'Bovenaan lijstje scorende Ajax-debutanten'

SJvanveen, 04-02-2016 om 09:35, 7012 views, Ajax |

Bekijk nu de nieuwe thuis-trainingslijn van Ajax!

Voor velen zegt de naam Loek den Edel niet veel, maar de spits is de meest scorende Ajax-debutant aller tijden voor Ajax tot nog toe. 'Ik sta bovenaan het lijstje scorende Ajax-debutanten. Mooi dat ik op zo’n lijstje met illustere namen sta. Patrick Kluivert, Johan Cruijff en Klaas Nuninga staan er bijvoorbeeld ook op', zegt Den Edel op de officiële website van Ajax. 

'Ik ben er trots op dat ik deel heb mogen uitmaken van het eerste elftal van Ajax. En dat we in 1957 de eerste kampioen waren van de Eredivisie', gaat Den Edel verder, die niet via een gewone weg in het eerste van Ajax terecht kwam toentertijd. 

Na een militaire diensttijd van twintig maanden keerde hij in 1954 terug bij Ajax, alvorens hij via het vierde, derde en tweede elftal in het eerste terecht kwam. 'Toen kort daarop Rinus Michels geblesseerd raakte, zocht ook Ajax 1 een spits. Ger van Mourik vertelde trainer Karl Humenberger dat ik hem kon vervangen in de spits. Bij mijn debuut, thuis in de Meer tegen Be Quick uit Groningen, maakte ik drie goals.' 

  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Jood1983
Nou hop hop van Edel zondag in de spits!
0 0
mistermiyagi
Edel meer haar op je zak dan op je schedel
1 -2
waynelove
Jiskefet - Johhny en Willy op de Camping
0 0
jarenfan
Heb hem nog zien spelen in de meer tegen
Sp Enschede,of Enschedese boys.
Long ago staan tribune diemer zijde.
0 0
Noxin
Kunnen we Den Edels anders niet in de spits zetten?
0 -1