een respectloze actie.
1 -1
Mokumboy
Gerechtigheid. Hoop dat deze jongen ook binnenkort weer welkom is in de Arena!
6 -4
johnd
Arresteren slaat nergens op, maar stadionverbodje is terecht.
2 0
weallloveajax
idd zo is het! gewoon niet zo janken en moeilijk doen want, je kan het raden als je je club verlaat en naar de aartsvijand gaat.
1 -1
weallloveajax
Politie bericht Amsterdam 09-02-2016 21:15 : de pop is na verhoor uit emotie volledig leeggelopen en voelt zich opgelucht,bewijs last weg hahahhahaha wat een slap gelul allemaal.
0 -1
aJaxppy
taakstaafje 40 uur papiertjes prikken en over een halfjaar met het rijbewijs van z'n broertje weer vrolijk naar binnen.... wanneer worden we een keer wakker....
4 -7
Fundamento
Stadionverbod. Voor hoe lang?
1 0
DM
De afkeer van het Amsterdamse politiekorps richting Ajaxsupporters is ongekend. OM heeft 2 jaar onvoorwaardelijke celstraf geëist !?!. Een bekende van mij heeft zondag een boete en een stadionverbod gekregen voor het roken van een joint. En zo zijn er alleen dit seizoen al talloze voorbeelden, denk vooral aan de 'bestorming' van de Toekomst.
7 -5
ram
Het is toch niet te geloven allemaal hé; tering agenten! Mensen oppakken die net een moord gepleegd hebben bijvoorbeeld. De brutaliteit!
1 0
RusselWestbrook
Je mag überhaupt niet roken in de Arena, behalve in rookruimtes
Drugs zijn al helemaal niet toegestaan.

En dan nog verbaasd zijn dat er sancties volgen. Poeh.
8 -6
davidoff
jawel hoor, op f-side en 410 mag het gewoon.
3 -3
RusselWestbrook
Gedoogd. Huisregels Arena staan het gewoon niet toe.
3 -2
DM
Daarvan ben ik op de hoogte. Het gebeurde echter buiten het stadion, dat had ik even moeten vermelden.
3 0
RusselWestbrook
Ah dat veranderd het verhaal wel gigantisch :p
Was ie nog op het terrein van de Arena?
2 0
DM
Het was net buiten het stadion op de trappen en werd vrij hardhandig meegesleurd door 2 stille.
0 -2
RusselWestbrook
Privé terrein ArenA.
2 0
DM
Gaat erom dat de straf niet in verhouding staat
0 0
BaaszoeRoermond
Privé terrein toch?
1 -1
dennalafca
Zo hoort dat. Er is wettelijk ook niks waarvoor hij gestraft kan worden. Hij heeft feitelijk niks verkeerd gedaan. Een plastic pop met een touw vastgemaakt waar vermeer op staat. Nou nou wat erg. Mooi dat hij weer vrij is. Jammer dat de bobo's bij Ajax zo goed met supporters omgaat. En dan gek vinden dat de Arena halfvol is.
5 -7
The
Dat is nog maar net de vraag. Ik denk wel dat hij een strafbaar feit heeft gepleegd.
2 -3
davidoff
vertel
0 0
The
Na de tweede wereld oorlog werden er poppen bij NSB'ers opgehangen met een touw om de nek. op de borst van deze poppen stond dan NSB. Dit stond symbool voor "de strop krijgen". Als de NSB'ers niet op tijd werden opgepakt voor hun daden werden deze NSB'ers vaak vermoord door de bevolking doormiddel van ophanging. Ook bij deze mensen stond dan NSB geschreven op de borst. Hier wees de pop naar de naderende dood door ophanging.

Een kogelbrief is een strafbaar feit. Deze brief is gericht (geadresseerd) aan 1 persoon of een groep. Daarbij staat een kogelbrief synoniem aan "de kogel krijgen".
Dus kan je dit als bedreiging aanmerken.

De pop was "geadresseerd" aan vermeer en staat zoals in de eerste alinea synoniem aan. "De strop krijgen"

Wat is in dit geval het verschil tussen "de kogel krijgen" of "de strop krijgen"?

Daarbij moet Vermeer zich bedreigd voelen. Anders is het alsnog niet strafbaar. Gezien het recente verleden bij zijn club genoot (Vejinovic) kan ik mij voorstellen dat hij zich daar niet prettig bij voelt. Dit word bevestigd door de aangifte van Vermeer.
5 0
davidoff
leuk geschiedenis stukje, alleen is het geen 1945 meer dus dat gaat niet op. denk je nu echt dat een 26 jarige ajax supporter die zichzelf waarschijnlijk trots 'jood' noemt, deze vorige eeuwse gedachte hanteerde om dit te doen? man man
0 -3
The
Door NSB te gebruiken was de dader wel degelijk op de hoogte van de geschiedenis.

Jouw. "vehaaltje" had een punt gehad als hij geen NSB had gebruikt.
Nu niet, en wil je het bagatelliseren. Vind je de uitspraken "Joden aan het gas" ook niets? Verwijst naar dezelfde periode.
2 0
davidoff
denk je,
ik doel meer op het feit dat dit meer een 'schoppen naar' is dan wat jij verteld.
nsb staat oa voor verrader, laten we het daarbij houden. geen nut om hier dieper op in te gaan ,want dat doen de journalisten en media wel voor ons.
0 -1
The
Hij moet dat dan wel hard kunnen maken dat hij het anders bedoelde, gestaafd door fysieke bewijzen. En dat word moeilijk, want er zijn wel fysieke bewijzen die het tegendeel bewijzen.

Hij zal niet opgesloten worden maar een taakstraf boete zit er wel in.

