Daily Mail plaatst Nouri bij top tien talenten

SamVR, 01-01-2016 om 16:30, 17573 views, Daily Mail |

Shop nu het nieuwe Ajax-uitshirt 2020-2021!

De Engelse tabloid Daily Mail heeft Abdelhak Nouri genoemd als een van de tien grootste voetbaltalenten van Europa. 'Arsenal en Manchester United zijn twee van de vele clubs die Nouri volgen', schrijft Adam Shergold.

'Hij is een van de grootste talenten die momenteel in Jong Ajax spelen', vervolgt de journalist. 'Het is zeker weten slechts een kwestie van tijd voordat Frank de Boer (hoofdtrainer Ajax 1, red.) hem een promotie geeft door hem naar het eerste elftal te halen.'

Naast Nouri, die bij Ajax tot medio 2020 onder contract staat, staan er op de talentenlijst ook twee spelers die Ajax voortijdig hebben verlaten. Het gaat daarbij om Timothy Fosu-Mensah, die voor Manchester United uitkomt, en Donyell Malen, die voor een overstap naar Arsenal heeft gekozen.

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
Ferry
Iedereen doet zo hatelijk over Donyell uit frustratie hier, maar als je wekelijks de samenvattingen volgt van de Arsenal jeugd wedstrijden begrijp je wel hoe een groot talent hij is. Zijn goal tegen Brighton onder 21 was schitterend. Hij heeft nu een basisplaats bij de onder 21 van Arsenal, terwijl hij 16 is. Dat is bijzonder.
0 0
stukvreten
Nouri gaat zich bewijzen op trainingskamp. De Boer kan niet zo blind zijn dat hij hem blijft achterhouden
0 0
Suarez16_
De Boer blijft wel zo eigenweis om Klaassen op 10 te zetten.
2 0
IamLegend
klaassen is bezig met een sterk seizoen...heeft niks met eigenwijs zijn te maken...

nouri word gewoon rustig gebracht, die krijgt zijn kansen echt wel volgend seizoen...
1 -1
Milan95
Snap niet wat Malen op deze lijst doet. Was zeker een groot talent, maar imo geen absoluut toptalent zoals o.a. Fosu-Mensah en Nouri.
3 -2
Suarez16_
Ajaxspits uit de jeugd die naar Arsenal is gegaan. Uit de Ajax jeugd zijn spitsen gekomen zoals Kluivert, Van Basten en Bergkamp (min of meer spits voor de betweters) en ook Suarez en Zlatan hebben er gespeeld op jonge leeftijd. Dan zien ze iemand snel als "Toptalent" als je naar zulke gegevens kijkt. Geloof mij maar als Van de Beek en Cerny naar Arsenal en United zouden gaan en Malen en Mensah bleven in Amsterdam dan hadden Van de Beek en Cerny op die lijst gestaan ipv Malen en Mensah. Die Engelse tabloids kijken toch altijd eerst naar wat er in Engeland rond loopt aan talent. Alleen echte exceptionele talenten uit het buitenland komen in zo'n lijst. Nouri is mischien wel de beste speler die er wereldwijd rond loopt in de A op dit moment, dus hij moet er gewoon op staan. Verder moet je zulke lijsten altijd met een korrel zout nemen. De telegraaf kan er mogen ook 1 maken met 5 talenten van Ajax. Lijstjes zeggen niks. Bouy was ook de nieuwe weet ik veel wat.
0 0
wolterx
Als je als 16-jarige in de U19 en U21 speelt en met het eerste meetraint maak je al snel naam, bijzondere lijst waarin spelers als Tielemans en Embolo worden weggelaten.
1 -1
JohnDylan
Het gaat om spelers die nog niet door zijn gebroken.
0 0
J00DT0TMIJND00D
Ja oké het zijn YouTube filmpjes maar heb net wat beelden van 'm bekeken, maakt de ene mooie goal/actie na de andere tegen spelers die 2,3 a 4 jaar ouder zijn. Ze zijn daar ook heel lyrisch over hem dus blijkbaar ontwikkeld die jongen zich razendsnel.
1 0
Suarez16_
Misschien komt dat ook wel, omdat Engeland niet echt grote talenten heeft en bekend staat met fantische jeugdspelers met alle respect. Overal ter wereld wordt Nederland gezien als het land met de beste jeugdopleidingen, dus misschien spelen ze hier al op een jongere leeftijd op een hoger niveau waardoor ze zich wat makkelijker aanpassen dan andere leeftijdsgenoten in Engeland, omdat ze wat verder zijn in hun ontwikkeling. Niks voor niks won Ajax een paar jaar geleden in de Youth League met 5-0 van Liverpool en 3-0 van Barcelona en winnen ze nu ook eenvoudig van Schalke en Spartak. Verder zegt Youtube niet zoveel daar kun je zelfs Sightorsson op Ibrahimovic laten lijken.
0 0
mistermiyagi
Jongen volgens mij verloor Ned van Engeland onder de 17 in de finale..(van het EK)
Vooral die gast van Fulham, Aanvallende middenvelder, het brand op mijn lippen fantastisch talent!!

