Sierhuis betreurt vertrek Jonk maar kijkt vooruit

SJvanveen, 11-01-2016 om 21:03, 5207 views, Zaans Soccer Talent |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

Kaj Sierhuis schittert dit seizoen in de jeugd van Ajax. De spits scoorde in de eerste seizoenshelft welgeteld 26 doelpunten, verdeeld over de A2 en de A1. Zijn doelpunten en goede spel is het 'Zaans Soccer Talent' ook niet onopmerkelijk gebleven. Sierhuis werd namelijk gekozen door bezoekers van de website als beste speler van het kalenderjaar 2015. 

Sierhuis, geboren in Griekenland en afkomstig uit een echte voetbalfamilie, ziet zichzelf als een sterke speler en aanspeelpunt dat makkelijk doelpunten maakt. Toch zijn er genoeg verbeterpunten: 'Ik kan nog gevaarlijker worden in de zestien als ik mijn linkerbeen nog beter train. Daarnaast kan het één tegen één passeren nog beter', vertelt Sierhuis. 

Als de goalgetter zich verbetert hoopt Sierhuis uiteindelijk in de Arena te staan. 'Als basisspeler van Ajax 1. Dat is een droom en ik hoop dat die uit mag komen.' Zo niet, dan heeft Sierhuis een prima alternatief, hij studeert immers aan de Universiteit van Amsterdam. 'Dan heb ik een alternatief met economie en bedrijfskunde en ga ik daar vol tegenaan.' 

Opleiding
Over de veranderingen in de opleiding van Ajax is Sierhuis erg te spreken. 'Ik denk dat het voor veel spelers erg gunstig is geweest', doelt Sierhuis op de individuele aanpak. 'Je merkt dat er veel individueler wordt opgeleid en dat is voor iedere speler beter omdat je je eigen verbeterpunten dan nog makkelijker kan verbeteren. Dat zorgt er voor dat het niveau stijgt.' 

Het vertrek van Wim Jonk als hoofd jeugdopleiding betreurt de aanvaller echter wel. 'Ik vond Wim Jonk een goede trainer en als persoon kon ik goed met hem opschieten. Maar er zullen redenen voor zijn, dus ik ben helaas niet op de hoogte.' (Foto: Black Bath Towel Photographers)

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Joseph
Altijd fijn om te horen als er een goed stel hersenen in zo'n jongen zit, deze gaat er wel komen. Vraag me soms alleen af, of je niet beter iets dommer kan zijn, maakt de noodzaak om te slagen toch groter..

Tot nu toe neem ik de hoed er voor af, ik vind het knap als 17 jarige aan de universiteit en de jeugd bij Ajax doorlopen!
0 -1
SjaakieSwart
Haha ik studeer ook economie en bedrijfskunde aan de uva. Grappig om te lezen dat hij dat ook doet.
2 0
AJAXied4ff
Maar helaas voor je kan jij niet voetballen.
3 -6
je
Sjaakie Swart was een geweldige voetballer
4 0
TikkieTerugJaap
AS, kijken jullie Natafelen met Kees? Hiddink ziet het niet zitten in Traore, fysiek niet sterk genoeg voor de Premier League. Maar er is nog geen 1 club die interesse heeft getoond, Overmars ligt weer is te slapen.
10 -1
NouriVandeBeek
Ik hoorde het ook. Zit Overmars ons te faken of lult Hiddink alles bij elkaar?
1 0
ajax4ever01
Ik vermoed dan eerder dat RvC degenen zijn die dit aan het tegenhouden zijn
1 -2
TikkieTerugJaap
Is toch ongelofelijk, dit is echt een buitenkansje. Gelijk binnen hengelen zo een jongen.
1 -4
ajax4ever01
Ja precies.. zo'n mogelijkheid krijg je niet snel om zo'n gozer binnen te halen. Als PSV ermee komt opdraven word ik echt pissed en let maar op einde van transfermarkt komen ze met het excuus dat ze geen spits hebben weten te vinden.
1 0
@Maar7en
Goed dat er eindelijk wat spitsen door lijken te breken. Mooi aantal goals al, klinkt als een slimme vogel. De naam maar alvast noteren voor de toekomst :)
0 0
Melvin01
Onze spitsen zijn genoemd om te mislukken. Niet door hun potentie maar het vertrouwen om te mogen spelen. Gun jongens als El Azzouzi en een Dolberg een kans (en straks een El Edrissi). Als zij minuten gegund worden kunnen we tenminste zeggen dat we ook onze "eigen" spitsen een kans geven. Verdedigers en middenvelders krijgen wel hun kans... Maar spitsen... Zo'n Dolberg had minuten moeten krijgen tegen HSV. Konden we zien wat hij kon. Een eerlijke kans... Meer niet. En niet links of rechts buiten.. Nee een spits hoort speelminuten te krijgen op 9.
Straks een Sierhuis of een mindere voetballer maar veel scorende jongen Walian. Dan heb je 5 talenten waarvan er zeker 2 het moeten kunnen halen.. Maar Let op ... Er zal er geen doorbreken als we zo met onze "spits" talenten blijven omgaan.
0 -2
IamLegend
zullen meer mensen mogen zeggen, ik ben niet op de hoogte waarom jonk vertrokken is,...want je bent er niet bij geweest.