En waarom heeft het geen nut om hier zelf dieper op in te gaan? Waarom laat je de media dat voor je doen? Je hebt toch zelf een mening?
1 0
davidoff
pff jeetje wat een taalgebruik man,
kan het ook in jip en Janneke taal want ik ben maar een hard werkende lts opgeleide jongen van de straat......voor sommige hier 'Tokkie".
fysieke staaf dan denk ik aan de meer, maar dat bedoel jij denk ik niet. leg eens uit :-)
0 -1
The
Hij moet aan de rechter iets kunnen laten zien (bijv, foto, video, geluidsopname) waaruit blijkt dat hij het anders bedoelde.
1 0
davidoff
ik snap em,
een opblaas pop met op de borst 'nsb' (verrader), op de rug '1' en vermeer (naam van de verrader). en dan het spandoek met de tekst...van godenzoon naar hoerenzoon .. pleit hem dus vrij van al jou aantijgingen. VRIJSPRAAK
0 -1
The
Verdraaien van feiten heet dit, geen rechter die daarin trapt. Dat blijkt ook al uit het feit dat hij wordt doorgestuurd naar de strafrechter door de onderzoeksrechter die voldoende bewijzen TEGEN hem zag en onvoldoende bewijzen die voor hem pleiten.
Wat jij doet is recht lullen wat krom is, maar goed dat komt vast door de media.
1 0
davidoff
hoe dan verdraaien?
er wordt nergens kenbaar gemaakt dat hij vermeer een kogel of iets dergelijks wilt geven, wel wordt er duidelijk gemaakt dat die overstap naar die kakkies niet in dank wordt afgenomen.
en terecht naar mijn mening.
maar ik heb het idee dat ik nu met een of ander (student)jurist te maken heb die het allemaal wel weet.
maar weet je.....ach laat ook maar.
0 -1
The
Geen kogel maar strop. En student? Nee ik ben 46. Jouw mening is gebasseerd op gevoel en op de mening van anderen. Niet op feiten. Kudde gedrag.
1 0
davidoff
ik ben ook 46 dus mijn mening gaat over ervaring en niet van gevoel van anderen.
verschil tussen jou opvatting en die van mij is waarschijnlijk het gevoel van ajacied zijn op plekken /dagen die anderen niet mee hebben gemaakt.
verder leuke discussie en fijne avond.
0 -1
The
Joh ik twijfel niet aan je ervaring. En ik ben vast niet zo'n fanatieke supporter als jij, en ik snap ook wel dat Ajacieden hem "uitkotsen".

Maar de discussie was of het een strafbaar feit of niet. In mijn ogen wel. Inderdaad leuke discussie, fijna avond en op naar het kampioenschap (hopelijk). ;)
1 0
davidoff
dikke VANDA(A)LE heeft er weer een woord bij ..Vermeerpop.
verder overdreven gedoe allemaal.
gewoon een ludieke actie, niet meer niet minder.
5 -5
Ajaxvanweleer
Hij gaat vast snel een film huren. De hangover haha.
1 -1
DeKes
Ziggo wordt bedankt!
1 0
Misterloe
Ziggo zou Ajax A1 uitzenden . Heb alleen maar tennis gezien . Bedankt ziggo
1 0
ambtenaar
Zat die nog vast joh ?
Heb ze voor veel gekker dingen en dag later al naar huis zien gaan.
4 -1
CHRISSSSZ
Te idioot voor woorden dat ie nog zo lang vast gezeten heeft.
9 -7
fuark
Hopelijk komt deze pauper in ieder geval nooit meer in een voetbalstadion.
5 -7
BaaszoeRoermond
Pfffff.. iets met azijn zeiken...
2 -5
fuark
Het is gewoon een pauper tokkie die Ajax een slechte naam geeft.
Gun hem dat stadion verbod ook, hoop dat hij het er erg moeilijk mee heeft. Zal wel niet want het is tenslotte een zwakzinnige.
5 -3
BaaszoeRoermond
Je moet er ook wel de grap van in zien. Dat het in de media komt is alleen omdat Ajax zo'n grote club is.
2 -4
The
Jij vind het grappig. Ik vind het een berdreiging.
2 -2
Professor
Vertel eens wat de grap ervan is.
4 0
BaaszoeRoermond
Grap= ik vind het wel grappig, dus is het voor mij een grap.
0 -6
fuark
Leuke grap. Alleen jammer dat door deze ''grappen'' er nooit maar dan ook nooit meer uit supporters bij de klassiekers mogen komen.
3 -1
BaaszoeRoermond
Had je die gedachte dan, dat die er nog gingen komen?
0 -3
ram
Dankzij gekken zoals jij zal dat inderdaad niet meer gebeuren in de nabije toekomst. En terecht!
Ik bespaar de samenleving liever een politiemacht dan dat er uitsupporters komen.
1 0
fuark
Ik had ergens nog wel hoop ja
3 -1
BaaszoeRoermond
Geef die hoop maar op, zolang deze 2 burgemeesters er zitten. Komen er geen uit supporters meer. De straf is al lang opgeheven, maar vd laan en Aboutaleb laten het gewoon niet toe. Helaas.
0 -4
ram
Precies! Vuile NSB burgemeesters zijn het. Daar moeten ze eens poppen van ophangen.

Niet te geloven dat ze zonder reden al die lieve vreedzame supporters uit elkaar willen houden.
1 -1
DonAdam
Alsof burgermeesters er op uit zijn de pret van duizenden te verstieren... Ga het even omdraaien, alsof die mensen de raddraaiers zijn die elkaar al decennia lang letterlijk de kop in geslagen hebben en de meest verschrikkelijke spreekkoren hebben gebezigd. Serieus, zeker gezien jouw commentaar in de rest van deze draad zet ik mijn vraagtekens bij jouw geestelijke gesteldheid.

Hoe dan ook, wat Kenneth en vooral Winny Haatrecht Ajax geflikt hebben is laag, maar daar reageer je niet op zoals 410 dat gedaan heeft. Geef hem dan 90 minuten lang een striemend fluitconcert, zoals bv Turkse supporters dat kunnen; dat is hard genoeg.

Wat mij altijd aanstond bij de fanatieke Ajaxsupporters is dat men vnl bijtend spottende en ludieke liedjes zongen ipv die ongeinspireerde, laag bij de grondse, onorginele, snoeiharde teksten waarmee ze in Rotterdam, Den Haag en Utrecht komen. Die teksten waar alleen iemand met een iq van 70 mee komt. Ook daardoor voelde ik me als Ajacied superieur.

