Tete speelde 'blufpoker' bij De Boer

BartVeenstra, 30-12-2015 om 13:40, 9172 views, Voetbal International |

Koop nu jouw Ajax-artikel in de Ajaxshop!

Een jaar geleden speelde Kenny Tete nog veelal zijn wedstrijden bij Jong Ajax en leken speelminuten in Ajax 1 ver weg te zijn. De 20-jarige verdediger speelde voor zijn gevoel langere tijd op een goed niveau, maar zag de beloning daarvoor lang uitblijven. 'De waardering was ver te zoeken en bracht me echt aan het twijfelen of ik nog wel een toekomst had bij Ajax', vertelt de rechtsback in Voetbal International.

De verdediger besloot op een gegeven moment af te stappen op hoofdtrainer Frank de Boer. 'Uiteindelijk ben ik ook maar gewoon op De Boer afgestapt. In het begin zal hij wel gedacht hebben: Wat komt hij doen? Maar mijn moeder zei: "Ga nou naar de trainer en lucht je hart". Ik speelde niet vijf potjes goed bij Jong Ajax, maar al een hele lange tijd. Afgelopen seizoen ben ik sinds de winterstop na elke wedstrijd bij de trainer naar binnen gestapt met de vraag wat hij van mijn wedstrijd vond. Misschien blufpoker, maar het voelde vooral als het laatste zetje in de goede richting', aldus Tete, die uiteindelijk Ricardo van Rhijn uit de basis zou spelen. 

Volgens de Amsterdammer kon De Boer het wel waarderen dat Tete zo vaak langskwam. 'Hij merkte mijn ambitie en gretigheid om te spelen. Ik had ook niets te verliezen. Mijn contract liep af en ik had niet het gevoel dat ze me echt wilden houden', verklaart Tete. 'Bovendien was me onduidelijk of ze me nou als rechtsback of als centrale verdediger zagen. Op beide posities had ik twee spelers voor me. Vervolgens is het snel gegaan, mede door blessures van andere spelers en het vertrek van Ruben Ligeon (verhuurd aan NAC Breda en vervolgens Willem II, red.), waardoor opeens mijn kansen toenamen. Zo dicht liggen teleurstelling en geluk dus bij elkaar', beseft de verdediger van Ajax zich. 

 

Vroeger een brutaal straatschoffie, tegenwoordig een volwassen back met een grote toekomst voor zich; Kenny Tete ? #haha #kennytete #baas #ajax #international #quote #amsterdam #detoekomst

Een foto die is geplaatst door Ajax Showtime (@ajaxshowtimecom) op

Delen!
Plaats een reactie

Om een reactie te kunnen plaatsen moet u inloggen of voor een account registreren.

Reacties
RSM
Wel raar dat er in de eigen opleiding ook niet goed gescout wordt. Dat zegt wel wat over de trainersstaf. Dat een speler zichzelf moet scouten voor de selectie. Waardeloos. In ieder geval laat Tete zien hoe er gescout moet worden.
2 0
rss-dion
Heerlijke man die frank!
1 0
Ajaxgek1980
Maandag is het druk op het kantoor van Frankie
4 0
Robinjo1988
Wat een fucking baas!
1 0
Truus de Bakker
Geniale zet om de trainer na elke wedstrijd te vragen wat hij van hem vond. Die knul heeft humor en een goede instelling.
1 0
Ar-AFCA
Zou Nouri meelezen? :)
4 0
3*stars*3
Hahah die Tete komt buiten het veld over als een verlegen mannetje maar schijn bedriegd!
We moeten er niet aan denken dat zijn contract niet verlengd zou worden en dat hij nu zou schitteren bij een andere club.
Dan moesten we nog steeds doen met v Rhijn die dekt op 2meter...
2 0
bramski
Tete is waanzinnig
Eerlijk gezegd volgde ik hem niet echt bij jong Ajax
Maar die jongen heeft alles
En Ricardo echte ajacied maar tete is duidelijk 3 klasse beter

Ach en jongens met een grote strot
Hebben we ook nodig
Met zulke gasten win je wedstrijden

Respect kenny
0 0
AnoniemeTank
Frank zag het niet. Die wilde nog jaren door met Ricardo Voorzet 2eRing
4 -2
CPLP
Ja, of hij had nog geen goede alternatieven. De mensen die dagelijks met die gasten op het veld staan hebben er natuurlijk veel minder kijk op dan een stelletje hersenloze figuren op een voetbalforum.
0 -2
Ajax#1900
Volgens die logica kun je de comments wel afschaffen daar een trainer blijkbaar altijd gelijk heeft.
1 0
CPLP
Nee hoor. Maar het gaat mij om de mensen die geen mening geven maar dien alsof ze feiten vertellen.
0 0
Chesterson93
Mooi dat zijn blufpoker goed heeft uitgepakt. Hij had al vrede met het idee niet meer bij Ajax te voetballen. Dan durf je alles. Mooi gedaan.
1 0
zwaluwtje
Wanneer wordt dat contract eens verleng? tot 2036 ofzo
1 0
IamLegend
slim, maar dat is onbetaalbaar voor ajax.
0 -1
trodat4030
Best slim, zo vestig je wel wekelijks de aandacht op jezelf. Niet elke trainer houd elke wedstrijd de rechtsback constant in de gaten, maar als je elke week vervolgens bij hem binnenloopt, gaat ie vanzelf scherper op je letten.
1 0
Kikke
Goed zo Tete! Want je bent de beste van het veld! Ongelofelijk dat Frank dat niet eerder zag...
4 -4
dan300491
Of Frank heeft juist op tijd gezien wanneer hij klaar was voor het echte werk.
0 -3