Vd Beek wees Bayern af: 'Ajax mijn cluppie'

BvdPloeg, 18-01-2016 om 07:44, 10247 views, De Telegraaf |

Shop officiële Ajax-merchandise op Ajaxshop.nl!

Donny van de Beek blijft nuchter onder alle lof en vele speeltijd die hij krijgt. De middenvelder mocht zondag tegen ADO Den Haag in de basis beginnen, maar te vroeg juichen doet hij niet.

'Wat ik nu meepak, is mooi. Natuurlijk wil je als jonge speler altijd meer. Maar ik ben 18 jaar. Dit halve seizoen hoop ik me door te ontwikkelen en vanaf juli moet het mijn jaar worden. Dan wil ik een vaste basisplaats veroveren', zo legt Van de Beek in De Telegraaf zijn doelstellingen uit. 

'Ik weet sowieso dat ik het voetballend aan kan', vervolgt hij. 'Qua fysiek heb ik al grote stappen gemaakt, maar vind ik dat het nog wel beter moet. Zodat het verschil met de anderen steeds kleiner wordt. Vanaf het begin van het seizoen doe ik al extra krachttraining.'

In de ochtendkrant verklapt de jongeling verder dat hij enkele jaren geleden naar Bayern München had gekund, maar hij bleef bij Ajax. 'Het is leuk als dat soort clubs belangstelling toont. Maar ik wist gelijk dat het beter was om bij Ajax te blijven, omdat mijn kansen zouden komen. Het klopt dat Bayern mijn zaakwaarnemer, mijn ouders en mij met een privévliegtuig wilde ophalen, maar het is zelfs nooit tot een gesprek gekomen, omdat ik wist wat ik wilde. Ajax is voor jonge spelers het beste en gewoon mijn cluppie. Mijn enige doel op dit moment is hier een aantal jaren in het eerste te spelen.'

 

Wat een baas, die Donny van de Beek! Morgen weer speeltijd voor dit talent?! #vandebeek #ajax #adoaja

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
brullie
Klasse Donny! Je bent pas net begonnen dus een goede keuze...
0 0
JPC40
Dat is een goeie keus van Beek, hij kan altijd nog naar Bayern.
0 0
ibrahendriks
Groot combinerend vermogen, door zijn inzicht en passing. De nieuwe Toni Kroos.
1 0
Joseph
Fijn om te horen dat de meeste jongens uit de jeugdopleiding toch wel goed begeleid worden. Bij Ajax speel je bij het Barcelona van de jeugd, je krijgt daar alleen pas voor betaald na je 23e (of helaas eerder)..

Het zou mooi zijn als de A1 in de youth league United loot en dat ze die fosu-mensah helemaal zoek spelen. Dan stapt hij daarna misschien in zijn dikke wagen in, maar de jongens van Ajax weten dat ze een mooie carrière voor zich hebben.
0 0
Ajacied1989
Die lui van Ajax krijgen ook een gloednieuwe mercedes onder hun reet getrapt zodra ze hun contract hebben getekend en hun rijbewijs hebben gehaald. Je hoeft financieel echt geen medelijden met ze hebben tot hun 23e.
0 0
trodat4030
Donny heeft gewoon zelf een autootje gekocht, die kreeg helemaal geen benz toen ie z'n rijbewijs haalde. Althans afgelopen seizoen nog niet. Misschien heeft ie nu een A-klasse van de club, maar dat is het dan ook. Jonge spelers beginnen in kleine autootjes, net zoals ze met een 'klein' contractje beginnen.. Maar hij heeft in oktober verlengd, dus misschien mocht hij toen een A-klasse uitzoeken, dat weet ik niet precies. Spelers van Jong rijden iig niet in dikke C-klasses oid (behalve als ze die zelf aanschaffen, maar Donny laat liever een huis bouwen, die staat nu in de stijgers). Ik weet dat Markus Bay bijvoorbeeld een smart rijdt, geen benz.
0 0
Ajacied1989
Ik weet van een paar jongens dat ze op hun 18e meteen een mooie Mercedes hadden. Ik weet niet of ze die hebben gekregen of gekocht. Dat maakt ook niets uit en er is voor de rest ook niets mis mee. Ik zei alleen dat men geen medelijden met ze hoeft te hebben. Dat blijkt maar weer als jij zegt dat Donny momenteel een huis laat bouwen.
De gemiddelde 20 jarige jongen studeert nog of werkt 40 uur per week en is dolblij als hij meer dan 2000 per maand verdient.
0 0
trodat4030
O medelijden hoef je niet te hebben, integendeel. Ik ging meer in op het misverstand dat íedere contractspeler met een rijbewijs direct een benz krijgt, dat is namelijk dus niet het geval. Dat was m'n punt, meer niet..

O en vergis je niet, dat huis wordt gebouwd op de grond van z'n ouders, hij hoeft 'slechts' de bouwkosten te betalen, geen kavel, dat scheelt een heleboel.. Feitelijk is het een soort uit de kluiten gewassen tuinhuis ;)
0 0
Joseph
Nee, maar er zit wel een groot verschil tussen geen medelijden hebben en een miljoen winnen in de loterij.