ik denk dat Engeland over even grote talenten beschikt als wij.
2 0
Suarez16_
Dat vindt jij. Alleen overal op de wereld wordt gekeken naar Nederland als het over opleiden gaat. Engeland heeft ook grote talenten mee eens, maar hoeveel krijgen de kans op een jonge leeftijd als minuten maken essentieel is? en hoeveel redden het in het buitenland? Kijk de geschiedenis er maar op na. Engeland presteert ook nooit wat op EK's en WK's. Ga niet zeggen Nederland ook niet, want we zijn de huidige nummer 3 van de wereld. Ik zeg alleen dat Nederland als voorbeeld wordt gebruikt en het altijd uitstekend doet tegen hun leeftijdsgenootjes en dat Malen daardoor goed lijkt, omdat hij tegen betere leeftijdsgenootjes in Nederland speelde.
0 0
Nummer 9
Wij maar praten over jongetjes uit de A1 terwijl de lampies de eerste aanwinst al weer binnen hebben gehengeld...
0 -1
NouriVandeBeek
Hoezo aanwinst. Je kent zijn kwaliteiten?
0 0
JohnDylan
Nummer 9 is een groot volger van de Peruaanse voetbalcompetitie. Dat je dit niet wist... ;)
0 0
ST
Peruviaanse
0 0
presidenttj
http://taaladvies.net/taal/advies/vraag/652/peruaans_peruviaans/
0 0
Nummer 9
Nee ik bekijk spelers net zoals jullie op YouTube
0 0
JohnDylan
Dat kun je dus ook niet zeggen dat je zijn kwaliteiten kent.
0 0
Nummer 9
Ja
0 -1
wolterx
Die nog geen jaar ouder is als die "jongetjes uit de A1"
0 0
Nummer 9
Daar heb je een punt
0 0
wolterx
Maar snap je wel, PSV is er vroeg bij hopelijk zien wij ook nog iets gebeuren zo vroeg in de maand.
1 0
BaaszoeRoermond
Maandag. Marc nam vandaag vrij en in het weekend heeft hij geen zin om te werken.
1 -2
Nummer 9
Marc gaat meestal mee op trainingskamp..
1 0
klaas
op de foto lijkt hij nog een c1 spelertje,kan me nog herinneren de wedstrijd tegen feyenoord a1 waar hij ferme duels uitvocht met de nog jongere grote talent van feyenoord rashaan fernandes wat later leek dat ze elkaar telkens opzochten waar feyenoord de eerste helft de voorhand had maar terug gingen zakken .en nouri met zijn klasse ajax op sleeptouw bracht en feyenoord pijnlijk naar de slachtbank bracht.
0 -4
ram
Fijn dat ook even vertaald is dat Frank de Boer trainer van Ajax is. Weten we dat ook weer :p
2 0
Tecmessa
Wie is toch die kerel die op zondag... ;-)
1 0
flasher93
3 vd 10 afkomstig bij Ajax. Pijnlijk dat Malen en Fosah Mensah weg zijn
1 0
Joseph
Tete, de Ligt, Fosu Mensah, Riedewald, Bazoer, Eiting, van Beek, Sinkgraven, Nouri, el Ghazi en Malen.. Allemaal min of meer generatiegenoten.

Met Cillessen, Blind, Klaassen en misschien nog Veltman daar nog bij, moet heel gek lopen wil Ajax op een bepaald moment niet minimaal 10 jongens met een Ajax verleden in het grote Oranje hebben.