Het Ajax publiek was altijd zo grappig, maar blijkbaar is dat ook al over. Ik schaam me iig kapot voor die pop, dat spandoek en die liedjes.
3 -1
DM
Feitelijk ligt het wel op het bordje van de burgervaders, met de rest van je betoog ben ik het 100 % eens.
0 0
RusselWestbrook
Hahaha ja het ligt aan de burgemeesters, en niet aan een groepje debielen die het keer op keer weer verneukt voor iedereen.
4 -3
BaaszoeRoermond
Dat ook.
0 -3
RusselWestbrook
Dat alleen.
3 -1
BaaszoeRoermond
Nee. Ook burgemeesters die het tegenhouden door elke scheet.
1 -6
RusselWestbrook
Scheet? De supporters kunnen zich niet eens gedragen bij afwezigheid van uitsupporters! De burgemeesters valt hier niks te verwijten, de supportersgroepen laten keer op keer weer zien dat ze te debiel zijn om uitsupporters toe te laten.
2 -2
BaaszoeRoermond
Je moet er ook wel de grap van in zien. Dat het in de media komt is alleen omdat Ajax zo'n grote club is.
0 -6
BaaszoeRoermond
er*
0 -3
3*stars*3
Hij zal bij vrienden, kennissen en in zijn dorp voor altijd gezien worden, als de pop man...
5 -1
BaaszoeRoermond
Terecht! was gewoon een grapje, wat verkeerd is opgevat.
3 -7
ram
Wisten jullie al dat Adolf ook een grapje maakte? Eigenlijk was hij van plan in 1950 een spandoek te maken met "Hihi, grapejuhhhh". Alleen schoot ie zichzelf per ongeluk door zijn kop. Dat spandoek is er helaas nooit van gekomen. Jammer, want het was echt een sterke grap geweest.
0 0
godenzonensuper
Inderdaad , vond het spandoek achteraf smakelozer.
Hoe maak je een pop vast? Ja met een touw.
De intentie is nooit geweest om Vermeer
"op te hangen" denk ik eerlijk gezegd.
0 -9
DonAdam
Hoi-ja-aeeooooooooooooa lalalalalalala boing ppffrrtt zekersteweten àààhhhòp met-z'n-zessen.
1 0
godenzonensuper
Faka?
0 -1
Joy
tuurlijk. lekker naïef.
7 -2
godenzonensuper
Mag jij naief vinden , prima.
0 -2
BaaszoeRoermond
Precies en de spreek oren ook!
0 -3
JordyAjacied
Maar waarom zou je een pop van vermeer ophangen? Welke gedachte zit er dan achter volgens jou?
1 0
godenzonensuper
Om bij dat spandoek te laten horen.
0 -2
BaaszoeRoermond
Gewoon een grapje. Zat waarschijnlijk geen andere intentie achter dan een grapje.
1 -5
kampioen0809
En terecht zeg. Dit Is toch geen reden om iemand langer vast te houden...
4 -1
fuark
Wat een pauper tokkie.
2 -7
noahdepoah
Vak 410, begonnen als leuk sfeervak met mooie en gevatte sfeeracties, goede tegenhanger van de altijd agressieve F Side. Tegenwoordig is het een vak met hooligans. Allemaal in het zwart gekleed, sfeerloos.

En wat die pop betreft, ik vind het pure satire. Misschien op het randje. Er blijft bij de rechter ook niets van over. Bedreiging is het niet en ik zou geen artikel in het strafrecht weten waarmee je hier iemand mee miet straffen.
1 -2
vak114
Nu heb je de poppen aan het dansen.
11 -1
Vak M
Ik begin wel te begrijpen waarom het zo stil is in ons stadion. Wat een haat en nijd naar elkaar. Eerst over Johan en jonk en nu weer elkaar uitschelden over vermeers pop. Is nie goe nie. Het ging het stuk beter zondag en wie weet wordt het nog wat dit seizoen. Er was in ieder geval strijd! Dat willen we zien! AJAX!
2 -1
Labanda
In het stadion is iedereen pro Johan en pro jonk. Alleen een aantal AS hooligans zijn anti Cruijff.
6 -3
Pettersson1963
Labanda, heb jij aan alle bezoekers in de Amsterdam Arena de vraag gesteld of ze pro Jonk en Cruyff zijn?
2 -4
Labanda
Vak410 hing in 2011 poppen op met daarop gezichten van Coronel en de rvc leden.
Toen hoorde of zag ik geen Ajacieden die er schande van spraken...
9 -3
..::Rootje::..
Vast van jou geleend.
5 -7
Labanda
Sterke reactie hoor.
6 -3
Prethoofd123
Volledig terecht dat dit hard wordt aangepakt! Neem een voorbeeld aan het publiek van Chelsea die een staande ovatie over had voor Manchester United speler Juan Mata die 2jaar terug nog voor Chelsea speelde!
1 -4
Suarez16_
Oke moraalridder begrijp ff 1 ding, jongens in de 20 boeit dat geen flikker. Verder vind ik het wel gewoon terecht dat hij werdt uitgefloten. Die pop gaat te ver, maar liedjes en fluiten mag van mij gewoon. Je vraagt er ook gewoon om als je direct van Ajax naar feyenoord gaat. Zoals koeman valt het nog wel mee na een X aantal jaar buitenland. Wim Jansen werdt ook bekogeld met ijsballen. Kijk 1x naar Spanje waar er een varkenskop werd gegooid tijden el clasico of ga is een derby in Argentinie kijken voor de grap. Daar mag je van geluk spreken als je levend het stadion uit komt. Ik heb vaak uitwedstrijden bezocht en na een fout van de scheids roept ook de harde kern van de graafschap, utrecht, h'veen, welke club dan ook: gozobuyuk gozobuyuk gozobuyuk je moeder is een h*er. We moeten niet doen alsof er voor het eerst iemands moeder voor een h*er word uitgemaakt. De pop kan niet, maar de rest is niet schokkend.
3 -4
bevel
het probleem is dat mongolen als jij het normaal gaan vinden dat mensen uitgescholden worden... jij mag voor mij ook lekker oprotten
4 -3
Suarez16_
Dus? Het gebeurt elke week in elk stadion? Waarom moet elk moraalriddertje na zo'n incident alles afkeuren. Dat de grootste verader van de afgelopen 20 jaar word uitgefloten is niet gek. Gebeurt zelfs bij clubs als h'veen met Ziyech. Waarom mag er opeens niks meer. Het is een vrij land en je mag een speler uitfluiten. Real doet het zelfs met Bale..... Die pop kan niet. Dat gaat te ver, maar een speler uitfluiten? Kom op hè en die leusen over bommen op 010? Das alweer 70 jaar geleden en daar doe je niemand pijn mee. Ze lopen zelf te zingen over k****rjoden. Wat wil je dan? Een half leeg stil stadion? Ik heb liever een kolkende arena met sfeer. Tuurlijk gaan sommige leusen te ver, maar iets roepen over een moeder gebeurt elke week 100X. Misschien moet je zelf is naar zo'n wedstrijd gaan en kijken wat ze roepen. Als je toch alles afkeurt ga dan elke week,maar duizenden supporters aanwijzen voor' leusen' en uitfluiten. Als je beetje ballen hebt ga je het zelf zeggen, maar nee jij gaat lekker makkelijk op een forum als een moraalriddertje lopen roepen dat het niet kan en als het over 8 maanden weer zo iets gebeurt ga je weer lopen janken. Nogmaals dingen als die pop gaan te ver, maar liedjes en fluiten gebeurt overal en moet je niet over gaan lopen janken.
0 -3
RusselWestbrook
Uitgefloten????

