Progressie Janssen voorbeeld voor Hendriks

SamVR, 13-01-2016 om 16:30, 7019 views, Ajax Showtime |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Het is de bedoeling dat Sam Hendriks de komende tijd een ontwikkeling zal doormaken zoals Vincent Janssen dat de afgelopen anderhalf jaar heeft gedaan. Dat zegt Robert Postma, de zaakwaarnemer van Hendriks, in gesprek met Ajax Showtime. 'Op die lijn zit Sam nu heel goed, we gaan richting de twintig goals in de Jupiler League.'

Janssen scoorde afgelopen seizoen in dienst van Almere City volop in de Jupiler League. Daarop volgde een transfer naar AZ, waar de 21-jarige spits dit seizoen doorbreekt als basiskracht in de eredivisie. Namens AZ was Janssen vooralsnog in zeventien wedstrijden goed voor zes doelpunten en drie assists. 'Janssen is een beetje vergelijkbaar met Sam, ook een echte nummer negen', zegt Postma. 'Janssen scoorde vorig seizoen negentien goals in de Jupiler League. Dan is het voor Sam een heel aardig streven om dit seizoen hetzelfde te doen bij Jong Ajax. Hij staat al op tien goals. Sam moet nu gewoon lekker zijn doelpunten blijven maken en zich doorontwikkelen. Dan gaan we aan het einde van het seizoen wel kijken hoe het is gelopen, of hij meer bij Ajax 1 heeft gespeeld en wat het perspectief is.'

Hendriks maakte begin dit seizoen reeds zijn debuut in Ajax 1. Uit tegen Vitesse (1-3) viel de twintigjarige aanvaller in en verzorgde hij een assist. 'En Sam scoorde ook nog bijna', zegt Postma. 'Zijn invalbeurt kreeg Sam nadat hij een hattrick had gemaakt voor Jong Ajax en Anwar El Ghazi ziek was. Soms werkt het zo in de voetballerij, soms moet je de wind een beetje mee hebben. Ik hoop op nog een beetje geluk voor Sam. Laat hem nog maar een hattickje maken.' Hoe dan ook is de kans groot dat Hendriks na dit seizoen niet meer voor Jong Ajax zal spelen. 'Ik denk dat Sam tegen die tijd toe is aan een stapje meer', aldus Postma. Hendriks beschikt bij Ajax over een contract tot medio 2017.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
NR9
Waarom krijg deze jongen geen langer contract. Lijkt me een capabele spits.
Ajax leg m vast voor langere tijd. Is een echte nr9.
0 0
trodat4030
Hahaha, dus Sam zit eigenlijk puur bij (Jong) Ajax om straks naar AZ (of een andere middenmoter) te vertrekken... Lekkere insteek! En toch blíjft deze Sam maar de voorkeur krijgen boven El Azzouzi die, mits hij de kans zou krijgen om zich in Jong te ontwikkelen, wél enige kans heeft Ajax 1 te bereiken.. Maar goed, ik hoor op op DT dat deze Postma een vriendje is van Ulderink, dus dan snap ik het wel weer..
0 0
JohnDylan
Ik zou Hendriks voor anderhalf seizoen verhuren aan een club die in de Jupiler League voor het kampioenschap speelt. Als hij dan begin 2017 aantoont een stormachtige onwtikkeling te hebben doorgemaakt kan Ajax zijn contract verlengen en anders de zomer die daarop volgt laten gaan. Het lijkt me sterk dat Ajax zijn contract nog zal verlengen maar hem helemaal afschrijven zou ik ook nog niet doen.
0 0
Boer
Hij speelt nu al in de Jupiler League. Hij heeft de leeftijd en ervaring om zich verder te ontwikkelen in de eredivisie. Dat is wat er fout is gegaan met Zivkovic. Die speelde al basis in de subtop eredivisie en moest toen een stap terug doen. Dodelijk voor zijn ontwikkeling.
0 0
SNTR
Ja Vincent Janssen... Dat is nou het niveau spits waar we totaal niet naar op zoek zijn
0 0
Barra
Best een leuke speler om in de gaten te houden hoor, want waar we de afgelopen jaren vooral spitsen hadden die totaal niet passen in het Ajax systeem is die Janssen juist wel zon type spits. Goed met de kont naar de goal, heel bedrijvig en redelijk technisch nog.
0 0
Boer
Janssen redelijk technisch? Als je de lat wat lager legt wel. Milik is echt beter. Voor de Europese subtop komt Janssen nog veel tekort.
0 0
N-ajax
Die jongen heeft wel talent hoor, het zal misschiene een jaartje of twee duren voordat het er uit komt, maar als hij zich dan doorontwikkeld zie ik ajax hem best halen.
0 0
DappreStryder
En? Hij kan zomaar een spits worden die voor 5 miljoen verkocht kan worden, als Hendriks datzelfde pad bewandeld kan Ajax wel cashen voor een relatief matige spits.
0 0
020bornraised
Volgens mij ben ik de enige, maar ik vind Hendriks best een goede speler.
3 -1
swing
Bedoel
0 0
Arim_
Ik ben er nog niet zo van overtuigd dat hij Ajax1 niet zal halen.
Het is weliswaar een beperkte spits, maar met alle respect, dat was Huntelaar ook.
Hij scoort wel gemakkelijk, heeft goede loopactie's en staat vaak op de goede plek.
De concurrentie is natuurlijk wel moordend met het grote talent Dolberg en de 17 jarige Sierhuis die met 26 goals in een half seizoen ook aan de poort begint te rammelen. En dan hebben we ook nog Zivkovic. Veel zal afhangen van eventuele interesse van de zomer voor Milik.
0 0
wladimir
Er is nu al interesse in Milik. Ajax wordt kampioen en Milik wordt topscoorder van Ajax. Als hij er op het EK een paar inschiet en een club biedt 25 miljoen en dan is hij niet te houden.

Met Zivkovic, Hendriks, El Azzouzi, Dolberg en Sierhuis worden we niet derde in een CL poule.
0 0
Ajax27
Niet? wil je ze allemaal tegelijk opstellen dan? ik zie daar nog niet 1 individu staan waar we volgend seizoen enige garantie mee hebben dat ze er een compleet seizoen kunnen staan... laat staan dat ze direct in de CL gaan presteren..
0 0
SjaakieSwart
Kan je laten gaan. Gaat Ajax 1 toch niet halen. Ik zie liever spelers in JA met potentie om het eerste te halen en dan kan je beter El Azzouzi en Dolberg de kans geven.
2 0