Het is jammer dat het nog zo ver weg is, maar ik kan nu al uitkijken naar de EK's en WK's vanaf 2020..
0 0
4xbestevaneurop
Jonge spelers hebben baat bij medespelers die ze vertelt over hun eigen ervaringen, natuurlijk kan een trainer/assistent dit ook maar een ervaren speler kan ook op het veld respect afdwingen zodat een jonge speler eerder dingen van hem aanneemt. Schone is een van de meest ervaren spelers maar niemand zal zijn verhalen uit 2008 over zijn tijd bij de graafschap willen horen. Heitinga heeft in Engeland Duitsland en Spanje gespeeld verder houdt het zo'n beetje op. Met het geld in huis moet Ajax alles in het werk stellen om ex spelers terug te halen en niet te moeilijk doen over een salaris, dan maar met veel bonussen en een contract waar goede prestatie's meewegen. De Boer had na het vertrek van Poulsen prioriteit nr 1 moeten maken: Een nieuwe soort Poulsen vinden. Als je dan bij ZImling uitkomt en daarna dat gat wil opvullen met Heitinga die je tot de winterstop in totaal misschien 90 minuten laat spelen, dan faal je gewoon in een van de belangrijkste zaken van een team dat Europees wat wil bereiken namelijk: Een paar jongens op het veld die de wetten in Europa al minimaal 5 jaar kennen., zonder dat gogme sta je van te voren al met 1-0 achter en met zulke jongens sta je van te voren met 1-0 voor. Kijk naar hoe Poulsen ooit binnen 5 minuten bommel en toivonen liet zien wie er die dag de baas was.
0 0
Truus de Bakker
Zo is het maar net. Maar laten we de lijn eens doortrekken. De Boer, van der Sar, Overmars en Jonk waren/zijn eigenlijk net zulke jonkies in hun vak als de meeste spelers in het veld. Wat ik bij AJax in de technische functies mis is iemand met ervaring in het runnen van het technische gedeelte. Een man die al ruime ervaring als td (oid) heeft en die een Hennie Spijkerman rol vervuld. Dus niet iemand die zich met de koers bemoeit maar wel weet waar Abram de mostert haalt.

Ling was zo iemand. Daarvoor in de plaats kwam iemand zonder voetbalkennis. Eigenlijk zitten de technische mensen van Ajax zelf nog in een soort doorgroeitraject.
0 0
HetZuiden
En niets anders dan dit..
0 0
strafschop
En hoeveel van die categorie spelers zonder Eredivisie verleden heb jij de laatste 10 jaar in Nederland gezien?

1 0
DappreStryder
Ontzettend jammer dat er twee van de drie al vertrokken zijn voor ze het eerste elftal gehaald hebben. Ik hoop trouwens dat Nouri de belofte kan inlossen. Ik blijf bij hem toch steeds aan Aissati denken. Exact hetzelfde verhaal: te boek staan als een abnormaal groot talent, maar fysiek beperkt. Het kan zomaar zijn dat, net als voor Aissati, de stap naar het grotemannenvoetbal een moeilijke wordt. Je ziet dat het fysieke zeer belangrijk is bij de huidige lichting. Bazoer, Riedewald en Tete hebben er duidelijk voordeel bij. Cerny en Van de Beek zijn fysiek ook sterker. Nouri moet zich echt nog verbeteren op dat vlak.
3 0
Suarez16_
De grootste imo is in ieder geval gebleven Verder vraag ik me af of Malen en Fosu-Mensah er ook in hadden gestaan als ze nog bij Ajax hadden gezeten. De naam Manchester en Arsenal zijn vaak wel bepalend in keuzes. Dolberg doet niks onder voor Malen vind ik. Verder heb je met Milik en Zivkovic ook 2 jonge talenten en wellicht nog Traore, dus je levert niet veel in qua potentie. Mensah was leuk geweest om nog te hebben, want we hebben een gebrek aan goed verdedigers. Ik ben bang dat deze 2 net zoals Bouy over een paar jaar met de staart tussen de benen terug komen naar Nederland. Voordat mensen gaan roepen "het zijn hele grote talen" dat werdt ook gezegd van Bouy, ebecillio (twente), rekik en bruma of andere buitenlandse jongens zoals miyaichi, Traore en atsu. De enigste "buitenlander" die het gered heeft is KdB en hij moest het ook nog is via 2 jaar Duitsland doen.
1 -2
Keizer020
Nouri moet gewoon doen waar hij goed in is en dat is uit de fysieke duels blijven. Zolang hij dat blijft doen is het geen probleem.
0 0
Truus de Bakker
Dat kan alleen als de rest dan het werk voor hem opknapt. Anders gaat dat uit de fysieke blijven niet lukken.
0 0
JohnDylan
Cerny is fusiek sterker? Hij is misschien wat langer maar hij is fysiek net zo zwak als Nouri. Nouri moet zorgen dat hij elke keer dat hij op een hoger niveau komt te spelen zijn handelingssnelheid en verdedigende positionering ook op een hoger niveau brengt. Als dat hem lukt zal zijn kleine fysieke gestalte geen probleem worden. Zeker aangezien hij nu vaak zijn beste wedstrijden speelt waanneer hij tegen fysiek sterke tegenstanders speelt.
0 -1
DappreStryder
Cerny heeft gewoon een betere bouw ja. Nouri is klein en redelijk iel, Cerny is wat groter en voor zover ik kan zien ook fysiek wel iets sterker.. Daarbij moet Nouri sowieso sterker worden. Zijn huidige fysiek is gewoon te min voor de Europese top. Zelfs Messi zou het niet redden met zo'n fysiek....
3 -1
JohnDylan
Natuurlijk is zijn huidige fysiek te min voor de Europese top. Maar Nouri is sterker dan Xavi, Iniesta en Silva op zijn leeftijd waren. Zolang zijn handelingssnelheid en positionering mee blijft groeien met het niveau waarop hij speelt zal zijn kleine fysiek geen probleem worden. Voor spelers als Xavi, Iniesta en Nouri is handelingssnelheid en positionering veel belangrijker dan fysiek.

