Tete: 'Zou weggestuurd worden'

SJvanveen, 02-01-2016 om 08:41, 5640 views, Het Parool |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

In een groot interview met Het Parool heeft Kenny Tete aangegeven dat hij op zijn vijftiende bijna moest vertrekken bij Ajax. 'Ik kreeg van jeugdtrainer Edmond Claus te horen dat ik weg zou worden gestuurd als ik er geen schepje bovenop zou doen', aldus Tete. 

'Ik was erg gesloten, wilde het liefst met mijn vrienden zijn. Maar ik heb de knop kunnen omzetten. Ik ben op tijd wakker geworden', gaat Tete verder, die met een mogelijk nieuw minder jaar niet bezig is. 'Ik geniet gewoon van dit jaar. Voor het nieuwe seizoen wil ik meer aandacht richten op het aanvallende deel van mijn spel. Daar kan ik beter in worden. Bij Ajax waren backs in het verleden weleens aanvallers die moesten leren verdedigen. Ik ben een verdediger die gaat leren aanvallen.'

Waar Tete niet veel meer aan hoeft te sleutelen is zijn tackle, die er van jongs af aan al inzit. 'Mijn sliding is een beetje mijn handelsmerk geworden. Die had ik als kleine jongen al, die sliding. In de E2 zei trainer Patrick Ladru tegen me: ''Ik ga een matras voor je kopen, want je ligt alleen maar op de grond.'' Maar ik zorg wél dat ik de bal heb als ik een sliding maak. Voordat ik bij Ajax kwam, heb ik er al veel op geoefend. Ik maakte ook tackles op de tegels. Mijn knieën zitten vol littekens', sluit Tete af. 

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
bevel
Waarom praat hij zoveel met de pers? Elke week is er wel een artikel over hem.
0 0
Wimmel
Zo'n jongen praat met een aantal media in een strak geplande sessie. AS citeert daarna deze media, en het maakt se niet uit wanneer dit meerdere keren dezelfde strekking heeft.
0 0
Suarez16_
Precies ik heb al 8x gelezen dat hij een moeilijke jongen was en die weg wilde, omdat hij geen kans kreeg. Of Bazoer die al 7x heeft verteld dat zijn broer hem weg trok bij types met losse handjes en drugs. Tuurlijk hij is een groot talent en kranten willen hem daardoor interviewen, maar hij geeft hetzelfde verhaal aan het parool dat hij aan de VI gaf. Wat logisch is want je verleden veranderd niet. Alleen Ajaxshowtime post elke keer weer hetzelfde verhaal.
3 -1
tcozzz
Wat een beest, heerlijke speler. Mooi ook dat ie goed zelfkritisch blijft en zich verder wilt ontwikkelen, en weet waar zijn focus moet liggen.
0 0