slimme speler
3 -4
godenzonensuper
Jij bent er wel bij geweest dus? Want je wist zo goed te vertellen dat het aan Cruijff lag allemaal.
3 -2
IamLegend
jij ook als we jou mening moeten geloven... Je wist zo goed te vertellen dat alles aan edje en bergkamp en Overmars ligt...
0 0
MosesD
Sterker nog, volgens godenzonensuper is Ajax nu definitief dood en heeft 0.0 toekomst, nu Jonk weg is. Hij zou zich er vanaf keren, maar post nog vrolijk door en staat straks gewoon weer te juichen voor Ajax.
1 0
godenzonensuper
Wanneer heb ik gezegd dat ik me er vanaf zou keren?
Doet het trouwens pijn om te lezen dat er weer een jeugdspeler positief praat over Jonk?
0 0
MosesD
Jij hebt dat destijds volgens mij gezegd, dat je 'er klaar mee was'. Daar blijkt niets van, zoveel betrokkenheid. ;-)
Ik heb, als je mij goed zou lezen, mij nooit negatief uitgelaten over de trainer Jonk. Wel over de manager Jonk, want dat is hij niet. Dat heb ik keer op keer gezegd, dat Jonk geen manager is en dus geen geschikte hoofd jeugdopelding, want dan ben je een manager. Zo is ook Bergkamp geen manager, net zo min als Overmars en Sar. En precies daar is het fout gegaan en zal het ook komende tijd weer fout gaan. Ik ben altijd voor kwaliteit ipv de loyaliteit van Cruyff geweest.
1 0
IamLegend
wedde dat gedaante ook nog gaat reageren xd
1 0
IamLegend
nee, zijn methodes spreekt me erg aan. teveel is teveel.

grappig, er werd ook beweerd dat jeugd spelers van de toekomst een media verbod hebben om over het conflict te praten. werd gezegd door JC-beliebers op dit forum... maar dat is niet het geval. gelukkig maar... ook JC-beliebers van dit forum zijn leugenaars... en zijn paranoia... pijnlijke feit jochie
1 0
Kishnaaa7
Inderdaad, de feiten zijn ook niet duidelijk natuurlijk. Men spreekt lijn Cruijff af. Jonk zegt: jullie volgen lijn Cruijff niet, Jonk wordt dus moeilijk. Vervolgens zegt Cruijff: jullie volgen lijn Cruijff niet. Jonk wordt eruit gegooid en onze grootste voetballer aller tijden hoeft niet meer aan onze club verbonden te zijn omdat hij genaaid wordt. Zou er blij mee zijn man.
3 -1
3*stars*3
Zozo intelligente kerel.

Volgend seizoen maar afscheid nemen van Hendriks en dan Sierhuis en Dolberg maar laten strijden voor positie in de spits van JA.
0 0
godenzonensuper
Jammer Kaj maar die veranderingen worden nu weer teruggedraaid.
1 -5
NouriVandeBeek
Je zit op de Universiteit en je speelt in Ajax A1. Dan heb je het goed voor mekaar zeg.

Ik ben toch benieuwd wanneer Sierhuis een contract krijgt. Er zijn spelers die voor minder prestaties wel een contract krijgen. Gewoon zo snel mogelijk vastleggen deze jongen en misschien wordt het wel een verassing. Zijn doelpunten in de 16 doen mij veel aan Huntelaar denken.

Aan zijn Instagram te zien gaat Sierhuis morgen starten tegen Feyenoord A2. Ben benieuwd of die Zaterdag ook mag starten tegen Feyenoord A1.
0 0
ST
Pff idd. Daar droom je van als vader zijnde, dat je zoon het ooit zo gaat doen. Aan de andere kant, of hij gelukkig is weet je nooit maar aan zijn spel te zien wel.
0 0