Je neemt bij Ajax het risico dat je nooit miljonair wordt, wat je afweegt tegen een verhoogde drempel om op het hoogste niveau uit te komen..
1 0
Ajacied1989
True. Het verschil met jeugdspelers die worden aangetrokken door Engelse clubs is enorm. Las een interview met Aké dat hij niet eens weg wilde bij Feyenoord, maar dat zijn ouders hem over hadden gehaald het toch maar wel te doen.
Als je dan ook leest dat zo'n Traore 52k per week verdient gaan m'n gedachten duizelen. Al vind ik 52k per week wel ietwat ongeloofwaardig. Dat komt neer op een kleine 3mln per jaar voor iemand die nooit wat bewezen heeft.
Maar bijvoorbeeld ook Spaanse jeugdspelers die vroegtijdig naar Engeland vertrekken. Dat doen ze echt niet voor het weer.
1 0
Joseph
Aké is echt zo zonde, die had al zo veel verder kunnen zijn. Had bij Feyenoord een belangrijke speler kunnen worden en met die ervaring naar de top kunnen gaan. Nu is het afwachten.. Bedankt ouders zou ik dan zeggen.

Ik vind dat Ajax zijn jeugdspelers goed mag betalen, uiteindelijk draaien we daar op. Maar je kan gewoon niet concurreren met die zieke Engelse competitie
0 0
mcjc
Ik vind het nog steeds bizar om 7 miljoen aan sinkgraven uit te geven terwijl je een soortgelijke speler in je eigen opleiding had rondlopen van ongeveer dezelfde leeftijd die ook nog een paar klasse beter is.
3 0
ST
Niet te vergelijken maar weleens dat ze geen 7 miljoen hadden moeten betalen voor Sinkgraven.
0 0
Ajacied1989
VdBeek en Sinkgraven zijn toch geen soortgelijke spelers?!
Sinkgraven is sneller en wendbaarder, maar moet leren geen balverlies te lijden in de as op het moment dat de organisatie niet staat. Donny is veel meer een hulpstuk voor andere spelers - altijd aanspeelbaar, fysiek sterk, zekere voeten en een heerlijke pass.
Sinkgraven liet gisteren in 10 minuten toch weer heerlijke staaltjes zien. Kort wegdraaien, snel en hard inspelen om vervolgens zelf door te bewegen. Hij heeft het allemaal: Hij is fysiek niet slap, redelijk snel en wendbaar, geweldige techniek, heerlijke trap en een goede dribbel. 7mln is misschien veel geld, maar in die korte tijd heeft Sinkgraven al meer laten zien dan Maher bij Psv. Het gaat er vanzelf uitkomen. Liever 7mln naar Heerenveen dan 3,5 naar een buitenlandse club of direct naar een speler.
2 0
HeinJan
VdBeeks snelheid valt mij wel een beetje tegen. Had stiekem verwacht dat hij een stapje sneller was. Een niveau hoger kan je echt alleen maar als 6 spelen als je niet dat tikje sneller bent. In de eredivisie kan het nog wel als 8 of 10, maar internationaal word je overlopen.
0 0
Ajacied1989
VdBeek mist inderdaad explosiviteit/startsnelheid, maar of hij op een hoger niveau te traag is durf ik niet te zeggen.
2 0
OntlastendeMiddenvelder
Hoor je dat, Familia?
3 0
trodat4030
Bayern ziet in hem de nieuwe Schweinsteiger, nou, daar mogen ze nog lekker een jaar of 5/6/7 op wachten.... Kunnen ze nog ff sparen in München zodat ze tzt zo'n 80 milj kunnen betalen ;)
1 0
Hugoboss92
Dit is nou een verstandige jongen. Dit soort jongens gaan het redden in de (sub)top van Europa. Ze kiezen voor speeltijd in plaats van geld.

Als voorbeeld neem ik nu Fosu-Mensah. Wat horen we nou van hem over pakweg 5 jaar? Denk eerder dat hij dan bij Fortuna Sittard speelt dan in het eerste elftal van Man. Utd.
3 0
3sterren
Maar wel naar de trainingen in een grotere auto dan de voorzitter ; )

Dit soort jongens zijn het niet waard om over te treuren bij vroegtijdig vertrek. Ze hebben kennelijk niet datgene dat een echte topper wel heeft: GEDULD en geloof in zichzelf.
0 0
altijdwelwat
Slimme jongen , weet precies wat hij moet zeggen om in het juiste daglicht te komen. Gister ver onder de maat....
0 -4
Snellejapie
Fijn al die 'grote' clubs die alle talenten willen wegkapen. Chelsea, Napoli en nu al weer Bayern. Zo houdt succes zich wel in stand ja, als je het kunt kopen.

Kennelijk is de methode Cruijff dus best succesvol.
3 0
AFCA.
Kijk dit is nu mooi om te lezen. Dit zijn voor mij de echte voetballers. Zo'n malen, dilrosun, mensah en peeters hoeven van mij niet in ajax 1 te spelen.
3 -1
oudzuid2
verstandige jongen zo te horen
0 0