Volgens mij heb jij er helemaal niks van begrepen, wsnt uitfluiten is het laatste waar het hier om gaat
1 0
Suarez16_
Dat weet ik, maar ik ging op iemand in die zei dat uitfluiten en liedjes ook niet in het stadion hoorde. Terwijl dat dood normaal is.
0 0
Pinpanter
Dat iets gebeurt in elke stadion maakt het nog niet normaal. Het is gewoon kleuteronzin om een speler uit te jouwen omdat hij naar de concurrent ging. Vermeer had waarschijnlijk ook liever in het eerste van Ajax gestaan maar hij werd blijvend gepasseerd. Hij is wel prof, dus kiest hij er voor om dan ergens anders te spelen. En omdat bij elke club maffe supporters zijn moet hij wel wat dingen zeggen om die supporters een beetje te paaien. Wat moet hij anders?
Kenneth Vermeer heeft veel knappe wedstrijden voor Ajax neergezet, wees hem daar dankbaar voor en gun hem een goed vervolg van zijn loopbaan. Uitfluiten doe je tegen spelers die zich op het veld misdragen.
3 0
vak114
Mooi gesproken.
Kon toch een kleine glimlach niet onderdrukken.
2 -2
Tecmessa
Precies, laten we fatsoen uit het raam flikkeren want de Graafschap, Feyenoord of Utrecht hebben t ook niet.
1 0
MosesD
Blijkt het een boertje uit Wageningen te zijn.... Nooit meer komen dus.
4 -5
Vak M
Wordt ineens een zielig verhaal. Laten we ophouden over hem. Hij heeft al zo weinig en probeerde erbij te horen
7 -2
Ellende
Man gewoon veroordelen. Wanneer je naar je cluppie gaat gewoon je eigen team aanmoedigen.
Mensen moeten gewoon eens na gaan denken.
Tegenwoordig vinden mensen maar alles normaal. Dat wordt het wanneer je er niet tegen optreedt.
Dit is een situatie waar je een duidelijke daad kan stellen en 1 hersenloze kan lozen.
5 0
Superjood410
Die kutkakkelak staat alweer bovenaan in de tussenstand speler van de week bij 010-programma Voetbal Inside.
6 -2
Talent
Schaam je.....
2 -2
Harrie Nak
Wat een ophef over een popje. Net zoveel gezeik als over die bananen in 010.
6 -5
AFCA37
Beste Mensen!! Ik ga sinds 1981 naar Ajax. In die tijd en de jaren 90 waren er bij een wedstrijd Ajax- feyenooit of andersom ik denk 180 arrestaties, vele gewonden en hield geen hek het de wedstrijd uit. Ik zeg niet dat dat ok was, maar mijn punt is dat ALLES nu uitvergroot wordt om niks!!! 2x per jaar gaan bij allebei de kampen alle remmen ff los en proberen de supporters elkaar op te naaien. Ik zie en hoor mensen in het vak bij elke overtreding het woord kanker gebruiken, om vervolgens daarna te roepen dat niet normaal is dat vermeer wordt uitgescholden! Of het nou oudere, jongere, mensen met kinderen zijn, ze doen het gewoon. Laten we nou in ieder geval stoppen met dat hypocriete gedoe aub over een pop notabene. Voetbal is oorlog en zeker een Klassieker!! Want het begint in Ned steeds meer een regeltjes land te worden waar niks meer mag. En nee ik ben niet van 410 ik ben gewoon een supporter die op die ene vrije dag ff lekker wil genieten en die vind dat dit er een beetje bijhoort. En zolang ze die Judas zelf niet aanvallen of thuis opzoeken mag je ook best ff fluiten en Nsb' er roepen!! Hij is miljonair van het voetbal geworden dan moet je wel tegen zoiets kunnen!! En er zijn VÉÉL belangrijker dingen om je anno 2016 druk te maken als een scheldwoord of zwarte pop..
11 -7
PietBon
Dat je het zolang hebt volgehouden. Ik ging ook in 1981 voor het eerst naar Ajax en sinds 1984 seizoenskaarhouder geweest. Na 2 jaar ArenA was ik er wel klaar mee. Het publiek had vaker de naam Feyenoord in de mond dan de naam Ajax. Men zong meer anti Feyenoord liedjes dan pro Ajax liedjes. O wee als je er wat van zei, dan kon je nog klappen krijgen ook. Die rivaliteit is zo sneu geworden, te belachelijk voor worden, van beide kanten. Zielig doen dat er geen uitsupporters naar de klassieker mogen. Maar zolang we deze kinderachtige acties uitvreten gaat dat niet meer gebeuren ook. Oh wat verlang ik terug naar de tijd dat we nog in De Meer voetbalden, dat verlangen word met de dag groter.
2 0
..::Rootje::..
Damn! Al boven de 35 en nog steeds Feyenooit gebruiken.
Kinderachtig, zielig en misselijkmakend.
1 -6
Wimmel
Er zijn er hier ook genoeg welke die tijd meegemaakt hebben, ikzelf bijvoorbeeld, en ja toen gebeurde er meer. Echter, dat betekend niet dat we dit toe moeten laten. Uitbannen, en hard ook.

