'Ik vind Frenkie meer een nummer 6'

Mr. Ajax, 12-01-2016 om 14:04, 6753 views, Ajax Life | Bestel het nieuwe thuisshirt van Ajax!

Willem II-trainer Jurgen Streppel denkt dat Ajax in Frenkie de Jong (18) beschikt over een voetballer met veel potentie. De talentvolle middenvelder verruilde afgelopen zomer Tilburg voor een dienstverband in de hoofdstad, maar werd direct weer verhuurd aan Willem II. 

In Noord-Brabant bleek De Jong echter niet nodig, waardoor Ajax besloot hem terug te halen naar Amsterdam. 'Frenkie is een groot talent, dat moeten jullie ervaren', vertelt Streppel aan Ajax Life. 'Ik ken hem aardig. Frenkie kan op het middenveld, met de bal aan de voet, een man meer creëren. Hij kan kort draaien en heeft ogen in zijn rug. Ik denk dat hij een grote toekomst voor zich heeft.'

'Of Frenkie het eerste elftal van Ajax gaat halen, weet ik niet. Maar hij heeft eigenschappen om op een Ajaxmanier te spelen. Ik vind Frenkie meer een nummer 6 dan een nummer 10, maar dat zal moeten blijken. Hij denkt er zelf misschien anders over. Hij kan ook links- of rechtsbuiten spelen, maar ik zou hem de positie van nummer zes adviseren', aldus Streppel.

                                          
  • Bekijk ook
Delen!
Tags
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
mistermiyagi
Ik denk dat Sinkgraven te kort zal komen, ik vind Donny nu al beter op alle Positie.s.. (ook al is Sinkgraven technischer)

Gudelj zal nooit het tempo bij kunnen benen waar Ajax.naar.toe gaat.. nu nog een versterking.

Nouri op Linksbuiten laten starten, is nog.veel te fragiel, te.slap in duels. (de rest is grote klasse)

Andersen moet op 10 spelen

Klaassen zal na dit seizoen vertrekken

Serero komt te kort

Eiting, de man op 6 in de toekomst

Donny breekt door om Gudelj te vervangen

Bazoer... duidelijk

Ik zal wat spelers verhuren, verkopen, dit is too much

1 -1
Lazell
Klaassen gaat niet vertrekken na dit seizoen. Heeft meerdere malen aangegeven nog genoeg te kunnen leren en het prima naar zijn zin te hebben. Normaal trek ik dat in twijfel, maar bij Klaassen niet. En wil je nou spelen met een 10 (Andersen) of met een 6 (Eiting)?
Ik zou het zo doen (met een 6)
6: 1. Bazoer 2. Serero. Toekomst: Eiting
Rechts: 1. Klaassen 2. Gudelj. Toekomst: Donny
Links: 1. Sinkgraven 2. Andersen. Toekomst: Appie

Topclub waardige bezetting. Nu nog in de verdediging en aanval. Wie wil je nog laten vertrekken? Serero hooguit, maar dan moet je met een 10 gaan spelen anders heb je geen vervanger voor Bazoer.
2 0
grunnjood
Ik denk dat Andersen en Sinkgraven juist meer een tien zijn dan linker middenvelder
0 0
flasher93
Goed als clubs zoals Tottenham of Schalke gaan komen, dan is de uitdaging daar toch. Mooie clubs, mooie competitie. Kijk ze spelen bij een mooie club, maar dat weegt niet altijd op tegen een mooie competitie is gebleken.
0 0
Lazell
Toch denk ik dat hij nee zegt. Klaassen is een nuchtere jongen. Hij beseft zich goed als hij net zo goed of beter speelt, die clubs het jaar erna terugkomen. En speelt hij niet net zo goed, is het altijd de juiste keuze want dan had hij het buitenland al helemaal niet aangekund.

Hij gaat nog 1 seizoen pieken, dan is hij weg denk ik.
0 0
NouriVandeBeek
Nouri, Van de Beek, Eiting, Eiting, Bazoer, De Jong, El Mahdioui en Sinkgraven. Ik ben heel benieuwd hoe de ontwikkeling zal gaan van deze middenvelders
2 0
RuudRuud
Ik heb Leyder en Bay ook nog niet afgeschreven. Het zal mij verder niks verbazen als Jordy Bruin nog een jaartje mag verlengen nav zijn verloren jaar wegens een blessure
0 0
JohnDylan
Ik neem aan dat Leyder (wanneer hij weer fit is) zich vooral zal blijven richten op een rol in de verdediging.
0 0
DappreStryder
Haha en Andersen is er eigenlijk ook nog. Klaassen heeft zijn contract ook pas verlengd... Gudelj is er pas net.. Druk, druk, druk in die linie de komende jaren! Mooi man!
0 0
Fieldman
Frenkie is een half. Zoals Iniesta en Rakitic spelen. En zoals wij ooit speelden toen we nog met de punt naar achteren speelde met o.a. Eriksen.

En Frenkie is inderdaad een eindbaas. Nederland heeft straks vier world class middenvelders: Frenkie, Nouri, Donny en Riechedly. IE4.
1 0
willieovertoom
Vergeet Eiting niet. Die doet werkelijk alles op techniek. Vind ik een veel mooiere speler dan Bazoer.
1 0
Ajax412
Deze generatie gaat ons prijzen opleveren, mits er een bondscoach zit die er het beste van maakt en de vleugels en spits wat beter bezet worden. Qua verdediging is het toch een kwestie van ervaring en mentaliteit, qua keepers zitten we potentieel ook goed met Jasper, hopen dat hij niet zo'n dip krijgt als Maarten.
1 0
DappreStryder
Mwah.. De voorhoede kan zomaar ook goed bezet zijn met Depay, Zivkovic, El Azzouzi, Kishna, Boetes, El Ghazi, Bergwijn. Ook Sierhuis doet het uitstekend. Het is echter niet zo denderend als het middenveld..
0 0
wladimir
Mits de talenten ook een tijdje bij Ajax blijven. Dat Klaassen niet weggaat wanneer 20 miljoen wordt geboden is een positief signaal.
0 0
JohnDylan
Ik heb hem niet heel veel zien spelen maar in de wedstrijden die ik hem in het Oranje zag spelen leek hij mij juist een echte half. Hij draait makkelijk weg bij een directe tegenstander, kan een mannetje passeren met de bal aan de voet en staat mooi open zodat hij (mits hij goed wordt ingespeeld) direct diep kan gaat met de bal.
0 0
willieovertoom
Lijkt me dat hij op de positie van Donny van de Beek komt te spelen, rechtercentrale middenvelder. Nouri links op het middenveld en El Mahdioui gewoon als zes. Dan heb je in potentie een top middenveld.
0 0
Fieldman
Pfff.. Je kan El M. niet in een zin noemen met die anderen. El M. moet blij zijn als hij een carriere als Vurnon Anita krijgt.
0 -2
Ajax4life16
el Mahdioui heeft veel potentie en zou als hij in de lichting van 3 jaar geleden zat waarschijnlijk al basisspeler zijn, jammer genoeg voor hem(absoluut niet voor ons) zit hij in een tijd waar we ongeveer 10 betere spelers voor het middenveld hebben dan hem.
0 0
Lazell
Als zijn tweede positie links/rechtsbuiten is, vraag ik me af of die ook maar een beetje kan verdedigen. Of dat dat hetzelfde is als Janssen op 6.
0 -1