Wel duurt het soms wat langer voordat ze doorbreken omdat ze eerst hun handelingssnelheid en positionering op zo'n niveau moeten brengen dat ze fysieke duels kunnen vermijden. Iniesta kwam bijvoorbeeld bij Barcelona pas op het middenveld terecht toen hij positioneel beter was geworden en daardoor een rol op het middenveld aankon. Fysiek was hij in die periode nauwelijks vooruit gegaan.

Cerny is fysiek zeker niet sterker dan Nouri (ook niet zwakker hoor). Als dat zo lijkt komt dat puur en alleen omdat hij langer is.
0 -1
Truus de Bakker
Wat ook scheelt is als je 4 van dergelijke spelers bij elkaar hebt spelen. Bij Barca was dat Busquets, Iniesta, Xavi en Messi. Allemaal op of rond het middenveld. Dan tik je zelfs de meest gesloten defensie dement.
1 -1
JohnDylan
Maar Silva doet het zelfs goed in wedstrijden waarin hij met totaal andere spelers om zich heen speelde. Daarbij heeft Ajax over een aantal jaar genoeg middenvelders en aanvallers met een hoge handelingssnelheid waarmee Nouri de combinatie aan kan gaan. Natuurlijk zullen die niet van het niveau Xavi en Messi zijn maar de Eredivisie is dan ook niet van het niveau Champions League/Primera Division.
0 0
Nummer 9
Een aantal jaar?? Dan zijn ze alweer vertrokken man..
0 0
Nouriniesta
Verreweg het beste talent van Europa deze Nouri. Heb veel Youth League wedstrijden bijgewoond en bekeken, maar nergens, zelfs niet bij de topclubs zoals Barca en Real zie je zo'n speler die wedstrijd in wedstrijd uit laat zien dat hij in potentie de beste van de wereld kan gaan worden in de loop der jaren.
1 -3
Truus de Bakker
"With Louis van Gaal never afraid to throw young players into his teams and the Manchester United back-line especially prone to injury, it is surely a matter of time before Timothy Fosu-Mensah is handed a senior debut."

Nou... dat kon wel eens tegenvallen.
0 0
3*stars*3
Happy new year iedereen!

0n-topic-Zoals NouriVandeBeek hier beneden al zei, jammer dat Ajax maar 1 potje speelt op die trainingskamp want natuurlijk wilt Ajax/Frank, niet WEER een pot tegen een EU tegenstander (ookal is het een oefenpot) niet kunnen winnen en gaat hij denk ik kiezen voor de vaste kern.