Ik ben het volledig eens met RusselWestbrook
3 -2
RusselWestbrook
Ja en vroeger mocht je je vrouw legaal verkrachten, dus dat ze nu een paar klappen krijgt... waar zeiken we over?

Man man. Sommige dingen zijn gewoon fout, de gradatie doet er niet echt toe.

En ja, er zijn veel ergere dingen, betekent niet dat we dit maar links moeten laten liggen.
4 -5
The
Ik wilde een verwijzing maken naar de tweede wereldoorlog. Maar die van jouw is veel leuker! ;)
1 -1
Robinjo1988
Helemaal mee eens. Ik hoor al dingen als vak410 leeg houden, punten in mindering en dat soort teksten. Alleen omdat 1 vent een pop ophangt.

Zolang ze idd vermeer niet thuis gaan opzoeken of bedreigen.....
1 -2
bevel
er staan nogmeer idioten erbij die het allemaal oke vinden.
Ook hing er een doek met vervelende teksten.
Daar wordt weer niks tegen gedaan.. ook niks tegen al die mensen die spreekkoren hadden
1 -3
Mokumnorth
Dus dat, hulde
2 -4
lennard1989
+1
3 -1
AFCA.
Wat word dit opgeblazen door die media zeg! Natuurlijk is het belachelijk en beschamend dat dit gebeurd, maar ajax heeft er toch al werk van gemaakt? Gewoon weer verder nu.
0 0
smokum
haha nou ik heb hard gelachen om die pop :-)
10 -6
vak114
Vond m ook wel geinig.
1 -1
Ajacied87
Laat 1 ding duidelijk zijn, ik vind het niet kunnen wat er gebeurd, echter wordt nu alleen de pop besproken als zijnde hangend aan een strop.

Ik was helaas niet bij de wedstrijd doordat kaartje niet binnengekomen was, dus weet niet wat ze echt bedoelden ermee behalve dat het een verrader is.
Maar bij de pop hing het spandoek 'van Godenzoon, naar Hoerenzoon'. De foto die rondgaat is echter iemand die de pop omhoog hijst via het touw. Dus of het echt als strop bedoelt was of dat ze op deze manier extra duidelijk wilde maken dat het om Vermeer ging, weet ik niet.

Maar blijf erbij dat het niet hoort bij een club als AJAX.
1 -1
AFCA37
Niet hoort??? Beste man we hebben al decennia lang een harde kern. Ik ga sinds 1981 naar Ajax en geloof mij er zijn wel ergere dingen gebeurd. Vandaar ik ook niet kan begrijpen dat een oplaaspop zoveel ophef veroorzaakt. Ergste is nog om m te laten zien hebben ze m naast doek gehangen en dat kan alleen met touw dus aub zeg
8 -6
Ajacied87
Ik zeg toch ook dat er een doek bij hing (en dat daar 0 aandacht voor is inzake de pop), alleen geef ik aan dat ik niet weet wat de precieze intentie van de pop en het doek is. Tuurlijk, hij is overgestapt naar de aartsrivaal en je kan dat zien als een judasstreek. Het spandoek kan dan ook nog wel, maar die pop was niet nodig omdat iedereen weet dat het om hem gaat.

Ik vind gewoon dat je je eigen club en spelers moet toezingen, en ja op z'n tijd een liedje over de vijand kan, zolang het een lied is om die club te kakken te zetten. Maar liederen als 'bommen op rotterdam' vind ik dan nergens op slaan, dat staat voor mij in het rijtje als 'hamas hamas...' refereert ook aan WO2 en dat hoort gewoon niet.

Laten we als supporters eens nadenken. Wat hebben onze spelers eraan als we zulke liederen zingen? NIKS want het moedigt niet aan.

En om op je punt terug te komen over dat er wel ergere dingen gebeurd zijn... Maakt dat uit? Dat geeft toch geen vrijbrief om hetzelfde, of iets dat wat minder is toe te staan?
Ik kom uit '87 dus ga niet zo lang mee als jij, maar daarom weet ik nog wel wat normen en waarden zijn, en ga ik uit van de positieve steunbetuigingen ipv het uitjouwen van anderen.
1 0
OntlastendeMiddenvelder
Weet iemand hoe lang dat stadionverbod geldt? Levenslang? Tien jaar?
0 0
EricAjax1
terecht dat ie wordt uitgefloten en dat hij judas wordt genoemd.. deze actie met de pop gaat me echter te ver.. er zijn grenzen, ook in rivaliteit
5 -2
Mokumnorth
Gaat er niet om wat jij vind of wat wie er ook van vind.... Gaat er zelfs niet om wat de politie en Ajax ervan vindt, zolang je niets strafbaars doet.
0 -1
TsigalkoAFCA
Ja en dat gaat de rechter dus nu beoordelen of deze jongen zich schuldig heeft gemaakt aan een strafbaar feit. Stadionverbod heeft hij al binnen.
1 0
The
Dat is dus nog maar net de vraag.

Iemand een kogelbrief sturen is een strafbaar feit. De kogelbrief is een synoniem van "de kogel krijgen".

Kan jij mij een wezenlijk verschil zeggen (buiten het technische aspect om) tussen "de kogel" krijgen of "de strop" krijgen?

Ik zeg niet dat hij strafbaar is maar het neigt er wel naar. Maar dat gaat de rechter dinsdag wel beoordelen.
3 -1
EricAjax1
terecht dat ie wordt uitgefloten en dat hij judas wordt genoemd.. deze actie met de pop gaat me echter te ver.. er zijn grenzen, ook in rivaliteit
5 -2
AFCA37
Gezeik om een oplaaspop pffffff. Was geen probleem van hem om zn hantekening te zetten op een shirt met f*** 020. Stelletje moraalridders hierzo. Voetbal word steeds meer een uitje waarbij je eerst aan de steward moet vragen om te klappen. Hou toch op aub, was een ludieke actie niks met zwart of bedreiging te maken. Als je godv een oud vrouwtje beroofd krijg je een taakstrafje en hulp en om een pop schreeuwt ineens iedereen moord en brand
13 -9
The
Wat was het ludieke hieraan als het niets met zwart of berdreiging te kaken heeft? Wat probeerde de dader op ludieke wijze duidelijk te maken, dat hij een pop als vermeer aankleed en vervolgens ophangt?
3 -4
AFCA37
Dat het een judas is!! En om m op te hangen heb je touw nodig want met nietjes werkt dat niet... loopt de pop leeg
5 -4
The
Waaruit blijkt dat het aankleden van een pop een judas voorsteld?
1 -1
Mokumnorth
Waaruit blijkt dat het een teken van racisme is of een teken van doodsbedreiging?
2 -1
Tienus
Sorry was bij de verkeerde
0 0
Tienus
Racisme niet ken je feiten als vermeer wit was was het een witte pop geweest dus hou op over racisme want dat is bullshit. Doodsbedreiging kan maar of je zover wil gaan.. Maar verwerpelijk was het zeker stadion verbod voor het leven is op zijn plaats.
0 0
The
Een pop met een strop om zijn nek? Haha hoe duidelijk wil je het hebben. Daarbij zei ik dat het ook een doods verwensing kan zijn.

Een pop met een strop om zijn nek. Wat zouden ze daar nu mee bedoelen.

1 -1
AFCA37
Doen we m volgende keer aan zn voeten ok.....
1 -1
The
Jij bent dus mede verandwoordelijk. Doe de volgende keer hem om je eigen nek.
1 -2
Mokumnorth
Strop? Wat is jouw definitie van een strop? Beulsknoop, platte knoop, paarden knoop?

Ik zie het gewoon zoals het was, ze hebben een pop opgehangen en het touw om het hoofd gedaan omdat hij anders niet goed hangt. Of wanneer je hem om het middel doet de pop voorover kukelt en je niet had kunnen zien dat het Vermeer voor moest stellen?

Je bent puur suggestief bezig man.

Wel blij dat je zegt dat het een doods verwensing KAN zijn, dat betekent dat het ook niet zo kan zijn of andere redenen. Laten we lekker wachten met oordelen tot we horen wat de reden is en/of er een uitspraak in de zaak komt.
2 -1
The
Een touw om iemand zijn nek en ophangen. Dat is voor mij de definitie van "de strop"

Er zijn verschillende manieren om zo'n pop op te hangen. Maar het ophangen (om de nek) van een pop die verwijst naar Vermeer daar ongaat mij volledig het ludieke aspect.

Ik snap ook nog wel dat een aantal de boel bagatelliseren want het is natuurlijk iets om je voor dood te schamen.

Stel;
Hoe zou jij het vinden als je morgen wakker word en er hangt een spandoek bij de buren aan de gevel, gericht aan je vader dat zijn moeder (jouw oma) een hoer is, en een pop met een touw om zijn nek met de naam van je vader op zijn shirt? Vind je dat normaal?

1 -2
AFCA37
Als je is naar het stadion zou gaan, had je kunnen zien er een spandoek naast hing pannelap!
1 -2
The
Ik hoop niet dat 37 je leeftijd is. Want dan ben je behoorlijk achterlijk. En het is pannenlap. Sukkeltje.
3 -3
AFCA37
Pfffffff
1 -1
Luie
Stel jij wil een pop van Vermeer maken, welke kleur zou jij hem dan maken? ik keur de hele actie af maar snap gewoon niet hoe mensen er racisme in zien.
0 -1
1eringzuid2
Als de pop wit was geweest had ik het discriminatie gevonden.
1 0
The
Ik denk ook niet dat het met rasisme te maken heeft. Maar dit is wel indirect een doodsbedreiging/verwensing. Iets anders kan ik er niet uithalen. En al helemaal niet "iets ludieks".
3 -2
AFCA37
Ben jij Dirk kuyt?
1 -3
The
Hoezo?
3 -1
Luie
je moet wel een hele verdraaide donkere humor hebben als je dit als ludiek wil bestempelen inderdaad. overigens kreeg MVV 10 000 euro boete toen hetzelfde gebeurde dus lijkt me dat ze dat ook gewoon bij Ajax zo kunnen doen
4 0
AFCACBS1900
Je heb helemaal gelijk!
1 0
MitchelAFCA
Slecht nieuws! Enkelbreuk Jairo Riedewald, 3-4 maanden uitgeschakeld. Heel veel sterkte! KRIJG DE TERING
0 0
meerzicht
Ja slechte zaak, maar laat die aanklager nou eerst maar haast maken met de oerwoud geluiden in den haag want ik hoor daar niets meer over. En uiteraard miiselijkmakend die pop maar ik denk dat Ajax direct goed gehandeld heeft. Sociale controle in dat vak laat erg te wensen over.
5 -3
BaaszoeRoermond
Wat was er nu zo misselijkmakend aan de pop? Ik zag er heen enkel teken van racisme in en dat het touw om zijn nek was gebonden, kon ook zijn redenen hebben. Mensen oordelen te snel.
0 -7
suske
Man dit is wel degelijk racisme en misselijk makend. kijk is goed naar de foto. deze man moet voor goed verbannen worden uit eender welk voetbal stadion. Hij liet die pop bewust zo bungelen met dat touw om zijn nek. Zijn bedoelingen waren duidelijk . Voeg daar bij ook nog eens het uit fluiten van Vermeer in de wedstrijd. Al met al een schandalige actie van de man met de pop en de supporters die Vermeer uit floten. Hopelijk krijgt de dader met de pop een zware Juridische straf. En aan de uit fluiters van Vermeer het volgende hebben jullie destijds toen Johan Cruijff over stapten hem ook uitgefloten. Of is dat onder tussen al vergeten. Beste mensen we willen allemaal dat de spelers technische staf passie strijd en goed voetbal brengen op het veld. Laten wij dan met zijn allen Ajax met dergelijk acties niet in diskrediet brengen en stoppen met dit walgelijke gedrag . Wie de schoen past trekken hem aan!!
2 -8
godenzonensuper
Racisme?
1 -1
skinny hein
wat is er zo erg aan uitfluiten?
0 -1
AFCACBS1900
Waarom is dit precies racistisch dan? Als Vermeer blank was geweest, dan had daar een blanke pop gehangen.
3 -2
AFCA37
Gozer ga lekker naar Hockey invervolg
2 -4
meerzicht
Ik zie het verband met racisme ook niet zo. Ik zie wel het bijzonde noem afwijkend gedrag. Veel van dit soort gasten zien helaas het verschil tussen een grapje en kwetsen, bedreiging en buitensporig gedrag niet meer. Maar goed als onderling en thuis het al niet meer redt om een beetje op te voeden dan helpen deze berichten op AS al helemaal niet meer.
2 -2
insectenverdelg
Elke keer 8s t weer raak. de vuurwerk bommen in de Kuip. die bommen op Rotterdam moesten voorstellen. Spandoek Rooie Mark. Fakkeltocht groene rook na doelpunt van Feyenoord waarna 200 man als indienen door de ArenA klauteren om dien te vinden. Nog geen 10 minuten later wel een spandoek ontvouwen dat de klassieker kapot is omdat er geen uit supporters Ian. Nu dit weer. Elke keer is er weer een incident vanuit 410. en iedereen houdt z'n mond en zegt er niks van.