Wil die Nouri en Dolberg aardig wat minuten zien pakken.
Die gasten bij Daily Mail zijn trouwens grote fan van Nouri, die actie tegen Spartak, hadden ze destijds ook gelijk geplaatst op hun site.

De waardering die Ajax opleiding in buitenland krijgt is wereld van verschil tov ons eigen (jaloerse) kikkerlandje, waar er word gegeild op Varkenoord en vorig jaar Az werd uitgeroepen tot beste opleiding.

Ook jammer dat Fosuh Mensah vertrok want juist een leegloop kwa verdedigers, dreigt in de zomer.
2 -1
Truus de Bakker
Hopelijk kan hij die laatste stappen maken. Er zijn al zoveel supertalenten gekomen en gegaan.
0 0
Ajax4life16
toch vreselijk dat er 3 wereldtalenten eigenlijk bij ons horen, en dat er dan nog maar 1 overblijft
0 0
Truus de Bakker
Zonde. Ze worden op alle leeftijden weggeplukt. Stel je voor dat je Vertonghen, Alderweireld, Blind en Eriksen nog in het team had.
0 -1
Barra
Wij doen hetzelfde natuurlijk met de spelers die je net opnoemt zoals Vertonghen en Eriksen. En de tijd dat Belgische talenten liever in Nederland spelen dan in eigen land lijkt ook voorbij te zijn.
0 0
Truus de Bakker
Klopt. Grotere vis eet kleinere vis.
0 0
amthree
1 van de reacties ''Lots of current and former Ajax players, their academy is world class"

0 0
amthree
Ik weet zeker dar arsenal of united nu in januari voor nouri gaan komen...
0 -1
willieovertoom
Nouri is één van de grootste talenten die ik ooit heb gezien. Nou moet ik erbij vermelden dat ik nog relatief jong ben (1996). Deze jongen is echt special. Hij kan zo kort wegdraaien bij zijn tegenstander, zijn passing is bizar (lees: volleypass, steekpass en crosspass), heeft een uitstekend schot en is een geboren leider.

Ondanks dat hij niet super veel speelt bij Jong heb ik in de eerste seizoenshelft enorm van hem genoten. Thuiswedstrijden tegen Schalke, Spartak, Feyenoord, Volendam en Telstar was hij goddelijk. Hoop dat hij debuteert in 1 want ik ben van mening dat hij er klaar voor is.
7 0
J00DT0TMIJND00D
Lekker hangend vanaf links, naar binnen komend met zijn steekpass en gevoel voor de combinatie. Hij lijkt ook iets steviger geworden, dat viel me op bij die oefenwedstrijd tegen Putten.
2 0
wolterx
Tegen Putten liet hij even zien dat hij vanuit elke hoek iemand alleen voor de keeper kan zetten en zoals je al zei leek hij iets steviger te zijn, hopelijk komt dat het verfijnde niet te kort.
1 0
Barcelonajaxmessi
Ik hoop dat Nouri zich laat zien op het trainingskamp, Ajax en haar fans heeft echt behoefte aan een speler als Nouri.
1 0
NouriVandeBeek
Wel jammer dat Ajax altijd maar 1 oefenpotje speelt tijdens de winterstop. Je neem 26 spelers mee dan maken zoveel spelers geen minuten, want Frank laat meestal de basis zolang mogelijk spelen.
0 0
Barcelonajaxmessi
Idd, hoop op het scenario dat Willieovertoom schetst !
0 0
willieovertoom
In de eerste helft: Cillessen; Tete, Veltman, Riedewald, Dijks; Gudelj, Bazoer, Klaassen; El Ghazi, Milik, Younes

Tweede helft: Boer; Van Rhijn, Van der Hoorn, Heitinga, Viergever; Van de Beek, Sinkgraven/Serero, Nouri; Schöne/Cerny, Dolberg, Fischer
1 0
Ajax0317
Van Rhijn is al weg dan
1 0
wolterx
Aardig Nederlands getint dus, tuurlijk kan je dit niet al te serieus nemen maar is altijd leuk om te lezen.
0 0
Willem Alexander
Nederlands elftal zit komende jaren wel goed.
0 0
NouriVandeBeek
Het was wel balen van het vertrek van Fosu Mensah en Malen zeg. Meer dan Mink Peeters en Dilrosun. Malen en Fosu Mensah doen het ook uitstekend alleen bij die grote clubs komt er een tijd dat je tussen wal en schip raakt.
0 0