2 -2
AFCACBS1900
Wel grappig dat je naam dan 'Insectenverdelg' is.
1 -1
Gerard36
en vak410 maar klagen over al die supporters die voor het eind van de wedstrijd weggaan, maar deze supporters brengen de club niet slecht in het nieuws zoals vak410 en kosten ook geen geld (boetes )heren bedankt weer
2 -2
Mokumnorth
Haha ja voorbeeld supporters zijn het: betalen, gaan zitten, houden hun bek dicht, supporten hun ploeg niet, fluiten eigen spelers uit, hangen de moraalridder uit. Voor dit soort mensen is een scc een statussymbool geworden, want hey ik ben wel een fanatieke supporter want ik ga elke wedstrijd naar het stadion.

Sodemieter op man, dan 10x liever supporters met beleving, welke voor sfeer zorgen ( waar de bovengenoemde supporters dan mee showen naar de buitenwacht), lekker ondeugend zijn, schijt hebben aan dat handhaaf cultuurtje wat meer en meer leeft in de arena.
1 -2
daniajax1
Die pop is werkelijk schandalig en iedereen die daar mee te maken heeft moet een levenslang stadionverbod krijgen en strafrechtelijke vervolging, maar het lijkt mij niks te maken te hebben met racisme. Weet niet hoe je daarbij komt?
4 -3
Ajaxfan_1987
Wat laat Vak410 zich weer van zijn slechte kant zien. De meeste mensen die in dit vak zitten hebben het intelligentie niveau van een garnaal. John Heitinga gaf tijdens zijn toespraak aan om vaker wedstrijden te kijken vanuit Vak410 of de F-side. Als ik Joh Heitinga een goed advies mag geven ,dan zou ik dat nog eens goed overwegen.
10 -6
AFCACBS1900
En jij zit zeker op de bank voor teletekst je wedstrijdjes te kijken? Stumper. Zonder VAK410 en F zou het in de arena nog steeds stiller dan op een begraafplaats zijn en werden we nog steeds geleid door Jaakke en die andere boeven.
6 -9
Ajaxfan_1987
Een paar jaar terug toen ik nog in Amsterdam woonde ging ik elke thuiswedstrijd naar Ajax. Nu volg ik Ajax vanuit Barcelona, omdat ik daar nu alweer 2 jaar woon.

Ik volg het voetbal via internet en niet in de Arena. Het wordt lastig om elke keer op en neer te vliegen.
1 0
Vak M
Johan???
1 0
Ajaxfan_1987
Hahah nee ;)
0 0
Stuyvesant
Ik sta ook op het vak, maar ik had tot na de wedstrijd niet door dat die pop daar was opgehangen. Beetje moeilijk te zien ook als je een rij of tien hoger staat.... Verder heb jij volgens mij het intelligentieniveau (mag gewoon aan elkaar) van een amoebe als je mensen zo kunt beoordelen zonder de feiten te kennen!
3 -2
Ajaxfan_1987
Het is elke keer dat vak waar de problemen ontstaan.
1 -1
ajaxminimax
Zo'n pop gaat natuurlijk weer veel te ver. En gelukkig is deze debiel ook opgepakt. En zoals het uitfluiten ga je niet tegen. Je gaat van ajax naar feyenoord dat wordt niet gewaardeerd, maar als je daarna ook nog continu een trap na geeft, dan vraag je er zelf om. Maar zo'n pop is natuurlijk schandalig
2 -2
jeugdtoekomst
Konden ze niet beter zon pop van overmars ophangen die deze geweldige keeper voor 5ton aan onze aartsrivaal verkocht. Idioot dat het is! ( al keur ik deze actie niet goed)
3 -10
godenzonensuper
Zag op twitter een foto voorbij komen waarbij het gezicht van Henrichs op die pop was geplakt , moest toch stiekem even lachen.
6 -2
Pinpanter
Ik zou alle Ajax-supporters willen oproepen eens op te houden met dat kleuterige uitfluiten van oud-spelers. Prof-voetballers zijn geen fans dus die gaan wel eens voor een andere club spelen. Ook al speelt Vermeer nu voor 010, het blijft een oud-Ajacied die bij Ajax is groot geworden. Hij had bij Ajax geen toekomst meer en je gelooft in sprookjes als je verwacht dat een speler dan voor 010 bedankt omdat het 'de vijand' van Ajax is. Zelfs Cruijff deed het. Jan Wouters loopt er als assistent. Er zijn zoveel voorbeelden. Laten we Ajax aanmoedigen i.p.v. een tegenstander uitfluiten. Zo'n pop is de ultieme gekte die voortkomt uit dat kleuter-geleuter over clubtrouw.
17 -7
1eringzuid2
Als er iemand moet weten welk sentiment hieromheen hangt is het Vermeer wel. Als 7-jarig Amsterdammertje de hele opleiding doorlopen en spelen in Ajax 1. Als het dan klaar is in Ajax 1, kan je overal naar toe behalve naar rotjeknor. Doe je dat wel, en ook nog op de manier zoals @3*stars*3 onder mij beschrijft, weet je dat je, op zijn zachts gezegd, uitgekotst wordt.
1 -1
3*stars*3
Vermeer speelde met zijn zaakwaarnemer een heel sneaky spelletje om weg te komen bij Ajax, toen hij wist dat hij cheap kon vertrekken en dan ook nog naar de aartsrivaal!?
Pop gaat te ver maar uitfluiten en spreekkoren, kan je verwachten, punt.
1 0
Stuyvesant
Het pijnpunt zit niet zozeer in het feit dat hij voor feyenoord heeft gekozen, maar meer in het feit dat hij gedurende het eerste halfjaar na zijn overgang in elk interview aan bleef geven hoeveel beter feyenoord wel niet was dan Ajax. Dat wordt hem kwalijk genomen.
1 -4
Vak M
En heb je JC gehoord over Ajax toen-ie bij Feyenoord ging spelen? Nou was die voorzitter Harmsen een nare man denk ik maar toch, iemand gaat niet voor niets weg. Vermeer ook niet
3 0
Ajaxfan_1987
Goed verhaal, helemaal mee eens.
1 -2
FUBAR
Ach ja als je je eigen spelers al uitfluit wat verwacht je dan dat ze doen bij de tegenstander. Ik kom al jaren niet meer in het stadion omdat ik me dood erger aan het volk wat tegenwoordig naar het voetbal gaat.
2 -2
Lekiam
Oneens. Ik vind dat uitfluiten van sommige spelers geoorloofd is. Zoals Vermeer mag van mij de hele wedstrijd worden uitgefloten. Je gaat niet naar de directe concurrent.

Wat ik niet goedkeur zijn spreekkoren over iemands moeder, met een ziekte of oorlogsverleden. Dit is absoluut niet acceptabel en zo´n pop natuurlijk helemaal niet.
7 -1
Wijnvoord
Wil hier niets aan toevoegen, heel duidelijk en geheel mee eens !
0 -3
DannyK
100% mee eens!
Iedere voetballer is een broodvoetballer en wil gewoonweg spelen.

HERSENLOZE KUTLUI DAT ZIJN DEGENE MET DEZE STREKEN!

Wel huilen als er n ander ploeggie oerwoud geluiden maken maar ondertussen geen haar beter zijn! Ik schaam me kapot als SUPPORTER!

Overigens prijs ik wel de reactie van mr kuyt soiesow t gebaar naar johnny zn afscheid als na de wedstrijd over de mooie pop van onze echte NEPsupporter(s)

7 -4
MosesD
Heel goed! Komende jaren niet meer welkom dit idiote jochie.
3 -1
Oliveira
Was echt een misselijkmakende actie van die sukkel. Heeft hij niet door dat men dit gaat gebruiken TEGEN Ajax in de toekomst? Wat mij betreft mag hij lekker voor de rechter verschijnen, terecht dat Vermeer en Ajax aangifte hebben gedaan.
7 -2
De Ajax Ziel
Geen mening over voorval, maar wel over feit dat Ajax tegenwoordig wel erg scheutig is met uitdelen van stadionverboden. Is de schadevergoeding al bekend voor de meer dan 100 Ajax-supporters, die na Ajax-PSV 2 dagen onschuldig in cel verbleven? Afin, de heksenjacht op alle kleine deugnieten onder supporters helpt mee in oproep tot boycot beursbedrijf ...x. NV. Dus ga zo door tot het stadion leeg en emotieloos is.
2 -13
Joseph
Leeg en emotieloos? Jij denkt dat het stadion vol zit met dit tuig? Ik denk dat het belangrijk is dat ze beseffen dat je een stadionverbod zo kan krijgen, dan gaan ze misschien eens extra nadenken voordat ze dit soort ongein uithalen. Laat die supporters doen waar ze voor gekomen zijn, de thuisploeg supporten. Denk je dat onze spelers zich gesteund voelde met deze actie?

Niemand gaat deze jongen(s) missen en het zal de sfeer alleen ten goede komen.
3 -1
FlyingDutchMan
Die jongen zal nog wel een keer achter zijn oren krabben. Had toch beter voor het Fox 24 uurs abonnement kunnen gaan, met AS korting!
2 0
@Maar7en
Doe maar lekker. Niks mis met die zware straffen. Hopelijk opent het die doorgesnoven ogen eens en denken ze eens aan het imago van de club ipv hun eigen ego. Het is alleen maar uit onzekerheid dat ze dit soort rottigheid trappen. Proberen te bewijzen dat je "erbij" hoort... Heeft niks met liefde voor Ajax en voetbal te maken.
Zonder een aartsrivaal kan je nooit zo'n grote club als Ajax worden.
Zonder publiek spelen en boetes opgelegd krijgen als club omdat iemand wil opvallen om mee te kunnen lopen.... Waardeloos.
4 -1
Dawson
Domme actie van die mensen die dit doen. Ben het 100% eens met Frank de Boer. Als Cillesen weg zou gaan in de zomer, komt Vermeer echt niet meer terug..
7 -1
vak114
Vermeer hoeft nooit meer terug te komen
JUDAS !
1 0
1eringzuid2
Die mag ook nooit meer terug komen!!!
2 -1
Freddy Al
Wat een schandalige en volkomen misplaatste actie met die pop, geen goed woord voor over!!!
Ik hoop dat een ieder die Ajax een goed hart toedraagt hier van walgt.
Frank heeft op de juiste manier gereageerd na de wedstrijd.
8 -1
Toon meer reacties